Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimika

Świadkowie Jehowy

Polecane posty

Gość andreess
migotka napisalem do Ciebie maila przeczytaj prosze

Gość andreess
migotka albo napisz na gg 9488114

Gość andreess
tylko czy moze mi ktos odpowiedzie dl trzyma sie takie mędy w zborze co daje na cala Bydgoszcz zla opinie o sw. iwiem ze jakis sw napisze ze trzeba czeka c na rozwiazanie ja nie mam czasu ja nie mam co jesc medy musza mi oddac kase ktora ukradly a chroni je zbor w sępólnie krajeńskim cala Bydgoszcz bebni jaka rozpusta w zborze sw Jehowy to ok jest?

Gość andreess
fajnie sie czyta ale jednego tekstu nie opublikowal i cenzura wrocila sb przerabialismy moj dziadek i ojciec robili matryce u nas w domu pod straznice na caly kraj

Gość andreess
i napisze to bo to byla taka kospiracja ze nawet nadzorca okregu i nadzorca kraju nie wiedzial gdzie to jest a ubecy zrobili juz podchody i olke rutkwski mial bys sluga kraju na zasadach komunistow i jemu w jedna noc zabrali maszyny i wszystko i nie wiedzial gdzie sie drukuje

Gość andreess
to sa ciekwe wydarzenia bo za olka to wszyscy poszli do wiezenia a ci co byli na wolnosci przejeli wszystko m in przewodniczacy aktualny z nadarzyna ktorego b cenie byl dla mnie jak drugi ojciec

Gość andreess
i co wy wiecie o swiadkach? co mozecie powiedziec?

Gość andreess
obecny nadzorca z kraju z nadarzyna pracowal w konspiracji przy matrycach z moim ojcem moze to nie ma teraz wiekszego znaczenia ale wtedy mialo jakies a teraz chce kogos kto poda mi tel do śepólna krajeńskiego do zboru do sali krolestwa

Gość andreess
ale powiem wam cos ja bedac dzieckiem i tego nie zapomne mialem zaszczyt poznac Kwiatosza Ferenza z brooklinu Jaracza i wielu innych i to sa niezapomniane chwile niesamowici ludzie wielki szacunek dla nich wlasciwie dla idei ktorej sa oredownikami

Gość andreess
zastanawiam sie tak kto sie tu wypowiada bo na t swiadkow Jehowy nikt wiele nie wie tutaj, moj dziadek znal Scheidra moj dziadek w ubecji siedzial w lochu rok w piwnicy bo ubecja chciala zeby zeznal ze u Scheidra znalezli komunisci bron i ze szpiegiem byl , po roku zwolnili go z braku dowodow teraz to samo robia kapitalisci ze mna zpomoca takich jak moja ex malzonka i jej malzonek w zborze sępólno krajeńskie

Gość andreess
zona zdradzona ja zaraz Ci podam bo mam kontakt i to jest Nadarzyn jak chesz powiem Ci wszystko co masz zrobic ale chyba mowimy o tej samej sprawie

Gość andreess
odpowiedzi nie ma?

Gość andreess
tel do nadarzyna znajde chodzzilo o odp na kwestie ktore poruszylem

Gość andreess
na str www nie ma telefonu i wiem dlaczego ale na razie na forum nie podam tego numeru wszystkich zaint prosze o kontakt 034 314 60 76 macie za darmo tel dzwoniac przez www.reklamofon.pl ja z tego korzystam zeby bylo jasne na trym nie zarabiam bo polacy maja jakis uraz ze coz sie zarobi na nich nawet nie na nich tylko wspolnie a m1 biedronki auchany czesza od nich taka kase ze szok i jest ok wiec konstruktywnie mysla postanowilem robic zakupy zarabiajac i mam produkty za darmo potem sa opcje zarabiania duzej kasy tyle

Gość andreess
opowiem Wam historie ja bylem dzieckiem, zlapali naszego brata tzn świadka Jehowy jak przewozil literature i milicjant go zatrzymał a on mial pelny samochod straznic i wtedy to byla rownowartosc 10 zł to co on dal milicjantowi i go puscił

Gość andreess
j jedno świadkowie Jehowy to oprocz mnie z tym ze jak wiecie jestem wykluczony ale inni wiekszosc z nich to czlonkowie innych religiii ja natomiast nigdy nie bylem nie jestem i nie bede czlonkiem innej religii mimo ze jestem wykluczony , teraz to juz obwodowy przyjechal bylem na spotkaniu z nim i ze starszymi i powiedzieli ze nie ma problemu zebym wrocil tylko aj jestem wkurzony potrzebuje zeby wilka wykluczyli i wilkowa moaj zone

