Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość do mlodej poloznej
hej mam taki problem bralam yasminelle ale od roku biore yasmin okres mam roznie raz czwratek wieczorem raz pistek rano!! ale problem mam w tym miesiacu wczoraj pare kropelek krwi i dzisiaj to samo prawie niewidoczny ale jest!! czy cos jest nie tak??

Gość 1500 watpliwosci
do mlodej poloznej--> nie tyle na raz!!! spokojnie!!! To co opisujesz jest normalne...po dluzszym czasie stosowania pigulek krwawienie moze byc coraz bardziej skape a nawet calkiem wygasnac...

Gość do mlodej poloznej
hej mam taki problem bralam yasminelle ale od roku biore yasmin okres mam roznie raz czwratek wieczorem raz pistek rano!! ale problem mam w tym miesiacu wczoraj pare kropelek krwi i dzisiaj to samo prawie niewidoczny ale jest!! czy cos jest nie tak??

Gość 1500 watpliwosci
Byla u lekarza, ale on powiedzial, ze to moze trwac przez dwa blistry...A ja nie wiem, czy aby na pewno...Lepiej jak ktos tak poda z autopsji...

Gość 1500 watpliowsci
I MLODA POLOZNO to jest u mnie z tym 18 dnowym juz krwawinie tak, ze krwawie faktycznie dosc obficie do 14 lub 15, apotem jest tego mniej, aby okolo godz 16 lub 17 przybrac postac skapeko krawienia...I tak codzinennie... Ale powiedz mi jeszcze z ta Citatridina...Czy ja moge to aplikowac dopochwowo? Czy sa przeciwwskazania do stosowania tego podczas krawinenia? W ulotce nic nie ma na ten temat...Niby to lek przyspieszajacy gojenie, ale nie znam sie wiec pytam...Czy moge smialo stosowac to teraz mimo krwawienia i potem w trakcie siedmiodniowej przerwy?

Gość 1500 watpliowsci
MLODA POLOZNO--> zapomnialam dodac ze a propos tych krwawien byla u lekarza i powiedzial ze moga sie utzymywac 2 blistry 9 jest to serio bardzo kompetentny lekarz) poza tym usg wykazalo, ze mam czyste nieotorbielone jajniki i czysta macice...wiec moze nie powinnam sie tak martwic tym??? Sama nie wiem...Postanowilam, ze gdyby (oby nie) to nie ustalo po 7-dniowej przerwie to zadzwonie do tego lekarza? Czy to madra decyzja?

Gość malaaaaaaaa0aaaaaaaaaaaaaaaaaa
czy zazywaanie Yasminelle moze doprowadzic do powiekszenia wezlow chlonnych karkowych zuchwowocyh., do tego stopnia ze sa one zbite w pakiety, sa male kuleczki na nich. oraz w morfologii podyzszone limfocyty??????????????????? pytam poniewaz mam taie objawy i szukam przyczyny. prosze o odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kasia9999
mam pytanie wyjezdzam na wakacje akurat w dniu w którym mam dostać okres, tabletki kończe brać w niedzielę a w czwartek wyjeżdzam czy nic się nie stanie jak wezmę dwa opakowania na raz zeby zapobiedz okresowi i spedzic miło wczasy? prosze o odp mloda położna!

Gość Indys
kasia9999==ja bralam dwa blistry na raz i nie polecam, mialam plamienia przez caly wyjazd i nigdy wiecej tego nie zrobie, bo czulam sie fatalnie. ale kazdy organizm reaguje inaczej...no coz ja chcialam to sprawdzic i niestety porazka.........

