Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

No nie wiem, bo umawialiśmy się na 2-3 tygodnie L4, a wlepili mi 6 :/ W sumie to mieli problem, żeby przeciąć ten troczek boczny bo był taki napięty i gruby. No i oczywiście komentowali, że jak mogli mi tego nie zrobić przy tamtej artro :P

Tak, chociaż miał fatalne ustawienie bo centralnie na środku odbijała mi się lampa, ale na bieżąco mi mówili co i jak :)

Dla mnie to oglądanie było fascynujące, a monitor miałam dobrze ustawiony. No teraz czeka cię byczenie:D

No ja nieszczególnie jestem zachwycona tym przymusowym wolnym, zwłaszcza że zaplanowałam w pracy L4 tylko na 3 tygodnie, no ale mimo próśb nie skrócili mi go nawet o 1 dzień :/ Teraz to na 100% czeka mnie wycieczka do ZUSu ;)

Ciesz się wolnym jak ci dali:D Jeszcze się dość napracujesz.:D Ok, uciekam.

Ja tam lubię moją prace :) i w 3 tygodnie też bym odpoczęła, a 6 mnie przeraża ;) Miłego wieczoru :)

A dziękuję, nie najgorzej, podobno ładnie się goi, nie boli jakoś szczególnie, więc nie mogę narzekać :D

Na razie niestety zero rehabilitacji, ze względu na zakaz zginania kolana przez 4 tygodnie. Myślę, że to będzie prawdziwa praca u podstaw, bo z czworogłowego to pewnie nic nie zostanie ;)

No pewnie będzie ciężko, ale może się opłaci:) A izometrycznych też nie możesz jeszcze robić?

Nic nie wspominali na temat jakichkolwiek ćwiczeń, w zaleceniach mam tylko okłady z lodu. Noga już teraz jest strasznie słaba, mam problem z podniesieniem jej i w ogóle nie mogę napiąć czworogłowego, ale może to dlatego, że głowa boczna chwilowo nie działa, a troczki przyśrodkowe są poszyte. W każdym razie czeka mnie na pewno sporo pracy.

Ciekawe co tam u Kachy, dawno się nie odzywała, a miała rehabilitacje i nic się nie chwali jaki efekt :/

A ja się pochwaliłam, że kolano ok i dziś już nie jest tak ok :P Co jakiś czas mam takie napadowe bóle pod rzepką, że aż mnie skręca :/

No i już po wizycie. Lekarz orzekł, że jest ok, nie ma dużego obrzęku, a krwiaki się wchłoną :) Powiedział, że niestety będzie bolało zwłaszcza na zmianę pogody :/ Dalej zostawił mi długi stabilizator, może w przyszłym tygodniu zmienimy go na krótki. Aaa i szwy ściągnięte, w sumie było ich 6, więc sporo. Kolano wygląda jak po wojnie: sino-zielono-pomarańczowe ;) Niestety dalej zero rehabu, ale jutro uderzam do swojego lekarza to mi coś zleci :P

Dobrze, że powiedział, że wszystko ok :D A powiedział Ci że nie możesz zacząć rehabu, czy nic nie mowił, a Ty nie pytałaś?

Powiedział, że w przyszłym tygodniu pomyślimy o rehabilitacji, bo pewnie bym już chciała zacząć, a jak powiedziałam, że ja bym chciała już, to stwierdził, że jeszcze za wcześnie :/ Są podobno różne szkoły, np. mój orto zleca od razu rehabilitacje i chyba nawet nie unieruchamia kolana, ale wiadomo, że nie będzie się wtrącał innemu operatorowi do jego programu. I tak idę do niego jutro po skierowania, bo nim to pozałatwiam to jeszcze minie troche czasu...

To może poczekaj z ćwiczeniami do następnego tygodnia :) Twój lekarz pewnie wie co robi:)

Nie zamierzam ćwiczyć, zwłaszcza, że i tak nie mogę zginać tej nogi, ale załatwienie skierowania na pewno nie zaszkodzi :) Pewnie i tak dociągniemy do tych 4 tygodni...

hehe aż tak odważna nie jestem ;) ale chętnie zaczęłabym już jakieś ćwiczenia, bo już praktycznie nie mam łydki :(