Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka z mlekiem

dobre, niedobre - fajna wyprawka

Polecane posty

Gość magdalenka z mlekiem

wpisujmy tu niewypaly... i rzeczy ktorymi jestescie zachwycone.. pozwoli nam to uniknac bledow i kupowania bubli...piszcie o wszytskim dla dzidzi i o rzczach potrzebnych do porodu ja zaczne oto moje buble i nietrafione zakupy: = Koszulka vinetta secret ( tragedia, szmata, i w ogole niewypal z tymi dziecinnymi wzorkami - a chcialam oszczedzic) = wkladki laktacyjne bella - za grube, widoczne pod bluzka i w ogole jakies nietakie;/ trafione, z ktorych jestem zadowolona + wanienka onda - poprostu jest swietna + wozek roan kortina- w miare maly, swietnie sie sprawdzil, tani + lozeczko klups radek ale napisze wiecej teraz musze wyjsc

* body z krotkim rekawem na ta pore roku - zupelnie nieuzywane. * koszulki i kaftaniki - niepraktyczne. * lozeczko - hmm.... moje sloneczko spalo w nim tylko raz, praktyczniej jest gdy sie karmi piersia klasc dziecko w swoim lozku. lozeczko zawsze mozna dokupic w razie potrzeby. przydatne: * wkladki laktacyjne avent - bardzo chlonne i niewidoczne pod bluzka. * pieluszki tetrowe - a myslalam, ze gdy sie uzywa pampersow, tetra sie nie przyda... pozdrawiam :)

Gość zatroskana
fajny topic - szkoda, ze tak szybko zaginal... moze ktoras z Mam cos jeszcze dopisze?? :) Przyszłe mamy bede wdzieczne :D

Gość upupupup
podnosze

dla mnie nie trafione: podgrzewacz do butelek, tak jak ktos pisał szybciej wstaje i robie swieze mleczko, gabka do wanienki, kaftaniki,spiochy, baldachim do lozeczka, koszule vienetta secret dla mnie zupełnie ok zakupy trafione: butelki z aventu, alantan plus swietny:) łozeczko z szufladą mam i jestem zadowolona(klups Radek VII), mleko modyfikowane Bebilon rewelacja:) pajace do spania, Wozek mikado ox-ford,całkiem fajny wozek. Nozyczek do paznokci uzywam srednio co 3 dni, body z krotkim i długim rekawem:) kosmetyki Nivei jak sobie cos przypomne to dopisze:)

U mnie było tak : Niewypały to: 1. przebierak (użyłam bo może ze 3 razy bo wygodniej było mnie przebierać małą na wersalce) 2.kosmetyki Penaten (po nich mała dostała uczulenie) 3.krem na każdą pogodę Nivea (też uczulenie) 4.obcinacz do paznokci (paznokcie u rąk i u nóg obcinam małej nożyczkami) 5.laktator, wkładki laktacyjne i nakładki na sutki (nie miałam mleka w piersiach i od początku karmię małą butelką) 6.smoczki Aventa (jakoś córcia ich nie lubi) 7.mata edukacyjna Trafione: 1.butelki Avent 2.podgrzewacz do mleka Canpol Babies 3.wszelkie kosmetyki z HIPPa 4.kaszki BoboVita 5.smoczki NUKa 6.emulsja do kąpieli Oilatum 7.ceratki do przewijania (w rzeczywistości są to ceratki poporodowe na łóżko) 8.wszelkie gryzaczki 9.chusteczki nawilżane Nivea (różowe) (mają bardzo dużo środka nawilżającego) 10.krem do twarzy Oilatum 11.huśtawka na baterie Fisher Price

trafione zakupy--> zdecydowanie masc alantan nic innego nie bylo tak skuteczne na odparzenia... niewypaly--> kosmetyki johnson&johnson strasznie uczulajace... najlepsze byly zwykle bambino...

