Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

effinka-- Miałaś być w piątek u lekarza i spytać go o te większy,pełniejszy,nabrzmiały brzuch przy braniu Yasminelle.Pytałaś go?Jak tak,napisz co się dowiedziałaś.

No pytałam sie ale powiedzil ze nic takiego nie ma miejsca po tabletkach !! A mi ten stan sie utrzymuje !Chodz zauwazylam ze skora jest całkiem inna na całym ciele !Ja juz 2 kg do przodu jestem ,nie mowie ze to wina tabletek ,mam apetyt duzy ,wkoncu zima idzie:)

Gość madziulka20
chce sie was poradzic. Yasminelle biore od miesiaca dzis zaczynam 2 opakowanie. ale pomimo tego ze jestem zabezpieczona w 99% to boje sie kochac z moim partnerem bez innych srodków antykoncepcyjnych (mam na mysli prezerwatywe) mam taka wewnetrzna blokade i nie wiem czy sie jje pozbede. boje sie ze pomimo tego ze biore tabletki moge zajsc w ciaze :( czy mialescie tak samo, bo wydaje mi sie ze jestem jedyna :(

Ja tez mam takie obawy .Ja mam 2 dzieci i juz nie planuej wiecej i niechcilabym aby sie okazało ze jestem w ciązy .Tu trzeba pytać młodej połoznej ona chyba jest obeznana w tych tamatach .Młoda połozna jak mozesz nas uspokoić to ja osobiscie Cie prosze o to :) Jakoś te 99% mi nie daje spokoju >>>> biore tak jak pisze na ulotce ,czasem 20 nim sie spozniam z tabletka ale to jest takai czas nie dlozej to nie wpływa na zachowanie skutecznosc wiem o tym. No ale jakos nie czuje sie zabespieczona ,moja koleznak brala cilest i zaszla w ciaże .Dodam ze brała jak trzeba bez opuszczania .

Mloda połozno napisz nam jak z tymi yasminell .Ty jako połozna moze wiecej cos wiesz .

Gość Słoneczko123
Ja biorę tabletki od pięciu miesięcy, ale mimo to stosuje dodatkowe zabezpieczenie- prezerwatywę. pewnie dlatego ze mój chłopak nie chce inaczej :P

Dziewczyny po to bierzecie tabletki by sie nie bac, oczywiscie one nie daja 100%, ale to daje jedynie wstrzemięźliwość. przypadki chodza po ludziach, ale jesli lekacie sie bez gumki to trujecie sie w sumie bez sensu, bo jakby na to nie patrzec kazda chemia jest trucizna. ja tam zawsze cykalam sie z prezerwatywa i dlatego biore tabsy.

Witam, mam pytanie :) biorę yasminelle juz 11 dni... pierwszą tabletkę wzielam w pierwszy dzien okresu tak jak podane bylo na ulotce. Jednak krwawienie do tej pory nie ustapilo, czy powinnam byc zaniepokojone czy moze to normalne? Są to moje pierwsze tabletki anty i w zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... na ulotce podane jest, ze efekt antykoncepcyjny jest od 1 tabletki.. jednak slyszalam gdzies, ze w wypadku pierwszych tabletek trzeba sie jeszcze dodatkowo zabezpieczac przez okolo miesiac... czy to prawda? :)

Tak jak pisze na ulotce czyli od 1 tabletki .To jasnie i zrozumiałe ja nie wiem ile razy mozna o to samo pytac na tym forum to pytanie juz było przerobione pare razy .Hmmm po co tabsy jak jest prezerwatywa i jest tabletka postinor w razie czego !!Jak sie nie bierze tabetek mozna dodatwkowo prowadzić kalendarzyk i wtedy sie wie co sie dzije w danym dniu >No ale faszerowac sie tabsami i do tego prezerwatywa to naprawde jakies chore .

