Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość gość
to częsta oznaka zbliżającaego się porodu. Organizm wyczuwa i sam się oczyszcza- tak słyszałam :)

Gość gość
Ma ktoś jakieś info z Łubinowej? Dalej zatłoczenie? W poniedziałek byłam na ostatniej wizycie u dr Wieczorka i mówił, że ostatnio mają baaardzo dużo porodów :)

Gość gość
Dzis dzwonilam to ciężko bylo się połączyć moze cos w tym jest.

Mam pytanie odnoście znieczulenia zoo. Ktoś pisał, że konsultacja anestezjologiczna jest bezpłatna, ale większość że jednak płatna 150 zł. Czy to, że się płaci zależy czy ciążę prowadzi lekarz z Łubinowej? Czy za samo znieczulenie przy porodzie też się płaci? Na stronie szpitala (narodziny com pl) napisane jest, że w ramach świadczeń NFZ jest poród fizjologiczny, w tym znieczulenie przewodowe. Przeczytałam parę stron wstecz i już sama nie wiem jak to jest. Termin mam dopiero na koniec grudnia. Pozdrawiam

Gość gość
Ja byłam niecałe dwa tygodnie temu i placilam 150zl ciąży nie prowadzilam na łubinowej. Z tego co wiem przy porodzie się już za nic nie płaci.

Gość gość
Moją ciążę prowadzi lekarz z Łubinowej, mam wskazania do cc, a mimo wszystko musiałam płacić za konsultację 150 zł...nawet przed zapytałam lekarza bezpośrednio czy konsultacja jest płatna to bez ogródek powiedział, że tak - 150 zł :)

Gość Mama grudzien
Oooo kolejna mama z terminem na koniec grudnia :)

Gość gość
To znaczy , że jak mam zaplanowaną cesarkę to tez muszę mieć taką konsultację ??? Dodam, że to nie pierwsza cc....

Gość gość
no oczywiście tak, przecież muszą zobaczyć twoje wyniki krwi-krzepliwośc itd.

Dzięki za odp. A tak w ogóle to robią tam problem z podaniem znieczulenia, jeżeli ktoś jest zdecydowany i nie ma przeciwwskazań?

Gość gość
Niby nie robia problemu, ale czesto gesto mowia ze juz jest za pozno. Mi nie podali bo dziecko nie schodzilo do kanalu:(

Gość gość
Mi na rozmowie z anestezjologiem powiedziała, że położne wiedzą kiedy podać znieczulenie nie może być ani za późno ani za wcześnie...jeżeli wiedzą, że dziecko np do godziny się urodzi, to nie podają...a jak jest naprawdę nie wiem:) Często sie słyszy, że mówią, że już jest za późno....;p

Najbardziej obawiam się właśnie takiej sytuacji, że będą zwlekać a potem powiedzą, że za późno. Raz już tak było (ale nie na Łubinowej) i dlatego teraz szukam szpitala, w którym szanuje się decyzje mamy co do znieczulenia, a nie odmawia, bo się nie chce wołać lekarza, anestezjologa, bo to więcej zamieszania itp. Chodzę do lekarza z Łubinowej od początku ciąży (poprzednią z resztą też chodziłam) i zastanawiam się czy ma to wpływ na decyzję przy znieczuleniu.

Gość gość
Mysle ze nie ma. Bo i tak nie ma przy Tobie lekarza prowadzacego.

Gość gość
Tak jak napisałam. O znieczuleniu decydują położne a nie pacjentka one wiedzą kiedy wezwać anestezjologa. To są słowa lekarki. Zresztą wszystkiego się dowiesz na wizycie tylko pytaj.

Gość 29sierpnia
Co sądzicie do dr Ślęczce? Byłam ostatnio u niego, bo miałam nagłą wizytę i jestem zadowolona z jego podejścia :) Wcześniej wybrałam dr Wieczorka też dobry lekarz ale bardziej powściągliwy.

