Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 SPANIA

THERMAGE czy kto艣 z was jest po tym zabiegu??????

Polecane posty

Go艣膰 OTC
Dzi臋kuj臋 za komplementy, aczkolwiek nie aspiruj臋 w 偶adnym wypadku do roli eksperta. Zaznaczam 偶e nie jestem kosmetologiem i moja „wiedza” jest po cz臋艣ci czysto praktyczna, a po cz臋艣ci wynika z analizy r贸偶nych materia艂贸w og贸lnie dost臋pnych oraz konsultacji z kosmetologami i lekarzami. Odpowied藕 oczywi艣cie nie jest prosta :) Nie jest 艂atwo poradzi膰 „na odleg艂o艣膰” ale spr贸buj臋. Wg mojej wiedzy sprawa wygl膮da tak: Je艣li zasinienia s膮 efektem przem臋czenia, z uwagi na swoj膮 w艂a艣ciwo艣膰 znacz膮cej poprawy ukrwienia a przez to detoksykacji i dotlenienia obszaru wykonywania, zabieg RF powinien przynie艣膰 po偶膮dany rezultat. Pow贸d zasinie艅 mo偶e by膰 jednak inny np.: dziedziczny, zaburzenie kr膮偶enia albo zatrzymanie si臋 niedotlenionej krwi. W takim wypadku przed poddaniem si臋 RF najlepiej skonsultowa膰 si臋 z lekarzem poniewa偶 mo偶e okaza膰 si臋 偶e skuteczniej mo偶e pom贸c Inna kuracja np. farmakologiczna skojarzona z RF. Je艣li chodzi o „worki” to poza przem臋czeniem ich przyczyn膮 mo偶e by膰 np. : z艂a praca nerek, uk艂adu kr膮偶enia, w膮troby, albo uczulenie. W tym wypadku konsultacja lekarska by艂aby wskazana. RF mo偶e redukowa膰 „worki” powsta艂e w wyniku zm臋czenia (poprzez polepszenie ukrwienia) lub powsta艂e w wyniku nagromadzenia si臋 zbyt du偶ej ilo艣ci t艂uszczu (przez np. lipoliz臋), cho膰 to drugie wymaga troch臋 wi臋cej pracy. Odno艣nie ilo艣ci zabieg贸w to 5 mo偶e okaza膰 si臋 wystarczaj膮ce w wypadkach przem臋czenia. Je艣li chodzi o pozosta艂e przyczyny, wymagana mo偶e by膰 kuracja bardziej d艂ugotrwa艂a. Skuteczniejsze okaza膰 si臋 mo偶e po艂膮czenie kuracji RF z mezoterapi膮 bezig艂ow膮 i zastosowaniem odpowiednich kosmetyk贸w lub kosmeceutyk贸w. Og贸lnie, a wypadku sk艂onno艣ci dziedzicznych szczeg贸lnie, ca艂kowite i trwa艂e wyeliminowanie problemu mo偶e okaza膰 si臋 trudne, mo偶na liczy膰 na efekt bardzo d艂ugotrwa艂y , ale nie „wieczny” :) Reasumuj膮c, my艣l臋 偶e konsultacja u zaufanego lekarza lub kosmetologa mog艂aby zaoszcz臋dzi膰 p贸藕niejszych ewentualnych rozczarowa艅. Pozdrawiam PS. Dodam te偶 jako ciekawostk臋 偶e RF ma zbawienny wp艂yw na oczy. Wywo艂uje mocne ukrwienie i dotlenienie „organu wzroku” kt贸re zaraz po zabiegu mo偶e powodowa膰 艣mieszne odczucia drga艅 oczu co mija po kilu, kilkunastu godzinach. Po tym czasie nast臋puje odczuwalna poprawa widzenia i ust臋puje ewentualne zm臋czenie . Jest to taki efekt uboczny :) , bonus, zabieg贸w RF.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 OTC dorad藕
Dzi臋kuj臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilen
Dziewczyny mieszkaj膮ce w Poznaniu, uwa偶ajcie na dr A. Gray,kt贸ra wykonuje thermage, opr贸cz skutk贸w ujemnych jej zabiegu nie ma nic pozytywnego,opisywa艂am to na 15 i 16 str.Efekty zadawalaj膮ce kr贸tkoterminowe,to ultrad藕wi臋ki u kosmetyczki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hania GD
Do OTC Czytam Pana rzeczowe wypowiedzi i r贸wniez mam nadziej臋 na rzeteln膮 rad臋 - mam 58 lat, jestem po 5-ciu zabiegach mezoterapi ig艂owej. Moja p dermatolog twierdzi ze sk贸ra jest w o wiele lepszym stanie ale kompletnie nie rozwiazuje to problemu ,,chomik贸w,, i podbr贸dka. Czy jest sens stosowac jakis zabieg z tych tutaj omawianych dla osoby w moim wieku? pozdrawiam wszystkich z Gda艅ska

