Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana24

Mamy na urlopach wychowawczych-2 część

Polecane posty

Alexia masz racje że nie da się nie mysleć....uważam że najlepsze wyjscie to jakis wspólny wypad ...tylko we dwoje;)...winko,dobra kolacja noi wtedy murowany luzik:D...tylko jest jeden problem musiałabyś jednak mniej więcej wiedziec kiedy sa te dni:) Życze przyjemnej zabawy:) a przepisik na ciasto mile widziany....ja teraz testuje nowa kuchnie więc przyda sie wszystko;)

U nas znowu po południu zaczęło padać a było tak pięknie:) w dodatku to jakis deszcz ze śniegiem był i to tego wichura,teraz już się uspokiło:) ANKA-gratuluję -9kg to niezły wynik:) ja jakbym tyle schudła to miałabym juz wagę przed ciążową:) Alexia-to udanej imprezy:) Aga- i jak tam sprawy z motorem? mąż już cos ma nowego?

Wiecie że dziś jest już tydzień jak nasz nowy topik istnieje? i już ma 12 stron:)

Ana u mnie tez troche popadało:) Z motorem to jeszcze nic nie wiem bo Grzesiek jeszcze nie wrócił z pracy....ale dzisiaj mial spotkać sie z kolegami....wiec nie zdziwie sie jak bedzie miał juz cos na oku:) A mi juz drugi raz nie udało sie rozpocząć strony:(

Dziewczyny wysłałam smsa do IzyU i IzyM. IzaU-nie ma dostępu do neta w pracy i nie ma kiedy zaglądać a teraz w weekend nie zajrzy bo robi urodziny Dorianowi.Kazała Was wszystkie pozdrowić:) IzM-napisała że wiele się teraz u niej dzieje ale postara sie do nas zajrzeć i też kazała Was pozdrowić:) ANKA-nie mogę tego linka otworzyć:( czy to chodzi o tą dziewczynkę która została zamordowana siekierą?

Gość
ana24 nie o tym,ale mi się zle skopiował link.nieważne,jak znajdę,wrzucę jeszcze raz.a na tą tragedię,o której piszesz-nie mam słów:( alexia znów mi maila do ciebie wysłanego wróciło!

wpadam na chwilkę czy do kogoś jeszcze nie doszło oprócz Asi? Asiu- powysyłam Ci jutro niespakowane zdjęcia Wczorajsza noc była ciężka, karola wczoraj i dzisiaj rano wymiotowała po antybiotyku, całą noc płakała nawet na rękach z trudem usypiała budziła sie chyba z 20 razy, tak dała w kość ze Mirek wziąl dzisiaj dzien wolny na zyczenie. Poszłam znowu do przychodni do innej lekarki, mówiąc ze jest gorzej po antybiotyku. Mała była odwodniona i dostała glukozę i coś jeszcze. 2godziny siedziałyśmy w przychodni. wróciliśmy do domu, i tak narąbała w ciagu sekundy, że cała pielucha przesiąkła i nietylko......potem wyspała się i odzyskała energię, niestety nie chce jeść kleików, ani zupki marchwiowej, tylko na cycusiu, chrupkach, mam nadzieje, ze jutro będzie lepiej z jedzeniem. jutro wpadnę na dłużej, buziaki

Gość
wiecie co!cholera znów nici!to ja napiszę,ze chodzi o jakies najnowsze badania,ktore mówią,ze lody i pełnotłuste mleko pomagaja zajść w ciążę.

Gość
dzięki:) za pomoc.zawsze to obszerniej,a coś mi nie chcialo w calości pójść.

Wpadłam na chwilke bo mąż wyszedł na chwile na dwór:) a teraz niestety jego kolej.....i oczywiście allegro i motory.Jutro jedzie rano do Rzeszowa po kasę za motor....ciekawe co dalej:) Dziewczyny pierwsze słysze że lody pomagaja zajsc w ciąże.....ale jesli nie pomoga to napewno nie zaszkodza;) Leia małe dzieci często nie chcą pić antybiotyku....mój Kamil zawsze wymiotował po nim i w koncu kończyło się zaszczykami....aby tak u Ciebie się nie skończyło...mam nadzieje że Karolcia wyzdrowieje szybciutko:) Ana coś IzaU nas zaniedbuje....tym razem jej wybaczymy ze wzgledu na urodziny Doriana:) ale nastepnym razem tyłek na kolano:D

