Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona_matka

Protestanci religia, czy sekta. Ratujcie!

Polecane posty

Gość ??!!!dddd
Że Buzek jest ewangelikiem to wiedziałam. ja ciągle jestem gdzieś pomiędzy katolicyzmem a protestantyzmem. ostateczną decyzję podejmę dopiero po przeczytaniu w calości Biblii. teraz ciągle się waham. Byłam na mszy w kk w marcu ostatni raz. Od tego czasu chodzę nieregularnie na nabożeństwa do kościoła zlelonoświątkowego. jednak ciągle mam wątpliwości. ja już tak mam, że najgorzej jak mam coś wybrać to sie waham i dlatego tak. w kk czułam się źle, tam czuję się dobrze. ale to jednak tak trudno wybrać. co by się nie działo, wiem, że Chrystus mnie poprowadzi i jest ze mną.

Gość Anna-Protestantka
Pani Małysz jest katoliczką. Przynajmniej nic nie słyszałam o jej konwersji. Droga dddd, może rzecz nie w protestantyzmie. może musisz na nowo się odnaleźć w KrK? Zanim podejmiesz tak ważna decyzję, zastanów się, czego oczekujesz od swojego kościoła, sprawdź czy katolicki na pewno tego Ci nie da, a potem poszukaj wśród innych. To decyzja na całe życie. Nie podejmuj jej zbyt pochopnie. życzę Ci Bożego prowadzenia i radości z decyzji, jakakolwiek będzie.

Gość Dobrze się czuję ??
Piszę do ??!!!dddd. Masz chodzic do koscioła, gdzie się czujesz dobrze ?? Czy takimi motywami kierował się Jezus Chrystus ?? Czy kiedykolwiek poszedłby na Golgotę oddac swoje życie za nas, ponieważ tam czuł się dobrze ? To jest głupie Drogi Nieznajomy. Jezus Chrystus przede wszystkim kierował się wolą swojego Ojca i jeżeli chcesz go naśladowc to również musisz się kierowac wolą Boga a to może miec niewiele wspólnego z ''czuciem się dobrze''. Czucie się dobrze to hedonizm, a czasami sybarytyzm, ale to nie jest pełnienie woli Ojca. Pzdrawiam.

Gość Anna-Protestantka
Nie? To w takim razie uważasz, że nauki danego wyznania nie mają znaczenia? Jeśli się z nimi źle czujesz, to nieważne. 'Bóg chce, żebyś źle się czuł w swoim kościele'? Czyli co? Trzeba zostać tam gdzie rodzice ochrzcili, czy komuś się to podoba, czy nie? Tak interpretujesz Wolę Bożą?

??!!!dddd nie sprecyzowała co oznacza według niej "źle się czuć w Kościele". Nie wiadomo czy chodzi o nauki i doktryny KK czy też o to że nabożenstwa w KZ wyglądają inaczej niż Msza św w kościele katolickim. Od siebie mogę doradzić Ci, abyś się nie spieszyła: "bo co nagle to po diable". Ważne że wybrałaś drogę z Bogiem, decyzja co do denominacji musi być gruntownie przemyślana. Odpowiedz sobie czego oczekujesz od Kościoła. Decyzja powinna być podjęta, nie tylko po przeczytania Pisma Św, ale też po zapoznaniu się też z nauczaniem danej denominacji. Zgodzę się z Anna, że jest to decyzja na całe życie, więc nie działaj pochopnie, lub pod naciskiem innych osób. Niechaj to będzie Twoja decyzja. Powodzenia

Gość Anna-Protestantka
Dziś Tygodnik Powszechny opublikował artykuł o możliwości wprowadzenia obowiązkowego podatku na rzecz swojej wspólnoty wyznaniowej. Wprawdzie nie wydaje się to realne, ale mimo to uważacie, ze to dobry pomysł?

Gość Cucumber.
Zmiana wyznania nie jest na całe życie. Znam ludzi, którzy ciągle zmieniają wyznania i to całymi rodzinami. Wystarczy się raz wychrzcic i później to już poleci.