A u mnie: Niewypały to: 1. wanienka fisher price - za mala i starczyla na miesiac!!! 2.oliwka bambino - efekt sucha skora :( 3.laktator pokarm stracilam po 1,5 miesiac :(, wkladki laktacyjne 4.obcinacz do paznokci 5.mata edykacyjna 6.smoczki baby ono - maly tylko avent preferuje 7.baldachim 8. spiochy, kaftaniki - maluszek spi w body albo jak juz to w polspiochach 9 butelki avent Trafione: 1.butelki Dr. Brown\'s - super antykolkowe 2.podgrzewacz do mleka avent 3. sterylizator avent 3.lezaczek Brevi - maly go uwielbia 4.podklady do przewijania z Rossmana 5.smoczki avent 6.emulsja do kąpieli Oilatum 7.pokrowiec frotte na przewijak 8.fotelik samochodowy peg perego 9.chusteczki nawilżane Nivea 10.krem do twarzy Oilatum

i nietrafione jeszcze :) cala wyprawka na 56 - moj synek urodzil sie 62 cm :)

dla mnie nie trafiony okazał sie takze przewijak na łozeczko,nigdy go nie uzyłam.

U mnie niewypały: * łóżeczko drewniane - mały tak się wiercił, że po 5 miesiącach musieliśmy zmienić na turystyczne, bo był cały poobijany. Nic nie pomagały ochraniacze na łóżeczko. * ochraniacze na łóżeczko - jak wyżej * kaszki Nestle - mały ich nie znosi * smoczki NUK * Krem z filtrem Ziajka od pierwszego dnia - źle się rozprowadza i plami * rożek, użyłam może 2 razy. Wolałam okręcić kocykiem Wielki pozytyw: * pieluszki Huggies super flex - te z Kubusiem Puchatkiem * Butelki i Smoczki Avent * Herbatki HIPP * Esputicon na wzdęcia - NIEZAWODNY u nas * Łóżeczko turystyczne * przebierak na łóżeczko - taki z pasami bezpieczeństwa - przynajmniej nie wierci się i mogę go przebrać * huśtawka - u nas niezawodny usypiacz * Podgrzewacz do butelek - na początku też stał mało używany, ale potem, jak zapanowała era słoiczków to się do niego przekonałam

Gość mama Jasienka
Calkiem do bani okazalo sie: -pieluchy firm Pampers Newborn -Sudocrem -Płyn do kąpieli Nivea -Linomag(ochydztwo) -kaftaniki i pajace -malutkie buciki skarpetki ze sciagaczami -czapeczki ze sznurkami -bluzy dla noworodka z kapturem -spiworek!! -rozek!!! -wkladki do stanika canpol babies -laktator i butelki Avent!!!!!!!!!!!! -szczotki i grzebyki do wlosow Totalnie niezbedne!!!!: -pieluszki Huggies Newborn -kosmetyki Emolium -skarpetki frotte bez sciagaczy -pieluszki tetrowe do "ziuziania" -bujawka Fisher Price Rain Forest -mata Tiny love tropikalna wyspa -nozyczki do paznokci -platki kosmetyczne duzego formatu Dzidzius -Sab Simplex na kolke -butelki Dr Brown -smoczki NUK-usypiacze bez koleczek -pieluchy flanelowe -wozek Bebecar Stylo AT -podgrzewacz Philips -Sterylizator Avent -przewijak na lozeczko -plyta CD Bach for my baby -Ksiazka "Pierwszy rok zycia dziecka" -parasolka do wozka -zakraplacz do wit.D3 -rampersy -spodenki bawelniane bez stopek -body z krotkim i dlugim rekawem -recznik z kapturem jak cos jeszcze mi sie przypomni to napisze...

Gość bukaa
Jednym słowem: to co dla jednych niezbędne - dla innych zupełnie nietrafione. :D

hmmm ja napiszę tylko o jednej rzeczy żeby nie powtarzać- chociaż były już wspominane- ceratki poporodowe- czy też podkłady higieniczne ( są i podkłady higieniczne dla dzieci bella) jak dla mnie rewelacja- mała wietrzy na tym pupkę i nie muszę sie martwić że mi coś zasiusia ;) ja akurat używam nie tych dzieci bo te dorosłe są tańsze a brakuje im tylko obrazków na spodzie ;)

Eeeee tam, niektóre rzeczy się powtarzają :) Może w końcu wybiję sobie dzięki temu topikowi z głowy baldachim :) Piszcie dalej!

buka no wlasnie;) to dopisze jeszcze dla mnie trafione: plyn do kapieli nivea,czapeczki z troczkami takze lezaczek bujaczek fisher price,zwykla wanienka do kapieli.parasolka do wozka-bardzo przydatna,super sa skarpetki bawelniane z H&M pakowane po 3 pary,jednokolorowe nie trafione: skarpetki frotte chusteczki Johnson&johnson