Właśnie oglądaliśmy Shreka:D:D ANKA-ja biorę kw.foliowy gdzieś od listopada kiedy to postanowiliśmy sie starać a od niecałych 2 tygodni biore jeszcze takie tabletki z olejem z wiesiołka bo podobno też pomagają (na śluz),nie wiem czy mi to pomoze w zajsciu w ciąze ale warto wypróbować:) Aga-masz racje teraz Izie darujemy ale następnym razem na kolano;) Ciekawa jestem czy jutro Twój mąz podjedzie nowym motorem?:) A co do tych lodów i tłustego mleka.... to przeczytałam to mężowi: \"Lody pomagają zajść w ciążę \" a on na to co? robienie loda pomaga w zajściu w ciąże?oj te chłopy tylko im jedno w głowie:P:D Musze sie przyznać ze we wtorek zjadłyśmy z Moniką całe opakowanie we dwie czyli moje szanse w tym miesiącu wzrosły:D

Leia-biedna ta Twoja córcia ale sie nacierpi teraz:( Życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia🌻🌻

Widzę że tu już pustki i nikogo nie ma, więc i ja sie juz zbieram już spać ,juz sie wykąpałam i idę już prosto do wyrka:) Życzę Wam kolorowych snów🌻 DOBRANOC🌻

Dziewczyny,,a jednak zajrzalam :p Stwierdzilam,ze to chyba juz uzaleznienie,bo jak tylko mam chwilke to zaraz pedze na forum :D To chyba trzeba juz zaczac leczyc,co?? ;) A tak na serio,,,to wpadlam tylko powiedziec,ze bylismy u tych znajomych i bylo swietnie,, :D Juz dawno tak sie nie wyluzowalam,,a to dzieki grze w karty :D Siedzielismy tak sobie i nagle wpadlam na pomysl,zeby zagrac w karty, w remika. No i tak nas to wciaglo,ze dobre trzy godziny rznelismy w te karciory :D A ile smiechu przy tym bylo :D:D Maly byl nawet dzielny,nie marudzil za bardzo,musze przyznac,ze spisal sie na medal,,dal sie mamie wyrelaksowac :) 🌻 W sumie dopiero teraz zasnal,dalam mu dzisiaj \"fory\" ,za to ze byl takim dobrym synusiem ;) No tyle o mnie ,,a teraz biore sobie Was pod lupe ;) Iza F--> super,ze remonciki ida Wam pelna para :) Okna pomalowane,no no,juz coraz piekniej pewnie ta sala wyglada ,co?? Oby tak dalej,,❤️ Nie gniewam sie za Twoja wypowiedz wzgledem mojej drugiej dzidzi tak bardzo chcianej,, Wiem wiem,ze najlepiej dac na luz,,zreszta tak samo poczal sie Alex,tez probowalismy jakis czas i ciagle nic sie nie dzialao,,az w koncu stwierdzilam ,ze co ma byc to bedzie,,,i nagle okazalo sie ,ze jestem w ciazy,,:) Ale nie idzie tak sie wylaczyc calkowicie,,to nie takie proste,,Wtedy jeszcze bylam mlodsza,nie zalezalo mi tak,,teraz niestety latka mnie gonia ;) Asiu-->Gratulacje dla Bratowej!! No i dla ciebie dumna ciociu :D:D 🌻🌻 Wszystkiego naj naj dla Mariuszka,niech rosnie duzy i zdrowy!! ❤️❤️ Tobie tez dziekuje za cieple slowa,,obym juz nie musiala dlugo czekac,,bo juz czasem brak mi sil :( No ale trudno,,tak jak mowisz,\"Tam w gorze wiedza lepiej\" wiec zobaczymy co bedzie,, :) No i ciesze sie,ze ze masz juz buciki!! Wygodnego noszenia i 100% zadowolenia :) Dotka--> Jak sie dzis czujesz?? Pisalas,ze cos nie za bardzo,,Mam nadzieje,ze samopoczucie juz lepsze,,🌻 Heheh,,a z tym lasem to mnie rozbawilas,, :D:D Wierz mi,ze to srodek lutego byl i zimno bylo przeokropnie,,:D Zmarzla by mi \"foczka\" ;) i co wtedy by bylo?? :D:D Ana24-->fajnie Ci mezu dogadza,,!! A ja nie moge doprosic ,zeby mnie gdzies zabral :D No ale,problem z malym nie mam go gdzie zostawic,,a marzy mi sie taki wieczor tylko we dwoje,,No ale jeszcze nie teraz,chyba bede musiala poczekac az Alex dorosnie!!Moze wtedy mezu tez mnie zabierze na takie gofry z dodatkami! ;) A przepis na oponki super,,,ale tutaj nie ma bialego sera 😭 Chyba ze w polskim sklepie,,musialabym sie wybrac do Bellymeny ;) a.n.k.a. a ty sie kobieto ze mnie nie nabijaj :p wcale nie spie tak dlugo ;) Przy malym terrorsycie nie pospisz dlugo ;) No i gratulacje z tych 9 kilo!!A ja nie umiem ani grama stracis 😭 Aga10-->super,ze mezowi udalo sie sprzedac ten motor,,pewnie teraz to dopiero sobie maszyne jaks kupi :classic_cool: Dziekuje Ci tez za mile slowa wzgledem ciazy 🌻 I wspolczuje utraty ciazy ,,kurcze,,wyobrazam sobie co przezylas:( To dopiero jest bol!! Juz wiesz,ze cos tam jest,,a potem sie okazuje,ze puste jajo,,ojj,,, :( Dziewczyny zaraz skoncze pisac,bo nie wiem czy mi to wszystko zapisze,,,z.w.