Gość Cucumber.
A do tego każda "moja decyzja" jest zła, a to dlatego, że jestem człowiekiem grzesznym i omylnym. No, chyba, że ktoś jest nieomylny !!! Tak więc moja Droga bądź pewna, że podejmujesz wyłącznie błędne decyzje. Więc niech już lepiej zostanie tak jak jest.

Gość Cucumber.
Wychrzczenie się praktykują baptyści, adwentyści, zielonoświątkowcy i tacy tam.

Tak więc moja Droga bądź pewna, że podejmujesz wyłącznie błędne decyzje. Więc niech już lepiej zostanie tak jak jest. czyli - jeśli urodziła siew rodzinie okultystów i spirytystów - to niech tak zostanie ?

Gość Cucumber.
Aby przystąpic do innowierców należy się wychrzcic z Kościoła Katolickiego. To, co praktykują innowiercy nie jest bowiem chrztem, a jedynie wychrzczeniem się,odcięciem się, formą zerwania z Kościołem Katolickim. Według doktryny baptysty chrzest nic nie oznacza i nic nie daje ???!!! Wszystko bowiem osiąga się dzięki wierze. Więc po co się moczyc ??

Gość Cucumber.
Okultystami i spirytystami są przecież wszyscy, każdy bowiem ma jakąś wiarę w siły nadprzyrodzone i przesądy. I tak już pozostaje do końca swojego żywota.

zdaje sie,zę nie bardzo wiesz o czym piszesz ... wszystkie kosćioły , które wymieniłaś to CHRZEŚCIJANIE to jacy to innowiercy ? jak sama nazwa mówi jest to czlowiek innej wiary , wyznajacy INNEGO boga , a skoro to są chcrześciajnie to jakiego INNEGO Boga mogą wyznawać ? i nadal nie piszesz jak przebiega to wychrzeczenie . A odstaienie min od KK , podaje jako przykład , nosi miano apostazji i nie ma nic wspólnego z wychrzczeniem sie, cokolwiek to znaczy .

Gość Cucumber.
Mój mąż nigdy nie widział mnie nago - Asia lat 27 ! No i całe szczęście, a na co tu patrzec !!!

Gość zwykla małpa
nie gadaj ze nie ma na co ! mój mąz lubi kragłosci a na chude , szczupła wcal;e nie patrzy :( tez mam kragłosci ( bez opon ) i mówi ze takie uwielbia

Gość Cucumber.
A tak przy okazji bellaforma to czy świadkowie jehowy wierza w tego samego Boga co inni chrześcijanie ???

nie , Bóg wielokrotnie mówi ,ze mozan przyjść do Niego tylko przez Jezusa , a ŚJ wierza ,zę Jezus zanim przyszedł na ziemię był archaniołem Michałem

Gość Cucumber.
zwykła małpa - twój mąż lubi na ciebie patrzec i nawet się oblizuje no bo jest kanibalem. Miej się na baczności!!!

Gość zwykla małpa
swiadkowie Jehowy jak sama nazwa mówi sa swiadkami jedynego prawdziwego chrzescjanskiego Boga Jahwe

Gość zwykla małpa
bellaforma ty jestes sędzia ?

Gość Cucumber.
bellaforma - odpowiadasz dobrze, ale uzasadniasz źle, co się zdarza. Przy złych założeniach można dojśc do prawidłowych wniosków. Pytam sie o to, czy Bóg jest ten sam ??

Gość zwykla małpa
róznica w spolszczeniu Jeszua -Jezus

nie , oczywiście ,zę nie jest , Skoro nawet J jego imię jest inne , skoro jego jestestwo jest zaprzeczeniem tego o czym mówi Biblia to jak moze być tym samym Bogiem ?

Gość zwykla małpa
dla swiadków Jezus nie jest Bogiem a jego Synem a Bóg ma imie Jehowa