Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postaram się pomóc

Masz pytanie-chętnie pomoge

Polecane posty

Gość MalinowaJagódka
jeśli przyjęłam tabletkę o 18 i do godziny 21 poszłam wypróznic sie 3 razy ( zaznaczam, ze nie miałam biegunki) to mam sie czegos obawiac? czy tabletka bedzie skuteczna????

Gość doo
Pytał Cie ktoś o zdanie?????!!!!!!! NIE!!!!!!! Wiec nie wypowiadaj sie!!!!! Kurcze nastepna nadgorliwa!!!!! Tutaj sa pytania do pani doktor a nie dociebie!!!!!!!!!!

Gość to wyzej do tej NELKE

Gość LLLLLauretta
Gdybym chciała to bym poczytała!!!!! Ale ja sie chce zapytac Pani DOKTOR!!!!!!!!!!! I zgadzam sie z przedmowczynia

przepraszam, że zawracam głowę, to jeszcze raz ja :D może Pani jasno napisać czego NIE MOŻNA lub też NIE POWINNO się jeść/pić przy braniu tabletek antykoncepcyjnych? bo każdego dnia słyszę nowy mit, to o mleku, to o 90% sokach owocowych, o napojach gazowanych, o herbacie z cytryną, o dużej ilości kawy :/ no za niedługo ludzie jeszcze wymyślą że wody pić nie można :/ i to samo tyczy się lekarstw/ziół.. czy można brac tabletki przeciwbólowe? ostatnio koleżanka opiepzyła mnie gdy zobaczyła że biorę tabletki ze skrzypem polnym (i innymi takimi specyfikami) na włosy/skórę i paznokcie.. powiedziała że przy tabletkach anty nie wolno... co jest prawda a co mitem?

Gość betty-83
Dziewczyny dajcie spokój jakie ja mam humory!Mój mówi że się o wszystko go czepiam , a jak spał miałam przebłysk humoru i troszke wlałam mu do buzi soku z cytryny Embarassed Laughing Laughing Rolling Eyes Rolling Eyes ale on chyba jest teraz bardziej wyrozumiały bo nawet się tak bardzo nie denerwował i tylko jak krzyczę to ...kotku uspokój się,wycisz,przytul się do mnie,dlaczego jesteś taka zła?Ja mam jedno wytłumaczenie jestem przed okresem,tylko ma być koło 13 września,czy to możliwe moje takie humory ?

Gość wolcia86
jeszcze jedno... czy to prawda, ze nie powinno sie popijac tabletek zadnym sokiem (wiem, ze grejfrutowym na pewno nie) i ze nie powinno sie popijac HERBATA ??? strasznie mnie zastanawia ta herbata.

Gość TENIA
Mam pytanie do pani Doktor. Mam 52 lata od roku nie mam miesiączki,czy napewno możemy współzyć bez zadnych zabezpieczeń.Już 8 miesięcy temu jak byłam u ginekologa to stwierdził,ze nawet jakbym miesiączkowała to nie ma takiej możliwości zebym zaszła w ciąże ale ja się bałam.Ale w koncu 2 miesiace temu zdecydowaliśmy z męzem,że zrobimy to normalnie.Ja jednak ciągle myślę,czy napewno nie jestem w ciąży,już zrobiłam się taka nerwowa i cały czas tylko o tym myślę.Proszę mi powiedzieć czy napewno już mogę być spokoja i nie myśleć ze może coś się wydarzyć.

Gość wolcia86
pani doktor, a dzis od rana mam plamię na brązowo ale tym razem z domieszką krwi.... brzuch mnie pobolewa tak jak przed okresem (mniej niz za3wsze, ale to ten specyficzny bol). Czy to normalne? przypominam , ze dzis wieczorem bede brala 12 tabletke z trzeciego opakowania.

Przepraszam ze znow zawracam pani glowe ale zastanawiam sie nad jedna rzecza.Jestem juz po zazyciu 1opakowania rigevidonu w ciagu 7 dniowej przerwy dostalam normalnie okres wszystko jak w zegarku,kochalam sie podczas niej z partnerem czy bylam wtedy zabezpieczona?Dzis biore 4 tabletke z drugiego opakowania i nie mam juz zadnych plamien ani dolegliwosci z czego bardzo sie ciesze.Chcialam tylko wiedziec czy podczas 7 dniowej przerwy istnieje mozliwosc zajscia w ciaze?dodam ze mialam wtedy okres:) z gory dziekuje za odpowiedz.

mam pytanko czy leki przeciwbolowe typu apap ibuprom obnizaja dzialanie tabletek anty?