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamiillla
Najczesciej wymienianym gabinetem w Krakowie z Focusem RF+ jest ten na Dlugiej, a na stronie dystrybutora jest podane tylko Studio na Dywizjonu 303. Czy w obydwu gabinetach jest to samo urzadzenie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Kamili
Tak, to jest to samo urz膮dzenie, robi艂am tam brzuch i wtedy ten gabinet byl na stronie dystrybutora. Teraz tam chodze na inne zabiegi, konkretnie na paznokcie. Nie chcia艂ambym pisa膰 tutaj dlaczego tak jest ( sprawa dotyczy nazucania cen przez dystrubutora), ale warto tam podej艣膰 albo zadzwoni膰. A tak na marginesie to jesli ktos obserwowa艂 ta strone focusa to zauwa偶y艂 ze znikn臋艂o z tej strony wiele innych gabinet贸w. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julita B.
Drogie Panie, Straszycie nas strasznie - a to 偶e nie ma efekt贸w, a to 偶e kolagen zanika. Powiem kt贸tko, postanowi艂am nie sugerowa膰 si臋 opiniami os贸b trzecich a opini膮 znajomych kt贸rzy chodz膮 na focusa i widz臋 u nich znaczn膮 popraw臋. Nie wiem od czego to zale偶y 偶e u niekt贸rych efekt贸w nie wida膰. Postanowi艂am to sprawdzi膰 na w艂asnej sk贸rze chocia偶 by艂am pe艂na w膮tpliwo艣ci - nie ukrywam. Dosta艂am namiar od mojej kole偶anki na gabinet w Warszawie w kt贸rym ona focusa wykonuje i jest strasznie zadowolona. Postanowi艂am tam p贸j艣膰 i wiecie co? Jestem wniebowzi臋ta! Mo偶e efekty zale偶膮 o maszyn kt贸rymi si臋 zabieg wykonuje. Na rynku przecie偶 jest wiele r贸偶nego rodzaju podr贸b... (chodz臋 do Akademii Urody w Warszawie na Kabatach do Pani Ewy i polecam, je艣li nie chcecie mie膰 pieni臋dzy wyrzuconych w bloto!)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madalina
a ja w艂asnie dzis ide na zaffiro, i Twoja wypowiedz mnie przestarszy艂a.bylas niezadowolona z zabiegu czy z obs艂ugi personelu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aboramento
droga madalino by艂am niezadowolona i z zabiegu i obs艂ugi..niestety....przenios艂am si臋 na nie pami臋tam ale niebawem napisze.....gdzie艣 blisko okopowej....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madalina
Moje drogie, czy kt贸ra艣 mog艂aby podzieli膰 si臋 ze mn膮 opiniami o zabiegu zaffiru. by艂am wczoraj,kosztowa艂 mnie sporo kasy, a na razie nie widze wiekszych efekt贸w. i wogole czy zabiegi typu zaffiro sa dostatecznie przebadane i bezpieczne. B臋d臋 wdzieczna za rady i opinie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 driada10
Trudno si臋 w tym wszystkim dobrze rozezna膰, tyle sprzecznych czasem opinii. Wiedzia艂am, 偶e thermage to radiofrekwencja, ale troch臋 drogo to by艂o dla mnie. Poszuka艂am na zagranicznych stronach i okaza艂o si臋, 偶e urz膮dze艅 wykorzystuj膮cych radiofrequency jest troch臋 wi臋cej. Trudno wybra膰 to najlepsze rozwi膮zanie, ale bylam w gabinecie w Poznaniu na zabiegu laserem do naczynka. Rozmawia艂am z lekarzem na ten temat i okaza艂o si臋, 偶e mo偶e r贸wnie偶 zaproponowa膰 taki zabieg. Z t膮 r贸偶nic膮 , 偶e potrzeba nie jeden. a 4-5 zabieg贸w na twarz. Wzi臋艂am 4 zabiegi IRF (tak to si臋 nazywa, nie znalaz艂am 偶adnej informacji wcze艣niej o tym urz膮dzeniu, ani nie by艂o 偶adnej informacji na ich stronie internetowej - szkoda. Poniewa偶 by艂am zadowolona z tego gabinetu wcze艣niej wi臋c zaufa艂am i kupi艂am pakiet za 1600 z艂. Jestem 1 miesi膮c od pierwszego zabiegu, 2 tygodnie po drugim i naprawd臋 zauwa偶y艂am po ok. 2 tyg. istotn膮 popraw臋. Poza tym mam nawil偶on膮 sk贸r臋, nie musz臋 jej ci膮gle smarowa膰 kremami, nie mam uczucia 艣ci膮gania, poprawi艂 si臋 owal twarzy, wyp艂yci艂y mi si臋 bruzdy pod nosem i czo艂o jest jak wyprasowane. Wi臋c chyba nie wyrzucia艂am tych pieni臋dzy, a jeszcze mam do wykorzystania 2 zabiegi. Zobaczymy . Studio abmed w Poznaniu

