Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1230

Basingstoke

Polecane posty

Gość Kaczumi
Hej! Ja takze mieszkam w Basingstoke i mam pewien problem...gdyz poszukuje mieszkanka"1 bedroom" lub ewentualnie pokoju dla dwojga...Prosze o jakies informacje na ten temat... Pozdrawiam!

Gość APTEKARZ
SPRAWDZIŁEŚ MÓJ WPIS Z 13,03.? JUŻ NIEAKTUALNE?

Gość APTEKARZ
SORKI, Z 14.03.

Gość Ares22
Hej Ja juz od 2 lat w Basingstoke mieszkam,i obracam sie tu i tam :) Wiem kto ma pokoje do wynajecia, zalatwiam prace, daje namiary itp.... ale tylko ludziom ktorych znam.Raz juz sie przejechalem na osobie z LESZNA :/ Bleeeeee co za ludzie :) . Chcialem tylko zapytac : Czy wy chodzicie jeszcze do LIQUIDU ?? Pamietam lipiec 2006 -Tlum pieknych Polek na parkiecie (na podestach ;} ) Parkiet blyszczal od naszych pieknych poleczek z Basingstoke.... Az milo bylo powciskac sie w tlum :D . To dyskotekowe cieplo Polkskich Dziewczyn :P Uwielbiam to. :0 Co stalo sie teraz? Po dlugiej nieobecnosci poszedlem do Liquidu 2 tygodnie temu i nie zaowazylem ani jednej Polki (paru łysych polaków w koszulkach z Mad House to tak) no i stado angielek, no ale ani jednej Poleczki ???? Nie wiem co sie stało.... Pewnie już pozajmowane, niema juz singli :( A szkoda....... Ponarzekałem... czas do łóżka, jutro następny piękny dzień w cudownej pracy. Pozdrawiam Ares22

Gość APTEKARZ
A może ich nie ma przez takich jak ty? Przeczytaj swój wpis jeszcze raz!!! O polskich dziewczynach - "poleczki" ?!?!?! Kulturę osobistą wiążesz z miejscem urodzenia a narodowość rozpoznajesz po wyglądzie!?!?!?! Nie dziw się że "single" pozbierali bardziej kulturalni. Sorki, za taki osobisty wpis na forum ogólnym, ale dawno tu takich wpisów nie było, no i pierwszy zacząłeś.

Gość hrBlack
Witam! Ares22 - czy to miała być prowokacja!? Zdajesz chyba sobie sprawę, że w Basing mieszka sporo ludzi z Leszna, wnioskuję z tego, że na tym forum również conajmiej kilka takich osób się znajdzie... Ja również jestem z Leszna i choć osobiście nie neguję powiedzenia "leszczyński cwaniaczek" (uważam je za całkiem uzasadnione), to fakt, że przejechałeś się na JEDNEJ osobie z Leszna, nie upoważnia Cię do uogólniania opinii na wszystkich leszczyniaków. Gratuluję Ci operatywności i "cudownej" pracy, wierzę, że poinformowałeś Nas o swoich zdolnościach aby jednak KOMUŚ pomóc, chociażby osobie nie z Leszna. Pozdrawiam

to chyba nei miejsce na takie sprzeczki. nie wazne kto jest skad. to ze akurat w basingstoke jest duzo osob z leszna to co z tego, niech sobie bedzie. przynajmniej nie sa samotni i maja znajomych z polski ja nie jestem z leszna i mi to nie przeszkadza. a ludzie oszukuja bez wzgledu z jakiego miasta pochodza czy panstwa. nie ma reguly. a co do polskich dziewczyn, to ja nie wiem o co ci chodzi, a ten klub to odwiedzaja tylko jakies malolaty i wogole tam mi sie nie podoba bylam kilka razy i wystarczylo, lepiej isc do pubu posiedziec i nawet potanczyc uzyka lepsza atmosfera inna i znacznie wiecej znajomosci mozna zawrzec.

Gość Ares22
Nie mam za bardzo nic do obywateli zamieszkujących do niedawna Leszno,ani też nie zarzucam nic APTEKARZOWI który z tego miasta pewnie też pochodzi ale ... Rozmawiałem kiedyś z chłopakiem z leszna, który powiedział mi że jak ma wolne to idzie do sklepu na Worting kupuje 10 Lechów i naj... sie do utraty przytomności, albo idzie w PEWNE MIEJSCE kupuje grama zielonego i zajara sie z kolegą (ksywki nie pamiętam)......Ja na to .....aha..... Po czym on się mnie pyta co Ty robisz w wolnym czasie? Ja odpowiadam że uprawiam Jogę Na to on odpowiada- Co ty powiesz? A na ilu hektarach? : p To by było tyle na zakończenie sporu, temat uważam za zamknięty. Jeśli kogos uraziłem to przepraszam, ale wyrażam tylko swoja opinie, co robić mi wolno. A poleczki piekne ....ehhhh.