Gość hasu
no dokladnie, ja wzielam 2 opakowania pod rzad i nie mialam zadnych efektow ubocznych. temat ten jest walkowany juz xx razy tutaj. kazdy organizm reaguje inaczej, mozesz czuc sie dobrze a mozesz tak jak Indys miec dlugotrwale plamienia i czuc sie zle. to jest indywidualna kwesia kazdego organizmu. nie przekonasz sie poki sama nie sprobujesz :x

Gość malaaaaaaaa0aaaaaaaaaaaaaaaaaa
czy zazywaanie Yasminelle moze doprowadzic do powiekszenia wezlow chlonnych karkowych zuchwowocyh., do tego stopnia ze sa one zbite w pakiety , sa male kuleczki na nich. oraz w morfologii podyzszone limfocyty??????????????????? pytam poniewaz mam taie objawy i szukam przyczyny. prosze o odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość yasminellllleee
mam jedno opakowanie do sprzedania 45 pln

Gość 1500 watpliwosci
Niestety ciagle jeszcze krwawie...juz 22 dzien...Dzisiaj pierwszy dzien siedmiodniowej przerwy...moze po niej wreszcie mi sie unormuje... Ale zauwazylam pewna korelacje. Mianowicie. Raz w ciagu dnia...chiwle po wstaniu zaczynam odczuwac skurcze podbrzusza (bardzo silne) i wtedy tez pojawia sie krwawienie. Do momentu, w ktorym czuje tez kurcze krwawie. Jak tylko mina to krawieni slabnie aby przybrac postac bardzo skapego plamienia. I teraz zastanawiam sie skad taka korelacja. Moze cos nie tak z moim organizmem...MLODA POLOZNO...co o tym myslisz?

Gość Yasminellki
Witam! mam do odsprzedania dwa opakowania Yasminelle,data ważności 2013.11 ,cena 35 zł sztuka.Możliwość wysłania pocztą.Nie wysyłam za pobraniem! poczta: haniasz80@op.pl Pozdrawiam

Gość Yasminellki
Witam! mam do odsprzedania dwa opakowania Yasminelle,data ważności 2013.11 ,cena 35 zł sztuka.Możliwość wysłania pocztą.Nie wysyłam za pobraniem! poczta: haniasz80@op.pl Pozdrawiam

Gość Indigo85
Witam :) Piszę, ponieważ z reguły w Internecie wypowiadają się osoby, które mają krytyczne opinie, a Ci, którzy są zadowoleni, tego nie robią, co zniekształca obraz sytuacji. Biorę Yasminelle od 10 dni, przez pierwsze dwa dni godzinę po zazyciu bolała mnie głowa, ale poza tym nie mam żadnych innych skutków ubocznych. Czuję się tak, jakbym nie brała żadnych pigułek, serio - żadnego zatrzymywania wody, nudności, trądziku. Co prawda to dopiero dziesięć dni, ale podobno najgorszy jest początek. Jeśli coś będzie ze mną nie tak, to jeszcze napiszę :) Co do plamień, które dość często się powtarzają w wypowiedziach: ja ich nie mam, a to prawdopodobnie dzięki mojej pani doktor. Akurat nie zależało mi na tym, żeby być zabezpieczoną od pierwszej tabletki, zresztą nie wierzę, że coś może działać od razu, poza tym uważam, że organizm powinien się przyzwyczaić. Dlatego pani doktor kazała mi wziąć pierwszą pigułkę dopiero piatego dnia okresu. Co prawda nie działa ona wtedy od razu, ale wg mojej pani doktor nie występują także wtedy plamienia. I to się potwierdziło - okres skończył mi się normalnie i nie mam żadnych plamień. Mam nadzieję, że tak już zostanie :)

Gość tina25zz
mam pytanie - czy okres może rozpocząć się 3 dni przed zażyciem ostatniej tabletki z blistra i siedmiodniową przerwą

Gość anetaaaaa
ja tez mialam brac tabletki w tym miesiacu teoretycznie od 23 jak mial byc okres a go nie ma:( w ciazy raczej nie jestem bo bylam 2 tygodnie temu u ginekologa....rrobione mialam badania i lekarz powiedzial ze nie widzi jakiejs konkretnej przyczyny dlaczego okres sie zpoznia ogolnie od 3 meisiecy jakos mi sie okres rozlegulowal niewiem dlaczego,,, dodam ze mialam zapalenie pecherza wiec moze to ma jakis na to wplyw.......... niewiem nie mam pojecia. W kazdym razie jak dostane okres to zaczne brac tabletki ktore czekaja juz w szufladzie.