Udost臋pnij ten post

W jednym z salon贸w w Krakowie na ul.D艂ugiej chcia艂am zrobi膰 sobie serie zabieg贸w ale powiem szczerze, 偶e boj臋 si臋 takich nowo艣ci i zacz臋艂am wypytywa膰 o szczeg贸艂y dotycz膮ce tego urz膮dzenia. Pani zapewni艂a mnie, 偶e to najnowsza ameryka艅ska technologia. Ale, 偶e jestem niedowiarkiem szuka艂am na stronach ameryka艅skich informacji o tym urz膮dzeniu. I jakie by艂o moje zdziwienie jak si臋 okaza艂o, 偶e jest to CHI艃SKIEJ produkcji. Dla kasy robi膮 cz艂owiekowi wod臋 z m贸zgu i jak tu ufa膰 salonom kosmetycznym. Tutaj link do strony i zobaczcie sobie na kontakt http://www.toplaser.com/en/productDetail.asp?pid=330&kn=RF%20System My艣l臋, 偶e warto poruszy膰 dyskusj臋 dotycz膮c膮 etyki salon贸w kosmetycznych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ada 1968
Dziwi mnie to co tu wypisuj膮 otym fokusie na Dlugiej,偶e dzia艂a takie cuda.Dziwne bo z za艂o偶enia jest o bardzo ma艂ej cz臋stotliwo艣ci i niewiele mo偶na nim zdzia艂a膰.My艣l臋,偶e pisz膮 tak panie kosmetyczki,kt贸re maj膮 to urz膮dzenie w swoich salonach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do alicja_krakow
Witam Ka偶de urz膮dzenie kosmetyczne albo mo偶e 90% produkowane jest w Chinach. A co do focusa to otrzyma艂a Pani bardzo rzeteln膮 informacje, bo to technologia jest ameryka艅ska a nie produkcja! To s膮 dwie r贸偶ne rzeczy. Ja r贸wnie偶 mialam serie tych zabieg贸w, nie w Krakowie i jestem zadowolona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Ada 1968
Ja my艣le za to 偶e to Pani jest z konkurencji, co rzuca si臋 w oczy czytajac pani post. Nie wa偶ne czy focus rf jest na ul. Dlugiej czy na Kr贸tkiej w Krakowie czy w Warszawie. I chyba ma艂a jest Pani wiedza na ten temat bo wi臋kszo艣膰 urz膮dze艅 typu rf ma podobne parametry. Ma艂o tego prosze sobie poczyta膰 chocby posty OTC , gdzie kto艣 o znacznie wiekszej wiedzy wypowiada sie na temat fal.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do alicja_krakow