Czesc jestem nowy na forum. A w Basingstoke prawie 2 lata.Chetnie popisze z nowymi ludzmi....

witam nowa osobe :) Ares :) moz nie miales nic zlego na mysli a moze popprsotu zabrzmialo to troche zle, nie wiem nie znam sie :)

Gość DOMINIA - MYSZA
Czesc. moze niektorzy z tego forum beda wiedzieli kim jestem ale nie wazne -mnie to nie razi. Ja przejechalam sie na dwoch osobach z leszna i okreslenie przez jednego z forumiczow ze czlowiek z leszna jest bleee.. jest calkowicie prawdziwe. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania!!!! Ja popieram go w 100 %. Czym sie szczycicie leszczyniacy, ze stamtad pochodzicie?????????????????? dajcie powod w postaci swojego zachowania ze ten kto stamtad pochodzi jest kims z kim mozna pogadac i zaufac!!!!!!!Przepraszam ale stracilam zaufanie do ludzi z tego miasta. Poza tym moi znajomi rowniez maja niemile doswiadczenie z tymi ludzmi... aaa i jeszcze - mam jeszcze niemile doswiadczenie z ludzmi ze szprotawy!!!!!!!!!!!!! Mieszkalam przez dlugi czas z kim kto bardzo wazy slowo REFERENCJE - szczerze jezeli ktos kiedykolwiek trafi w tym roku do kolesia ktory jest ze szprotawy i mieszka ze szwagrem - SZCZERZE WSPOLCZUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich wspolmieszkancow Pana z Szprotawy i jego szwegra :)))) hehehehhehehe

Gość DOMINIA - MYSZA
Zeby nie wzburzac na tym przemilym forum obrazy na ludzi wiec zakonczy ta debate kompromisem i powiedzmy ze sa wyjatki ludzi dobrych i wspanialych :))) Wszystkiego naj na swieta i na caly rok :)) Wesolego Alleluja :)) Pozdrowionka dla wszystkich

Gość hrBlack
Hej! To się rozwinął temat! Masz racje Dominia-Mysza, zakonczmy ta debate! Leszczyniaka latwiej spotkac, bo jest ich tu najwiecej, a niestety, wiekszosc rodakow na obczyznie nie jest zbyt przyjazna. Serdeczne podziekowania za zyczenia, wzajemnie Wesolych Swiat! A teraz, jakby rzekla grupa Monty Pythona, cos zupelnie z innej beczki: Czy ktos z Was staral sie juz i moze otrzymuje benefity (tax credit)? Obecnie jestem dosc mocno zainteresowany tym tematem. Pozdrawiam! Smacznego jajka! :)

Gość hrBlack
Jeszcze raz, male sprostowanie... Mialem napisac: "Leszczyniaka latwiej spotkac, bo jest nas tu najwiecej", sam w koncu jestem jednym z nich. Jeszcze raz pozdrawiam!

Gość APTEKARZ
Wszystkim, naprawdę wszystkim składam tą drogą serdeczne życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych.

