Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srafka

czy cesarka to porod?

Polecane posty

Gość srafka

tak sie zastanawiam czy taka dziewczyna tez mowi ze urodzila?

Gość mówi a nie powinna
:P

Gość idiotka z ciebie
:O

Gość bloker
tak... ja mialam cc i mowie ze urodzilam moje dziecko :)

Mówi się że dziecko urodziło się przez cc, ale czy matka urodziła to już zależy od przypadku :-P

Gość srafka
to w takim razie dziecko ktore przyszlo na swiat silami natury nie ma prawa mowic ze sie urodzilo tylko ze urodzila je matka

Gość jak ne ma prawa
dziecko równiez wkładało swój tru w to by się urodzić. gdy jest poród sn to i matka rodzi i dziecko sie rodzi. a gdy jest cc to wtedy należy mówić że dziecko przyszło na swiat przez cc. kobieta nie rodzi w tym wypadku tylko jej wyciągaja maleństwo.

Gość klala
no tak moje dziecko bedzie mowilo ze przyszno na swiat przez cc a nie ze sie urodzilo :) wobec tego nie bedzie tez odchodzilo urodzin tylko przyjscie na swiat

Gość klala
albo ze zostalo wyciagniete z brzucha mamy a nie sie urodzilo :D

Gość klala
wobec tego co roku bedzie obchodzilo dzien wyciagniecia z brzucha mamy

Gość urodziny będzie obchodziło nor
malnie

Cale zycie mowie, ze powinno sie w dniu urodzin obsypywac prezentami matke nie dziecko :D W uznaniu za caloksztalt zaslug :) A o Mayeczce mowie - moja coreczke urodzil pan doktor :D jako ze bylo planowane cc...

Gość maniaczka bazarowa
tak czy siak dziecko przychodzi na świat ale albo przez CC albo siłami naury sie rodzi.Rodzi sie przez cc i silami natury.jednak nalezy zawsze mówic czy tak czy tak.

Gość werdeft
sznta a dlaczego Mayeczka zamiasy Majeczka?

jak to przez cc sie nie rodzi? ludzie porod to nie jest tylko moment przyjscia dziecka na swiat! to jest wzsystko przed jak rowniez ten moment ! te wszystkie skurcze to tez jest porod, i kazda kobieta je ma niezaleznie jak dziecko przyszlo na swiat! i kazda ma racje mowiac ze rodzila sn czy cc! bo porod to tez skurcze!

Gość werdeft
acha juz wiem dlaczego

Gość werdeft
mieszkasz w Portsmouth i chcesz by dziecko było bardziej angielskie niz polskie ale ono zawsze bedzie tam polaczkiem mimo twych usilnych staran dla mnie tego typu emigranci co zapominaja o swoich korzeniach sa smieszni ni polak ni anglik ni pies ni wydra

Gość werdeft
zmien jeszcze imie synowi ,choc jego pisownie

Polaczkiem to moze bedzie Twoje dziecko. Moje beda POLAKAMI. a ze wyobrazni i wiedzy niektorym brakuje... to juz ich problem

Gość werdeft
po czym sadzisz ze brak mi wiedzy?

Gość werdeft
po co ci ang.stopka skoro piszesz po polsku i do polaków?

Gość werdeft
a ze wyobrazni i wiedzy niektorym brakuje... to juz ich problem umiesz pisac tak by nie obrazic dyskutanta?jesli nie to zrozumiem

Gość werdeft
traktujesz mnie z gory bo zakładasz, ze jestem biedna ,głupia, bo nie wyjechałam na zlewozmywak?

no sory- ja mam wpisane wyraźnie w książeczce dziecka o której dziecko sie URODZIŁO mimo tego że była cc- poza tym ktoś napisal , że tak nie mówi niesprawiedliwie- - ja miałam cc dwa razy- ale co sie wcześniej namęczyłam przy próbie porodu naturalnego to moje

Oczywiscie , ze tak!!!Dziwne pytanie...Nie rozumiem jak matki,ktore rodzily naturalnie moga się czuć lepsze od tych ktore rodzily poprzez cc!!!Co za frustracja.....Sama rodzilam naturalnie, w grudniu znow będę, ale zalewa mnie piana jak moja bratowa prezentuje podjescie takie jak niektore tu kobiety:lepsza bo naturalnie rodzila....Brak chyba innych powodow do dumy,skoro ktos sie uwaza za lepszego z tego powodu.Czy naturalnie czy przez cc kazda musiala 9 m-cy chodzic z brzuchem,przechodzic nie tylko te dobre,ale wiele niemilych stron ciązy.Dajcie spokoj dziewczyny...Az nie cche sie pisac.

nie mówiąc juz o tym że niektóre babki rodzą godzinę, dwie i jest po wszystkim- ja przy pierwszym maluchu rodziłam najpierw 18 godzin potem dopiero go wyjęli- to może jeszcze zaczniecie wyznaczać granice po ilu godzinach bólu dopiero się liczy poród