Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona_matka

Protestanci religia, czy sekta. Ratujcie!

Polecane posty

Gość Telebit.
Wszystko to prawda. Zwłaszcza to drugie.

Gość Telebit.
Wczoraj w TV był program o zielonoświątkowcach w Nigierii. Rzucaja podejrzenia o opętanie na dzieci i dzieciaki mają już przechlastane.

Gość Anna-Protestantka
Zwłaszcza w Polsce, owszem. ja bym bardzo chciała, żeby opowiedzenie się za swoją konfesją oznaczało tyle co powiedzenie kim się jest, w co i w jaki sposób się wierzy. To tak jak powiedzenie skąd się jest. Pewnie to utopia. Ale zwyczajnie boli mnie kiedy z lękiem mówię kim jestem, bo jestem z tego dumna i nie chcę musieć się ukrywać dla świętego spokoju.

oglądałam to kiedyś i rzeczywiście to straszna rzecz . Podejrzewam ,że ludzie ci nie tylko nie znają Boga ,ale zachowanie ich nosi wyraźne znamiona demonicznych wpływów .

Gość Anna-Protestantka
No to i nie ukrywam się ;) A kto zarzucił coś takiego 'zielonym'?

dawno to oglądałam , ale cos w tym musi być , bo nie wyglądało to na sensacyjny materiał dla samej tylko oglądalności .

Gość Anna-Protestantka
A to powiedzcie, proszę, coś więcj na ten temat.

Gość Anna-Protestantka
Ale co jakieś przepowiednie mają wspólnego z jakimkolwiek wyznaniem chrześcijańskim, o których tu mówimy?

sory , że wczorajnic juz sie nie odezwałam , ale musiałam nagle opuścić zacne towarzystwo :) co do tego filmu to z pewnością krązży w sieci , wystarczy trochę oszukać . Niewiele ci pomogę , bo niewiele też niego pamiętam , ale skoro puszczał go jakiś program w tv to moze warto poszukać w programie telewizyjnym ?:)

Gość tak tak tak 88
Podejrzewam ,że ludzie ci nie tylko nie znają Boga ,ale zachowanie ich nosi wyraźne znamiona demonicznych wpływów .- pisze Licencja Nie da sie ukryc :( twoje wpisy mówia same za siebie :) nie oceniaj bys nie była oceniana :(

Gość Anna-Protestantka
Skoro tak to czemu Ty oceniasz Licencję?

Gość tak tak tak 88
pokazuje błedy których chrzescjanin nie powinien robic :( a to mój obowiazek

Gość Anna-Protestantka
A, rozumiem, Ty pokazujesz błędy innym ale Ciebie to oceniają. Bardzo wygodnie.

Gość tak tak tak 88
Moga mnie oceniac jesli chca :) ja staram sie tego nie robic :)

Gość Anna-Protestantka
Nie, no skąd. Nic a nic. czysta prawda, jak złoto, płynie z Twych ust. Najwyraźniej mają rację, którzy mówią, że katolicy są bardziej katoliccy niż sam papież. On zniósł dekret o nieomylności. Niektórzy wierni nie.

Gość tak tak tak 88
To , ze panstwem polskim rzadzi katolicyzm nie oznacza ze wszyscy sa katolikami . Nie dziele ludzi nigdy tym bardziej ze wzgledu na wiare . Szanuje kazdego człowieka , kazdy jest bliznim . kazdy dokonuje wyboru , kazdy ma wolna wole . skad twoja gorycz do katolików ?

Gość Anna-Protestantka
Aha, oczywiście. I dlatego czepiasz się chociażby Licencji. Takie czepialstwo ekumeniczne.

Gość tak tak tak 88
Licencje czytam na tym forum powiedzmy od jakiegos czasu . Bywam tutaj rzadko ale przegladam zapiski tematów biblijnych . Postac tej osoby nie jest budujaca dla chrzescjanina ( minm dla mnie )

Gość Anna-Protestantka
Albo mówimy o dwóch różnych Licencjach albo się czepiasz nie mając podstaw. Co takiego napisała, że aż 'postać tej osoby nie jest budująca'?

Gość tak tak tak 88
To nie jest topik o tej osobie . Protestanci religia czy sekta ? wg mnie religia . W kazdej religii mozna dopatrzyc sie cech sekty, ale nie o to chodzi w wierze . Nie siejmy niegodziwosci i nienawisci , budujmy sie nawzajem bez wzgledu na nasza przynaleznosc religijna. Pamietajmy ze nalezymy do tego samego Stwórcy . Swoim zyciem słuzmy by zapisał nas w ksiedze zycia .

Gość Anna-Protestantka
bardzo ładna zmiana niewygodnego tematu, bardzo. Brawo, jestem pod wrażeniem ;) A protestanci to ani nie religia ani sekta. To wyznanie; religia chrześcijańska.

Gość Anna-Protestantka
Wyższa się czuję jak włożę buty na obcasie ;) A czego oczekuję? czasów, w których żaden protestant nie będzie atakowany czy uważany za gorszego z powodu swojego wyznania. Czasów, w których nareszcie protestantyzm będzie wyznaniem, nie inna religią.

Gość Anna-Protestantka
Nie zmieniam tematu. Czemu tak mówisz? Odpowiedziałam na twoje pytanie. Ucieczka jest Twoją odpowiedzią?

Gość Anna-Protestantka
Wymówki... A odpowiedzi udzieliłam w poście o 20:41. I albo się czepiasz bo nie masz na to żadnej odpowiedzi albo nie czytasz co piszę. Jeślo o godz. 9-tej 'dobranoc' to nie ucieczka...

Gość Anna-Protestantka
Tak, bo najłatwiej poobrażać i sobie iść. Ale w końcu po osobie, której celem życia jest wytykanie błędów innych nie spodziewam się, że się przyzna do swojego.

Gość Anna-Protestantka
Że przyznasz się do swojego ewidentnego błędu, obrażania innych i pisania nieprawdy? Nie mów nic, to widać czarno na białym. Prawdy nie trzeba bronić. Ona broni się sama i nie masz na to wpływu.

Gość Anna-Protestantka
Że co? :o No takiej bzdury to ja jeszcze nie słyszałam! Jak nie wierzysz to zapytaj admina kafeterii o adres IP. To był szczyt wszystkiego! Żałosne...

nareszcie sie doczekałam :) nareszcie ktoś został posądzony , ze jest mną :) a nie na odwrót :D wyrażnie awansuję na drabinie Kafe :D:D:D

wierz mi , nie jesteś pierwszą fanką moich wypowiedzi , ale niestety , żeby dostać się do mojego fanklubu musisz wziąć numerek i ustawić sie w kolejce :D