Gość APTEKARZ
Kto czytał KATAR Lema, ten wie do czego może doprowadzić nadmierny przepływ informacji w dużych społecznościach. Tak prawdopodobnie stało sie w Basingstoke(wg WIKIPEDII 80tys miesz.). Kilku cymbałów z Leszna(wg WIKIPEDII 70tys miesz.), cwaniaczków spod szamba, oszukało lub próbowało wycwanić rodaków na obczyźnie. Dzieki netowi i KAFETERII, po jakimś czasie napisano o tym tyle razy, że teraz żyje ten news własnym życiem, niezależnym od tego ilu jest z Leszna i co robią. Poza tym o wiele łatwiej żyć i pracować w obcym kraju gdy świat wokół nas da sie uporzątkować, zaszufladkować. Każdy z Was zapewne ma takie doświadczenie za sobą, gdy nowy pokój po przeprowadzce przerażał Was mnogością rzeczy które leżały wszędzie a te potrzebne w danym momencie były najbardziej ukryte. Po jakimś czasie, po poukładaniu na półeczkach i w szufladach, potrzebną rzecz można znaleźć z zamkniętymi oczami. Niestety, czasami spotykamy ludzi, którzy potrzebują uporządkować większą przestrzeń wokół siebie, nie tylko własny pokój i łazienkę. Jest im łatwiej się poruszać w często obcym, zmieniającym sie świecie. Przykłady? ---- Francuzi - żabojady murzyni - leniuchy Arabowie - brudasy Polacy - złodzieje ludzie z Leszna - cwaniaki moje dzieci mądre, nauczyciele głupole tylko mój Bóg jest prawdziwy, reszta wyznawców innych Bogów niech się smaży w ogniu Ameryka to policjant wolnego świata Internet to forum naprawdę wolnego świata. Narzucamy tylko własne, wewnętrzne ograniczenia, staramy się zachować odrobinę kultury, unikamy wulgarności itp, itd. Ta wolność to między innymi to że wypowiadać się może KAŻDY i NA KAŻDY TEMAT. Unikamy osobistych inwektyw. Ale nie ograniczamy polemik na jakiś temat. Nawet, jeżeli tym tematem są "ludzie z Leszna". Jeżeli na forum pojawia się wypowiedź nacechowana szowinizmem, to brak reakcji innych forumowiczów utwierdza delikwenta, że "dobrze mówi". Nie, nie mówisz dobrze człowieku. Powtórzę jeszcze raz, MIEJSCE ZAMIESZKANIA LUB URODZENIA, NIE MA NIC DO TEGO CZY BĘDZIESZ W BASINGSTOK KULTURALNY I PRACOWITY, CZY TEŻ CHAM I LEŃ. Przyjeżdżaj, jezeli jesteś pracowity i rozumiesz troszkę tubylców, dasz radę. Może spotkasz pomocną dłoń, może nawet z Leszna, będzie Ci wtedy łatwiej zarobić na spłatę kredytu, mieszkanie czy leczenie dziecka. Jak sobie kupisz laptopa i znajdziesz KAFETERIĘ, nie pisz wtedy bzdur, przywitaj się, napisz w czym możesz naprawdę pomóc następnym podróżnikom. Nawet jeżelli jest to tylko adres odkrytego właśnie forum dla miłośników różowych indyków. Poznałem w swoim życiu kilkaset osób, z tego bliżej kikadziesiąt. Znam przemiłych Polaków i s.....ów którym nie podam ręki. Znam ludzi którzy odniosą na policje znalezione pieniądze i takich którzy przeszukaja kieszenie płaszczy gdy przyjda do Ciebie w gościnę. Takie jest po prostu życie. Ludzie są różni i to jest nasza siła i słabość. Różnorodność pozwala nam przetrwać jako gatunkowi. Niestety powoduje, że spotykamy na swej drodze czasami "ludzi z Leszna". Zaledwie jakieś 100 lat temu człowiek poznawał w swoim życiu sąsiadów z rodzinnego sioła, a podróż do sąsiedniego województwa była Wyprawą, przez duże W. Coś się zmieniło, nieprawdaż? Czy ktoś może wie jak będzie po tubylczemu "nieprawdaż"? Pozdrawiam wszystkich serdecznie, świątecznie i dyngusowo

Gość Ares22
Co nie zmienia faktu ze nalezy zachowac szczegolna ostroznosc w stosunku do ludzi pochodzacych z Leszna, w szczegolnosci do tych lysych w szerokich spodniach (najczesciej moro) :/ Dla Kafeterii- Ares22

Czesc Chce ostrzec wszystkich przed wynajmem pokoju od faceta o imieniu Steven, pochodzi on z pakistanu i z tamtad tez pewnie przejal nawyki ,ma smieszny akcent taki jak anglicy z Liverpulu. Facet ten to oszust !!! ma kilka domow jeden na Queens Parade i kilka na Carpenter Court w South Ham.Mieszkalem kiedys w jednym z jego domow z przyjaciolmi, Po pierwsze nie daje on spokoju co chwile wchodzi do domu, bez pytania wchodzi do pokojow, nawet bez pukania,Jest to bardzo meczace,w Czasie 4 miesiecy mieszkania w jego domu podniosl mi czynsz 3 razy tlumaczac ze ma trudna sytuacje.I najwazniejsze NIE ODDAJE DEPOZYTUUU !!! Para mieszkajaca obok wplacila mu 400 funtow depozytu a on oddal im tylko 250L tlumaczac ze lozko jest wylezane !!! co za bezsens !!! To normalne ze rzeczy sie zuzywaja i landlorda w tym interes zeby kupic nowe za swoja kase, nic w pokoju nie mieli popsute. Ja dalem mu 150L depozytu, w czasie gdy przyszlo depozyt oddac, bo sie wyprowadzalem prztniosl tylko 50 tlumaczac ze 100 wydal na koldre poduszke poszwe i koc na lozko, ja mu na to :to pokaz mi paragon to ci dam te kase, no ale gdzie tam mial paragon, zaplacil za to moze 25L . Po dlugiej klutni i straszeniu go Policja i sprawa w sadzie, znalazlo sie u niego w kieszeni drugie 50, nie mialem juz czasu bo musialem jechac w nowe miejsce wiec darowalem mu te ostatnie 50. Ale ostrzegam z daleka od niego !!!! Dodam rowniez ze jezdzi czarnym audi. Oszust!!! Uwazajcie.