No jestem z powrotem :) Ana24-->wiec Wy tez sie staracie,,no to jest nas dwie :) W kupie razniej :D Co do tych dni,,to wiem doskonale ,ze ciezko trafic,bo wlasnie albo maz znow jest na nocce,albo po prostu nie wiem dokladnie kiedy one sa przy tych nieregularnych cyklach,, Pisalas o tych wykresach,wyslij mi ta stronke,,bede czekac na maila i z gory dziekuje 😘 a.n.k.a. --> te paczki naprawde super w tym markecie,,!! I jakie bogate!! No no!! Super,ze macie taka pogode,bo u nas lipa 😠 jak zwykle deszcz😠 Nie wiem czemu te maile wracaja do Ciebie 😡 Aga10--> Przepis dam,,ale moze jutro,ok?? Dzis juz sie naklikalam;) Musze wreszcie isc zaraz sie mezem zajac,bo siedzi sam taki smutny,a ja tylko przy tym kompie :p I jak tu mam byc w ciazy?? Przez klawiature czyba nie da rady ;) :D Trza isc do niego :D;) Slyszalam kiedys o tym mleku,,ale wiecie jak medzia lubia wszystko wyolbrzymiac,,:classic_cool: Ale zaczne od dzis pic wiecej mleka,,;) A niech tam!! ;) Ok,,kobitki,juz wiecej nie dam rady dzis,,naprawde juz mykamy spac! Dobranoc!! Reszte jutro nadrobie 😘

Co to jeszcze nikogo dzisiaj tutaj nie bylo?? Wiec ja mam zaszczyt was pierwsza przywitac :classic_cool: zatem dzien dobry!! 🌻

Ja sie melduje ale u mnie juz dobrywieczor i padam twarza na pysk. Ide wczesnie spac! Pozdrawiam i zycze milego, slonecznego dnia. U nas daje tak popalic ze mamy ponad 40 stopni a niby jesien! porabalo sie z ta pogoda.

Witam Popjam sobie kawke i do tego mam strucle makową......która chce??? Kawke wypije i biore sie za porządki....jak to przy sobocie:) Kamil odrabia lekcje a Oliwia ogląda bajki:) Moje dzieci dzisiaj wyjatkowo dały mamusi pospac do 9 rano:) Ana chyba nie będzie jechał jeszcz na giełde...on bardziej nastawia się na cos upatrzonego.Cały czas z kolegami szukaja czegos na allegro i innych aukcjach....cos tam znalazł ale jest strasznie dalego od nas....gdzies w gorzowskim. Ja tez brałam przed ciażą kwas foliowy....chociaz niektórzy lekarze nie przepisuja go niewiem dlaczego. Oj ci mężczyzni:D im wszystko z jedym sie kojazy.Ostatnio przyjechał Grześka kolega i zawołał mnie żeby pokazac \"fajne filmiki\" które ma nagrane w telefonie....obejżałam raptem dwa i juz miałam dosc.

