Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość czeko18

dieta owsiana- ktos ja stosowal?

Polecane posty

Gość Instanta
Czy ja chociaż raz uzyłam słowa dieta? haha

Gość gość
Nie ogarniam forum a powinnam sie zarejestrowac chyba, bo nie wiadomo kto pisze. Obecnie mam malo czasu poniewaz jestem na wyjezdzie ale widze wiele wspólnych cech z Toba i naszym zyciem. Tez mam zalamania choc probuje juz od dluzszego czasu. Ta dieta jest maja kolejna szansa. Zaczynam od poniedzialku. Podam mojego maila w razie czego, kasiula75@op .pl moze bedzie nam latwiej. A moze ktos jeszcze dolaczy? To ja pisalam wczoraj o 23. Pozdrawiam :)

Gość Instanta
Witam Cię serdecznie , zaloguj się bedzie wiadomo kto pisze. Nie ma skomplikowanego procesu rejestracji , trzeba tylko jakiegoś nika- pseudonim sobie wymyślić i podać maila. Ja wczoraj wytrzymałam o owsiance i jabłkach, ale nie ważyłam sie .Dzisiaj z rana mocne postanowienie MŻ(mało zreć), 40 min na rowerku ( o ile wierzyc temu co pokazuje 370 kcal spalone ).Narazie jedna kawka tylko z mlekiem. Na pierwszą ide do pracy więc postaram sie juz nic nie jesc, wrócę koło 19, puszczę owsianeczke 4 łyzki i znów wychodzę z domu.Zważę sie w poniedziałek rano. A jak u Ciebie zaczęłas dzisiaj? Wiesz co ja zaobserwowałam ... najgorsze sa węglowodany czyli słodycze , po jednym niewinnym ciastku wszystko diabli biorą i waga do góry, nawet piwo wypite wieczorem tak nie działa jak te wszystkie słodkie potworki .

Gość _chloe_
Czesc :) Zalogowalam sie i oto jestem :) Nikt wiecej do nas nie dolaczy??? Ja od dzis zaczynam i mam nadzieje, ze wzajemnie sie bedziemy dopingowac. Obysmy nie polegly :) Dzis zjadlam oczywiscie owsianke a do tego jablko wkrojone i cynamon. Z napojow: kawa, zielona herbata i pokrzywa. To tyle :) W domu planuje owsianke a z napojow czystek i woda.

Gość Instanta
Witaj _chloe_ ja własnie wcinam moją pierwszą owsiankę dzisiaj , oczywiście na wodzie. Nie ważyłam się od paru dni. Troche na bakier z ta moja dietą przez weekend , zjadłam rosół. Ale czuję że spodnie lepiej wchodzą

Gość _chloe_
Ja napisze jutro jak mi poszlo, bo dzis to juz nie ma sensu. W pracy jestem wiec rade dam, gorzej w domu. Tym bardziej, ze mam takiego dwulatka - niejadka, po ktorym zjadam resztki, np. robie jajecznice - nie zje, wiec ja ja wcinam, nie zjadl jajecznicy to robie parowki, znow to samo i tak z trzy razy, az mu cos zasmakuje. Szkoda mi wyrzucac zarcia i efekt taki, ze ciagle geba ruszam :(

Gość _chloe_
Acha i wazyc bede sie dopiero w piatek, codziennie nie ma sensu.Moja waga wyjsciowa to 68 kg.

Gość Instanta
Ja sie waże bo spadek mnie mobilizuje. Dzień minàł ładnie o owsiance i 2 jabłkach i 2 kawkach. Właśnie wròciłam z pracy, teraz tylko herbatka, nawet nie jestem głodna.Moje wały na brzuchu znacznie mniejsze, przynajmniej tak mi sie wydaje.Waga jutro rano prawde powie.Dobrej nocki _chloe_Narazie jesteśmy tylko dwie.

