Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość ollia
czescc dziewczynki, planuje zaczac brac Yasminelle i musze powiedziec ze wiele o tym czytałam i chyba jest to cos naprawde skutecznego i dobrego :) powiedzcie czego powinnam sie obawiac po zaczeciu przyjmowania?? i czy sex moze byc prawdziwa przyjemnoscia bez stresu wpadki?? hehe :D

Witam Słonka :) Do dziś byłam Novynettką ,połknęłam juz ostatnia tableteczkę i po przerwie przeskakuję na Yasminelle..trochę obaw jest ,rzecz jasna ,boimy się tego, czego nie znamy. Opowie Wam o swoich obserwacjach ,tak apropos zrezygnowałam z Novynette ponieważ czułam się nabrzmiała a moje piersi nie dość ,ze stały się XXL to jeszcze bolały jak cholera ...może teraz będzie lepiej:)...mam taka nadzieję.. Ile kosztują te pigułki?

Gość qarolcia
lovemusicher ---> Wielkie dzięki. Ja ostatnio gdzieś widziałam i za 42, także różnica jest duża. Na pewno się tam przejdę. Co do Twojego pytania, to radziłabym Ci jeszcze przeczekać- u mnie ustabilizowało się wszystko w miarę po 3cim opakowaniu. Do tego czasu miałam dość opuchnięte piersi, byłam senna i też pobolewała mnie głowa. Lekarka powiedziała, że to całkiem naturalne i że z czasem to się ustabilizuje. I faktycznie sie uspokoiło i teraz czuję się świetnie :). Także nie przejmuj się i poczekaj jeszcze trochę ;).

Gość lovemusicher
qarolcia-----> dzieki tez za informacje:) powiedz gdzie bylas u lekarza? Ja bym musiala isc do lekarza po recepte, a nie chce do tego, u kitorego bylam....;/

Gość Pykunia
Ratunku! Zarzywam juz 5 opakowanie i cos mi sie pomieszalo i zamiast zarzyc tabletke po 7 dniach przerwy zarzylam po 6. Wiec zamiast zarzyc w sobote(czyli dzisiaj) to zarzylam wczoraj. Co z tym fantem zrobic? Czy zarzywac dalej? Odstawic? czy skutecznosc tabletek sie zmniejszy? Nigdy nie miałam takej sytuacji, a zarzywam tabletki od 4 lat. Prosze o pomoc!

pykunia -> nic się nie stało. po prostu skróciłaś przerwę, można tak robić. to opakowanie skończysz o jeden dzień szybciej i następne zaczniesz tak jak to, czyli w piątek, krwawienie może się przesunąć jeden dzień do przodu i tyle :)

Witam, jestem po piatej tabletce pierwszego blistra. Ogólnie oprócz tego, że cały czas chce mi się pic i rzeczywiscie trochę wyprysków na twarzy to brak skutków ubocznych.

zastanawiam się jak bedzie z ochota na \"S\", bo przy logescie była poniżej poziomu morza:( licze na to że teraz sie zwiekszy.

Gość Pykunia
mala_agatko: Bardzo Ci dziekuje! Uspokoilas mnie, pozdrawiam!

Gość strike
sluchajcie, mam pytanie, moze ktoras z was zna odpowiedz. Czy piersi powiekszaja sie tylko przy pierwszym opakowaniu, a pozniej przestaja (tak jak reszta skutkow ubocznych)? Bo jesli maja mi tak rosnac non stop, to dziekuje... i tak jestem juz zalamana =-=> koncze pierwsze opakowanie. A moze po odstawieniu tabletek piersi wracaja do poprzedniego rozmiaru? Slyszalam juz rozne opinie na ten temat...

Gość tioxe
Witam Chcialabym przestrzec wszystkie panie, dziewczyny ktore poszukuja antykoncepcji. Otoz poszlam jakis czas temu do lekarza - przepisal mi yasminelle jako jeden z najlepszych srodkow antykoncepcyjnych.13.10 wzielam pierwsza tabletka, przyjmowalam je az do tabletki w dniu 29.10 - gdyz trafilam do szpitala z obrzekiem nerek, watroby i pecherzyka zolciowego w stanie bardzo ciezkim. nie mialam wczesniej niepokojacych objawow - jak sennosc czy bole brzucha. rano wzielam 16ta tabletke a juz po poludniu trafilam do szpitala z 40stopniowa goraczka. w szpitalu odstawiono mi yasminelle. zapytano mnie czy mialam badania na poziom hormonow. niestety nie pan lekarz w prywatnym gabinecie nawet nie zaproponowal mi mozliwosci przebadania sie w tym kierunku =(. dowiedzialam sie ze juz od tej pory nie moge przyjmowac żadnych! tabletek antykoncepcyjnych.oprocz tego boje sie bo spoznia mi sie okres, a nikt nie poinformowal mnie czego teraz moge sie spodziewac - okres spozni mi sie?o ile? dlatego apeluje - przed wzieciem jakiejkolwiek tabletki antykoncepcyjnego niewazne jakiej dawki - nawet tej najmniejszej - proscie obowiazkowo o badanie poziomu hormonow.

