Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

imparfait

Polki we Francji odezwijcie sie

Polecane posty

witajcie dawno sobie nie rozmawialysmy arnusia a gdzie moge znalezc ten topik o ktorym piszesz z checia bym poprawila samopoczucie

Gość mart
jak chcesz sobie samopoczucie poprawic wsadz se kciuka w dupke

Gość mart
jak chcesz sobie samopoczucie poprawic wsadz se kciuka w dupke

witam wszystkich ponownie :) arnusia jakbys kiedys byla w yvoire to pracuje w le vieux logis. takze jakbys chciala to jestem wolna mniej wiecej od czwartej do szostej ;) buziaczki spadam do pracy :(

prosze dziewczyny nie przejmujcie sie ta kretynska wypowiedzia ten duren sie nudzi chce mnie sprowokowac bo nie spodobala mu sie moja wypowiedz

Gość mart
laska ja twoich wypocin nawet nie czytalem nie schlebiaj sobie..poprostu stwierdzilem ze na ciebie padlo....ALE WIDZE ZE MAM DOCZYNIENIA Z INTELEKTUALISTKA!!!!hehehe od siedmiu bolesci.............

daremny jestes dlatego bedziemy cie ignorowac a ty marnuj swoj czas i pisz co tylko chcesz. musisz byc strasznie nieszczesliwy w zyciu skoro nawet na necie nie mozesz znalezc przyjaciol!! z calego serca ci wspolczuje :)

Dlzczego usunieto hardcorowe dowcipy?? to tytul topiku na forum ogolnym

witam!! na sek tylko bo do pracy lece? Margot, mam nadzieje ze nie zlapala cie deprecha.. Imparfait, przesyleczka wyslana troche to trwalo bo godziny tutejszej poczty sa \"niekonwencjonalne\":) u was tez snieg? Daria ,lepiej juz ?

A ja w Strasbourgu. Od prawie dwoch lat. I chyba depresja mnie dopadla, nic mi sie nie podoba, ludzie z tymi durnowatymi usmiechami doprowadzaja mnie do szalu, poludniowe przerwy obiadowe tez.... Na pocieszenie, powtarzam sobie swojskie \"kurwaz mac\". Szkoda, ze w poblizu nie mam nikogo, kto by je rozumial. Odbieranie dziecka z przedszkola tez mnie wkurza:( Osiem razy dziennie robie te sama trase, widze te same geby. Koszmar:((

CZESC, znam ten bol! to i tak dobrze ze wychodzisz do przedszkona bo ja dawalam swoje na \"cantine\"i snulam sie po domu z kata w kat musze leciec - na razie

bibo glowa do gory mnie tez czasami dopada ten stan dlatego pomyslalam sobie ze zakladajac ten topik przynajmniej piszac mozemy sie podtrzymyac na duchu . Tak jak pisalam czesniej dzieczyny ktore znalam przyjezdzajac tutaj momecie kiedy zaszlam ciaze przepadly bez sladu ale nie narzkam z synkiem mam dni wypelnione po uszy , zawsze chetnie pogadam trzymaj sie co do usmieszkow tez nie lubie hipokryzji ale oni juz tacy sa masz chlopca czy dziewczynke i ile ma lat?

dobry wieczor wszystkim nareszcie weekend jakie macie plany SZKODA ZE NIE ma pogody bo chetnie bym wyszla z malym na spacer do parku

czesc dziewczyny , ziiiiimno i straszny wiatr,do tego ze zmiana czasu noc byla krotka a wczorajszy wieczor intensywny-konkluzja-sjesta!!

Gość potrzebującaaaaaa
hej..moze tutaj znajde kogoś, kto pomogłby mi z receptami francuskimi?>? Dostałam od francuza recepty, ktore mam przetłumaczyc na j. polski, ale czasami zupelnie nie wiem o co chodzi..jakies dziwne skroty, itd itp..JA się ucze franvcuskiego, ale to juz taki bardziej praktyczny francuski. A na kuchni za bardzo sie nie znam, wiec czasami trudno mi zrozumiec i domyślic sie oco chodzi. Jesli ktos moglby mi pomoc, bylabym b. wdzieczna...