Poruszy艂a艣 wa偶n膮 kwesti臋 z pochodzeniem urz膮dze艅. W tym roku by艂am na targach kosmetycznych w Bolonii we W艂oszech, gdzie by艂 te偶 pawilon azjatycki i jakie偶 by艂o moje zdziwienie gdy zobaczy艂am tam 90% urz膮dze艅 dost臋pnych w naszym kraju. W Polsce gdy chcia艂am kupi膰 jedno z takich urz膮dze艅 do salonu by艂am zapewniana przez firm臋 ze 艣l膮ska, 偶e jest to belgijskiej produkcji. Wiem jedno w Polsce nie kupi臋 ju偶 偶adnego urz膮dzenia, zdecydowanie wole pojecha膰 na targi do Niemiec czy W艂och ale wiem co kupuj臋. Po za tym je偶eli, kto艣 ma w膮tpliwo艣ci co do pochodzenia urz膮dzenia warto to zweryfikowa膰. Wystarczy poprosi膰 o certyfikat CE urz膮dzenia i w贸wczas wszystko si臋 wyja艣ni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odp alicja_krakow
W zesz艂ym roku by艂am na wycieczce w Szanghaju i r贸wnie偶 widzia艂am niemieck膮 my艣l technologiczn膮 - audi z pi臋cioma k贸艂kami w emblemacie. Ale z audi to one mia艂y niewiele wsp贸lnego. Chi艅czycy s膮 mistrzami w podrabianiu wszystkiego, wi臋c ca艂kiem mo偶liwe 偶e z Focus RF jest jak z chi艅skim audi. Teraz mnie nie dziwi膮 wypowiedzi, 偶e po zabiegach na tym urz膮dzeniu nie ma 偶adnych efekt贸w, ale z drugiej strony jest wiele zadowolonych os贸b. Z ciekawo艣ci jutro skontaktuje si臋 z firm膮 pod podanym przez Ciebie adresem.

Udost臋pnij ten post

a jednak jest w Krakowie miejsce gdzie nie ma 偶adnej chi艅szczyzny- sam sprz臋t najwy偶szej klasy i do tego fachowcy a nie dziewczyny po kiepskim studium

Udost臋pnij ten post

Jest to Instytut Dermatologii na ulicy Zacisze 6 w Krakowie - wszystkie rodzaje laser贸w, thermage , RF itd - produkcji niemieckiej i izraelskiej - poprostu inna jako艣膰 us艂ugi i zupe艂enie inny efekt- za takie same pieni膮dze jak gdzie indziej

Udost臋pnij ten post

Szkoda ,偶e Polki , nie patrz膮 na co wydaja pieni膮dze tylko daj膮 si臋 tak po prostu nabiera膰 na chi艅ska tandet臋 i wierz膮 byle komu w to co im powie im bardziej r贸偶owe i promocyjne zamie艣ci og艂oszenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mimizimmer
To 偶e twoja firma Eco Plant Householding jest w艂a艣cicielem tego podobno cudownego Instytutu Dermatologi nie upowa偶nia Ci臋 do wprowadzania ludzi w b艂膮d. Na innych formach s膮 bardzo niepochlebne opinie o kompetencji personelu tam pracuj膮cego. Sprz臋t sprz臋tem ale umiej臋tno艣膰 jego obs艂ugi s膮 r贸wnie偶 wa偶ne.

