Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

groszek83

WRZESIEŃ 2007

Polecane posty

A tak wogóle... Magdziu83, ciesze się, ze skorzystałaś z zaproszenia :D Napisz coś wiecej o swoich przygotowaniach. Masz już na oku jakąś kieckę? Jeśli tak to wklejaj linki, chętnie pooglądamy :)

Ok Goszku---- no to trzymamy kciuki za nasze cuda. Wiesz, tu w Wawie i okolicach są naprawdę wysokie ceny sukien. Z kolekcji Herm\'sa z ubiegłego roku chodzą tak około 2000, 00 a z 2007 pod 3 tyś. Suknia która naprawdę robi wrażenie, kosztuje od 2,500 wzwyż. No cóż, takie uroki stolicy. Choć nie mieszkam w niej a jedynie pracuję, to chwalę sobie głównie za duży wybór. Bo ceny są koszmarne, na wysokie zarobki, których ja nie mam. No ale, dosyć o tej kiecy. Mam nadzieję, że bedziemy w kontakcie a propos ślubnego image itp.:))))) Ja już zmykam bo trzeba pędzić do domu a mam jakieś 70 km. Pozdrówka i nic się nie martw. Ps. a jak się nazywa ten salon, w którym zamówiłaś suknię? Bo mój to Mystique ( sieć salonów Tylko Ona ).

Groszku---- to na pewno nie jest Siec salonów TYlko Ona - byłam na targach ślubnych w Wawie w styczniu. Ta marka jest wyłącznym dystrybutorem sukien z kolekcji Herm\'s. Twoja jest podejrzewam szyta na wzór Tej oryginalnej z salonu Mystique. Stąd niższa cena. Po prostu marka Tylko Ona kosztuje i dlatego są te suknie takie drogie. To kombinuja z tymi sukniami jak mogą. Ale nieważne. Sprawa się wyjaśniła. ( salon w którym zamówiłam od nikogo nie żąda podpisania umowy i na tym polega różnica )

Witam wszystkich! My już mamy prawie wszystko załatwione. Ja jeszcze musze pomyslec nad jakas fajna fryzurka i kosmetyczka, a to jest dla mnie problem bo nie mam nikogo zaufanego. Sukienke bede miala szytą, pierwsz przymiarka w czerwcu. Zdecydowalam sie na uszycie, poniewaz szkoda bylo mi wydac ponad 2000 za sukienke, a nam sa teraz pieniazki potrzebne bo placimy raty na mieszkanko :-)

No i jestesmy w rakcie kursu, bo ten ze szkoly niby wazny ale trzeba zaliczyc poradnie rodzinna. Porazka, bo babka kazala przygotowac obserwacje objawow plodnosci! no coz trzeba to jakos przezyc!

jeśli chodzi o mnie to kurs dopiero przed nami(tak jak wszystko prawie:) i mam nadzieje ze jakoś to będzie...Tym bardziej ze będziemy musieli jechać aż do płocka-nocleg we własnym zakresie i oczywiście kurs płatny.Nie wiem właśnie jak to będzie z tą poradnia bo nasz ksiądz nic o tym nie wspomniał.Łudzę się że nie będzie tego wymagał...

Tygrrysek ja tez meiszkam w Wawie:)Nie weisz gdzie mozna zrobić nauki przedmałżeńskie?I gdzie są w mairę tanuie i ładne zaproszenai na ślub?Nie amm wogóle pojęcia gdzie można coś takiego w Wawie kupić:(Pozdrawiam i miłego dnai życzę:)

Cześć dziewczyny:))))))) Marta------ ja robiłam nauki poza Wawą bo tutaj tylko pracuję. Co do zaproszeń - chyba największy wybór jest w Cartalii. Wrzuć sobie w Googla Cartalia. Ponoć są tu takie kursy ekspresowe - w jeden dzień ale nie wiem gdzie niestety:(((((( Przykro mi że nie mogę Ci pomóc ale gdybyś miała jakieś pytania to na maila annmek@wp.pl. POzdróweczka:)))))))))

Nie ma za co:))))))) Ja niestety nie moge liczyć na pomoc rodziny w tym ślubnym zamieszaniu, czasem tu na forum czegoś się dowiem, szukam trochę w internecie ( jak mam czas w pracy ) itp. Jak komuś pomogę to bedzie mi miło bo wiem ile znaczy czyjeś wsparcie, jakaś podpowiedź. Miłego dzionka i pozdrawiam:))))))

Poszukuję oryginalnego bukietu ślubnego - w moim małym miasteczku jakoś task te wiązanki na jedno kopyto a ja bym chciałą coś innego - podobają mi się róże ale z jakimiś fajnymi dodatkami np. wstążki perełki tiul itp. Oglądałam w necie strone Kwiaciarni Zamkowej na Placu Zamkowym ale nie wiem czy tam tanio w miarę mają?

jejku ale sie rozpisałyscie.. kurcze.... u mnie na razie brak slubnych przygotowań :( Tygrysek jak to tetralysal jest zły?? wiecie mi lekarka powiedziałą ze trzeba to brać niestety prze pół roku co najmniej aż do dostatnij krostki.. ja sie boje ze to jednak potem znowu powróci.. CO na to zrobic?? kurcze :( Poza tym przy tym leku nie wolno sie opalac, wystawiac na słońc.. jak wiec sie opalic na ślub skoro ja mam brac te antybiotyki aż do słubu?? a na plecki mam do smarowania aTRADERM NA ZASKÓRNIKI... nawet pomaga bo wychodza i pekaja same.. Co do wiązanki ślubnej to tez chciałabym miec cos wymyslniejszego a nie takie normalne kwiatki ale tez nei wiem gdzie w Radomiu ją zakupię ( tam bede miała wesele w Radomiu, mieszkam w Wawie) A co do sukienek to moja w róznych salonach wpółpracujacych z Sincerity miała rózne ceny.... 2300- 2400 albo 2500 (ale tu z welonem i dodatkami) wiec wiecie co miasto to moze byc inna cena.. wiem bo wysyłałam do wszystkich salonów w mazowieckim współpracujących z Sincerity..... Choć powiem wam ze prz tych sprowadzanych sukienkach to nigdy nie ma sie pewnosci ze ona jest szyta w polsce w jakiejs pracowni czy tez faktycznie sprowadzona.. A co do podpisywania umów to ja dostałam rachunek i do tego umówe bo niektóre salony tto praktykują, wiec to nc dziwnego...

Tygrrysek zawsze możesz się przejśc do tej kwiaciarni, oni tam napewno mają katalogi wiązanek, cos, co ci sie spodoba, od razy zapytasz ile kosztuje:)Ale sadze ze nei stety moze byc dosc drogo:(bo to przeciez BARDZO dobra lokalizacja...

Tygryssku - cytuję \"HERM\'S COLLECTION 2007 zobaczymy już wkrótce w salonach współpracujących z TYLKO ONA, która jest wyłącznym importerem na Polskę.\" Czyli TYLKO ONA zajmuje sie jako jedyna firma w Polsce sprowadzaniem sukien z Francji, czy tam Włoch - jak kto woli. A w Polsce zajmują się ich dystrubucją, czyli międzuy innymi odsprzedażą do innych salonów. To napewno nie jest żadna podróba, przecież gdyby salon szył \"na wzór\", to nie reklamowałby sie na swojej stronie, że mają w ofercie Herm\'sa: http://www.elena.go3.pl/suknie_slubne.html zresztą tutaj wprost o tym piszą: http://www.elena.go3.pl/o_salonie.html Teraz sama widzisz ile oni zarabiają na tych sukienkach, skoro w róznych salonach sa takie różnice w cenach. Jak będziesz gdzieś poza Warszawą, to zapytaj o cenę tej sukni w salonach w mniejszych miejscowościach. Wiadomo, że w Warszawie, czy Krakowie płaci się dużo więcej i to jest powodem różnicy w cenie, a nie szycie na wzór. Jestem tego pewna.

No sama widzisz... Opłacenie czynszu za lokal gdzieś w Stalowej Woli a w centrum Warszawy, to kolosalna różnica. I przez ten czynsz ceny sukien są wyższe, bo by im sie za Chiny nie opłaciło

Fajne te zaproszenia Tygryssku. Jakby Ci się chciało z tym bawić, to myślę, że sama spokojnie możesz je sobie zrobić w domu. Wszelkie artykułu znajdziesz na allegro. Ja do swoich wszystko juz pokupiłam i mam zamiar niedługo drukować i kleić :)

Moja wypowiedź o placu Zamkowym była akurat do marty. Co do sukien to już się nie wypowiadam bo szkoda na to czasu. Zaproszeń nie robię sama bo nie mam na to czasu. Po prostu zamówię w sklepie i tyle. ps. na tej stronie nie ma Herm\'s Kera.

Ja tak zastanawiałam sie czy nie zamówić zaproszeń na allegro ale potem doszłam do wniosku, ze to bez sensu. na zywo moga wygladac zupelnie inaczej niz w komputerze. moge byc nei zadowolona i potem bedzie tylko problem...

dziewczeta czemu sie tak sprzeczacie o tę suknie?? nie wazne czyjest z Hermsa czy skadś indziej.. ważne że jest piękna dla was... Rworzy to dla obu was niemiła atmosfere:( Tygrysku naprawde salony mogą mieć rózne ceny!!! i to co napisał groszek że stalowa wola a warszawa to inny koszt utrzymaniu to prawda.. Wiem to na swojej sukni.. bo sprawdzałam kilka salonów i szukałam najtaniej.. to jest tylko narzut salonu a salon Ona i On chyba przyznasz ze ma drogie suknie i tez za to ze nazywa sie \"ona i on\" A jak juz to suknie nie Herm\'s Kera a Herm\'s Kelves\'a i ta elena w Stalowej Woli sprzedaje te suknie WIec przestańce sie wreszcie sprzeczać bo spór zostaól rozstrzygniety... NIe macie innych problemów jak umniejszac sobie której sukienka była tańsza i ze napewno nie firmowa??? Nie ma róznicy czy firmowa czy nie.. Wązne aby była piękna dla was!!!

marta ja osobiscie gdybym nie zamówiła art do robienia i nie wykionywała ich sama to napewno zamówiłabym na allegro.. Obecnie handluje na allegro i wiem ze wiele rzeczy można tam kupić o wiele taniej i fajniejsze.. Tak wiec chyba nie masz co sie obawiac.. Zawsze jak n\\znajdziej podobajace sie Tobie może wysłac e-maila z zapytaniem do osób które te zaproszenia kupiły... Znajdziesz w komentarzach adresy.. Zapytasz wprost innych klientó czy wszystko było oki:) jednak to róznica kupić 100 zaproszeń w sklepie po 6 zł a 100 zaproszeń na alllegro po 4 zł.. 00 zł to jakas inna dekoracja..

No ja jednak nie zdecyduję się na allegro. Jakoś nie mam zaufania. A z ta kiecką to trochę tak, jakby mi ktoś ukradł pomysł na suknie albo mnie skopiował. Oczywiście beda one inne ale głupio tak się czuję. Już nie bede podawala swoich pomysłów na kafe w obaiw przed skopiowaniem. Wiem, to głupie ale tak się czuję. Miłego dnia:))))

Tygrysku oj nie miej takich mysli.. Przecież to są suknie katalogowe wiec nie mozecie liczyc na to że nigdy sie one nie powtórzą :( Będziecie miec takie same a o prcz tego w Polsce będa też inne slubytcyh samych sukien. Po protsu obu wam sie spodobała ta sama... Ja np ostatnio widziałam dziewczyne w takim samym pierścionku zaręczynowym jak ja, i przymierzałą tą samą suknie..... Kupując taką suknie mjusisz sie liczyc z tym.. biedactwo..... A co do allegro to juz zalezy od każdego z osobna, ja kupuje zazwyczaj od takich co to maja duzo komentarzy i jest oki... Moze inczej tez o tym sądze bo np sama handluje ubrankami dziecięcymi na allegro, bynajmniej zaczynam.. Ja na allegro nei narzekam..