Gość yasminelle 3 opakowania
witam mam do odprzedania 3 nowe zapakowane opakowania proszków antykoncepcyjnych yasminelle, data ważności do 2014. Jestem zmuszona je odsprzedać gdyż muszę sobie zrobić przerwe w braniu, ze względu na leczenie z innej dziedziny osobiście polecam te proszki, nic mi po nich nie było czyłam sie swietnie używałam ich non stop przez 3 latka pozdrawiam więcej info pod adresem natalii0@o2.pl

Gość Balinese
Witajcie Dziewczyny Miałam bardzo nieregularny okres i moja gin przepisała mi tabletki antykoncepcyjne Yasminelle.Jakież ja miałam obawy przed ich zażyciem, zwłaszcza po przeczytaniu tego forum.Krwawienia, bóle głowy, złe samopoczucie itp.Ale zaryzykowałam.Biorę już czwarte opakowanie i nic, żadnych nietypowych objawów.A okres jak w zegarku

Gość kaktulka
czesc dziewczyny !!! mam pytanie w sobote zapomnialam wziasc tabletke, w niedziele wzielam dwie i uprawialam seks z prezerwatywa natomiast w pon juz bez zabezpieczenia czy powinnam sie martwic ?????

Gość Indys
Do Mlodej Poloznej-- nie wiem czy pamietasz jak bralam antybioteyk Dalacin C i wszyscy mnie zapewniali,ze ten antybiotyk nie wplywa na yasminnell- dlatego tez zadam to pytanie bezposrednio Tobie. Chcialabym zaczac brac tabletki AMPHOSCA L-OVARINE Oto ich sklad: Tabletki -1 tabletka 0,50g zawiera: Agnus castus D4, Valeriana D2, Ambra grisea D6, Damiana D4, Selenium D4, Lycopodium D5, Ovarinum D3 aa 0,07036g, Vehiculum ad 0,5g. Czy moge je brac spokojnie z Yasminelle? Prosze o odpowiedz.

Gość Justyna 02
Droga Kaktulko, Jeśli zapominasz wziac tabletke przez dluzej niz 12 godzin to zapomniana tabletke wyzuca sie i bierze nastepna o normalnej porze. Skoro juz wzielas dwie to trudno, ale trzeba wtedy stosowac inna antykoncepcje np. prezerwatywe, lecz nie przez 1 dzien ale przez TYDZIEN! Jeśli cie to niepokoi zglos sie do ginekologa po tabletke 72 godz.np. escapelle, koszt to od 50-80 zl. Pozdrawiam i powodzenia

czesć.mam wielki problem i się bardzo boję...od jakiegoś miesiąca się kocham ze swoim chłopakiem,mam tu na myśli stosunek przerywany,ale on nie jest pewien czy zawsze na czas wyjmował..mogło się zdarzyc ze np ta ze tak powiem "woda" przed wytryskiem dostała się do mojego wnetrza,lub po kazdym jego dojściu na zewnątrz,oczyszczeniu czlonka i ponownym stosunku mała ilosc plenmikw sie dostala lub ostawienie nasienia na mojej szparce...nie mam juz okresu 5 dzien...bardzo sie denerwuję,dodam co chyba najwazniejsze ze biorę tabletki antykoncepcyjne od jakis 2 miesięcy ale to raz sie zdarzy ze zapomne,raz troche za pozno wezmę...bardzo proszę o jakies rady co robić i jakie są szanse ze jestem w ciązy... :(

Justyna 02 co Ty opowiadasz! ulotka KAŻE wziąć zapomnianą nawet jeśli przez to bierze się 2 na raz. co do dalszego zabezpieczenia to owszem- przez tydzień na gumie. kasaaa19 jakie masz spóźnienia w braniu tabletek? zobacz co masz w ulotce ale z reguły jest tak, że spóźnienie do 12 godzin nie wpływa na zmniejszenie zabezpieczenia więc nie ma się co martwić. no i jak bierzesz tabletki to po co się bawić w przerywany?