Gość _chloe_
Gratuluje :) Oby tak dalej! Ja tez sie trzymam, ale to pierwszy dzien wiec trudno mowic o dumie. Z doswiadczenia wiem, ze potrafie wytrzymać do czwartku a potem polegam. Najgorsze sa weekendy, w ktore wszystko nadrabiam. Teraz sie szykuje dlugi weekend, zobaczymy. Jak sie uda bede z siebie dumna. Dzis juz nie zjadlam owsianki w domu, zjadlam truskawki i to sporo i rzodkiewki, mysle, ze to nic zlego i dozwolone. Czuje sje glodna, nie bede sie oszukiwac, ale ide spac. Dopinguj mnie jutro proszę! Ja tez mocno Cie wspieram :) Pozdrawiam.

Gość Instanta
Nawet nie wiesz jak miło Cie poczytać

Gość _chloe_
Witaj :) Ja w pracy, wobec tego - bez pokus :) Na chwile obecna zjadlam owsianke z dwoch lyzek + 3 kiwi, kawa, pokrzywa. Ok. 13 planuje owsianke + truskawki z odrobina mleczka i chyba sobie poslodze stewia :( bo mam ochote na slodkie. Instanta pisz co jesz? Moze jakis pomysl Ci skradne, bo za niedlugo ta owsianka zacznie nas mulic. A masz problem z przemiana materii? Ja musze sie chyba czyms wspomoc. Na mnie najlepej dziala Colon - C. Pozdrawiam :)

Nie stosowałam, ale chetnie zgłębie temat, bo bardzo uwielbiam owsiankę. Można ją jadać na milion sposobów, ale najbardziej smakuje mi z bananem, żurawiną i rodzynkami, czy w taki sposób "liczy" się jako dieta?

Gość _chloe_
Podziele sie z Wami ponizsza krotka informacja: "Podstawą diety owsianej jest oczywiście owsianka, którą należy przygotować z 6-7 łyżek płatków owsianych i ok. 2 litrów mleka (do 2 litrów mleka). Tak przygotowana owsianka na mleku musi zostać podzielona na kilka mniejszych porcji, które powinny starczyć na cały dzień. Porcje powinny być spożywane co 2-3 godziny. Do owsianki możemy dodać 2-3 łyżki otrąb owsianych, które poprawiają trawienie i ułatwiają wypróżnianie. W przerwie między posiłkami można spożywać owoce lub warzywa i pić wodę, herbatki ziołowe lub zieloną herbatę. Rekomendowane jarzyny i owoce to m. in. jagody, banany, jabłka, pomarańcze, winogrona, sałata, marchew, czerwona papryka, szpinak" Wobec tego, ja nie jem samej owsianki tylko dodaje do niej owoce. Chyba tak mozna, co o tym sadzicie? Nie chce zeby mi za szybko zbrzydla ta owsianka, dlatego wole ja urozmaicic.

Gość Instanta
Tyle sie rano spisałam a dodało sie tylko jedno zdanie, wrrr. Witaj CamillaH, mi też owsianka wchodzi całkiem spoko.Chloe jem czysta na wodzie, jabłka zjadam osobno.Unikam wszelkich dodatków , musze troche zrzucić do 11 lipca . Oczywiście zdarza się ze porwię truskawkę, pomidora .Czasem jak juz nie mogę wytrzymac gotuję sobie jajko na twardo.Unikam bananów i rodzynek . Wiem,ze to bardzo monotonne ale będę się tego trzymała jak długo się da. Waga dzisiaj rano 67 kg . dzisiaj już mi tak wszystko pachnie , pieczywo, wędliny w lodówce rano mnie to zaniepokoiło na szczęscie jestem poza domem. Jem owsiankę na wodzie bo piję dużo mleka z kawą , praktycznie pół na pół. Nie mam problemów z zaparciami, wrecz przeciwnie , po owsiance i kawie odwiedziny u edka murowne.Dobrze ,że to dopiero wtorek, zaplanowane zejscie do 65kg w tym tygodniu.Wytrzymajcie dziewczynki i piszcie .Będe tu dopiero samym wieczorem.

