Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_sobie_ja___

imionka-dylemacik

Polecane posty

Gość taka_sobie_ja___

Cześć Z moim przyszłym mężem mamy mały problemik, wiem, że dla niektórych to może być śmieszne ale my nie możemy znaleźć odpowiedniego imienia dla naszego brzdąca... płeć jest jeszcze nie wiadoma, dlatego postanowlismy wybrac juz teraz imię.. dla dziewczynki to mamy chyba z 5 które nam obojgu się podobaja... ale imię dla chlopca to juz wiekszy problem... niby nic a jednak... ja chciałam Tomek, Kuba, Maciek, Patryk lub Dominik... on powiedział, że napewno tak nei nazwie swojego syna:O bo zle mu sie kojarzą... jak zapytalam to jak chce go nazwac to powiedział, że ma byc to wyjątkowe imię i nie takie częste bo to w koncu ma byc jego syn... narazie postanowilismy, że bedzie Szymon ale ja zbytnio nie chce takiego imienia dlatego zwracam sie z prośbą do was... może znacie jakies fajne, heh nie częste imionka dla małych brzdąców... proszę wpisujcie imiona męskie które wam się podobają lub imionka które noszą wasze dzieciaki..

Gość porada
mi na przyklad bardo podoba sie imie filip- nie jest zbyt wymyslne ani zbyt proste(tak mi sie wydaje:)

Gość taka_sobie_ja___
juz Aleksander proponowałam i Filip tez no ale niestety nie.... zreszto córka chcemy by miała na imię Aleksandra... dziękuję, ze zechciałyscie sie tutaj wpisac🌻

mam dwóch synów którzy maja pospolite imiona ale moim zdaniem odpowiednie dla chlopców michał i marcin.

Gość imionak dylemacik
problemik ble

Gość Alexxxa
Maciej, choc teraz to raczej niemodne

Gość Ewka75
Mój synek ma na imię Marcel- wydaje mi sie, że imię mało spotykane przynajmniej w naszym otoczeniu. Podoba mi si ę jeszcze Wiktor, Bartek i Oskar. Pozdraiwam i życzę trafnego wyboru!

Gość mama ...
a mój synek to Gracjan :) SUPER IMIĘ ;)

Gość Żelisław rzadzi
:D:D:D vel...zozol :P

Gość Saturnin rulez

Gość Żelisław rzadzi
i tak bedzie dziubasem :D:P

Gość Saturnin rulez
Polikarp 26,01, Dobiegniew 30,01, Tytus 06,02, Samuel 16,02, Donat 17,02, Lutosław 04,03, Godzisław 22,03, Oktawian 23,03, Bertold 29,03, Bożywój 05,04 Rufin 07,04

Gość co do imionnn
tak co do imion... to chciałam zapytac jakie jest zdrobnienie od imion Aureliusz i Aurelia

Gość Mama Mai
Może Błażej :) Mały Błażek, Błażko, Błażejek :) Bardzo mi się podoba. A dziewczynka? Moja córeczka to Maja :) Śliczne imię :)

Może zastanów się nad jakimś \"historycznym\" np. Mieszko, Ziemowit itp. albo nad \"starodawnym\" (Roch, Leon itp.).

Gość co do imionnn
a jakie bedzie zdrobnienie od Aureliusz i Aurelia

moj syn ma Aleksander ❤️ a jak chcecie wyjatkowo to moze Tristan? od niedawna strasznie mi sie podoba ;)-mam kolezanke ktora wlasnie tak nazwala swojego synka -Ttristanek , Tristan

U nas jak będzie dziewczynka to Amelia a jak chłopiec to Jaś. Zawsze lubieliśmy z mężem kawały o Jasiu więc tak postanowiliśmy. Może też będzie taki dowcipniś

Gość Mama Mai
Jeśli chodzi o Aurelię... Główną bohaterką jednej z książek M. Musierowicz jest Aurelia. Babcia nazywała ją Aurelka albo Orelka. Niezbyt ładne zdrobnienia, ale Aurelia ładnie :)

Evi_21 - z tego co wiem imię Tristan pochodzi od franc. tristesse czyli smutek. Nie jestem przesądna, ale nie nadałabym dziecku tak na imię.

Gość Maurycy.....--l.kk
Leon,zawodowiec,kojaza mi sie te imiona z fajnym bobaskiem,ktory ma postawione wloski na irokeza,takie cooooll!!!!Vincent,tez jest ladne,Lenart, Joshua(skrot Joshi)u mojej corki w przedszkolu jest Joshua i on jest taki fajny! i byl najmlodszy w grupie i wszyscy do niego Joshi mowili ten malutki Joshi,,,i to imie mi sie spodobalo.......teraz Joshi jest duzy ale nadal ladne imie!

Gość co do imionnn
a jakie zdrobnienie dla Aureliusz??