Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enamorada

Archeolodzy znaleźli szczątki Jezusa?

Polecane posty

Ja sie nie pomylilam ja jestem pewna, ze Jezus zyje na 100% Zycze Ci tej pewnosci

Gość nad niemnem
Ej, ze wy jestescie stuknieci to nie musicie mi tez tego zyczyc 😭

Gość nad niemnem
Wlasnie najgorsze jest to, ze w wasze szlenstwo mieszacie Boga, ludzkosc od zarania swych dziejow popelnia ten blad :O

lepiej byc szalonym dla Boga :) lepszy jeden dzien w przedsionkach domu Ojca,

Gość do kilka postów wyżej
Książka czy też film "Kod Leonarda" również posiada w sobie część prawdy moi drodzy. Jest nią historia o Graalu. Ta legenda jest znana od wieków i polecam szczerze "święty graal, święta krew" Jeżeli chodzi o wykopaliska. Jeżeli to jest prawda to czemu jej zaprzeczać? Kilkadziesiąt lat temu odkryto grobowiec Tutenchamona to czemu teraz nie można odkryć grobowca Jezusa? Czy te dwie postacie różni coś? Nie! Obie żyły, obie były namacalne i obie zmarły (morderstwo, wyrok)

obie zmarly ale jedna z nich zmartwychwstala i zostala wzieta do nieba z kosciami, wiec ich nie ma w zadnym grobie \" a gdy Pan Jezus to do nich powiedzial zostal wziety w gore do nieba i usiadl po prawicy Boga\" Marka 16, 19

Gość ale faraonowie tez byli czczen
jako bogowie...

Gość napiszcie czy cos nowego
jest w tej sprawie?

W sprawie Boga? nie, jest wczoraj dzisiaj i jutro ten sam niezmienny, kochajacy ludzi, kochany Tatus, Ksiaze Pokoju

Gość ja pierdziele.......
to jest topik racjonalnej rozmowy, wezcie stad te nawiedzone baby

Gość nie w sprawie Boga
tylko w sprawie sarkofagów, pytanie do tematu przeciez

Gość niedewotka
Belaiza czytałaś Stary Testament? Bo nawet jeśli tak to polecam odświeżenie sobie lektury o Miłościwym, ktory wystawiał ojca na próbę każąc mu zabić syna :O O dzieciach, które w potopie utonęły za grzechy ich rodziców

Gość nie w sprawie Boga
chyba niektorzy uwazaja podjecie tego tematu za swietokradztwo. Do niedawna dziela Koernika byly na indeksie koscielnym, nie wspomne o dziesiatkach innych. Czy nie wolno dyskutowac? Dowiedzic sie czegos i dopiero oceniac? Przeciez nauka codzien cos odkrywa . Nie mowie,zeby slepo wierzyc we wszystko, co ktos podaje do wiadomosci, ale przeciez dociekanie prawdy i cieakwość świata jest rzecza ludzka, inaczej nie byloby postepu. Az mi glupio, ze tak oczywiste rzeczy piszę.

o ktora ksiege Starego testamentu Ci chodzi? tak czytalam, zobacz jeszcze co przed tym i potym uczynil Bog nie wyrywaj fragemntu z kontekstu. Bog zrobil nawet cos straszniejszego, pozwolil na zabicie swojego ukochanego Syna, po to bys miala zycie wieczne. Ja wiem jakie bylo pytanie :) tak sobie oskoczylam od tematu na WP pojawil sie wlasnie wpis, ze wybitni archeolodzy protestuja. Ciekawi mnie tez to skad oni maja probki DNA Jezusa

Gość nad nimenem
Niestety niektorzy maja tak sprany mozg, ze nie potrafia powiedziec nic wiecej poza "Alleluja!" i straszyc Bogiem oraz wersetami Biblii. Kazda dyskusja na temat Boga jest dla nich atakiem na Jezusa :O Mozna sie tylko cieszyc, ze takie oszolomy nie maja nad nami wladzy.