Gość Jedna z Dukanek
Dziewczyny o szczegółowych zasadach diety owsianej oraz jej efektach możecie poczytać na forum dukanowe banitki , w wątku owsianym . Zapraszam serdecznie obiecuję wsparcie i miłą atmosferę . Ostatnio wszyscy stosują tam nową dietę Dukana (jest mniej restrykcyjną od poprzedniej ale watek owsiany jest bogaty w przepisy i uwagi o przebiegu diety i efekty .

Gość _chloe_
Dziewczyny, wyjezdzam na dlugi weekend. Bede w poniedzialek. Trzymajcie sie dzielnie! Ja bede sie bardzo starac :) Milego wolnego!

Gość _chloe_
Dziewczyny, wyjezdzam na dlugi weekend. Bede w poniedzialek. Trzymajcie sie dzielnie! Ja bede sie bardzo starac :) Milego wolnego!

Gość gość
jak mozna tyle jesc i nazywac to dieta 333 www.youtube.com/watch?v=Nrj0DpwIPD4

Gość Instanta
Miłego wypoczynku _chloe_Ja wczoraj wytrzymałam o owsiance, dzisiaj tez mam taki zamiar .U mnie waga stanęła 67kg. Znalazłam fajna herbatke czerwona z grejfrutem, bardzo mi smakuje, popijam ja dzisiaj od rana. Znowu jestem poza domem , potem do pracy , lubie takie dni kiedy nie mam czasu pomyslec o jedzeniu.

Gość Instanta
Proszę bardzo czarniutka99, witam Cie serdecznie. Im nas więcej tym razniej. Napisz pare słòw o sobie. U mnie strasznie powoli , drugi tydzień i tylko 3 kg , nawet nie całe! Ale po ciuchach super widać, zwłaszcza po spodniach. Mam problem z silna wolà. Tu skubnę bułki słodkiej, tam urwie nalesnika do tego porcja owsianki z 4 łyżek. Ciężko jest jak musisz gotować i co chwilę coś dzieciom przygotowywać do jedzenia.Dzisiaj postanowiłam odpuścić wszystko , teraz pikę kawke, potem woda i herbatki. Dzień oczyszczajàcy troche bez kawy niestety ani rusz.Napiszcie dziewczyny jak się trzymacie, potrzebuje mobilizacji

Gość Instanta
Ok prawie 13 , jeszcze 3 godziny i jade do pracy. Do tej pory 2 kawki, 2 herbatki czerwone , 2 szklanki wody.Staram sie trzymac z daleka od kuchni

Gość gość
ja chyba zaczne diete oparta na kaszach, warzywach, nabiale i owocach moze schudne cos z brzucha

Gość gość
w sumie to dzis zaczelam, bo akurat trzymam sie zasad, wiec niech bedzie od dzis :)

Gość Instanta
Hej dziewczynki już jestem, czuję się super. Wytrzymałam cały dzień pierwszy raz w życiu. Wypiłam jeszcze magnez z wit B6(2) .Nie przypuszczałam, ze tak polubie burczenie w brzuchu

Gość Instanta
Znòw dodało tylko poł z tego co napisałam. W wersji mobilnej coś kijowo działa ta kafeteria

Gość gość
miłego dnia wszystkim , zaraz ide gotowac kaszke :)

Gość Instanta
Ja dxisiaj w domku, weekend- ciężko bedzie

Gość Instanta
Musiałam włączyc kompa bo jak piszę na komórce to dodaje tylko pierwsze zdanie. A wiec weekend - ciezko będzie.Na razie trwam, 1 herbatka czerwona , jem rózowego grejfruta. Czuję się super. Byłoby cudownie gdybym wytrzymała kolejny dzień. Najgorzej bedzie jak dzieci wrócą ze szkoły a mąż z pracy wrrrr obiadki, wstretne, pachnace, napychające .Jak wytrwam to jutro puszcze jakąs owsianeczke. Zważe się dopiero w poniedziałek.

Gość Instanta
Nie wytrzymałam , wczoraj na obiad zjadłam rybkę 120 g , nie nie panierowana taka tylko sola , pieprzem i cytrynka przyprawiona i upieczona w folii.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się