Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brygida_Jones

Mama z bobasem sami w domu-zapraszamy na kawę lub bawarkę

Polecane posty

no i Twoj mąż moim zdaniem ma rację.Może na poczatku napije się sam, potem może nie bedzie mu się chcialo, bo (gdybam tak) przywyczail się, żebys raz na jakis czas do niego podeszla.A jak usypia? sam czy z tobą?

Brygida,,on juz mi tez ladnie noce przesypia w sumie jak skonczyl 6 miesiecy tak spi ladnie,,ale budzi sie ostatnimi czasy bo chce piciu (nie cycka,bo nie karmie go piersia) Daje mu herbatke,a jedzenie tutaj nie ma chyba nic do rzeczy,bo on juz jest w takim wieku,ze jak jest glodny to umie sam pokazac. Ostatnio byl niejadek,wciskalam mu a to owocka, a to kaszke,a to obiadek,a to warzywka,,nie chcial i juz. On sa juz wie ile potrzebuje,jak jest glodny to zje,a jak nie jest glodny to nie zje. Mnie chodzi o to czy mu zostawic te piciu w pokoju,czy to nie jest zbyt niebezpieczne,, Wiem,ze kazdy powie : Twoj wybor. Ale kurcze no nie wiem,,chcialabym mu zostawic,,ale sie boje tego zachlysniecia,,,

No wlasnie,ze sam zasypia,,,w zasadzie,,bo przez te nocki meza sie troszke rozbestwil,,ale zawsze to wygladalo tak,ze kladlam go w jego pokoiku w jego lozeczku,buzi na dobranoc i wychodzialm,, Zero lezenia przy nim,,zasypianie ma naprawde super,,,:)

A co do nicka,,ehh,,tak jakos,,mam ich kilka,,;) Zalezy ktory akurat mam na gorze wpisany to tak juz zostaje ;)

wiem, że nie karmisz, tzn domyslam się;) nie wiem, czy dobrze doradze, ale sa takie niekapki z zaworkiem antykolkowym, wydaje mi sie, że ciązko by się bylo zachlysnąc, ja tak gadam, z sama tez bym sie bala...

Hmmmm,,,no nie wiem,,musze sie jeszcze dokladniej zastanowic nad tym tak czy siak,,, Bridget,,ale dzieki chociaz za szczere checi \"doradzenia\" 🌻

eeee, to ja od Ciebie się powinnam uczyć. Moj dopiero bedzie raczkowal;) pisze i zerkam na Telekamery. Wiedzialam, ze wygra MagdaM:) jeny, ja kiedys nie ogladalam seriali, a teraz-masakra, kurzysko domowe się ze mnie zrobilo. Alex jest do Ciebie podobny:)

Alexia_mama Brygida_Jones ale macie długie nicki :p :) Kurcze mój mąż właśnie stwierdził że bedzie oglądał film na kompie może uda mi sie go wywalić do spania wczesniej :p Ola już śpi:) a u nas zasypianie to wygląda tak: Tylko w gondoli na kolanach 😭 babcia ja tak nauczyła a niedługo sprzedajemy wózek a z nim gondole :o macie jakieś sposoby na usypianie ??

Hehhe,,a ja wlasnie sobie chcialam sciagnac Magde M,ale mezu mnie wysmial ,on nie lubi tych babskich seriali,,ale to chyba jak kazdy facet ;)(nie mam polskiej telewizji,,i nie wiem o czym ten serial :( chcialam zobaczyc co to jest ;) ) Jedyny serial jaki ogladalam to bylo M jak MIlosc,,jesooo jak ja nie moglam przebolec,ze nie bede tego tutaj ogladac 😭 No ale czlowiek sie umie do wszystkiego przyzwyczaic ;) A czy podobny do mnie?? Sa rozne zdania,ale wiekszosc mowi tak jak Ty,to chyba cos w tym jest ;) :) No a ja szydelkuje wlasnie,,KUpilam sobie ladny sweterek,,ale wydaje mi sie troszke za krotki,i \"ulepszam \" go,,,troszke przedluzam :) Maly padl,,spi obok mnie,ogladal \"The Polar Express\" i padl jak mucha,,ale dzis w ogole nie spal,, Zaraz go przebiore w pizamke i zaniose do jego pokoju ;)

hehehe ja też patrze na telekamery :D a włączyłam że m jak miłosć oglądne mój mąż juz nade mną stoi i mówi że mam 3 min no nic oglądne sobie na wspólnej :o może mu się film znudzi :P zmykam 🌻