Gość niektórzy to mają sieczkę
w głowie i jak znajdą coś skandalicznego, to się go uczepią. Święty graal, święta krew to stek bzdur. Fajnie się czyta, ale faktu że to bzdury nie zmienia. Stary Testament jest jak sama nazwa wskazuje stary. Nie wolno odwracać chronologii i mówić: a w Starym to było tak i śmak, więc stary zaprzecza nowemu. Nowy Testament daje nowe, pełniejsze objawienie.

Gość nie w sprawie Boga
niestety poniekad maja władzę....

to wcale nie glupie rzeczy. To dobrze, ze ludzie szukaja, odkrywaja ale to niedobrze, ze ludzie oklamuja innych wykorzystujac swoja wladze, stanowisko, mozliwosci. To nie dobrze, ze inni ludzie daja sie zwiesc. To latwiej przeczytac jakis kawalek w necie i wyrobic sobie zdanie, ogladnac filmik. Szukajcie prawdy. Drazcie.

Gość zrozum ciemnoto
ze dla ciebie to objawienie, a dla mnie nie i nie narzucaj innym swoich religijnych pogladow ani nie myl ich z rzeczywistoscia

Alleluja :) ja nie strasze Cie chyba nad Niemnem :) ja mowie Ci o milosci Boga, nie boj sie

Ludzie wymyśla jeszcze wiele bajek tylko dla kasy, no ale skoro są chętni by w nie wierzyć to czemu nie :P

Gość Giordano Bruno
i jego "a jednak sie kreci" tez bylo skandaliczne dla koscioła , wiec zgimał na stosie. Przeciez zyjemy w czasech ogromnego postepu wiedzy. Nie chodzi o ranienie niczyich uczuc chrzescijanskich, ale zamykanie oczu na wszytko, to chyba przesada. Na pewno bedzie 100 lipnych sensacyjnych odkryc , ale moze akurat 101 cos wniesie do nauki.

ja nie zamykam oczu na to co sie dzieje w swiecie. Czekam na to 101 odkrycie :) bacznie obserwuje swiat i porownuje ze Slowem Bozym (a nie z wykladnia kosciola)

Gość no i mam wrazenie ze inni
ludzie tez tu piszacy nie chca przeoczyc nic, bo a nuz sie pokaze tym 101. Zeby cos skrytykowac, czy chwalic, trzeba o tym cos wiedzic. Zeby wiedzic, trzeba sie dowiadywac z mozliwie najwiekszej liczby zrodel. Od czegos trzeba zacząc inie jest to nic zdroznego. Przeciez nikt powyzej nie napisal,ze to odkrycie to absolutna prawde. Po prostu ludzie sa ciekawi, To chyba dobrze? Tak jak nie ma co pisac, ze to pewnik, tak samo nie nalezy pisac, ze to absolutna bzdura. Za malo danych.wiec mysłacy ludzie chca je poznac.

Gość nad niemnem
jestem tak samo sceptyczna wobec rewelacyjnych odkryc na temat Jezusa jak i wobec nawiedzonych chrzescijan.

no to fajnie, ze nie jestes sceptaczna wzgledem mnie :P a teraz lece zajac sie bardziej przyziemnymi rzeczami niz komp :) papapap

Gość wierząca w Boga
ja przestrzegam 10 przykazań boskich A NAJWAZNIEJSZE JEST PIERWSZE PRZYKAZANIE nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną ale żadko kto go przestrzega bo dla wielu ludzi na pierwszym miejscu jest papierz pózniej matka boska,jezus a Bóg gdzieś na samym końcu .To co jest napisane w bili jest to legenda ,kóra religie innterpretuja po swojemu

Gość słownica
rzadko papież Matka Boska Jezus Biblii super szanujesz tą swoją religię jak się nawet nie starasz o niej poprawnie pisać