Witajcie🖐️ Ja tylko na moment wpadłam Alexia-zaraz wysle Ci ta stronkę :) nie tylko ja sie staram ale Shenen chyba też:) więc juz jestesmy 3:D

Alexia no to rzeczywiscie zrelaksowałaś sie...od czasu do czasu jest takie cos potrzebne....synus tez dzielinie dawał mamie odetchnac:) Poprostu wiem co czujesz jak patrzysz na takie malutkie dzieci albo kobiety w ciązy.Kiedy byłam z Oliwia w ciązy to tez się bardzo denerwowałam bo lekarz utwierdzał mnie do 4 miesiąca że z ciąza jest cos nie tak bo płód jest za mały do wieku ciazy......chociaz ja mu za każdym razem mówiłam że to jest dwa tygodnie do tyłu(dziecko było planowane i wiedziałam mniej wiecej kiedy było poczęte)dopiero po 4 miesiącu przyznał mi racje.....ale nie pomyslał o tym ile się musiałam nadenerwować przez ten czas. Nie maja teraz kobiety lekko....najpierw cięzko zajść w ciąże a później całą ciążę dżymy o zdrowie maluszka.....noi na końcu poród:) Mam nadzieję że męża wczoraj pocieszyłaś;)i oby jak najbardziej owocne było to pocieszanie:D A na przepis będe czekac:)

Ja tez uciekam bo kawka sie skończyła i trzeba sie wziąść za obowiązki

Cześć dziewczyny u nas pomimo że prace idą do przodu to ja mam chyba coraz bardziej poglębiającą się depresję nie chce już mi się nawt chodzić na tą salę. Ustalamy z Adamem jakieś sprawy a później on i tak robi wszystko po swojemu 😭 Straciłam chęci do wszystkiego chce mi się wyć. Czuję się ostatnio samotna i jakaś odsunięta od wszystkiego. Zawsze czekałąm aż zaczniemy tam robić a teraz z cęcią wszysto bym cofnęła bo przez ten interes zaczyna mi się walić małżeństwo. :( Mam tylko nadzieję że starczy mi sił. Idę bo tylko się zasmarkałam

cześć dziewczyny, Zazdroszczę tej pogody w Australii, chociaż dzisiaj u nas też ładnie słonko świeciło.... Właśnie obejzałam kolejne odcinki Prison Break -ale to wciąga, niesamowity ten serial, co ja będę oglądała jak obejżymy już wszystko. karola dostała dzisiaj speeda z babcią szalała a ja mogłam wreszcie poprasować tą stertę prania. NIestety muszę też oddać kompa małzonkowi, stoi już nade mną... i pokrzykuje...hheeheh do wieczora

Iza smutne to co piszesz:( nigdy się nie zdradziłaś że między Wami jest coś nie tak.Wydawało mi sie że oboje decydujecie w sprawach sali....przecież pisałaś o krzesłach że wybrałaś albo o wystroju okien.Jeśli mąż później zmienia wspólnie podjętą decyzję to powinniscie ze sobą otwarcie porozmawiać...powinnas mu powiedziec jak sie czujesz i zapytac go jak on by sie czuł na Twoim miejscu.Jesli szczerze porozmawiacie to napewno wszystko wróci do normy....trzymam kciuki:) Leia ja też oglądam Prison Break w telewizji...ale jeszcze trochę i zaczna się odcinki Lostu te których nie oglądałam.Na dodatek w niedziele zaczyna sie Taniec z Gwiazdami...więc trzy programy o tej samej godzinie....niewiem jak ja to pogodzę:O

