Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tabaluga

Wasz pierwsza jazda na kursie prawka

Polecane posty

Wiesz, kazdy ma problem z czym innym. Moja kolezanka miala problem z przelamaniem sie, psychicznie sie bala jezdzic i przez to posadzali ja o zla dynamike jazdy, miala problemy caly czas. Kazdy jest inny, na pewno w koncu zapamietasz, bo to bedzie juz rutyna za pare godzin:)

Gość a co jest przyczyna
ze auto tak gasnie?

Gość a co jest przyczyna
albo za wolne puszczanie sprzegła a za duzo gazu?

Gość a co jest przyczyna
podobno przy jedynce i dwojce to wolno sie puszcza sprzegło, a w pozostalych biegach szybciej puszczamy sprzegło, prawda to?

Gość rusza sie z jedynki
a co by było gdym chciała ruszyc z 2 albo z 3 czy 4?ruszyłabym?

Nieprawda, jak bedzies zpuszczala bardzo szybko sprzegle to zdusisz auto i bedzie szarpalo. Z 2 ruszysz, bo nawet w silne mrozy jest zalecane ruszanie z 2, ja ruszalam. Z 3 to juz raczej nie i wyzej;)

🖐️ podczytuje was czasami :) na mojej pierwszej jezdzie najpierw okazalo sie ze kierownica jest po drugiej stronie (to taki maly zarcik :D jestem w UK wiec tu po prawidlowej stronie ;) :D ) i po przejechaniu kilku metrow instruktor pokazal mi palcem na zaparkowana niedaleko furgonetke i powiedzial ze na takie samochody mam uwazac byl to radar mobilny :)

Gość do kolysanki
Kołysanka23 ''Jasne, ze nie. Auto na luzie nie ma prawa zgasnac. Zgasnie jak na biegu bedziesz miala i puscisz sprzeglo. '' Nieprawda,-jak na biegu bedziesz miała i puscisz sprzegło to auto ci ruszy, a nie zgasnie!

Dziewczyno, ruszy jak dodasz gazu! Stojac na biegu puszczajac sprzeglo bez gazu zgasnie! Przeczytaj dokladnie o co chodzilo pytajacej osobie...

No i oczywiscie osoby po mnie tez o tym pisaly :o Chyba, ze Ty sobie centralnie jaja robisz...bo chyba dla kazdego ten post byl zrozumialy jak widac...

Gość do kolysanki
jak moze zgasnac?przeciez jak na placu jezdzisz i puszczasz noge ze sprzegła to auto rusza a nie gasnie!

Kobieto, ale Ty nie rozumiesz o co ktos pytal! Czy puszczajac normalnie szybko sprzeglo na luzie czy zgasnie i czy na biegu zgasnie, wiec odpowiedz byla, ze na luzie jak puscisz i zostawisz auto nie zgasnie, a na biegu zgasnie!!! Tak trudno zrozumiec? Chyba na placu puszczasz sprzeglo pomalutku aby ruszyc, a tam byla rozmowa o zostawieniu auta, a nie o ruszaniu! Przeczytaj najpierw wszystkie posty, a potem sie czepiaj.

Gość Nooo taaaaak
Ale pustaczka z Ciebie pomarańczowa :P Poćwicz sobie nad rozumem i inteligencją :P

Gość mjuhaa
to jak stoimy na jedynce na skrzyzowaniu to jedna noga na sprzegle a druga na hamulcu?

Gość Ruda Miska
Jezeli stoje na skrzyzowaniu tzn. zatrzymałam sie , wcisnełam spzregło i hamulec nozny, to jak sie juz zatrzymałam i trzymam te nogi na pedałach i teraz chcę zmienic bieg na 1 to jedna noge trzymam na sprzegle aby zmienic bieg, a dyga noge w trakcie zmiany biegu musze tez trzymac na hamulcu czy tylko noge na sprzegle?

Gość przed egzaminem
wcześniej było pytanie odnośnie hamowania przed skrzyżowaniem "Tak czytam , i piszecie ze hamuje sie tylo samym hamulcem, a jak chce sie zatrzymac to hamulec i sprzegło.A ja jak jechałam z instruktorem i tzreba było na skrzyzowaniu na chwilke sie zatrzymac to kazał mi tylko spzregło wcisnac" - można hamowac silnikiem,jeśli jest na to czas, ale nie wierzę aby instruktor uczył aby przy całkowitym zatrzymaniu naciskac tylko pedał sprzęła!!!

Gość sprezynka 1
dzis miałam 5 godzine jazdy,a mi sie nadal wszytsko pieprzy,te biegi nie wiem kiedy i jaki wlaczyc,2 razy mi zgasł w miescie...jestem załamana...czy komus oprocz mnie to sie jeszcze zdarza????????????????????????????????????????

Gość sprezynka 1

przed egzaminem - dokladnie, a nawet nie ucza na jazdach hamowania silnikiem raczej, zreszta to tez bez udzialu sprzegla raczej...

Gość sprezynka 1

sprezynka 1 zacznij sie przejmowac jak nic nie bedzie Ci wychodzilo na godzinie 20 np. Tak jak pisalam wyzej, nie kazdy uczy sie szybko, jeden ma dryg wiekszy do tego, a drugi do tamtego.

czesc :) dziękuję wszystykim za odpowiedz na moje pytania :) Mam za sobą 6 godzine jazdy, dostałam dzisiaj pochwałe :classic_cool: :P Sprezynka 1-mnie też dzisiaj zgasł, nie ma sie czym przejmowac raczej, to dopiero początki. Mnie tez instruktor zazwyczaj mówi kiedy wbic 3,4 i podpowiada zeby zredukowac do 2 na zakręcie, chociaz coraz częsciej mówi \"no,teraz działasz sama\" ;) Dzisiaj mnie pochwalił, jutro moze być gorzej, zalezy chyba jaki mam humor :P

Gość Jak to jestt
jak chce zredukowac bieg ,jade np. na 3 biegu, i chce zredukowac do 2, to musze troche najpierw zwolnic, tak? wiec chcąc troche zwolnic to wystarczy zdjąc noge z gazu czy powinno sie przyhamowac tez hamulcem?

Gość Jak to jestt

Powinnas przyhamowac, bo to dosc spora roznica prednkosci miedzy 2 a 3. Przyhamujesz do powiedzmy 30 i zmieniasz sobie bieg.