Gość Sloneczko123
\"Hmmm po co tabsy jak jest prezerwatywa i jest tabletka postinor w razie czego !!Jak sie nie bierze tabetek mozna dodatwkowo prowadzić kalendarzyk i wtedy sie wie co sie dzije w danym dniu >No ale faszerowac sie tabsami i do tego prezerwatywa to naprawde jakies chore \" Ja osobiscie uważam za chore to co piszesz. wspolczynnik pearla w metodzie kalenarzowej wynosi 20-24 wiec nie jest to metoda skuteczna. i nie mozna powiedziec ze kazdego dnia jestesmy w stanie powiedziec co sie w danym dniu dzieje w naszym organizmie bo na to ma wplyw wiele czynnikow. po2 watpie zeby madrzejsze bylo branie tej tabletki za kazdym razem gdy peknie gumka anizeli brac tabl. anty i uzywac prezerwatywe. po 3 nie powinnas mowic ze \"faszerowac sie tabsami i do tego prezerwatywa to naprawde jakies chore\" weź pod uwage to ze prezerwatywa chroni nie tylko przed niechciana ciaza ale i przed chorobami przenoszonymi drogą płciowa. wiec taki tekst jaki rzucilas zachwaj dla siebie.

Gość Izabelka888
do AQUA 12~~> ale masz moze tendencje do tycia??a te 5 kg ro schudlas nie robiac nic??czy sie odchudzalas?? a jesli c hodzi o cellulitis to dobrym sposbem na stopniowe pozbywanie si ejgo jest po prostu nawilzanie skory jakimi kolwiek balsamami od razu po prysznicu lub kapieli i najlepiej by bylo gdybyscie jeszcze sobie maslowaly same te nogi masazerem takiem nie musi byc on z wibraja moze byc normlany i widac rezulaty ale ja tak robie juz z 2 miechy i znikl mi juz spod pupy tak na dalnej czesci posladkow:) z czego jestem bardzo zadowolona , a na nogach tez troszke z niklo ale tutaj bedzie juz trudniej a ile masz latek AQUA12?

Gość Izabelka888
do AQUA 12 a i jeszcze jednko kolezaneczko:) prez jaki okres schudlas te 5kg? i czy stosowalas jakas diete? ja np chodze na aerobic nie birac juz rtabletek drugi miesiac i nie moge schudnac:/

Słoneczko no myslałam ze masz stałego partnera ,no wybacz mi moją niewiedzę.Ja stosowałam kalendarzyk przez 5 lat i nie wpadłam ,i wiedziałam co sie dzieje .A co do postinoru to faktycznie jest on jak peknie prezerwatywa i nie jest wskazany do czestego stosowania .Ale z tym kalendarzykiem to warto sprobować :) Mozna dzieci zaplanować , ja znam dokladne daty zapłodnienia .I mam synka i coreczke tak jak planowałam :)

Kalendarzyk sam nie polecam do stosowania jesli ktos niechce dzieci ,ja stosowalam przez 5 lat ale plus gumka oczywiscie , i kiedy wiedzilam ze mam płodne dni bardzo uwazalismy z meżem :)

Saszulek do tej pory brałam Novynette więc chętnie służę radą , natomiast teraz jestem w trakcie przerwy i zmieniam pigułki na Y własnie:) Choć gdy czytam wasze posty mam obawy.

Gość Sloneczko123
mam nadzieje ze Cie nie urazilam swoja opinia. co do mnie to dobrze myslalas:) mam stalego partnera, ale tu chodzi tez o dziewczyny ktore nie maja stałych partnerów. odnosnie metody kalendarzowej to nie watpię ze warto spróbowac. ale ta metoda jest polecana dla osob ktore maja regularne okresy i nie maja z tym zadnych problemow. gdybym mogla to pewnie tez bym ja sprobowała.

Gość Sloneczko123
No ja jeszcze nie mam meza i nie chce ryzykowac... choc z 2 strony....gdybym zaszła w ciąże to bylabym najszczesliwsza osoba pod sloncem.

