Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość pati211.12
Nie mogę ci pomóc. Ale możesz porozmawiać z mamą i pokazać jej to co cię niepokoji...Albo wpisz w gogle odpowiednie hasło ...a może czegoś się dowiesz :) Jeśli i twoją mamę zaniepokoji to "coś" pewnie pójdziesz do poradni ginekologicznej ( pracują tam tylko kobiety)..

Gość pati211.12
HapyGirl ! Nie martw się wszystko będzie dobrze...:)

Gość ziomek D
no zgadzam sie z pati211.12 wszystko bedzie dobrze :) :) no ale czy ktos w koncu moze odpowiedziec na moje pytanie???!!! :(

Gość pati211.12
Jeżeli chodzi o to pytanie o którym myśle to ci odpisze : tak , po 1 miesiączce też jest ten śluz właśnie dzisiaj mi sie skończyła 1 miesiączka i mi leci ...:)

Gość pati211.12
śluz nie leci po jakimś 1 roku od 1 miesiączki :(

Gość ziomek D
aha dzieki pati211.12 :* trzymaj sie cieplutko 👄 🌼

Gość Moli23
ew.ka dzieki

Gość Moli23
mam nadzieję że to nie choroba tylko nie długo dostanę miesiączki

Gość KnGu_12
ej! dziewczyny!! mam problem...mam 12 lat.Od dłóższego czasu leci mi jakiś dziwny śluz, z tego co przeczytałam to częsta objawa pierwszej miesiączki...i jeszcze coś!! To WAZNE!! Rosną mi włosy tylko pod jedną pachą!!!!!takze głowa bardzo czesto mnie boli i mam takie dni ze wszystko mnie wkurza.... mama mówi ze to moze "być to"czy ból głowy to takrze objawa pierwszej miesiączki?? I troche mi dziwnie bo prawie wszyskie dziewczyny z mojej klasy mają okrres a ja nie....

Gość pati211.12
Czy któraś ma jeszcze jakieś pytanie?? Chętnie pomogę....:) :) pozdrowienia dla wszystkich..:)

Gość pati211.12
Tak,.. ból głowy to także objaw....heh...

Gość HapyGirl
Dzięki :) Mam pytanie jeszcze jedno :D Co pomaga złagodzić ból brzucha co pojawia się przed miesiączką? I czy wybrać tampony czy podpaski? Bo ja narazie używam podpasek ze skrzydełkami Ale dla mnie one są niewygodne i chce nosić bez skrzydełek i te najcieńsze

Gość pati211.12
Ej dziewczyny , spotkałam się już z kilkoma wypowiedziami typu: -...[ bo dziewczyny z mojej klasy już mają okres, a ja nie ] i tym podobne......Nie można poruwnywać jednego człowieka do drugiego......KAŻDY jest inny....I każdy ma inaczej okres...jedne dostają go w wieku 8 lat( są takie przypadki) a inne gdy mają 15......

Gość pati211.12
Myślę ze podpaski są bezpieczniejsze od tamponów....i raczej wygodniejsze....ale nie wiem nie próbowałam ich......a co do bólu brzucha spotkałam się z teorią że zwykły lek przeciw bólowy wystarcza...tylko nie wolno brać Aspiryny bo powoduje więcej krwi i może dojść do krwotoku....więc lepiej nie próbuj .. zapytaj mamę bo te informacje są nie pewne i nie chcę kłamać...

Gość Kefirowaa
hej :) moja koleżanka ma już miesiaczke i mowila mi ze 1 dzien przed wieczorem strasznie bolal ja brzuch tam na dole..

Gość pati211.12
Tak...to normalne

Gość pati211.12
mnie też bolał bardzo brzuch w nocy przed miesiączką......cos w tym jest....heh

Gość pati211.12
mnie też bolał bardzo brzuch w nocy przed miesiączką......cos w tym jest....heh

Gość Kefirowaa
aha ok :D:D ej a was tez czasem boli jakby jakas kulka byla w srodku? albo w okolicach jajnikow.? bo mnie tak..

Jest mały problem gdy mnie boli brzuch prawie zawsze mam rozwolnienie czy to jest tez objaw przed pierwsza miesiaczka ? hym ? . < Pisalam juz wczesnie . bo jak bylam mala miialam przepukline pachwinowa czy to moze miec cos wspolnego z o poznieniem miesiaczki ? czy moge przez to dostac ją pozniej ? ;p czekam na odpowiedzi . ;d

dbam o chiigiene ale ciagle zauwazam na majtkach jakies paprochy a nie wiem skad one sie biora ! nie myslcie sobie ze nie dbam o chigiene ale sie myje co dziennie ;p

i raz mam dużo sluzu przez kilka dnia a potem przez dluzszy czasmam malo . pliiis !!! czekam na odpowiedzii .

Gość pati211.12
Co do tego "rozwolnienia" to to może być miesiączka....Czy jest czasem pomieszana z krwią? i lepkie? a co do tego śluzu to nie wiem to napewno nic albo już blisko pierwsza miesiączka :)

Gość pati211.12
Najczęściej jest to ból brzucha. U niektórych objawia się : bólem pleców , głowy i chuśtawką nastrojów...Kilka miesięcy przed miesiączką można zauwarzyć upławy ( biały śluz)....Pierwszy okres objawia się kleistą brunatną wydzieliną , czasem pomieszaną z krwią...u niektórych jest tylko krew...

Gość pati211.12
Kefirowaa !!!! Mnie nie boli....nie wiem jak resztę....Ale...Koniecznie porozmawiaj z mamą !!

Gość Glamour555
Elo Mam problem! Mam ok.11,5 roku życia, A jeszcze nie mam okresu. Ktoś mógłby powiedzieć "Spoko, Masz jeszcze dużo czasu" Ale i tak się Nieeeecierpliwię!!! W mojej klasie jest 8 dziewczyn. Trzy już miały okres. Teraz ja i moje koleżanki się wręcz ścigamy która będzie to miała pierwsza. Ja nie mogę się doczekać! Mam śluż od ok. roku czy półtorej...Jednak zawsze było go mało...Ok. miesiąć temu zaczęło się go pojawiać bardzo dużo (codziennie)!!! Ostatniu zaczął mnie też boleć brzuch(podbrzusze) i strasznie często się wkurzam krzyczę jak mi ktoś normalnie na ngę nadepnie i wogóle zachowuję sie jak potwór!!! Plisss doradżcie mi... ODPOWIEDZCIE PLISSS MARTWIĘ SIĘ!!!

Gość Glamour555
Karolcia... Ja też na majtkach jakieś paprochy szare zauważam Co to może być? nie wiem!!! Jeśli któraś z was wie proszę o o dpowiedź!!!

Gość pati211.12
Glamour555 I czym tu się martwić? bedziesz miała okres i tyle....:)

Gość hjmfjmfmhmh
Jezu ale halo robicie o coś koszmarnego . Najpierw się podniecacie a po pierwszym okresie będziecie marudzić , że to najgorsze co może być w życiu kobiety . Dajcie spokuj