Udost臋pnij ten post

No co偶 - ja w przeciwie艅stwie do reszty \"cudownych\" salon贸w nie musze si臋 podszywac pod \"zadowolone klientki \" - podaj臋 firmowy mail - BO DROGA KICIU MISIU - my nie mamy nic do ukrycia - markowy sprz臋t i profesjonlan膮 ekip臋 fachowc贸w - a 偶e Ciebie nie przyj臋li艣my do pracy to dlatego ,偶e poprostu by艂a艣 kiepska - A Eco Plant Householding jest solidn膮 firm膮 - mamy wszytskie certyfikaty urz膮dze艅 i faktury a nie sprz臋t z Allegro - i najlepszych fachowc贸w w Ma艂opolsce- My艣l臋 ,偶e czas sko艅czy膰 oszukiwanie klient贸w!!! i chyba najwy偶szy poprosi膰 Pa艅stwow膮 Inspekcj臋 sanitarna o kontrole tego co robicie ludziom za ich ci臋zko zapracowane pieni膮dze - pozdrawiam Anna Molenda- Skowronek - Centrum Kosmetologii Profesjonalnej Zacisze 6 Krak贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mimizimmer
Z tym, 偶e jeste艣cie "naj" we wszystkim to nie przesadzaj. Jest wiele salon贸w, kt贸rych profesjonalizm jest na najwy偶szym poziomie, a kt贸re s膮 na rynku zdecydowanie d艂u偶ej ni偶 Wy i maj膮 o wiele bardziej wyrobion膮 mark臋. A o tym kto jest najlepszy tak naprawde decydujemy my, czyli klientki. Tak na marginesie dra偶ni膮 mnie ludzie, kt贸rym wydaje si臋, 偶e s膮 p臋pkiem 艣wiata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ada 1968
OTC to to samo co pani,ja nie jestem z 偶adnej konkurencji bo nic nie reklamuj臋. Mog臋 powiedzie膰 tylko tyle,偶e na moje pytanie odno艣nie problem贸w jakie mam pni w jednym z salon贸w,kt贸ry posiada fokusa nie w Krakowie powiedzia艂a"Fokus tu pani nie pomo偶e trzeba zrobi膰 termage" Ale bro艅 Bo偶e niczego tu nie reklamuj臋,bo nie wiem na ile bezpieczny jest termage

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamila.L
Drogie Panie, Mozna isc zrobic sobie jeden zabieg i sprawdzic czy maszyna dzia艂a. Ja jezeli cos robie to zawsze pytam kolezanki czy by艂y lub ide na jeden zabieg. Fokusa tez tak sprawdzi艂am i na mnie zadzia艂a艂, jestem 8 miesiecy po 5 zabiegach na twarz jestem zadowolona, ale mam zamiar za rok isc sprawdzic thermage.

Udost臋pnij ten post

Ale Ty nie jeste艣 klientk膮 tylko chi艅sk膮 konkurencj膮 i dlatego si臋 tak denerwujesz - Na pewno nie jeste艣my Naj bo ka偶dy ma jakie艣 wady ale nie oszukujemy ludzi , mamy wykszta艂con膮 kadr臋 i porz膮dny sprz臋t co tak wszystkich boli

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ooooooooo
Prosze si臋 nie o艣miesza膰 tymi postami, jezeli jest Pani najlepsza i ma najlepsze maszyny to prponuje skupic sie na nich i na swojej pracy aby by艂a Pani najlepsza w ca艂ej polsce:) Mysle , ze powinna Pani przeczytac swoje posty i sie zastanowic czy wypada tak sie zachowywac na forum publicznym.