Alexia - czy ja cos przeoczylam? nie jestes w Polsce? monia-mam fajną kiązkę o zasypianiu (\"Uśnij wreszcie\") nam bardzo pomogla. Jest w formie e-booka, moge Ci podeslac. czyta się bardzo szybko, no ij est szansa, zebys nauczyla Olunię zasypiac samą, chociaz ponoc najlatwiej przed skonczeniem pol roczku:( Na poczatku nie jest latwo, ale potem masz gwarancje, że mala psi zdrowym nieprzerwanym snem i jest wsio w pariadkie w przyszlości

a niech Twoj mężuś zainstaluje sobie cos takiego jak moj, bo go pogonilam kiedys, zeby ogoladac w telewizorni film z kompa, a Ty mozesz siedziec na necie

Monia -80 🖐️ Sposoby na spanie?? Mam,,ale nie mysl,ze to takie proste,, Wiec w zasadzie spania malego uczyl moj maz,,,bo ja nie mialam tle cierpliwosci,,niestety,, Poprostu jak juz by zmeczony,zanosilismy go do jego lozeczka i zostawialismy,,Nigdy,ale to przenigdy z nim nie lezalam,, Na poczatku zostawialismy mu malutkie swiatelko,zeby nie mial calkiem ciemno,oczywiscie krzyczal,darl sie w nieboglosy,,ja nie umialam doslownie tego sluchac i wychodzilam z domu,,Powaznie,,wychodzilam,bo ja bym juz po 5 min. do niego lecila i brala go na rece,,a to najgorsze co moze byc,ze lecisz na kazde jego zawolanie. czytalam gdzies,ze jak dziecko placze to znaczy,ze cie potrzebuje,,,i tak latalam,,az w koncu maz wzial sprawe w swoje rece. Z kazdym dniem krzyczal mniej i mniej,bo wiedzial juz ,ze nikt do niego nie przyjdzie,, Az w koncu doczekalam sie,ze go tylko zanosilam ,dawalam buzi na dobranoc i wychodzilam,i tak jest do dzisiaj, :D Fakt,ma tez grymasne dni,i biore go do siebie,ale staram sie jak najmniej i jak najrzadziej to robic,,,;)

ok,,maly sie obudzil,,musze zmykac,, Brygida,,jestem w Irlandii Polnocnej ,okolice Belfastu :) Bede pozniej! Pa!! 🖐️

Gość agniesia31
Witam przepraszm ,że tak pózno ale moje dzieci odeszły od kompa .Napiszę kilka słow o sobie ..Tak jak wcześniej wspomniałam jestem niania rocznej ślicznej Oliwki ...Pilnuje ją codziennie po 8 godz.i przyznam szczerze ,że bardzo ja lubie albo i kocham z natury bardzo lubie dzieci .Sama mam dwoje dzieci (15 letnią córke i 18 letniego chłopca dla którego jestem prawnym opiekunem byłam kiedyś jego nianią i mama go porzuciła)kiedyś jak bedziecie chciały to wam opowiem jak to było .Otóż moja Oliwka miała równo 10 miesięcy jak zaczęła chodzić i było to u mnie w domu!Bardzo się cieszę ,że ją pilnuje mogę choć na trochę zapomnieć o tragedii jaka mnie spotkała w czerwcu 2006 r .Otóż po 14 latach znów zapragnełąm być mamą !!!Zaszłam w ciąże bez problemu (po wcześniejszym zbadaniu się )i nie było żadnych przeciwwskazań lekarskich niestety los bywa okrutny !!!poroniłam ciąże po zabiegu dowiedziałam się ,że kształtował się chłopczyk bardzo to z mężem przeżyliśmy ale pomalutku dochodzę do siebie mam na pamiątkę tylko moje dobre wyniki lekarskie jakie miałam przeprowadzane w ciąży ..dobrze ,że mam teraz mała Oliwke moja 15 letnia córka też ma na ime Oliwia ..Przepraszam ,za moje gadulstwo ,ale bardzo mi miło ,że mogę z wami pisać .Pozdrawiam

Jestem :D wreszcie wygoniła meża od kompa :P agniesia31 jest tu jeszcze ktoś ?? :( Olka śpi spokojnie :) antybiotyk chyba zaczyna działac agniesia31 strasznie mi przykro z powodu twojego maleństwa podziwiam takie osoby jak ty, które potrafią kochać nie tylko swoje dzieci ale też podzielić sie miłoscia z innymi maluchami :) 🌻 Dla twoich Oliwek 👄 I jeszcze nigdy nie zrozumiem jak matka może porzucic własne dziecko

Gość agniesia31
Ja też nie mogę tego zrozumieć!Bartek miał 2 latka jak trafił do mnie byłam jego niania tak jak teraz Oliwki i po paru tygodniach jego mama poprostu nie przyszła po niego .Co miałam zrobić z dwulatkiem który swoimi pięknymi oczkami na mnie patrzył?Nikt ale to dosłownie nikt z jego rodziny go nie chciał ,dziadek tłumaczył się ,że przez jego mamę miał dwa zawały a babcia dawno już nie żyje a tata jest nieznany ..Dobrz y ludzi pdpowiedzieli nam co mamy zrobić aby mały był legalnie i jesteśmy rodziną zastępczą i opiekunami ..już 16 lat z nami mieszka jest przez nas traktowany jak nasz syn .