Słoneczko to masz racje :) Przeprszam Cie bardzo :) Alejesli ktos ma wiecej partnerów to masz racje musi dodatkowo byc gumka .Ja mam meza wiec to jedyny facet w moim zyciu i nawet jak by była ciąza to napewno bysmy sie ucieszyli .Ale to kazdego indywidualan juz sprawa .Wybacz ja myslalam ze ty jestes tez w powaznym zwiazku :)

Gość Sloneczko123
No i znów sie nie pomyliłas :P jestem w powaznym zwiazku ale jeszcze nie jestesmy malzenstwem :P

Słoneczko >>skoro nie jestescie gotowi na dziecko nie ma co sie spieszyc , lepeij poczekac i zapewnic przyszlosc dzieciakom :) Ja biorac y,nie zabespieczam sie dodatkowo i powiem ze boje sie jakos tak mnie te 99 % stresuje .Wiem jak to jest miec dzieci 2 :)) Nparawde nie planuje wiecej takich urwiskow :)

Na dziecko musi przejsc pora i oby było kachane :) Ja dzis wzielam ostatnia tabletek i teraz przerwa 7 dni ,i nie powiem zebym nie byla spanikowana .Bardzo sie boje .

Gość Sloneczko123
=> effinka szczerze mowiac mysle ze ja juz jestem gotowa na to mimo młodego wieku.gorzej jest z 2 polówka :/ zgadzam sie z Toba, ze lepiej poczekac, zeby zapewnic dzieciom to co najlepsze. ja w przyszlosci tez planuje 2 :) póki co zajmuje się dziećmi znajomych

Gość Sloneczko123
...i ciesze sie ze moge to robic bo kocham dzieci :)

Gość AQUA 12
Izabelka888 no mam dość sporą tendencje do tycia,ale głównie rośnie mi mój tyłeczek:) mam 18 lat:) a schudlam nie robiąc nic, jestem osobą która nie potrafi wyrzec sie czegos co lubi, a w szczególności słodkości :), wiesz być moze spadek mojej wagi wspomoglo również to że akurat był okres letni, a w lato gdy jest gorąco duzo pijemy a mało jemy:) tyle ze ta waga utrzymuje sie do teraz. schudłam w przeciągu 2 tyg, aa jeszcze jedno jezeli chcesz szybko schudnąć to spróbuj basenu:) tam chyba najszybciej mozna spalić brzuszek;) itp ii z tego co wiem dobra jest dieta kopenhaska, chudnie sie do 20 kg i przez jakiś czas nie przybiera sie na wadze bo tak naprawde nie jest to taka typowa dieta odchudzająca, a przyśpieszająca przemiane materii:) http://www.twojadieta.info/dieta/kopenhaska/ a Ty ile masz lat, jeśli można wiedziec?? Pozdrawiam:**

Gość AQUA 12
a i ja biore tabletki juz 7 miesiąc, oo moze tak dzisiaj biore juz 7 opakowanie:))

Gość olga 85
Dziewczyny, mam pytanie- czy jesli wezme 2 tabletki naraz, to ich dzialanie bedzie zwiekszone? A nie macie tak, ze mimo ze bierzecie tabletki to boicie sie ciazy?? :/

Pozdrawiam mamy i przyszłe mamy Szczęśliwie jestem mamą dwojga dzieci i to moje Słoneczka :) teraz czas na skuteczną antykoncepcję;) Polecam wpisac w wyszukiwarkę Yasminelle skład ..to rozwiało moje obawy i w sobotę juz bez obaw połknę pierwszą.. Zegnaj Novynette

Gość AQUA 12
olga 85 jeżeli nie zapomne tabletki i nie biore innych lekarstw osłabiających ich działanie to czego mam sie bać? ;)) ja tam ufam im ...:P

Gość olga 85
AQUA 12 ---> a w przerwie miedzy pierwszym opakowaniem a drugim tez jestem zabezpieczona? bo jakos nie moge sie z ta mysla oswoic, ze w pierwszej przerwie, kiedy organizm nie dostaje tabletek i jest dopiero po pierwszym opakowaniu, to rowniez jestem bezpieczna... mimo ze tak to podobno dziala..

Gość AQUA 12
olga 85 tak jesteś zabezpieczona, ja w przerwie współżyłam ;) i nic sie nie stało:) tylko trzeba pamiętać by nie zapomnieć pierwszej tabletki z następnego blistra !!trzeb zażyć ją w odpowiednim czasie:) to bardzo ważne Pozdrawiam:*