Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

imparfait

Polki we Francji odezwijcie sie

Polecane posty

Gość kropla zlota
czesc dziewczyny, mieszkam w paryzu i chetnie zorganizowalabym jakies spotkanko polskich kafeterianek, myslicie ze to dobry pomysl?

Gość francuzeczka od terazzz
witam. witam. od niedawna jestem we Francji. znam troche jezyk. chcialabym zrobic ciasto i mam taki problem. nie wiem czy u nich istnieje cos takiego jak proszek do pieczenia?? jesli tak to jak tojest po francusku?? podobne pytanie mam co do cukier waniliowy smietana kwasna bulka tarta to panure??? jesli nie ma czegos takiego, moze moge dodac zamuast tego cos zastepczego, co oni maja?? bardzo prosze o odpowiedzi. niestety nie mam zadnego dobrego slownika, zeby to sprawdzic. pozdrawiam serdecznie.

Gość cosik31..........
hej kiedys tutaj pisalam do was:) widze , ze nikt ze starej grupy sie nie pojawia.........a szkoda wielka , bo ja powoli czuje , ze zaczynam fiksowac tutaj:( brak pracy i ciagle problemy normalnie zwalaja mnie z nog:( sama nie wiem po jasny gwint wyjechalam ze szwajcarii??????? hehe wiem za miloscia mojego zycia, ale nikt nie uprzedzal , ze bedzie tak ciezko.... moze przypomne , ze mieszkam w Strasbourgu :) pozdrawiam i mam nadzieje ; ze jeszcze ten topik odzyje bo szkoda go troche:)

Gość Pacifica
Ja mieszkam w Bourges -jest tu ktos?

Gość Pacifica do ewad
jestem z tego miasta co ty odezwij sie

Gość diamenciara
czesc, ja mieszkam w Toulon. Mieszkam tutaj juz prawie 4 lata, ale jakos do polakow nie mam szczescia.

Gość MONIS36
Witam,serdecznie.Jestem z Radon niedaleko Aloncon-NORMANDIA.Mieszkam tu z rodzina 16miesiecy .Wieczorem wejde na forum :)

Gość Monis36
Czy nikogo tu nie ma?,,,

Gość diamenciara
wiedze ze to forum cos nie bardzo jest aktywne, chyba dziewczya nie chce sie pisac

Gość Monis36
Hyba TAk :(

Szukam ewad jezeli jest jeszcze na kafe mieszkam w tym samym dprt.szukam kolezanki polki bo nie mam tutaj zadnego kontaktu z polakami bo ich tutaj nie ma wszyscy w Paryzu. Niewiem czy sa tu jakies polki co chca troche poplotkowac.

Gość monis36
Jezeli do mnie sie tyczylo to chetnie :)))

Gość sisii ...
hej monis36 10gru przeprowadzam sie niedaleko Laval, moze jak sie juz tam zadomowie to umowimy sie na mala kawe :)

Gość Monia36
OK.Tylko,ze ja nie posiadam jeszcze wlasnego transportu,a jesto troche spory dystans,ale jezeli masz ochte sie poznac nie ma sprawy;bedzie mi milo :)

Gość sisi ..
hej moni36 jak juz sie tam zadomowie to sie odezwe, dystans nie jest taki duzy :) ps. mam 31 lat

Gość monis36
Superrrrrrrrrrrrr :) ja znam juz 2 rodziny polskie sa super i szukamy polek mieszkajacych w naszych okolicach, bo samemu tu strasznie nuuuudno.Pzdrawiam.

Gość sisiii ..
hej moni ja zamieszkam z moim chlopakiem, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :) pozdrawiam

Gość illizi
Czesc dziewczyny, mieszkam w okolicach Lyonu, chetnie nawiaze kontakt z innymi Polkami.

Gość monis36
Wszystkim polkom we francji z okazji nadchozacego Nowego Roku zycze wielu sukcesow w tym dziwnym kraju oraz szampanskiej zabawy. :)

Gość illizi
Tak, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Ale dlaczego Francja to dziwny kraj?

Gość Margueritte 83
Coucou..zaglada ktos tu jeszcze? Przeczytalam wlasnie 20 stron tego watku..Nie raz porzadnie sie usmialam..:) Bibo jest moja absolutna faworytka;)Mysle,ze swoj ciagnie do swojego.. Jest tu ktos z Lille lub okolic?

Gość monis 36
ale cisza

Gość Veraaa
ja wybieram sie do Francji wraz z mezem w czerwcu. Planujemy pobyt na stale.Zastanawiamy sie tylko nad tym jak przedstawia sie sytuacja w dobie kryzysu?Czy odczuwacie jakieś niekorzystne zmiany?( cen, problemy ze znalzeniem pracy, mieszkania tp.)pozdrawiam wszystkie Polki mieszkające we FR:)

Gość Przemaz
Hej! Sa tu moze jakies polki z poludniowo-zachodniej francji a dokladniej z okolc Bergerac???

Gość majak1000
mieszkam we francji w toulouse czy ktos jest z tego miasta?

Gość Monis36
Cos zamiera ten topik;mam pytanko:w jakimstopniu znacie jezyk francuski Ja stram sie o lekcje panstwowe ale jest ciezko cos znalezc,gdyz pierszenstwo maja nie europejczycy,a jak cos znajde to koliduje to z zaleciami szkolnymi mojego syna: