Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

groszek83

WRZESIEŃ 2007

Polecane posty

Marta - jak chcesz zamówić na allegro, to polecam najpierw zamówić pojedynczą próbkę zaproszenia, które ci się spodoba. Ja tak robiłam i te które przychodziły mi pocztą nie były już tak ładne jak te na zdjęciach. Tylko że ja grzebałam w tych tańszych... Pewnie te droższe w oryginale są tak ładne jak na zdjeciach.

a poza tym kafeteria jest od tego żeby wymieniać sie pomysłami.... Po to są takie fora na których szuka sie takich pomysłow.. i nei sądze aby groszek specjalnie kupił taką sukienke jak Ty... Dziewczeta schowajcie te wojenne topory bo mamy sobie pomagać a nie kłócić sie..

No dobtra topór chowam, ale się wkurzyłam!!!! Sukienkę do której link podał Tygryssek na kafe widziałam już wcześniej, bo odkąd się zaręczyła to non stop przeglądałam różne kolekcje, więc ciężko byłoby przez tyle miesiecy nie wpaść na Herm\'sa. Pochwaliłam ją, że śliczna i mi też się bardzo podoba... ale nawet nie miałam zamiaru jej szukać. Wczoraj w salonie w którym byłam przymierzać sukienki okazało się, że mają i kolekcję Herm\'sa, wię przym,ierzyłam kilka kiecek z tej kolekcji. W tej wyglądałam najładniej, czułam się najlepiej i mamie się strasznie spodobała, więc zamówiłam. Podzieliłam się na forum tą info, a Tygryssek zaczał się doszukiwać za wszelką cenę czegoś, żeby udowodnic ,że ona i tak ma lepszą - dziecinne. teraz mnie oskarża o kradzież pomysłu - jeszcze bardziej dziecinne. Przecież nie leciałam do sklepu szukając akurat tej sukienki i to jeszcze tylko z tego powodu, że zakupiła ją jakaś zupełnie nieznana mi osoba... dobra ,wyzaliłam się, to topór mogę zakopać.

Tygryssku jeszcze coś do Ciebie. Jak napisałam, że zamówiła ten model sukni co Ty to napisałaś: \"O, to mamy takie same sukienki cieszę się\" Teraz, po tym jak koniecznie chciałaś mi udowodnic, że moja sukienka będzie podrobiona, bo tańsza piszesz: \"A z ta kiecką to trochę tak, jakby mi ktoś ukradł pomysł na suknie albo mnie skopiował. Oczywiście beda one inne ale głupio tak się czuję. Już nie bede podawala swoich pomysłów na kafe w obaiw przed skopiowaniem.\" Nie wiem co wpłynęło tak tak diametralną zmiane stanowiska w ciągu jednego dnia. Chyba mi nie powiesz, że dorosła osoba jest zazdrosna, że ktoś znalazł identyczną rzecz w nizszej cenie i przez to strzelasz focha. A może to \"cieszę się \" było z deka naciagane... Nie rozumiem też co Cie obchodzi, że ja, obca ci osoba z drugiego końca Polski, zamówiłam ten model co Ty. Przecież nigdy się nie spotkamy. Musiałam :(

Dziewczeta nie macie sie co przejmowac bo tak jak napisała fgorszek jestescie z innych częsci Polski!! A co powiecie na to jak chodziłam z kolezanka szukac sukni i podobało nam sie to same?? te same sukienki?? troche dziwnie sie czułam z myślą że może kupimy takie same bo mieszkałysmy (jak mieszkałam w domu) w tej samej miejscowosci, w tej samej miejscowosci mamy wesele tylko w innych terminach.. Wiecie ktos tam zawsze skomentuje ze 2 przyjaciółki i 2 takie same kiecki weselne... ale jednak wybrałysmy inne.. Ja bardziej bufiasta ona mniej :) tylko zę tu jest jedna miejscowosc i znajome sobie osoby, goscieraczej nie powtarzajacy sie ale to samo miejsce... Błagam was nie kłóćcie sie!!! To suknia katalogowa wiec bedzie ją miało jeszcze miliony dziewczyn.... Zrozumiałabym gdyby moja przyjaciółka podebrała mi sukienke ale wy tak naprawde 2 obce osoby nei znające sie w żaden sposób?? Koniec sprzeczki!!!!! POwrócmy d normalnych tematów.. Jaką wódke bedziecie meic?? Jaka wam najlepiej smakuje?? NIe chce jakichs negatywnych komentarze ze ta to niedobra a tamta to siamta.. tylko JAKĄ LUBICIE!! jesli w ogóle wódka może smakowac...

Madziunick ---> my się narazie zastanawiamy nad wyborem wódki. Nie będziemy kupować raczej wódek z najwyższej półki, bo robimy duże wesele i za drogo by wyszło, a budżet ograniczony. Dużo osób polecało mi Maximusa. Ostatnio także Wyborową i Pałacową. Te dwie ostatnie są tańsze od Maximusa. W Pałacowej nie podoba mi się butelka :P O smaku nic nie powiem, bo ja wódkę piję w drinku z pepsi. A nad jakimi markami Ty się zastanawiasz?

No tak jesli wódka może być wogóle smaczna to finlandia cytrynowa:) ale na to na pewno nas nie stać.Wybór pozostawiam mężczyznom.O maximusie tez słyszałam ze ok. Do Marty! tu jest link do ekspresowych-jednodniowych kursów przedmałżeńskich tylko że pewnie dopiero jakiś wakacyjny termin byłby wolny: http://www.dybow.net/katechezy.htm a ja jadę tu-do płocka ale to nie tak daleko od warszawy:) http://www.cpp-metanoia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=154&Itemid=32 koszt 150zł/para bez noclegu i wyżywienia i tu możesz zajrzeć choć w tej chwili nie podają konkretnych terminów: http://www.malzenstwo.pl/narzeczeni.php

Generalnie u nas jest tak ze jakaś częśc wódki została po weselu mojego narzeczonego brata wiec jest to Bols ale nie wiem jakiej ilosci.. Teściowie i narzeczony upieraja sie przy Bolsie ale mi sie ona nie podoba... tzn nie smakuje mi :( poza tym w mojej rodzinie nie ma preferencji jej picia... Raczej maximus, wyborowa, luksusowa... a znalazłam teraz łażac po internecie coś takiego :) http://www.martinez.pl/products.php?category_path=24 z ciekawosci po drodze do mojego domu rodzinnego kupie 1 sztuke.. jak bedzie dobra to mzoe taka od razu z nadrukiem?? Asiurka Finlandia nie na nasza kieszeń :( choc wiem ze jest dobra!!! jesli w ogóle wódka dobra moze byc...

ano właśnie! ja też będę miała spore wesele wiec nie mogę sobie pozwolić na finlandię...tyle tylko ze u mnie w rodzinie mało kto pije wódke, no i niewiem jak to liczyc?butelka na pare?jak tam u was?a stawiacie kega z piwkiem?ja sie zastanawiam... Ale teraz pierwsze zkupy to obraczki!złoto ma zdrożeć 10%!!!!

Asiurka dzieki za linki:) My, jeśli chodzi o wódkę, kupilismy Sobieskiego i liczylismy butelkę na głowę. Poza tym będzie jeszcze winko, jeśli ktoś nie lubi wódki. W sumie kupiliśmy 150 butelek, choć gości mamy 115, no bo wiadomo, trzeba mieć wódkę na bramy, na oczepiny, dla zespołu (choc nasi nie piją na weselu), no i dla gości, którzy będą odjeżdżać. Miłego dnia koleżanki:)

nie ma sprawy marta:) tylko naprawdę śledź dokładnie te strony bo to tak jest ze jak zapisy są od 8 rano to o10 już nie masz po co dzwonić...przynajmniej te na www.malzenstwo.pl ja sama z wielka chęcią bym sie zapisała do pallotynów ale jak widziałaś już do końca czerwca wszystko zajęte a ja w wakacje wyjeżdżam i du... ale mam nadzieje ze w tym locku będzie ok.

No moze ja poczekam na te u Pallotynów w Warszawie?? Ale to trwa faktycznie 1 dzień?? Bede zagladałą na tą srone i moze akurat bedzie informacja o jakichs późniejszych kursach.. ja i tak w Wawie bede wiec....

w kosciele św anny w wilanowie ul.kolegiacka ma byc chyba taki kurs tygodniowy codziennie o 18 od 22-27kwietnia ale nie wiem jak to jest z zapisami.musicie sobie znalezc jakis kontakt tam i spróbowac zadzwonic

dzieki Asiurka :) Na razie jeszcze poczekamy :) jak nie zdąże zrobic nauk tutaj to podobno u mnie w domu jest jakas kobieta co te nauki załatwia z poradnia na 3 spotkaniach :) Ksiądz ewentualne nas do niej skieruje...

Cześć Wrześniówki! Ależ ja dzisiaj jestem niewyspanaaa :( Bawiliśmy się wczoraj z moim M.na impezce - kolega wraca do pracy do Irlandii - eh ta polska rzeczywistość... Połowa znajomych gdzieś powyjeżdżała za pieniędzmi... oby wszystkim się udało dotrzeć na nasze wesele, bo nie chciałabym, żeby mi któregoś z nich tam brakowało. Co do wódki - liczymy 0,5 litra na osobę + rezerwa na bramy i dla osób, które nie przyjdą na wesele (oby takich nie było :) )

O MATKO! strasznie dużo tej wódki kupujecie...czyli mi sie pomyliło bo ja myślałam że butelka na parę...:( gapa ze mnie tak? ale wydaje mi sie ze nigdy w życiu tyle wódki nie pójdzie......hm ale zawsze trzeba mieć zapas, żeby nie zabrakło-to racja.

Asiurko ja mam wszystkich gości (łącznie z dzieciakami) 160 osób. Mamy zamiar kupić 160 butelek wódki. Napewno na weselu wszystko nie pójdzie... Ale my na drugi dzień robimy jeszcze poprawiny - nie dla wszystkich, a tylko dla najblizszej rodziny i przyjaciół. No i kilka rezerwowych. A jak zostanie to bedzie na chrzciny :D

Chociaż...nie wiem czy coś zostanie na te chciny :). Ślub o 14:00, obiad i pewnie koło17:00 zacznie się picie :D a skończy...... moi goście to imprezowicze, pewnie skończy się nad ranem. Przez tyle godzin to można duuuzo wypić.

Hej dziewczyny! My wesele robimy na 70 osób, i mamy zamiar kupić 140 butelek wódki. Podobno trzeba mieć 1 l na głowe. Ale jak tak czytam to mi sie wydaje trochę za dużo! Jeszcze nie wiemy jaką wódkę wybrać, ale myśleliśmy o Bolsie albo Absolwencie, co radzicie wybrać?

hejjj u nas bedzie 150 ósb tak mysle jak troche nasza liste zmniejszymy :) Magduś a 1 litr na głowe to nei za duzo?? Ja z doswiadczneia moich braci wiem ze maks to 0,5 litra na głowe.. wiecej nie -pójdzie a nawet z połowe zostanie tego.... No bo potem ta wódke bedziecie pic i pic...

jesteśmy groszku - tylko zapracowane:( mam do was pytanko:czy któraś z Was słyszała o jakimś salonie który ma suknie Farage? gdzieś na Mazowszu...bo jedyny jaki znalazłam jest w Gdyni ale może jakieś współpracujące istnieją? wskazywałoby na to,to że dużo dziewczyn sprzedaje przez internet suknie Farage a są z różnych miejsc Polski...Wszystkie jeździły do Gdyni???bo ja nie pojadę....

Są też w Warszawie: Studio Mody Ślubnej „FARAGÉ” Anna Romysz Warszawa, ul. Krucza 17, 0 502 05-31-51 Gdynia, ul. Wladyslawa IV, (058) 661-14-29 e-mail: farage@o2.pl www.farage.com.pl Znalazłam ich na tej liście: http://www.wesele.pl/suknieslubne.html Jaki model wybrałaś?

ojej! dzieki groszku! juz sobie przypominam że ja widziałam wprawdzie tą stronę z łodzi ale tam tak mało modeli...ale o warszawie nie słyszałam... a suknia pewnie gdzieś już taka wklejałam: http://www.faragebride.com/images/series1/thmb/7710.jpg właściwie sporo jest ładnych-we wszystkich podobają mi sie koronki i nie podobają te prześwitujące plecy... http://www.faragebride.com/images/series3/img06.jpg http://www.faragebride.com/images/series1/7681.jpg a ta mozna spotkać do kupienia na allegro itp: http://www.faragebride.com/images/series1/7695.jpg

Asiurka: ja bede miała bardzo podobną suknię! tył identyczny, tylko przod troche inny! Ile kosztuje ta sukienka w salonie? chodzi mi o tą ostatnią? Bo ja za uszycie płace 1200zł