Udost臋pnij ten post

Forum s艂u偶y wymianie do艣wiadcze艅 i informacji przez klient贸w. Uwa偶am ,偶e w przypadku dyskusji warto jest poruszy膰 temat pochodzenia sprz臋tu na jakim si臋 pracuje. Nawet najlepszy lekarz lub kosmetolog nie jest w stanie wykona膰 dobrze zabiegu na byle czym i bardzo 艂atwo jest zrobi膰 komu艣 krzywd臋 . Je艣li klientki wyra偶aj膮 obaw臋 ,偶e dane urz膮dzenie lub system nie dzia艂a i nie widz膮 efekt贸w to co艣 w tym musi by膰 . To jest wa偶ny temat i 艣wiadczy o wzro艣cie 艣wiadomo艣ci konsumenckiej - przecie偶 nikt nie kupuje chi艅skich kosmetyk贸w lub przetwor贸w spo偶ywczych albo lekarstw , wi臋c sk膮d mia艂oby byc zaufanie do urz膮dze艅 posiadaj膮cych certyfikaty z kserokopiarki , emituj膮cych niewiadomo co . Nad prawdziwym RF lub thermagem ktos d艂ugo pracowa艂, opatentowa艂 technologi臋, stale ja kontroluje i bierze za to pe艂na odpowiedzialno艣膰 - tymczasem gdzie艣 na drugim ko艅cu 艣wiata kto艣 robi pseudokopi臋 z plastiku i cz臋艣ci z maszyny do szycia fa艂szuje cudzy certyfikat i sprzedaje do Polski jako w艂oskie lub jakiekolwiek inne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OTC
Nie zrozumia艂em wpisu „Ada 1968 : >>OTC to to samo co pani „??? Przepraszam ale nie wiem co „poeta mia艂 na my艣li” :) Ad Rem : Ale偶 si臋 zagotowa艂o :) Musz臋 przyzna膰 偶e z jednej strony rozumiem irytacj臋 „mimizimmer”, poniewa偶 my odczuwamy r贸wnie偶 cz臋sto podobn膮 frustracj臋 zwi膮zan膮 z wykwitem „salon贸w”, kt贸re oferuj膮 wykonywanie zabieg贸w oczywi艣cie w bardzo okazyjnych cenach, przy pomocy chi艅skich „super” kombajn贸w. Niestety cz臋sto klientki padaj膮 ofiar膮 z艂udzenia, 偶e im bardziej „kosmicznie” wygl膮da maszyna, om wi臋cej ma ekranik贸w LCD, tym jest nowocze艣niejsza. Niestety wi臋kszo艣膰 chi艅skiej „my艣li technicznej” prezentuje bardzo niezaawansowane : ) technologie. Ale co najgorsze ! Chi艅czycy zawsze napisz膮 w opisie maszyny to co klient chce przeczyta膰, czyli cz臋sto rzeczywiste parametry (w tym i te gwarantuj膮ce bezpiecze艅stwo) nie maj膮 wiele wsp贸lnego z tym co jest umieszczone w opisie. W Chinach najcz臋艣ciej nikt nie bierze za to odpowiedzialno艣ci. Oczywi艣cie 偶e wiele firm (renomowanych) produkuje swoje maszyny w Chinach i na Tajwanie. W USA chyba 80% produkt贸w jakie znajduj膮 si臋 w sklepach to made In China albo made In India ect ALE !!! Wa偶na jest tu kontrola jako艣ci tych produkt贸w. Na rynek zazwyczaj nie przedostaj膮 si臋 艣mieci, poniewa偶 w艂a艣ciciel marki nie pozwoli na obni偶enie swojego presti偶u. Podobnie jest na rynku maszyn „kosmetycznych” czy innej technologii, toczy si臋 tu ca艂y czas „walka” o maksymalne obni偶enie ceny produkcji ALE jednoczesne maksymalnie mo偶liwe utrzymanie jako艣ci. Z drugiej jednak strony, nie mo偶na jednoznacznie pot臋pia膰 w czambu艂 wszystkiego co ma ne etykiecie made In China, bo np. je艣li chodzi o made In Israel : ) te偶 r贸偶nie to bywa baaa mo偶e si臋 zdarzy膰 ( i zdarza si臋) 偶e urz膮dzenia z etykiet膮 made In USA czy Israel, s膮 po prostu sk艂adane z komponent贸w z Chin. Nie mniej ponad wszelk膮 w膮tpliwo艣膰 wi臋kszo艣膰 chi艅skiej produkcji (a jest tego uuuuuuuuuuuuu) to urz膮dzenia nie pewne, nie zbadane i przez to moim zdaniem nie mo偶na na nich polega膰. Nie zgodz臋 si臋 jednak z „mimizimmer” 偶e w Polsce sprzedawane s膮 tylko chi艅skie podr贸by za to na „zachodzie” renomowane urz膮dzenia. Oj zdziwi艂aby si臋 Pani jakie cuda mo偶na naby膰 jako „renomowane” urz膮dzenia np. we W艂oszech. My艣l臋 偶e rozs膮dny i dociekliwy w艂a艣ciciel gabinetu potrafi doskonale odr贸偶ni膰 „ziarna od plew” : ) ale to temat na inn膮 rozmow臋 :) Przy艂膮cz臋 si臋 do opinii „mimizimmer” i zawsze podkre艣lam 偶e zanim wyda si臋 pieni膮dze rozs膮dnie jest posprawdza膰 to i owo. Wystarczy dowiedzie膰 si臋 jakie maszyny s膮 stosowane w „salonie”, zobaczy膰 certyfikaty wygooglowa膰 sobie ich nazwy i dzi臋ki temu dowiedzie膰 si臋 maksymalnie du偶o na temat maszyn, zabieg贸w i RENOMY SALONU. Szlag mnie jasny trafia kiedy widz臋 oferty „salon贸w” (przepraszam za g贸rnolotn膮 nazw臋) kt贸re oferuj膮 Mega Extra Super zabieg z Mezoterapia i pe艂nym serwisem za .. 20% 艣redniej ceny rynkowej. Problem wysoko艣ci ceny nie wynika z pazerno艣ci reszty wykonuj膮cych przyk艂adowy zabieg a z tego 偶e pewne rzeczy MUSZ膭 KOSZTOWA膯 ! Pomy艣lcie Panie : je艣li kto艣 inwestuje kupuj膮c dro偶szy sprz臋t, drogie sprawdzone preparaty, drogie kosmetyki, szkoli pracownik贸w i zatrudnia osoby za kt贸rych wiedz臋 musi odpowiednio p艂aci膰, jest zmuszony skalkulowa膰 to i ustawi膰 cen臋 na op艂acalnym poziomie. Nie twierdz臋 tu oczywi艣cie 偶e cena zabiegu determinuje jego rzeczywist膮 jako艣膰 ale s膮 granice, w jedn膮 i drug膮 stron臋! Zawsze uwa偶a艂em 偶e 1200 za RF (na jednej z maszyn :) ) to cena absurdalna, ale z drugiej strony kiedy widz臋 偶e RF robi膮 ju偶 „panie” w gabinetach fryzjerskich (z ca艂ym szacunkiem) na jaki艣 „kieszonkowych” maszynkach w cenie 50 z艂otych Z „MEZOTERAPI膭” … no przepraszam bardzo! Inn膮 kwesti膮 kt贸ra zasmuca mnie jako „us艂ugodawcy” jest to 偶e bardzo cz臋sto zdarza si臋 偶e „salony” wykonuj膮ce zabiegi, wykonuj膮 to nieprawid艂owo