Gość andreess
nie wiem czy wiecie ze w 1976 roku z podpuszczenia kleru katolickiego i uecj byla ostatnia sprawwa karna przeciwko swiadkom oskarzonych bylo 4 rech m in Roman Stawski i Ferenz ktorego corka wtedy mi sie b podobala ale nic z tego nie wyszlonie wazne ale wtedy Ci ludzie z artykulu o zajmowaniu kierowniczych stanowisk w nielegalnej organizacji dostali wyroki wiezienia Ferenz 3 lata reszta tez cos kolo tego i sprawa byla w Mys♥lowicach kolo katowic super posuniecie prokuratury i rezimu bandyckiego

Gość andreess
mam pytanie czy jest ktos kto naprawde wie na temat sw Jehowy cokolwiek??

Gość Grzesimaj
Do andress Jednego nie mogę zrozumieć skoro byłeś straszym to myślę że zatraciłeś pokorę i panowanie nad sobą. Zastanów się jeszcze nie jest za puźno. Modlitwa z skruchą Ci pomoże. Nie szukaj kto jest winny. Tylko zastanów się raczej gdzie ty zawiniłeś. Po zatym Musisz brać w tej chwili leki uspokojające bo jesteś znerwicowany i nawet używasz wulgarnej mowy a już nie wspomnę o tematyce nie mającej związku z twoimi problemami. Myś że już troszeczkę ochłonołeś i dlatego dopiero odpisuje na twoje wiadomości. Modlitwa do Jehowy prosząc o rozwagę i spokuj. Nie pierwszy i nie ostatni masz taki problem. Literatura z pomocą skorowidza na ten temat sama powinna ci dać odpowiedź. Sam o tym powinieneś doskonale wiedzieć. Zastanów się co napisałeś i pomyśl co powinieneś zrobić. Jako że jestem bratem duchowym społeczności Świadków Jehowy. Udzielam ci takiej dobrej rady.

Gość Jessebel
Jeśli chcesz szczerze rozwiązać problem – POROZMAWIAJ Z BRAĆMI ze zboru. Jeśli nie odpowiada ci reakcja braci ze zboru w Sępólnie – porozmawiaj z braćmi ze zboru w BYDGOSZCZY, Poznaniu – GDZIEKOLWIEK. Możesz listownie powiadomić NADARZYN o takim zjawisku. Jeśli byłeś Świadkiem Jehowy DZIWIĘ SIĘ, że: nie wiesz, co z tym fantem począć i gdzie się udać. (? ? ?) Jeśli byłeś bratem starszym w głowę zachodzę, że nie masz namiarów na zbory. Nie bardzo to rozumiem. Nie znasz adresu własnej Sali Królestwa? Nie wiesz, gdzie i do kogo pójść? Jednego nie rób, bo to jest brzydkie. Nie oczerniaj ORGANIZACJI ani braci starszych. Ten przywilej – niesie ze sobą mnóstwo pracy, spraw większych i mniejszych. Komitety zdarzają się coraz częściej – bracia miewają rozmaite problemy. W większych zborach czasem starsi nie dostrzegają problemów – bo jest ich ZA DUŻO. Nie stresuj się reakcją starszych. Albo napisz odwołanie list i skargę – z mocnymi dowodami. - Albo odpuść. - I nie nazywaj kobiet „lafiryndami”. Przede wszystkim Twoje posty to typowa „sałata słowna”. Piszesz o sprawie z siostrą „X”, o dziadku swoim i o UB, nawet o Strażnicach i Franzu. Piszesz, że do doktryn Organizacji i samej Strażnicy nie miewasz większych zastrzeżeń, po czym parę postów niżej hołdujesz idei przeciwników i odstępców z Brooklynu (sic!). Nawet historyjki z dzieciństwa wstawiasz. A powiem Ci – tak szczerze – że piszesz jak schizofrenik. . . (!!!) I bynajmniej nie jak były brat, przyszły brat czy jakikolwiek „brat”. Piszesz jakbyś potrzebował pomocy psychiatry. I mówię to szczerze. Nawet do kradzieży się tutaj przyznajesz. A powiem Ci, że wypisywanie nazwisk w sieci – i opisywanie cudzego życia, puszczanie plot, plotek i innych takich.. też fair nie jest względem prawa. To pomówienie. Dlatego – jeśli masz resztki bojaźni w sercu i choćby kawałki wiary – odpuść. Zrób tak jak radzi mój przedmówca. Modlitwa, literatura i pomyśl, co robisz. Serio, zastanów się. PS. Mój Nick nie ma niczego wspólnego z biblijną Jezebel.