Gość Unusual90
Witam dziewczyny ^^ Powiem, że niektóre komenty mnie troszke uspokoiły ale większość troche martwi. Ja też biorę te tabsy, będę kończyć pierwszy blister, ale skutki są okropne!! Bóle głowy, rozdrażnienie, małe stany depresyjne, plamienia... Chłopak niekiedy nie może znieść moich humorów od kiedy biorę Yasminelle... Weszłam na tą stronkę bo zastanawiam się czy te tabletki mi pomagają, czy bardziej szkodzą... Jeśli objawy nie ustąpią pójdę do lekarza i poproszę o zmianę ale odstawię... Pozdrawiam szczęściary, którym Yasminelle pomogło!!!

hej, na czym polegaja badania hormonalne, gdzie sie je robi ile kosztują?????? jestem na 3 bilistrze...jak narazie wszystko ok. moja gin chyba trafila:) szkoda tylko ze nie zaproponowala mi badan hormonalnych. bede sie z nia widziala w grudniu dopiero. wiec prosze o info co i jak:) dzieki:) pozdrawiam

napioszcie mi jeszcze proszę co powinnam kontrolowac biorąc tabsy, jakie i co ilke badania robic. w tym temacie jestem zielona:P

Gość Izabelka888
dziewczyny ja mam do was pytanko:| ktora z was bierez yashminelle juz jakis dluzszy okres , mam tu na mysli minimum 3 miesiace.. bo bardzo mnie to interesuje, gdyz bralam wczesniej cilest i nie polecam - przytylam 12kg porazka...mam tendencje od tycia dosyc szybkiego ale moja waga prezd braniem tabsow byla dobra nie mialam nadwagi a teraz mam przy 164cm- waze 70kg, a wazylam 58-60kg takze jest roznica i u mnie to widac strasznie po brzuchu i mam lekiic ellulit na nogach i lydkach. teraz juz prez 2 mies nie biore tabsow i ciezko mi schudnac..wrocic do poprzedniej wagi.. powiedzcie mi o tym yashminelle czy wart brac?czy u tych osob ktore moga szybko przytyc czy przytyja od nich??pomocy:(

Gość ulla1u
cześć wcześniej dwa miechy brałam novynette - schudlam ok. 2 kg ()tendencję do tycia mam sporą) , a teraz yasminelle od dwóch miechów i jeszcze mi ok. 1,5 spadło. Za to zaokrąglił mi się biust a miałam 75B to teraz jest trochę więcej. a do kotki 111 - w laboratorium. są jeszcze próby wątrobowe (bilirubina, ASTL, ALTL) cena za ok. 20zł, i do tego cholesterol, morfologia - te wszystkie badania ok. 2 razy do roku. Badania hormonalne sporo kosztują - jeśli ok. 8 hormonów to nawet i ok. 160 zł ale je 1 raz do roku. Ja wolę robić je co taki czas bo mam już 38 lat- dla swego spokoju. Są jeszcze badania piersi -USG, cytologia i USG dróg rodnych. Ładnie to brzmi? - jeśli trzeba coś jeszcze to proszę o podpowiedź. pozdrawiam

Gość jagodowo
na czym tak właściwie polega ta cytologia?jak się ją wykonuje i gdzie?i o czym świadczą wyniki?

Gość jagodowo
tzn ja wiem, że rak szyjki macicy itp, ale chodzi mi o konkrety. a przede wszystkim jak przebiega badanie i gdzie moge wykonac.

ulla1u a dlaczego przestalas brac novynette?? ja lasnie zmienilam yasminelle na novynette, w zasadzie bez przyczyny, no moze troszke dusznosci mnie lapaly,ale u mnie z zasady tak jest. chcialabym wiedziec co myslisz o novynette

Gość Izabelka888
JA mam tendencje do tycia po tacie a mam dopiero 18 lat i naprawde yashminelle ci pomogly??a jak z apetytem?bo ja jak bralam cilest to strasznie duzy apetyt mialam..i przytylam, po wczesniej potrfailam jakos wage trzymac ale odkad zaczelam brac tabletki to masakra...

