Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakos tak inaczej

Samotnosc

Polecane posty

desiree83 niczego nie musisz, wystarczy jak będziesz sobą. Jak będziesz dostosowywała się do zmieniających się wymagań mężczyzn (chyba przedstawianych w pismach kobiecych) to kim będziesz bo chyba nie sobą. A idealna figura i inne materialne sprawy się chyba nie liczą bo widziałem kilka dziewczyn moich kolegów i nie wyglądały jak jakieś modelki o których Ty piszesz. Moja rada wyluzuj i bądź sobą Pozdro

Ale ja wcale nie chcę Cię przekonywać, że kobiety nie mają takich wymagań, bo faktycznie jest mnóstwo, które takie mają, na kafe również, stąd taka opinia. Mi chodzi o to, że są takie, a są też inne. I że skoro Ty uogólniasz wymagania kobiet, to może czepmy się też trochę facetów, żeby było sprawiedliwiej... A co do wymagań odnoszących się do wyglądu... Piszesz na początku \"kasa + wygląd to jedyne co sie dla wiekszosci liczy\". A sam piszesz, że dla Ciebie też wygląd jest ważny. Ma się podobać Tobie, tak samo facet ma się podobać kobiecie. Wiadomo, że gusta są różne, ale tak naprawdę wygląd jest ważny dla każdego, tylko każdemu podoba się co innego. No, może nie każdemu... Są pewne \"typy\", które mają szczególne \"wzięcie\", ale to się tyczy zarówno mężczyzn, jak i kobiet, dlatego nie mów, że tylko faceci mają tak źle...

Gość jakos tak inaczej
I jeszcze te wszystkie topiki o wzroscie facetow... bo jak nie ma tyle i tyle to odpada w przedbiegach. Masakra.

Gość p. Justynaaaa
A nawet i na kafe możesz szukać. Może właśnie dlatego los chciał, byś trafił na te forum.:) Tu jest wile miłych samotnych kobiet. Przecież nikt każe Ci interesować się kobietą, która pisze, że facet musi wyglądać jak Brad Pitt.:)

Gość jakos tak inaczej
desiree83, chodzi mi o to, ze na to czy dziewczyna sie mnie podoba nie maja wplywu zadne kanony urody, czy kilogramy czy cm czy co tam jeszcze. Bo na to czy mi sie podoba wplywa glownie charakter i wlasnie to porozumienie. Na pewno nie skreslam nikogo przez to, ze nie miesci sie w jakiekolwiek ramy.

Ja pisałam, że wzrost powinien być taki a taki ;P Ale i tak w rzeczywistości spotykałam się z takimi, którzy byli poniżej dolnej granicy ;) I właśnie w tym rzecz - często te \"wymagania\" w zetknięciu w rzeczywistością okazują się zupelnie niemające znaczenia. To są po prostu nasze wyobrażenia o \"idealnym\" związku, \"idealnym\" partnerze. Często jednak okazuje się, że spotykamy kogoś, kto zdecydowanie od tych wyobrażeń odbiega, a zaczynamy coś do niego czuć i wszystkie wymagania znikają... Oczywiście pojawiają się w to miejsce inne, ale już są dopasowane do tej osoby, jakby tamtych nie było... Ale tego to juz kompletnie nie potrafię wytłumaczyć...

Gość p. Justynaaaa
Hehe, też na temat wzrostu się wypowiadałam. A co.:) Dobrze, gdy mężczyzna jest wyższy od swojej kobiety. A jak ktoś stawia pytanie w taki sposób: "Ile cm wzrostu powinien mieć twój partner?", to przecież wypada na nie odpowiedzieć liczbowo.:)

Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić... Bo widzisz, jak przeczytasz mój wpis sprzed chwili, to napisałam, że te wymagania \"dopasowują\" się do osoby. I może faktycznie nie masz jakiegoś wymarzonego ideału, ale nie wierzę Ci, że zwracasz uwagę tylko na charakter... Jeśli ktoś nie podoba Ci się wizualnie, jeśli nie pociąga Cię fizycznie, to nie będziesz z tą osobą. Ale wcale nie musi to być jakiś typ uwielbiany przez otoczenie, inni mogą myśleć, że to brzydula, ale najważniejsze, że Tobie się podoba, ale podobać się musi.

Gość jakos tak inaczej
desiree83, wczesniej pisalas, ze dziewczyna musi miec idealna figure itd itp, wszystko na topie bo inaczej sie nie podoba facetom... Ja nie wiem, kto w ogole wymysla te wszystkie wzorce, chyba Ci co sie nudza i zbijaja kase za wymyslanie tematow do idiotycznych pism. Po pierwsze takich osob, ktore spelniaja te wymagania nie ma, a jak sa to albo siedza w komputerze (dokladniej w phostoshopie), albo sa weteranami wojny ze skalpelem. Ja widze na ulicy mnostwo dziewczyn, normalne dziewczyny, zadna sie nie wyroznia specjalnie ponad, ani ponizej i wszystkie ekstra, w kazdej sie mozna zakochac.

Gość dfgddg
" A jak ktoś stawia pytanie w taki sposób: "Ile cm wzrostu powinien mieć twój partner?", to przecież wypada na nie odpowiedzieć liczbowo." co innego odpowiedziec "powinien miec 180 wzrostu" a co innego "musi miec 180 wzrostu, ponizej to jakis karzel, nie interesuja mnie tacy".

Gość jakos tak inaczej
Justonoo, desiree83, bo zaraz zaczne myslec, ze to jednak wzrost jest najwazniejszym wyznacznikiem dla kobiet... :)

Gość p. Justynaaaa
No co, pisaliście o wzroście, to się i ja wypowiedziałam. Czyżbyś miał jakieś kompleksy z tym związane, Autorze topiku? :P

Gość jakos tak inaczej
desiree83, podobac sie musi, ale to chyba chodzi o to, ze sila rzeczy sie podoba. Jak pisalem, ja na ulicach widze mnostwo dziewczyn, wszystkie w sobie cos maja i tylko problem, zeby odbierac na tych samych falach i dopasowac sie charakterologicznie.

no nie autorze nie powiesz mi chyba że masz chrapkę na kazdą kobiete którą mijasz na ulicy? no chyba że pociąga cie bardziej \"aura\" kobiety niż jej wygląd;)

Gość jakos tak inaczej
Justynoo, to jest jeden z tych tematow, na ktore fajnie by bylo uslyszec "dobrze, gdyby facet" ;) Nie mam kompleksow na punkcie swojego wzrostu, dopiero na tym forum zauwazylem, ze kobiety tak bardzo zwracaja uwage na ten aspekt. I zeby powiedziec prawde, to faktycznie nie przekraczam tej magicznej (jak sie wydaje) liczby 180. Mam kilka cm mniej. I oczywiscie rozumiem, ze dziewczyna chcialaby zeby jej facet byl wyzszy, ale np nie rozumiem jak dziewczyna o wzroscie 160 moze skreslac facetow wyzszych od niej, ale znow ponizej 180, czy nawet 170.

Napisałam przecież, że z tym wzrostem to i tak zawsze było inaczej w moim wypadku. A kiedy pisałam o \"idealnej\" kobiecie, to chodziło mi o Twoje uogólnienie \"idealnego\" faceta, bo skoro piszesz, że dla każdej liczy się wygląd, to chyba masz na myśli jakiś określony typ faceta, który się kobietom podoba... A może się mylę?? A co do tego, że idealnych kobiet nie ma, to zgadzam się w 100%. Powiedz to tylko tym wszystkim facetom, którzy oglądają zdjęcia z Photoshopa w kolorowych pisemkach, a potem wymagają od kobiet, żeby tak wyglądały. I to właśnie kobieta MUSI.

Gość jakos tak inaczej
Kulaj, :) nie mam chrapki na prawie kazda kobiete jaka mijam, po prostu widze, ze prawie wszystkie sa okey, po prostu ladne normalne babki. I chyba lepiej bym tego nie okreslil "pociąga cie bardziej "aura" kobiety niż jej wygląd".

Gość p. Justynaaaa
Każdy rozumie swoje pod pojęciem "wygląd'. :) Jakos tak inaczej, a gdzie zazwyczaj poznajesz kobiety? Jeżeli mogę zapytać.:)

Gość jakos tak inaczej
desiree83, no mnie nie chodzilo o jakiegos idealnego, ale tzw ciacha czy jak wy ich tam nazywacie, czyli ryk pisk i cala szkola odjechala za nim No wlasnie, ale Ty slyszalas od jakiegos faceta takie wymagania? No bo ja jestem facetem i nic o tym nie wiem, a facetow akurat to znam troche.

Gość jakos tak inaczej
Kulaj, to milo mi, ze nie jestem osamotniony w takim postrzeganiu sprawy:)

Gość jakos tak inaczej
Justynoo, akurat pojecie "zazwyczaj" troche nie pasuje, bo nie grasuje na jakichs szczegolnie wyznaczonych terenach. Dlatego moge kilka takich miejsc napisac, na uczelni - niestety kierunek typowo meski, wiec ciezko, w pubie znowu najczesciej zalkoholizowane dziewczyny tez kiepsko, w bibliotece znow troche krepacji, dlatego zdarzalo sie na koncertach, albo na szlakach gorskich.

Facet nie musi mówić, jak kobieta ma wyglądać. Wystarczy posłuchać ich rozmów i komentarzy przy oglądaniu zdjęć, gazet, filmów... No i - skoro Ty od tego zacząłeś - czytając wypowiedzi na kafe. Wiem, że nie każdy jest taki, ale takich jest sporo. I chodzi dokładnie o to samo, o co Tobie, gdy mówisz o kobietach. Mogę jeszcze tylko zapytać, ile masz lat??

Gość jakos tak inaczej
Najgorzej z tym poznawaniem jest w tym, ze towarzystwo mam typowo meskie dookola. Dlatego nawet jak sa jakies imprezy, czy w domu czy cos, to ciezko o jakas "koedukacje".

\"Facet nie musi mówić, jak kobieta ma wyglądać. Wystarczy posłuchać ich rozmów i komentarzy przy oglądaniu zdjęć, gazet, filmów...\" Nie no to jest niesprawiedliwe bo ja też lubie sobię pooglądać ciacha z koleżankami i pokomentować ich urodę ale gdyby takie ciacho do mnie podeszło na ulicy nie zarzuciłabym mu na szyję białej chusty z okrzykiem \"mój Ci on \".

Gość p. Justynaaaa
W bibliotece? A to ciekawe.:) Chyba na migi.:D Chyba puby i kluby są najlepszymi miejscami na zapoznanie.:)

Gość jakos tak inaczej
desiree83, moze tak czasami jest, ale wydaje mi sie, ze to jest zaklamanie. A jak juz faceci tak mowia, to chyba zeby podreperowac swoje kompleksy. A lat mam cale 24, chociaz nie wiem jakie to ma znaczenie.

Gość p. Justynaaaa
Ty narzekasz na męskie towarzystwo. Heh, ja też po prawdzie. Nie mam praktycznie koleżanek, więc jak gdzieś wychodzę, to z kolegą. Ciąg dalszy do przewidzenia.:( :D

Gość jakos tak inaczej
Justynoo, ja nie jestem miejscowym Casanova i nie podrywam dziewczyn na kazdym kroku:) Dlatego napisalem, ze w bibliotece sie zdarzylo, ale to nie jest najlepsze miejsce. Mnie wlasnie puby niezbyt kreca, bo tam zazwyaczaj mocno szumi. Mysle, ze najlepsze sa koncerty.

Pokomentować też lubię. Problem w tym, że oni chyba naprawdę w to wierzą... A o wiek zapytałam tak sobie, bo wiesz, z jednej strony wydawało mi się, że jesteś chyba za młody, żeby zgorzknieć i stracić wiarę we wszystkie kobiety prawie, za to niektóre wypowiedzi trochę zalatują bardzo stereotypowym traktowaniem otoczenia, a mam tendencję do podciągania tego pod pewną niedojrzałosć... Ale nie chcę się nad tym rozwodzić, bo to tylko takie moje przemyślenia, bardzo często niezrozumiałe dla innych ;)