i poprzez swoj膮 indolencj臋 deprecjonuj膮 zabieg jako taki. Klientka kt贸ra zdecyduje si臋 na wizyt臋 w „salonie” typu „Pani Hela w pokoiku” gdzie rzeczona Pani Hela zrobi jej 10 min RF, klientka p艂aci kilka z艂otych , wychodzi i …. nie widzi efektu, wi臋c stwierdza 偶e skoda czasu i pieni臋dzy bo „to nie dzia艂a”. Do tego cieszy si臋 偶e nie „wyrzuci艂a w b艂oto” tysi臋cy na zabiegi kt贸re „nie dzia艂aj膮”. Tyle teraz. Pozdrawiam Panie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do OTC
Nie do ko艅ca si臋 z Tob膮 zgodz臋. Kupuj膮c urz膮dzenie bezpo艣rednio u producenta ( a jest to mo偶liwe cho膰 nie zawsze) omijasz po艣rednik贸w, kt贸rzy bardzo cz臋sto narzucaj膮 sobie mar偶e 150% i w贸wczas mo偶esz zaoferowa膰 konkurencyjne ceny, gdy偶 stopa zwrotu inwestycji jest du偶o szybsza (my tak robimy w naszym salonie w warszawie). We藕my na przyk艂ad poruszany ju偶 w tym w膮tku focus RF. Pr贸bowali艣my kupi膰 go bezpo艣rednio od producenta w cenie 8 000 USD ale ma w Polsce wy艂膮cznego dystrybutora. Wi臋c jak policzy艂am ile na nas chce zarobi膰 po艣rednik odpu艣cili艣my sobie kupno w Polsce i kupili艣my go w USA 30% taniej ni偶 w Polsce wraz transportem i wszystkimi op艂atami celnymi. A z twojego toku rozumowania wynika, 偶e jak kto艣 oferuje co艣 w przyst臋pnych cenach to jest ju偶 "chi艅szczyzna". Daj mi dowolny sprz臋t pochodzenia chi艅skiego z 艂adnym design i p贸艂 roku na zrobienie odpowiedniego PR a b臋dzie to jeden z najcz臋艣ciej kupowanych urz膮dze艅 w Polsce. To 偶e co艣 jest drogie nie oznacza, 偶e zawsze jest dobre. Wszystko polega na odpowiednim marketingu. A co do cen zabieg贸w. Jakie koszty masz przy zabiegu fal radiowych, 偶e ceny dochodz膮 jak poda艂a艣 do 1 200 PLN? Poza energi膮 elektryczn膮 zu偶ywan膮 przez urz膮dzenie i 偶elem 偶adnych. Wi臋c wynika z tego, 偶e to renomowane salony posiadaj膮ce najlepszy sprz臋t zarabiaj膮 na naiwnych klientkach krocie. Zazwyczaj o konkurencji nie m贸wi si臋 dobrze, ale jest na Ursynowie niewielki salon kosmetyczny, kt贸ry ma wiele nowo艣ci z kosmetyki estetycznej i do艣膰 niskie ceny jak na warszaw臋 wi臋c wed艂ug toku rozumowania wielu os贸b tutaj wypowiadaj膮cych si臋 (szczeg贸lnie z Krakowa) musi mie膰 tani chi艅ski sprz臋t. Mo偶e i jest chi艅ski ale ostatnio by艂a u nas klientka, kt贸ra regularnie korzysta z ich zabieg贸w od 2 lat i jest bardzo zadowolona i s膮 zadowalaj膮ce efekty. Wi臋c podsumowuj膮c: temat pochodzenia urz膮dze艅 jest bardziej z艂o偶ony ni偶 si臋 wielu wydaje i to 偶e tani zabieg nie oznacza, 偶e brak efekt贸w.

Udost臋pnij ten post