Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szatyneczkaaa

jak pobrac mocz niemowlaka?

Polecane posty

No właśnie jak? Wiem ze sa woreczki specjalne, ale zakładam te woreczki synowi juz 3-ci dzien i zawsze nasika i tak w pampersa zamiast do woreczka. juz mu nawet ten woreczek lekko przykleiłam plastrem. mam dosc. Jak był młodszy i sie nie ruszał to stałam nad nim z kubkiem, a teraz on ma 9 m-cy i raczkuje i wiecznie mocz sie wylewa z tego woreczka. Na spaniu tez nie wychodzi. Chyba go wsadze do wanny i zaczekam az zacznie sikac i złapie do kubeczka, bo w wannie przewaznie sika. No a moze wy mi cos poradzicie?

Ponoć dzicko często zaczyna oddawać mocz jak lekko zmarźnie, może zdejmij na chwilkę skarpetki czy rajstopki...

w aptece są specjalne woreczki, które delikatnie przyklejasz do cipki lub wokół siusiaka (nie wiem, czy to dziewczynka, czy chłopczyk) i spokojnie czekasz, aż nasiusia. Należy przed przyklejeniem dobrze umyś narządy, zeby do moczu nie dostały się zarazki, bo wynik moze wyjść przekłamany.

sory, nie doczytałam dokładnie.... w wannie dziecko zazwyczaj stoi spokojnie, więc mozesz spróbować z tym kubeczkiem.....

A masz odpowiedni woreczek ? taki dla chłopców? Ja zakładałam zawsze jak szedł spać? Raczej nie na noc tylko po południu? Gorzej jak potrzebujesz mocz na posiew. Ja po prostu zdejmowalam pampa i biegałam za małym po kuchni aż zaczął sikać. Zwykle nie trwało to długo

:) Posadź małego na nocniku z woreczkiem:) Ja tak właśnie pobierałam siuśki od Zuzi mojej, tylko ze Zuzia jak jest posadzone na nocniku, to zaraz siusia:) Możesz jeszcze lekko odkręcić wode… powinno zadziałać.

Jezu dziewczyny! Dziekuje! Jka jestem głupia! Jest na tym woreczku papierek a ja nie wpadłam ze to naklejka, zeby to oderwac i przykleic dziecu:P Ale człowiek jest czasem głupi:/

Ja miałam podobny problem, tylko, że z córeczką. Woreczek nigdy się idealnie nie przyklejał i zawsze moczy wypływał do pieluchy. W końcu brałam małą rano do wanny. Opiekunka ją trzymała pod pachy, a ja puszczałam wodę i cierpliwie polowałam na siusiu. W prawdzie ilość była minimalna, ale tym sposobem mogłam w ogóle cokolwiek dać do analizy. Kiedyś czekałam ponad godzinę :O

no dokładnie zrobiłam to samo. Syn wysiusiał tylko 6 ml wiec nie wiem czy starczy do badania, w kazdym badz razie przyjeli te kropelki moczu;)

Polecam świetną nakładkę, która bez problemu zbierze mocz niemowlaka. Pampers ją utrzyma. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.