Gość kllklklklkl
Dobry zakup: przewijak - uzywam juz prawie 2 lata pajacyki dla niemowlaka body Zbędne: parasolka do wózka pieluchy flanelowe nozyczki niemowlęce ( nie da się tym obcinać paznokci)

W kwestii baldachimu to musze sie zgodzic że to tylko niepotrzebny zakurzacz. U mnie w rodzinie jedno z dzieci zajęło się baldachimem na dobre gdy podrosło -połamało rurkę podtrzymującą. :P

nietrafione: - nozyczki do paznokci - mata edukacyjna - linomag - podgrzewacz do butelek. polecam: - kubeczki avent do przechowywania pokarmu, - pajacyki i body - kolyska :)

Gość balladynka32
z tych o nie było: trafiona: foczka do kąpieli - kupilam tez gąbke ale nawet nie rozpakowalam. niewypal totalny: nozyczki do paznokci Canpol - w ogole nie lapia paznokietkow, bo sa za grube. szkoda forsy. moze pozniej sie przydadzą.

jeszcze mi sie przypomniało:D dla mnie niewypał to gruszka do nosa a nozyczki do paznokci mam z Canpola tylko takie całe metalowe bez tych plastikowych trzonkow i są bardzo dobre.mają oczywisice zaokrąglone koncówki.

Nie trafione Skarpetki z gumką-uciskały bluzy wkładane przez głowe-mała nie znosiła zakładania nożyczki canpola-nie łapały paznokci Trafione Bujaczek fischera pieluchy tetrowe pajacyki-do spania świetne

mnie nie przydały się: - wszystko co dotyczy karmienia piersią - nie karmilam - w łóżeczku spał tylko 6 m-cy dlatego już jest wyniesione do piwnicy. Co za tym idzie, pościel do łóżeczka. Mały spał w rożku , śpiworku . No ale myślę, że pościel może się przyda do \"normalnego\" łożeczka. -obcinacz do paznokci- łatwiej nozyczkami -mata edukacyjna trafione: -pajace do spania- rewelacja, nie trzeba skarpetek itp - body - ręcznik z kapturkiem -sterylizator do butelek -sudocrem -frida - jest super - wanienka z możliwością położenia na niej noworodka- super dla początkujących mam:) -butelki Avent - pieluchy Pampers -krzesełko do karmienia - u nas służy jako usypiacz w dzień

znalazłam ten gtemat i bardzo mi sie spodobał :) i ja poprosze doswiadczone Mamy o pomoc w kompletowaniu wyprawki..

dobre: -lozeczko turystyczne na wyjazdy (w domu mamy zwykle)-gdybym go nie miala to za cholere moje dziecko by nie spalo poza domem (zasnie tylko w lozeczku) -nozyczki do paznokci Canpol-caly czas uzywamy i sa swietne -body -rajtki (szczegolnie na zime) zle: -wkladki laktacyjne-ani razu nie uzylam mimo ze karmilam -laktatory: u mnie porazka...pokarm w razie potrzeby musialam sciagac recznie, szlo mi jakos szybciej, ale na szczescie rzadko mialam potrzebe sciagac... -plastikowe butelki-rysuą sie w srodku podczas mycia, poza tym w szklanych szybciej mozna zagrzac lub wystudzic zawartość -kaftaniki-niepraktyczne jak sobie przypomne to dopisze:)

Niewypały: - nożyczki do paznokci - pościel (córcia pierwsze spała w rożku, potem pod kocykiem, a teraz w śpiworku), przyda się później ;) - gruszka do nosa - smoczki - córka wszystkie wypluwa ;) - wszelkie ubranka zapinane z tyłu - dla dziecka strasznie niewygodne - termometr do ucha - córcia nie daje sobie włożyć go do uszka Przydatne: - aspirator do nosa (moim zdaniem lepszy jest Sopelek niż Frida) - polarowy śpiworek do spania - laktator Medela MiniElectric - body rozpinane na napki z przodu - pajace i śpiochy rozpinane w kroku - Oilan do kąpieli (polski, tańszy odpowiednik Oilatum) - sól morska w sprayu do noska - butelki Avent - maść do pupy Bepanthen