:) Ale jestem wypoczeta i wyspana:D w południe położyłam się z Julką i tak nami się zasnęło że 3 godziny pospałyśmy:) mam nadzieję że obie nie będziemy miały kłopotów wieczorem z zaśnięciem:) IzaF-Twoja wypowiedz bardzo mnie zaskoczyła? ja podobnie jak Aga uważałam że między Wami dobrze sie układa i ze wogole jesteście bardzo dobranym małżeństwema tu taka niespodzianka:( Moze to teraz tylko przy tym remoncie oboje jesteście zmęczeni i nerwy Wam puszczają? powinniscie sobie porozmawiać i wyjaśnic nieporozumienia i na pewno wszystko się ułoży,za niedługo otworzycie salę i troche odetchniecie 🌻 Aga-ja tez czekam na jutro i nowa edycję Tańca z Gwiazdami bo w niedziele nie mam co ogladać:) Alexia-wysłałam Ci juz maila:) Fajnie że wczorajszy wieczór tak milo spędziłas i synus dal Ci odpocząć:) Leia-piszesz że Karolinka juz bryka, więc już zdrowieje to dobry znak🌻 Asia-mój mąz cały tydzien wstaje o 3.45 i rozwozi pieczywo jak skończy rozwozenie to zajmuje sie rano Julka i daje jej śniadanie (ja w tym czasie śpię:D :) potem ja wstaje okolo 9 i mój mężulek idzie spać i śpi ze 3 godziny:) W soboty wstaje troche wcześciej bo o 2.40 ale też koło 10 idzie sie przespać:) Acha my chodzimy spac koło 24 :)

Dziewczyny witajcie!! Ale ta sobota minela,, :) Bylismy dzis z malym na placu zabaw i w parku,porobilismy swietne zdjecia z w krokusach,zonkilach,,ile tego u nas w naszym parku!! Masa wrecz!!Maly sie wyszalal,byla sliczna pogoda do poludnia,,bo po poludniu jak zwykle juz bylo szaro-buro. Poprzesylam wam zdjecia,jak tylko wrzuce do kompa ;) Agus,,dziekuje jeszcze raz za mile slowa,,i naprawde wspolczuje :( Mialas kiepska sytuacje i ten lekarz tez cos nie tego :O Najgorzej,jak oni wiedza lepiej i nie idzie im przetlumaczyc,bo to przeciez oni sa lekarzami i co my mozemy wiedziec,,Ehhhh,,dobrze,ze juz to masz za soba,mas sliczna dwojke,,i teraz jestes szczesliwa mamusia,, :):) Iza F,,oj,,,wspolczuje,,ja tez mysle,ze to chwilowy kryzys i to pewnie przez zmeczenie przy urzadzaniu,,Pewnie jak juz skonczycie ,interes zacznie sie krecic to wszystko wroci do normy ;) Trzymam kciuki i nie martw sie na zapas :) Ana24 dziekuje za wykres,zaraz sobie poprzegladam ta stronke,, dziekuje 🌻😘❤️ Nie wiedzialam,ze Shenen tez sie star,,faktycznie jest nas 3 :D Stawiam,ze i tak bedziecie w ciazy predzej ode mnie ;) Ale dzis pospapalm,przyjechalismy z parku,mala zasnal ,wiec poszlam do pokoju,wzielam ksiazke do reki,,chwile poczytalam i tez zasnelem,,i spalsmy 3 godz, :D:D Cos ta sobote dzisisaj jakas usypiajaca ;) :) Ok,,spadam do malego,trza sie nim troszke zajac,wpadne wieczorkiem poczytac,trzymajcie sie,,i milej reszty soboty 🖐️

Leia,,ja tez uwielbiam ten serial :) U nas juz leci trzecia seria ,,:) Jest co ogladac,,:) fajnie,ze mala dala ci idetchnac i sie bawila z babcia,, ;) Dottka,,daj nam troszke Twojego slonca,,bo u mnie znow chmury i chyba padac znow bedzie :( Aaaaa,,nie pochwalilam sie,,:classic_cool: Kupilam kolejne kwiatki do mojego grodeczka,, :classic_cool: Maz sie smieje,bo tym razem wsadzilam chryzantemy do ziemi,i mamy wielka palme,stwierdzil,ze ta palme wyrzuci i wsadzi na to miejsce krzyz,i bedzie jak na cmentarzu :):) Tylko,ze ja mu tej palmy nie dam wyrwac :D:D Naiwniak ;):)