Gość Izabelka888
do ula~~> czy odchudzasz sie biorac tabletki czy po prostu samo spadlo?

Gość qarolcia
lovemusicher ----> Żaden problem, trzeba sobie pomagać ;). A co do lekarza, to chodzę do takiej naprawdę sympatycznej kobitki, przyjmuje w Zabrzu. Jeśli jesteś zainteresowana szczegółami, to odezwij sie na gg: 2929000. Napiszę Ci co i jak :).

Gość qarolcia
strike----> Powiem Ci, jak było w moim przypadku, ale nie wiem czy to jest regułą- u każdego pewnie organizm reaguje inaczej. Biust powiększył mi się podczas brania tabletek- ale nie ukrywam że mnie to ucieszyło. Potem miałam krótką przerwę, podczas której wróciły do poprzednich rozmiarów. Nie była to jakaś wielka różnica, ale zawsze coś;). Mimo wszystko wydaje mi się, ze tak w nieskończoność nie będą rosły :P. Pozdrawiam!

Gość jagodowo
droga qarolciu - po której mniej wiecej tabletce lub blistrze zauważyłaś, że rosną? ja dzoś wezme pierwszą z pierwszego blistra, i piersi bez zmian (to z pewnoscia za malo czasu, ale bede bardzo zadowolona jak kiedys chociaz ciut urosną) za to miewam zawroty glowy, zmienila mi sie cera i strasznie chce mi sie pic. pryszczy nie mam jak to inne opisywaly (uff) i obym nie miala. biore dalej zobaczymy co sie bedzie dziac. z chęcią bym tez odrobinke przytyla, ale z Y to ponoć mało możliwe...

Gość AQUA 12
Izabelka888 no więc ja przed braniem yasminelle ważyłam 58/60 kg na 164 :) ... tak samo jak Ty, gdy zaczełam brać to schudłam 5 kg ... i ta waga w miare sie utrzymuje, więc no nie narzekam, a jezeli chodzi o cellulitis to chyba po kazdych tabletkach sie pojawia :| ehhh, moze któraś z was ma jakiś ciekawy sposób na to cholerstwo? bo kremy pomagają ale tylko troche, basen niby też coś pomaga ale moje nóżki i tak nie wyglondają tak jak powinny :((( Pozdrawiam :*

Gość qarolcia
jagodowo-----> podczas pierwszego blistra zauwazylam, ze się powiekszyly, mniej więcej pod jego koniec. I tak jak już napisałam byłam bardzo z tego zadowolona, bo już nie widziałam dla siebie żadnych szans na powiększenie biustu ;). Z tą waga to różnie bywa, ale raczej nie licz na to, że przytyjesz- ja schudłam, co niestety już nie było takie fajne. Na szczęście na dzień dzisiejszy waga się ustabilizowała. Pozdrawiam :).

Dowiedziłam sie dziewczyny ze tabletki yasmin sa wycofane w USA >kiedys pisała tu mloda polozna nam cos o tym . Moj lekarz mnie uspokoił ze yasminella to zupelnie co inego i zebym była spokojna !Mowił ze ma pacjenkti ktore po odlozeniu yasmin milay takie objawy jak mloda polozna ! Czyli to nie yasmilella tak dziła tylko po yasmin tak sie w ogranizmie porobiło ! Ja jestem spokojna o yasminelle jak moj lekarz tylko sie dowie ze cos z tymi tabletkami nie tak da znac mi od razu :)

Gość młoda położna
effinka --- moj organizm po yasmin czul sie bardzo dobrze.Jak skonczylam brac to wyniki mialam dobre,potem po 2 miesiacach przerwy zaczelam brac yasminelle,oczywscie wczesniej zrobilam badania i tez bylo ok,natomiast pozniej wyniki juz byly fatalne (koagulogram,jonogram i hormony).Wiec akurat u mnie zawinily yasminelle.Pisalam,tez ze moja siosta bierze yasminelle juz prawie rok,czula sie dobrze ale to sie zmienilo,niestety..zrobil jej sie skrzep..Wiec od dzis pastwie sie nad nia robiac jej zastrzyki w brzuch.