Gość Jessebel
andress - jeszcze coś:.. ja tak sobie myślałam i zaczęłam pytać Świadków z mojego zboru czy coś wiedza o jakimś oszuście w zborze Sępólno.. no NIE WIEDZĄ... podaj mi (ale na meila!!! nie oficjalnie) nazwiska osób, którym masz coś do zarzucenia a ja podam to dalej do braci starszych w zborze.. trzeba zgłosić. zvi@poczta.fm

Ludzie przestańcie się kłócić wyznania religijne po co to komu?Ja osobiście jestem katoliczką ale nie mam nic do Buddystów,Prawosławnych,Jechowych itp;.To dlatego na świecie giną ludzie i są wojny religijne po co to komu!!!!!

Gość TvonKBaron
Wojny owe są, poniewarz religie zaangażowane w wojny napewno nie należą do boga, są babailonem wielkim, o którym jest mowa w apokalipsie. Kwestia wykluczenia to nie jest błachostka, a przedewszystkim brat, bądż siostra wpierw są napominani, a jak pomimo tego bez wyrazu skruchy nadal brną w coś, czy cuś, to są wykluczani, tak było w zborach wczesnochrześcijańskich. Pozatym, gdy katolik się upije, czy cuś to nikt nie robi z tego sprawy, ale gdy zrobi tak świadek, wtedy odrazu to nagłaśniają.

Gość wino
wykluczeni ze zboru swiadkow Jehowy to nie przypadek.powoduje to nie tylko poważny grzech,ale i brak skruchy.najczesciej wpadaja w rece diabła pierwszego oszczercy,a póżniej plują jadem i do kogo pretensje?do Jehowy Boga ?a czy to On zawinił?przenigdy!w żadnym wypadku!

Gość TvonkBaron
Właśnie, wykluczeni jeśli z honorem przyjmóją decyzje starszych to są ok, wporządku. Jednak gdy zaś plują jadem na naszą organizacje, to pokazóją poważny brak skruchy, i w zemście gadają na nas zmyślane bajdy, również nawet o histori wykluczenia(że oczywiście to nieprawda) Oczywiście bo to obciach; - )

Gość stara ale całkiem jara
jak jeszcze raz staną mi przed drzwiami to obiecuję: ZRZUCĘ ZE SCHODÓW I PSEM POSZCZUJĘ!!!!!!

Gość Julkap
Ale wiem że to jest wasza wiara chodzi mi o jechowych ale czemu chodzicie po domach innych ludzi i namawiacie na wstąpienie przeciesz jak będe chciała wstąpić to wstąpie do królestwa a jak nie będe chciała to nie wstąpie moim zdaniem to bez sensu,w naszym święcie chodzi ksiądz po domach i rozmawia z ludźmi ale ma zapisane kto jest katolikiem a kto nie bo nie chce zawracać głowy nie katolikom a tu co?

Gość polecam ****
Nie jestem Swiadkiem Jehowy ale z taką panią miałam pecha pracować.Mam nadzieję,że nie wszyscy tacy jesteście i że to odosobniony przypadek.Owa pani została przyjęta na zastępstwo za mnie na pewien czas.Doskonale wiedziała,że po upływie trzech miesięcy opuści zakład pracy,ponieważ ja po tym czasie miałam wrócić do pracy.Ńiestety nie dość,że ta pani prawie płaczem wymogła przedłużenie umowy u szefostwa to za wszelką cenę chciała się mnie pozbyć z pracy.Wymyślała różne dziwne historie na mój temat,oskarżała o kradzież ( nigdy się to nie potwierdziło),podkładała świnie na każdym kroku.Przez tą panią byłam kłębkiem nerwów.Na szczęście szefostwo zauważyło atmosferę nienawiści jaką nam współpracownikom zafundowała ta pani i poprostu podziękowali jej za pracę.Śkończyło się oczywiście sądem pracy dla naszych przełożonych,ta pani dosłownie pluła jadem na wszystkich dookoła. Mam cichą nadzieję,że takich ludzi wykluczacie z waszego zboru. Pozdrawiam

Gość podeptana stokrotka
grzesimaj ty juz po chrzcie? ?nareszcie piszesz inaczej. Taki balagan na tym forum??co sie z wami dzieje?? Prosz was bracia i siostry,nie rzucajcie perel miedzy wieprze,i tak je podepcza.