podejrzewam ze chodzi o recepty lekarskie a nie przepisy kulinarne czyli \"recettes\";)

hello dawno mnie tu nie bylo arnusia dostalam film bardzo ci jestem wdzieczna i chcialabym ci sie jakos odwdzieczyc , ladne miasteczko tam gdzie mieszkasz ,prosze cie jesli jest cos co bym mogla zrobic dla ciebie nie krepuj sie pozdrawiam serdecznie

kuku,troche zalatana jestem ostatnio! nie ma sprawy ogladaj na zdrowie! firma pewnie niedlugo rusza? POWODZENIA!

witam wszystich po dlugiej nieobecnosci ;) ale co to?? czyzby topik upadal? piszcie dziewczyny jak najwiecej ;) ja nie bardzo moge, ale z checia czasami wpadam zeby zobaczyc co u was :) arnusia u mnie ok tylko czekamy az zjedzie sie tu wiecej polakow (bo co roku pracuje nas tutaj okolo 20 :) ), wtedy zacznie sie imprezowanie :) no i w ogole bedzie do kogo buzie otworzyc :) caluski dla wszystkich :*

Imparfait - mam chlopczyka, 6-letniego terroryste:). Ide dzisiaj zapisac go do szkoly. Za cholere nie moge odnalezc naszej Livret de famille. Znowu beda na mnie patrzec, jak na ufo. Szlag:( Wrocilam do palenia papierosow, po 50 dniach abstynencji. Przynajmniej przeszly mi mordercze instynkty. A deprecha nie. I nawet slonca dzisiaj nie widac:((

bibo nieeeee wrraacaj do nalogu palenia papierosow po 50 DNIACH NAJGORSZE MASZ JUZ ZA SOBA sprubuj gum do zucia antytabac albo patch wszystko co chcesz ale tylko nie fajki ; przeszlam przez to jak zaszlam w ciaze rzucilam palenie i bylo cholernie ciezko przez okres karmienia nie palilam w sumie wyszlo ok 1,5 roku i jako ze maz nie rzucil razem ze mna na nowo zaczelam podpalac czego strasznie zaluje . Bardzo sie ciesze ze nowa ustawa o zakazie palenia papierosow w miejscach publicznych weszla w zycie to pozwala nam na jeszcze wieksza redukcje tej trucizny

czesc dziewczyny coz, ja tez pale , paczke na tydzien ale w pracy nieraz ciezko bo o dziwo nie znosze wdychac dymu (czyjegos) dzis serwowalam jakiemus szowiniscie plateau de fromage,przy zdejmowaniu klosza zasmialam sie ze ze strasznie smierdzi a ten kretyn zwrocil mi uwage ze ser francuski nie smierdzi tylko czuc go serem!!! na to odpowiedzialam ze dla calego swiata ser francuski smierdzi tylko dla Francuzow nie. Jak oni mnie nieraz wkurrrrr... Albo wino: nie sprobowal jeden z drugim wina portugalskiego , wloskiego czy kalifornijskiego a sie drze ze swinstwo bo tylko francuskie..... itp jak to dobrze ze moj maz patrzy na swoich rodakow z przymruzeniem oka;) Bibo wywal depreche !! malo ci depresyjnych Francuzek??? POKAZMY im ze Polka potrafi!! a mozesz sobie spokojnie popsioczyc tutaj; moj synek ma 13 lat i nieraz zdaje mi sie ze kiedy mial 6 to byly piekne dni...:)

arnusia to juz za rok maja wprowadzic zakaz palenia w restauracjach i kawiarniach

arnusia to jeszcze nic :) wczoraj mialam klienta ze szwajcarji (stry dziad z mloda laseczka), pamietam go z zeszlego roku i on tez mnie zapamietal. wyobraz sobie pierwsze jego pytanie to czy znalazlam bogatego francuza (peznie sie domyslacie co ta mloda leseczka z nim robi :) ) wiec mu odpowiedzialam ze nie mam takiej potrzeby, ale to jeszcze nic :) po zjedzenie entrecote powiedzial ze te mieso bylo straszne tak jak polacy- trzecia kategoria!! wyobrazacie to sobie?? swinia! tak mnie wkurzyl ze szok, a na koniec mi wcisnal 5 euro!! dupek! czasami mam ochote ich wszystkich powybyjac ;)

kurrrrrcze !! na drugi raz napluj mu do kawy a ja dzisiaj mialam 3 szwajcarow- dziadki ale mili wiesz , chybabym mu przed oczami podarla te jego 5 euro (chocby serce krwawilo;))