Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość gdyby mi się chciało pisać...
o własnie a mogę dodać do farby np 6 NB oxydant 9% ? :D

do CzerwcowaPora - jak masz kruche wlosy to 11.11 bedzie za mocna, zrob wlosy alfaparfem 9.1 z woda 6% lub bardziej naturalnym lekko chlodnym ocieniem 9.01

do gdyby mi się chciało pisać... - sama woda nawet 9% to nie ma sensu bo raczej nic nie wyjdzie

do gdyby mi się chciało pisać... - do odcienia 6 NB woda 9% nie da zadnego efektu

do Maja 1980 - do odcienia Helsinki mozna dac woda 9% ale nie trzymaj krocej bo odcien sie nie rozwinie , farb szczegolnie blond nie trzymamy krocej bo odcien trzymany krocej sie nie rozwinie i bedzie kiepski efekt niedofarbowanych wlosow

Gość Neptunka
Majrel, co sądzisz o farbach "Alfaparf evolution of the color cube 3d"? Gdzie można zobaczyć kolory, bo szukałam i nigdzie nie ma do wglądu ;-((( i czy tam jest kolor 9.21???? Wiesz może? Czy on wychodzi tak samo jak zwykły alfaparf evolution? obiło mi się o uszy, że ten 3d jakiś mega zimny jest????

Gość Kalendarz Kibica
Cieszę się, że znalazłam to forum *.*. Majrel, specjalistko, pracujesz na alfaparfie - powiedz mi, jaki kolor z poziomu 9-ego wychodzi jak neutralny blond z chłodnym akcentem? Bo te same cyrfy typu 9* to chyba ciepłe są???? a te np. 9 NB chyba także? nie wiem, co to są te 9 NI?

Gość kierka
A farba z matrixa socolor 10N wychodzi ciepło czy w chłodnej tonacji? Niby jest opis: neutral, ale wolę się upewnić czy nie wychodzi cytrynowo po prostu.

do Neptunka - od roku wszytkie alfaparfy evolution sa color cube 3 d farby zostaly ulepszone a kolorystyka jest ta sama , dodano nowe odcienie z serii nociolla np 5.14 6.14 i matowe chlodne brazy 5.7 itd wycofanoo rozjasniajace ss, wszytko inne jest tak samo , palety widac na allegro

do Kalendarz Kibica - jako neutralny i zimny jest 9NI z tym ze on wychodzi jak poziom 8 bo te NI sa mocno kryjace - ale bardzo naturalne, naturalne i lekko chlodne neutralne jest tez 9.01 - bardzo ladny naturalny blondzik, ale w alfie sama 9 tez daje ładny efekt

Gość kierka
oooo.... :-((((szkoda....no nic, dziękuję,,,

Gość Kalendarz Kibica
aha, czyi to 9NI to taki odpowiednik 9.0, tak? kurcze, a na 9% wyszedłby jasniej czy też jak poziom 8? mówisz, że są mocno kryjące czyli porudawe mogą wyjść...nie wiem już czym farbować te kłaki ;-(

Gość Maja 1980
MAjrel ale w moim przypadku gdy chce podjasnic troszke włosy z tego złotego odcienia, przypominam ze sa na poziomie 9 to lepiej helsiinki wyjda z woda 6% czy dodac 9% ? Jutro zabiram sie za farboanie i chce sie dobrze przygotowac zeby płaczu nie było :) Chce tak orozjasnic o 1 ton no i zeby zgubic ten złotawy kolor.

do Kalendarz Kibica - NI sa mocno kryjace i chlodne i nie wychodza porudawe, 9NI nadaje wrecz taki chlodny oliwkowy refleks mozna go zrobic z woda 9%, nie sa one podobne do 9.0 z majirela ktory wychodzi cieply,

do LINK LINK - jesli nie ma sie odrostu i ma jasne farbowane wczesniej na jasnym blondzie i z woda 12% to tak ale jak masz swoje wlosy na poziomie 6 czy 7 to nie , a sam 9.21 wychodzi raczej jak cieply bezowy, ta laska na zdjeciu miala wczesniej przwtrawione wlosy od bardzo jasnego blondu

Gość Malwina z doskoku
Majrel czy wiesz może w jakich miastach są sklepy w których można kupić farby alfaparf ?

Gość wody wody wody
O ile tonów rozjaśnia woda 6% ?

Gość Maja 1980
Majrel mi tak głupio ze tak Cię meczę :( Chcę jeszcze zapytac czy oxydantu 9% dodac tyle samo co jest zalączone do farby helsinki ?

do SOCOLOR 10MM - odcienie z serii mokka wychodza lekko chlodne ja nie farbowalam nigdy na tych farbach wiec nie chce tu robic zamieszania, od znajomych fryzjerow weim ze odcienie z serii mokka sa ladne, jak chcesz jasny naturalny blond to mozesz z evolution pomieszac odcien 10 z polowka 10.1

Witam Mjrel. Mam ciemny brąz na głowie z jasniejszymi pasemkami, chcę dojść do brązu na poziomie 5 i chcę zapytać czym byś radziła zrobić taką zmiane aby nie zniszczyc włosów ? Czytałam coś o niebieskim proszku mieszanmym z woda z karany lub wodą 3% czy faktycznie tak możńa uzyzkac niewielka zmiane ? Pozdraiwam.

do APOGEUM - te z serii do siwych wlosow sa swietne jak sie duzo siwizny, jak chcesz naturalny jasny blond to tak jak wyzej pisalam pomieszaj odcien 10 z polowa 10.1 a jak poziom 9 to pomieszaj evolution 9 z polowa 9.1

do vrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvr - a to chyba jakas Twoja projekcja na moją osobe ze widzisz zniechęcenie ??

do Malwina z doskoku - we wszytkich duzych miastach w hurtowniach fryzjerskich np Warszawa, w Krakowie az w 3 sklepach , w Katowicach Gdansku

do Księżniczka Candida - dokladnie tak proszek do rozjasniania poczytaj o kapieli rozjasniajacej w necie , troche wody i wody 3% powinno rozjasnic braz