No to fajnie, że na Łubinowej o znieczuleniu decyduje położna. Może będę miała więcej szczęścia, bo w innym szpitalu przy moim pierwszym porodzie decydował lekarz dyżurny, ale to szpital który chyba z założenia nie chce dawać znieczulenia. Teraz by się pewnie zasłonili klauzulą sumienia ;)

A co do obecności lekarza prowadzącego przy porodzie, to chyba trzeba by mieć niezłe szczęście, aby trafić akurat na dyżur. Bardziej chodziło mi o to, że po karcie ciąży można poznać czy lekarz z Łubinowej prowadził ciążę i może w ten sposób łatwiej byłoby się dogadać. Przed wyborem szpitala przy pierwszym porodzie jak dowiadywałam się przez telefon co i jak to było wszystko pięknie ładnie, najważniejsze aby zapewnić mamie i dziecku komfortowy poród, a jak przyszło co do czego to i tak na nic praktycznie nie miałam wpływu. I tak myślę że jak nie Łubinowa to chyba nic innego w Katowicach nie będzie lepsze. Przynajmniej po opiniach z forum

Gość gość
Mam pytanie. Wiem już, że po terminie jeździ się co dwa dni na ktg ale jak tak samemu od siebie?? Mi w sumie nic lekarz nie powiedział, wiem, to z forum. Jest samo ktg czy jakieś badania usg albo ginekologiczne?

Gość gość_M
ja całą ciąże prowadziłam u dr Wieczorka i ani razu nie kazał mi przyjeżdzać na ktg. Miałam robione raz przy okazji wizyty tydzien przed porodem. Potem kolejny raz miałam robione jak przyjechałam do porodu. Jak lekarz nic nie mówi to nie musisz robić albo zapytaj przy kolejnej wizycie. Jak ci każe przyjechać to umawiasz się na konkretną godzine w recepcji

Gość gość
Miałam tam dwie cc i nigdy nie nie byłam na wizycie u anestezjologa , a badania z krzepnięcia i wszystkie inne oglądali juz jak byłam na przedporodowej . A na Ktg jak pojechałam pierwszy raz w dniu terminu to robili też badanie ginekologiczne i wtedy mówili co i jak czy za dwa dni przyjechać czy już zostać .

Gość gość
Hej dziewczyny, czy dr bystrzejewski dalej przyjmuje prywatnie na Karola miarki? Jest teraz obecny czy na urlopie? Dzięki!

Gość gość
Problem w tym, że już nie mam wizyty.. za tydzień mam termin i nie wiem co zrobić czy się zgłosić czy dzwonić do recepcji ale pani z recepcji raczej chyba o tym nie decydują..

Gość gość
do gościa powyżej: jak lekarz ci nic nie mówił, że masz sie zgłaszać na ktg to znaczy że nie musisz

Gość gość
To kiedy się zgłosić na ewentualne wywołanie porodu?

Gość gość
Ja bym zadwoniła dzien przed terminem i umówiła się w dniu terminu na ktg wtedy nie będziesz musiała tam czekać a panie ci wszystko wyjaśnią .

Gość gość
Na łubinowej poród wywołują po 7 dniach od ustalonej daty porodu. Kiedys bylo 10, teraz zmienili do tygodnia po terminie.

Gość gość
Hej Dziewczyny, orientujecie sie jak to jest po cesarce jak sie jest pacjentka dr Sleczki lub Wieczorka- czy za sciagniecie szwow sie placi? Bo powiedziano mi ze mam sie umowic na wizyte i teraz nie wiem czy mam byc finansowo przygotowana? :)

Gość gość
Za ściągniecie szwów się nie płaci i nie musisz się wcale umawiać na konkretny termin.Po prostu się przychodzi około 8-10 dnia od porodu i położna lub lekarz Ci ściąga szwy .I nie ma tu znaczenia czyją się było pacjentką.Po za tym przez cały okres połogu gdybyś miała jakieś problemy lub wątpliwości możesz podjechać do szpitala i zawsze Cie przyjmą i pomogą :)

Gość gość
Aha, oki, dziekuje bardzo za informację :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się