Rebeka72 0 Napisano Luty 19, 2008 A co mi tam, tu tez moge dac.. http://www.frequence3.fr/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropla zlota Napisano Luty 26, 2008 czesc dziewczyny, mieszkam w paryzu i chetnie zorganizowalabym jakies spotkanko polskich kafeterianek, myslicie ze to dobry pomysl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość francuzeczka od terazzz Napisano Sierpień 12, 2008 witam. witam. od niedawna jestem we Francji. znam troche jezyk. chcialabym zrobic ciasto i mam taki problem. nie wiem czy u nich istnieje cos takiego jak proszek do pieczenia?? jesli tak to jak tojest po francusku?? podobne pytanie mam co do cukier waniliowy smietana kwasna bulka tarta to panure??? jesli nie ma czegos takiego, moze moge dodac zamuast tego cos zastepczego, co oni maja?? bardzo prosze o odpowiedzi. niestety nie mam zadnego dobrego slownika, zeby to sprawdzic. pozdrawiam serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cosik31.......... Napisano Sierpień 16, 2008 hej kiedys tutaj pisalam do was:) widze , ze nikt ze starej grupy sie nie pojawia.........a szkoda wielka , bo ja powoli czuje , ze zaczynam fiksowac tutaj:( brak pracy i ciagle problemy normalnie zwalaja mnie z nog:( sama nie wiem po jasny gwint wyjechalam ze szwajcarii??????? hehe wiem za miloscia mojego zycia, ale nikt nie uprzedzal , ze bedzie tak ciezko.... moze przypomne , ze mieszkam w Strasbourgu :) pozdrawiam i mam nadzieje ; ze jeszcze ten topik odzyje bo szkoda go troche:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pacifica Napisano Sierpień 26, 2008 Ja mieszkam w Bourges -jest tu ktos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pacifica do ewad Napisano Sierpień 26, 2008 jestem z tego miasta co ty odezwij sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość diamenciara Napisano Listopad 17, 2008 czesc, ja mieszkam w Toulon. Mieszkam tutaj juz prawie 4 lata, ale jakos do polakow nie mam szczescia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katarzyna84 0 Napisano Listopad 18, 2008 A może ktoś z Dijon? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katarzyna84 0 Napisano Listopad 18, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MONIS36 Napisano Listopad 19, 2008 Witam,serdecznie.Jestem z Radon niedaleko Aloncon-NORMANDIA.Mieszkam tu z rodzina 16miesiecy .Wieczorem wejde na forum :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monis36 Napisano Listopad 19, 2008 Czy nikogo tu nie ma?,,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość diamenciara Napisano Listopad 20, 2008 wiedze ze to forum cos nie bardzo jest aktywne, chyba dziewczya nie chce sie pisac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monis36 Napisano Listopad 20, 2008 Hyba TAk :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
na lipiec 2009 0 Napisano Listopad 22, 2008 Szukam ewad jezeli jest jeszcze na kafe mieszkam w tym samym dprt.szukam kolezanki polki bo nie mam tutaj zadnego kontaktu z polakami bo ich tutaj nie ma wszyscy w Paryzu. Niewiem czy sa tu jakies polki co chca troche poplotkowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monis36 Napisano Listopad 22, 2008 Jezeli do mnie sie tyczylo to chetnie :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisii ... Napisano Listopad 26, 2008 hej monis36 10gru przeprowadzam sie niedaleko Laval, moze jak sie juz tam zadomowie to umowimy sie na mala kawe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monia36 Napisano Listopad 26, 2008 OK.Tylko,ze ja nie posiadam jeszcze wlasnego transportu,a jesto troche spory dystans,ale jezeli masz ochte sie poznac nie ma sprawy;bedzie mi milo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisi .. Napisano Listopad 27, 2008 hej moni36 jak juz sie tam zadomowie to sie odezwe, dystans nie jest taki duzy :) ps. mam 31 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monis36 Napisano Listopad 27, 2008 Superrrrrrrrrrrrr :) ja znam juz 2 rodziny polskie sa super i szukamy polek mieszkajacych w naszych okolicach, bo samemu tu strasznie nuuuudno.Pzdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisiii .. Napisano Listopad 28, 2008 hej moni ja zamieszkam z moim chlopakiem, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość illizi Napisano Grudzień 30, 2008 Czesc dziewczyny, mieszkam w okolicach Lyonu, chetnie nawiaze kontakt z innymi Polkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monis36 Napisano Grudzień 30, 2008 Wszystkim polkom we francji z okazji nadchozacego Nowego Roku zycze wielu sukcesow w tym dziwnym kraju oraz szampanskiej zabawy. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość illizi Napisano Grudzień 30, 2008 Tak, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Ale dlaczego Francja to dziwny kraj? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Margueritte 83 Napisano Styczeń 15, 2009 Coucou..zaglada ktos tu jeszcze? Przeczytalam wlasnie 20 stron tego watku..Nie raz porzadnie sie usmialam..:) Bibo jest moja absolutna faworytka;)Mysle,ze swoj ciagnie do swojego.. Jest tu ktos z Lille lub okolic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aukcje charytatywne Napisano Styczeń 17, 2009 Zajrzyjcie na aukcje http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10006145 dla tego chlopca kazdy grosz jest wazny. Jesli mozecie przekazcie link znajomym. Na aukcji sa np polskie koledy :D moze zeby poczuc sie za rok w swieta jak w Polsce ktos kupi :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monis 36 Napisano Luty 11, 2009 ale cisza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Veraaa Napisano Luty 12, 2009 ja wybieram sie do Francji wraz z mezem w czerwcu. Planujemy pobyt na stale.Zastanawiamy sie tylko nad tym jak przedstawia sie sytuacja w dobie kryzysu?Czy odczuwacie jakieś niekorzystne zmiany?( cen, problemy ze znalzeniem pracy, mieszkania tp.)pozdrawiam wszystkie Polki mieszkające we FR:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Przemaz Napisano Luty 15, 2009 Hej! Sa tu moze jakies polki z poludniowo-zachodniej francji a dokladniej z okolc Bergerac??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość majak1000 Napisano Luty 16, 2009 mieszkam we francji w toulouse czy ktos jest z tego miasta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monis36 Napisano Marzec 4, 2009 Cos zamiera ten topik;mam pytanko:w jakimstopniu znacie jezyk francuski Ja stram sie o lekcje panstwowe ale jest ciezko cos znalezc,gdyz pierszenstwo maja nie europejczycy,a jak cos znajde to koliduje to z zaleciami szkolnymi mojego syna: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach