Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postaram się pomóc

Masz pytanie-chętnie pomoge

Polecane posty

To w sumie tak jak test ciążowy - tylko , że daję chyba większą skuteczność ?? !!! Chyba zwariuję - juz bym chciała wiedzieć !!!!

Ale test może Ci nie wyjść pozytywny. Najpewniejszy jest BETA HCG jak chcesz mieć 100% pewność.

Gość pomocyabry
mam jeszcze takie ogolne pytanie: Generlanie to trudno jest zajsc w ciaze?

Gość do postaram się pomóc
dzieki za odpowiedz.Po badaniach męża zdecydowaliśmy się na ten zabieg.gin do którego chodzę robił mi już raz insymilację (materiał pobrany z banku dawców) ale uprzednio zrobił mi badanie cytologiczne i biocenozę pochwy ,wyniki cyt.. były II stop. a biocenozy III tz mam bakterię ale w rozmowie wyjaśnił mi że to można leczyć nawet w ciąży,innych badań mi nie zlecił czy powinnam badanie poziomu hormonu i inne te które opisujesz zrobić sobie bez jego zalecenia?martwi mnie też fakt że przed zabiegiem nie zapytał mnie nawet o grupę krwi - nie wiem czy to ma znaczenie?gin przedstawiajac mi jakie to ma zastosowanie wspomniał o badaniu HSG ale dopiero po nie udanych kilku próbach. pierwszy raz się niestety nie udało,będę próbowała do skutku .

Agnieszka_1987----Jesteś chroniona tak wiec nie ma powodu do stresu :) justyna_gda---Naprawde nie rozumiem dlaczego tak Ciebie potraktowali! oni mieli wręcz obowiązek Ciebie przyjąc (nie zalerznie od tego do jakiej kasy nalerzysz)gdyż i tak za Twoją wizyte mieliby zapłacone. aneta71---Przy przyjmowaniu hormonów one moga poporstu zaniknąc ale po odstawieniu moga pojawić się z powrotem. zaniepokojona_anula---uważam że nie ma powodu do niepokoju :) Tym bardziej że badał Ciebie lekarz,poporstu jesteś tak zbudowana :) isabell_25---Możesz w przychodni zrobić sobie test beta hcg,badanie jest już tego samego dnia,wykryje już tygodniową ciąze,daje 100% wynik,koszt takiego badania to 20-30 zł. pomocyabry---- Nawet 100 % zdrowej kobiecie i 100% zdrowemu facetowi trudno zrobić dzidzie :) niestety tak to już jest.Ten kto chce nie może,ten kto nie chce ma... do postaram się pomóc---- U nas na wszelki wypadek zawsze pacientka podaje grupe krwi ,,na wypadek\".Jeśli lekarz narazie Tobie nie zalecił tych badań to się wstrzymaj(być może w trakcje prób zaleci).Badanie HSG napewno Tobie pomoże.Ja w każdym razie w to wieże.Isię nie załamój .Będzie dobrze.

witam... 2 dni mnie nie było a tu juz tyle nastukane :) no i tradycyjnie mam pytanie... jakie moga byc widoczne efekty podwyzszonej prolaktyny badz wtedy kiedy jest ona za niska. Jaka jest jej norma? pozdrawiam Pani Doktor :)

Gość novynetka
dziekuje pani doktor za odpowiedz do okresu jeszcze 8 dni musze jakos przezyc Mart dzieki za wsparcie pozdrowionka

Gość urszulat
Witam Panią Mam pco i staram się o dziecko Biorę clo 5-9 dc i luteine 3*1 od 16-25dc w 12 dc miałam monitoring - jajeczko miało 28 mm - doktor powiedziała że jest ok. Dziś jest 33 dc testy wyszły negatywnie, a ja zastanawiam się może pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel? Może luteina nie " zadziałała" chociaż o tej pory miałam miesiączkę 2-3 dni po odstawieniu. Co Pani o tym myśli? Dziękuje i pozdrawiam

Gość Kizi Mizi
Witam :) Z cytologii wyszła mi II grupa. Dostałam Nystatynę dopochwowo. Czy to dobry lek? I jeszcze jedno, czy II grupa (jakieś komórki zapalne) to coś poważnego? czy i kiedy powinnam zrobić kolejne badanie po leczeniu? Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Gość cosmo kicia
grupa II to bardzo przeciętny wynik, wiekszość zdrowych kobiet ma II grupe

Gość cosmo kicia
tzn chodzi o to, ze nie ma zmian nowotworowych w grupie II, ale jako tako prawidłowa jest gr I

Ale czy tymi wynikami powinnam się martwić? Badanie było robione 2 dni przed końcem brania tabletek, a przez 15 dni brałam 2 razy dziennie orgametril.

Gość iwona19850502
to jest zagmatwane i mam nadzieje ze mi pani doktor odpowie na to pytanie. Współzyłam z chłopakiem 13 dniu cyklu bez zabezpieczenia, był to stosunek przerywany no i nie jestem pewna czy mogłam zajsc w ciaze bo sperma znalazła sie na moich wargach sromowych i łechtaczce. wytarlismy sie od razu ale on zaczął mnie piescic palcem.Słyszałam ze u mężczyz podczas stusunku wdostaje sie jakas tam kropeczka ale nie wiem na ile jest tam spermy i plemników.Poszłam do ginekologa i on przypisała mi Escapelle. Przyjełam ja dopiero po 65h po stosunku. teraz własnie mija doba od kiedy ja wziełam. Miałam leciutkie kłucie w lewym jajniku ale nie wiem czy to sa skutki dzialania tabletki czy to dopiero owolacja. Jak pani doktor mysli. tabletka zadziala , czy musze sie martwic ze jestem w ciazy.

Gość PIERNICZEK
Pani doktor mam problem...Obecnie mam okres i jest jakiś innny niz zawsze.Mam skrzepy i razem z krwia wydostają sie duże ilości wydzieliny(aż sie ciągnie),teraz mam znowu krew czystą...Niewiem co myśleć ale moim zdaniem jest coś nie tak :(

Gość insomnia86k
mam pytanie...czy jezeli kochalam sie z mezczyzna w dniu kiedy mialam wziasc pierwsza tabletke antykoncepcyjna po przerwie siedmiodniowej, i wzielam ja dopiero godzine po stosunku, jakie jest ryzyko zajscia w ciaze?

Gość MADZIUULA
mam pytanie na poczatku lipca robilam cytologie i wyszla III.Nastepnie mialam pobierany wycinek i okazalo sie ze mam zmiany na szyjce.3 tygodnie temu mialam zabieg ELEKTRO-costam i mialam wypalany fragment szyjki.chcialam spytac co to jest CIN I i CIN II bo takie mialam wyniki i czy po takim zabiegu bede mogla w przyszlosci zajsc w ciaze bez problemow ajesli tak to czy moge miec problemy z donoszeniem??

Gość MADZIUULA
jeszcze chcialam spytac czy przyczyna zmian na szyjce mogla byc nadzerka (ja tez mialam usuwana i byla duza)? i jeszcze jedno jak wyglada badanie czy test na obecnosc brodawczaka ludzkiego??bo takie musze za pol roku zrobic

Gość holenderka23
mam pytanie wiem ze zrobiłam głupote. Ostatnia tabletke wziełam 2 sierpnia ale zblizała mi sie impreza w niedziele i wziełam jeszcze kolejne trzy z nowego opakowania i odstawiłam tabsy 6 sierpnia. No i nie wiem jak mam liczyc teraz cykl. ad ktorego dnia czy od 3 sierpnia czy tez od 7 sierpnia. a moze wcale nie liczyc

Gość Agata*86
Od ponad dwóch lat biorę tabletki Jeanine. Mój problem polega na tym że boje się że po odstawieniu tabletek w przyszłości nie będę umiała zajść w ciążę. Na razie mam 21 lat,ale za parę lat na pewno będę chciała mieć dziecko. Czy długie zażywanie tabletek antykoncepcyjnych uniemożliwia potem zajście w ciąże? Czy jest potem z tym problem?? Z góry dziękuję za odpowiedź.

gloria444---witaj :D prolaktyna gdy jest produkowana w nadmiarze, rozregulowuje cykl miesiączkowy (najczęściej go wydłuża), może nawet zatrzymać pracę jajników; oprócz tego może się pojawić mleczna wydzielina z brodawek sutkowych; przyczyna podwyższonej produkcji prolaktyny to często nadmierny stres, zbyt intensywne treningi lub przyjmowanie leków uspokajających hormony tarczycy niebezpieczny jest zarówno ich nadmiar, jak i niedobór. Nadczynność, czyli nadprodukcja hormonów, daje następujące objawy: chudnięcie przy jednoczesnym wilczym apetycie, bezsenność, drżenie rąk oraz zaburzenia w miesiączkowaniu; objawy niedoczynności tarczycy nie są tak spektakularne (mogą \"ciagnąć się\" przez lata), ale zaniepokoić powinny cię: skłonność do tycia, ciągłe zmęczenie, skurcze mięśni, zaparcia oraz kłopoty z cyklem miesiączkowym (m.in. krwawienia albo obfite, albo zbyt skąpe). urszulat---Nie piszesz ile mineło od stosunku że testy wyszły negatywne.Cięzko mi odp na Twoje pytanie gdyż tu potrzebne byłoby usg ale możliwe jest to że albo pęcherzyk nie pękl,moze za wcześnie został zrobiony test. Kizi Mizi---grupa II to zmiany o charakterze zapalnym,w medycynie uznaje sie taki rozmaz za ,,podejrzany\" ale prosze sie nie obawiać gdyż większośc kobiet tak ma..Nysratyna napewno pomoże(jest to dobry lek :)) że raz,dwa a o zapaleniu nie bedzie mowy :).Kolejne badanie lekarz napewno zaleci opo zakończeniu kuracji właśnie tym lekiem. aneta71---Nie ma narazie powodu do obaw :) iwona19850502---przy takim stosunku o jakim piszesz jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże. Tabletkę należy przyjąć jak najszybciej, najlepiej w ciągu 12 godzin i nie później niż do 72 godzin po stosunku płciowym bez zastosowania skutecznego zabezpieczenia. Jeżeli w ciągu 3 godzin od połknięcia tabletki wystąpią wymioty, należy natychmiast przyjąć jeszcze jedną tabletkę PIERNICZEK----czy wcześniej miałaś skrzepy??? skeprzy moga mieć różny charakter.Najlepiej gdybyś udała się do lekarza. isomnia86k---Jesteś chroniona ale tu nie ma nic do tego po jakim czasie wzielas pigułke od stosunku tylko czy wzielaś ją regularnie. MADZIUUULA-- czy przed zabiegiem lekarz spytał się czy planujesz mieć dizeci?? Po takim zabiegu nie jest to na pewno ulatwieniem zajsia w ciaze, ale nie wyklucza mozliwosci, co najwyzej moze utrudnic zajscie w ciaze, bo sa zrosty na szyjce macicy. CIN I-jest zmianą przednowotworową o potencjalnie małym zagrożeniu i często znika samoistnie, bez leczenia. Nie ma więc konieczności natychmiastowego usuwania czy niszczenia CIN I. Jednak u niektórych kobiet ta zmiana powoli przekształca się w CIN dużego stopnia. cin II -Śródnabłonkową neoplazję szyjki macicy II i III określa się jako CIN dużego stopnia. Leczenie powinno być odrazu holenderka23--czy dobrze zrozumiałam że 2 sierpnia wzielaś 3 tabletki z nowego op? masz za długa przerwe dlatego też zaczekałabym na okres i wzieła teraz 1 dnia okresu.

Gość postaram sie pomóc
agata---Teraz sa naprawde nowe i bezpieczne pigułki że nie powinno być w przyszłościu problemu zajściem w ciąze.A to że długie branie pigułek znaczy brak ciąży lub problem w zajście to już mit :)

Gość Pageee
do postaram sie pomoc: utworzylam nowy temat: "pomozcie" jak mozesz to odp na pyt tam zawarte, bo nie chce przepisywac tego samego tutaj. bylabym wdzieczna:)

Gość Pageee
do postaram sie pomoc: utworzylam nowy temat: "pomozcie" jak mozesz to odp na pyt tam zawarte, bo nie chce przepisywac tego samego tutaj. bylabym wdzieczna:)

Gość bojesie bardzo
ostatnio zadawalam pytanie na temat dni płodnych po okresie i czy mozna zajsc wtedy w ciaze . wszyscy mowia ze sa to dni bezplodne. bylo to juz tydzien temu .ale od jakis 3 dni bardzo boli mnie cale wejscie pochwy i przy sikaniu i nawet jak sie poruszam.. a wczoraj zaczelam krwawic [okres skonczyl mi sie 12 sierpnia] pomocy co to moze byc ? moge zrobic sobie test gdy krwawie ?

Gość Pageee
Wczoraj bolal mnie brzuch a akurat mialam dostac okres. w nocy rowniez bolalo. dzis rano gdy sie obudzilam zobaczylam na podpasce jedynie troche brazowej wydzielinyy. nigdy w zyciu tak nie mialam. czy to moze byc spowodowane tym zee mialam grzybice i wcaz w sumie ja leczee? (przerwalam bo ginekolog kazala na czas okresu nie stosowac nystatyny) prosze o pomoc!!

Gość Pageee
do boje sie bardzo: ja mialam takie objawy przy grzybicy pochwy :/ pieklo i bolalo :/

Gość MADZIUULA
Bardzo dziekuje za odpowiedz na moje pytania.jesli chodzi o dziecko to juz mam jedno i tak pytalam na przyszlosc.Aco do leczenia to lekarz kazal mi za pol roku zrobic cytologie i wtedy sie okaze czy wypalanie pomoglo czy cos sie tam dalej dzieje.Jeszcze kazal zrobic test na obecnosc brodawczaka.tez za pol roku.

witam... wszystkie to objawy ktore powinny mnie zaniepokoic zgadzaja sie... mam obfite miesiaczki, bola mnie miesnie zwłaszcza nogi, ciagle bym spała, i brak mi sił, no i zaczełam tyc ..

Gość Agata*86
Dziękuję CI bardzo za odpowiedz. Uspokoiłaś mnie :)