Gość agniesia31
Moje kochane zmykam spać bo jutro rano o 8 będzie moja Oliwunia .Dziś jak byłam znią sama w domu to pytałam ją czy kocha nianie(tak na mnie mówi)to kiwała główka ,że TAK.Ale jak wróciła moja córka z szkoły to mówiła ,że nie nie kocha niani ..Taki rozkoszny maluszek .

musiałam ole nakarmić :) agniesia31 całe szczęscie ze Bartek trafił właśnie na ciebie :) Jesteś naprawde super kobitka :) nie jedna na twoim miejscu by napewno tak nie postąpiła 🌻 🌻 🌻 dla ciebie zaglądaj tu często bedzie superniania i supermama w jednym ;)

Jestem :D Mozecie wierzyc lub nie,,ale dopiero co polozylam malego :( Na zegarku 23;57,,a moje dziecko dopiero poszlo spac :O A wlasciwie slysze ,ze juz znowu ryczy,,:O 😭

dzień dobry:D to my teletubisie:P:P:P z kawą, w dodatku:classic_cool: agnesia🖐️ fajnie, że się do nas dołączyłaś:D pewnie już mała oliwka dokazuje:D jaśmina w stanie głębokiej fascynacji wglapiona jest w tv i na widok królika woła \"ał\" (każde ze zwierząt jes określone minanem \"ał\" lub \"aw\"- miau lub hau- tłumaczenie dla początkujących;) ) no to proszę się meldować:D j 🖐️

cześć julka! ja to już dziś za wiele nie pogadam, zbieram się do koleżanki- dawno się nie widziałyśmy a ona ma synka w moim wieku.. mój mały uciął sobie drzemkę, muszę wziąć prysznic a potem przygotować wszystko bo z takim maluchem to jest wyprawa jak na koniec świata :)

halo gugutku:) świetnie wiem co znaczy wyjście z dzieckiem:D ale - jak podejrzewam- obojgu wam to fajnie zrobi:D myj się, szykuj i miłego dnia \"na loferkach\";) 🖐️

witam wszystkie mamy :) troszkę was poczytałam ale niestety nie wszystko, bo mój maluszek jest juz bardzo ruchliwy (skończył juz roczek) i wszedzie go pełno :) Alexia to ile twoje maleństwo ma ze tak późno usypia? mój synek tez poxno chodzi, czasami o 23:30 kiedy ja juz padam dosłownie na pysk, ale ostatnio przetrzymuje go w dzień i kłade tylko raz dziennie spac, więc wieczorkiem około 22 juz usypia, uff strasznie ruchliwy i ma za mało czasu zeby spac :) Brygida_Jones 🌼 monia-80 🌼 agniesia31 🌼 no i dla wszystkich których ominełam :) a tak ogólnie to kiedy wy macie czas na te robótki? moja leży juz od pół roku i niewiem kiedy ją skończę

Gość agniesia31
Jestem i melduje się!!Oliwka już jest i rządzi w domu!!!Super ,wchodzi dziś rano do mnie do domu i mówi KUJDE!!!No nie ta mała mnie rozbraja!!Zmykam bo cosik marudna dziś żle spała w nocy ide z nią pobawić się papa

Gość ja na chwilkę tylko
miło czytać agniesia :) oby więcej tak zaangażowanych i przepadających za dziećmi opiekunek jak ty :) choć z drugiej strony pewnie będzie ci ciężko kiedy umowa "wygaśnie" a rodzice oddadzą malutką do przedszkola..

hej:D widzę, że zaczynacie się pojawiać;) idę po drugiw wiaderko kawy, czy któraś może reflektuje?? moje dziecątko krąży po chacie ze swoim szczeniaczkiem-uczniaczkiem i to cholerstwo non stop coś wyśpiewuje:o musimy zacząć go na noc wyłączać, bo wczoraj, koło 23 usłyszałam piosenkę :\"głowa, ramiona, palce nóg\" kot się na nim położył:P agnesiu, powiedz mi proszę, czy twoje dzieci używały smoka? nasz córka jest od niego uzależniona, jak ją odzwyczaić? pzdrm j

Czesc!! Ale jestem w tyle!!! Moje dzieciaczki sie pochorowaly i ja nie najlepiej sie czuje!! :( No Julo to nawet rozumiem,ze czesto choruje. Urodzony w 36 tc z powazna chorobai nie moglam go karmic,no a benio tez 36 tc ale karmie go piersia przeciez!!! Musze isc z nimi na dwor bo troche mroz zcisnal tak ze 3 na minusie. Tu lekarze nawet z goraczka pozwalaja wychodzic z domu. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!!!!!