Gość DOMINIA - MYSZA
Co za wywody.. az mi sie spac zachcialo czytajac ten dlugi wpis ;))) ZAKONCZMY TEN TEMAT O LUDZIACH Z LESZNA BO MI SIE NIEDOBRZE JUZ ROBI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No :))) Wlasnie a Wy uwazajcie na RANDRORDA Z CORONATION hehehehehehehe slynny Pan ze szprotawy ze szwagierkiem hehhehehe Nie bede pisac szczegolow bo by miejsca na forum zabraklo :))) W kazdym razie nikomu nie polecam mieszkania z nim - to wariat!!!

Gość DOMINIA - MYSZA
Dot.Swiat jakby ktos chcial poswiecic pokarmy dzis w WIELKA SOBOTE to wiem ze bedzie mozna o 12.00 w St.Bede's na Popley (w rzymskokatolickim kosciolku- czyli takim jak nasz polski ;) hihi) lub o 15.00 w St. John's ale nie wiem gdzie sie miesci :( Smacznej swieconki i spokojnych przytulnych swiat :)))))

Gość Ares22
Ps.Kupilem se laptopa i znalazlem kafeterie. :)

Gość Room - Popley Area
Double Room to rent: Suit Proffesional working person,Non smoking. COUPLES WELCOME 80 Pounds p/w Single person 120 Pounds p/w Couples Including bills, except phone. 320 Pounds deposit required. CALL 07808159968

Gość Kasia1230
Witam Wszystkich Mam prośbę gdyby ktoś słyszał o jakiejś pracy jako administrator albo lepiej data entry, to jestem bardzo zainteresowana. Najlepiej jakby praca była stała. Z góry dziękuje

Gość DOMINIA - MYSZA
hej KASIA1230 - zycze powodzenia w szukaniu:) jesli masz doswiadczenie takie prace ma Blue Arrow badz Reed. Jesli jednak nawet znasz super angielski i nie masz doswiadczenia z anglii, raczej zapomnij. moj maz szuka juz 6 tygodni takiej pracy plus do tego informatyk w IT, pracy w biurze i jako rekruter - jak do tej pory skutek slaby .. a polska kariera zawodowa i umiejetnosci sa malo punktowane... Ale moze gdzies w koncu zdecyduje ze wezmie Polaka a nie ciapaka pozdr.

Gość Kasia1230
Dzieki bardzo Doświadczenie mam, teraz pracuje jako data input clerk, niestety likwiduja moja firme za kilka miesiecy i zostalam zmuszona do szukania pracy. To juz druga w firma w której pracuje na tym stanowisku, wiec o doswiadczenie sie nie martwie. Gorzej jest z językiem, dogaduje sie ale mam problem z telefonem. Gdyby cos ktos słyszal to bede wdzieczna. Pozdrawiam

kasia porejestruj sie w agencjach, wszystkich howett thorpe, bardzo dobra jest CMA chyba tak sie pisze. reeds jest kiepski oni na ilos wala nie na jakosc. ale generalnie porejestrujs ei w kaxzdej w basingstoke. w wiekszosci nawet rejestrujesz sie przez net a potem oddzwaniaja do ciebie. albo wpisz w google jobs in basingstoke i na pewno rozne strony sie wyswietla, albo recruitment agency basingstoke. ja tak szukalam i znalazlam. wysylalam cv wszedzie gdzie sie dalo. jesli masz problem z cv chetnei ci pomoge udoskonalic je i wogole. bo tu troszke inaczej sie pissze nic w polsce, inny format itp

a sprawdz agencje christopher benn, bo dzwonili do mnei dzis ze maja jakas prace wlasnei cos podobnego co szukasz. jak jeszcze jakas do mnei zadzwoni wrzuce tutaj zebys mogla potem sobie popatrzec