Gość joguś
mam takei pytanie.... moja kolezanka zmieniała tabletki ostatnio i wystapiła u niej grzybica pochwy. czy to moze być spowodowane zmiana tabletek anty? bo sie troche, boje,z e moge miec to samo a teraz zaczynam rubilon, a po nich własnie kumpela miała takie dolegliwosći. Prosze o odp ...

Gość Jaaaaaaaaaaaaaa
blagam jest pani moja ostatnia nadzieja ;(;(;(;( a wiec.. okres dostalam 2wrzesnia skonczyl mi sie gdzies 7/8wrzesnia.. dzis w nocy moj chlopak wlozyl mi z dwa razy jego.. i kilka razy poruszl bez zabezpieczenia... nigdy tego nie robilam a wiec moje pytanie 1 jest takie czy to byl seks? i czy juz nie jestem dziewica? wspomne ze nie wlozyl go do konca...drugie pytanie to czy moge zajsc w ciaze?? moj chlopak twierdzi ze nie bo mam dni nieplodne .. ale ja si eboje i wole sie upewnic prosze niech mi pani powie :(:(

Jaaaaaaaaaaaaaa-..dziecko kochane to był seks, dziewicą nie jesteś już, w ciążę raczej nie zaszłaś... ps. poczytaj najpierw, naucz się swojego ciała a potem rób to i owo :/

Gość magdusia_21latek
czy to normalne ze w dniach plodnych ma sie bardzo duzo ilsoc sluzu? od meisiaca wpsolzuje z facetem i dopiero teraz mis ie zdarzaja takei duze ilosci, przezriczystko biale... troche sie martwie robilam test i wyszedl negatywny, jednak wycyztalam ze wlansie w ciazy ma si etakie uplawy? zaczynams ie bac

Gość magdusia_21latek
chcialam doddac ze jak siusima czuej tkai cieply mocz. do tego mam jakies zaparcia ciezko mis ie zalatwic, ale moze za malo jem bo sie stresuje

Gość carmina86
witam, biorac harmonet, rozumiem, że równiez w czasie dni płodnych jestem zabezpieczona???

Gość cekawska
Mam PytankOo dla pani doKtor które nurtuje mnie od Dluzszego czasu Mam nadzieje ze w KoncU zaspokoje swoja Ciekawości i posiade dodatkowa wIedze na ten temat:] czy jesli zazywa sie talbetki anty. moze w tym czasie zazywac narkotyki...chodzi mi czy obnizaja one w jakis sposób dzialanie pigulek....konkretnie chodzi mi tu o Palenie trawki i Amfetamine ...czy raczej nie ma To Wiekszego wplywu na antykoncepcje? z gory dziekuje za udziele odpowiedzi pani doktor=]

Pani doktor mam jeszcze pyt czy jezeli kobieta jest w ciazy to obojetne kiedy zrobi test ciazowy taki z apteki to on wykaze ciaze?bo tak sie dzis zastanawialysmy z kolezanka?

czesc dziewczyny... mam spory problem okres spoznial mi sie 12 dni a gdy wreszcie doczekalam sie tego dnia pojawily sie niewielkie plamienia..tzn z samego rana leci wiecej krwi pozniej przez reszte dnia tylko plamienia...i tak juz od 13 dni..:(((nie mam pojecia co jest grane :(( niby wczoraj juz tylko delikatne plamienie a dzisiaj powrocilo do normy znowu rano krew pozniej plamienie:((zdarzylo mi sie wspolzyc bez zabezpieczenia...boje sie ze ejstem w ciazy:(( czy to sa tylko tego objawy?? jakie inne moga byc??prosze odpiszcie odchodze od zmyslow:((

Gość Tenia
tajemnicza -ja myslę,ze to nie są objawy ciązy.A w jakim jesteś wieku?Gdybyś była w ciązy to plamnienie mogłoby być1-2 dni.Myślę ze powinnaś szybko zgłosić się do lekarza,może to jakieś zmiany chorobowe.Ale ze współzyciem bez zabezpieczeń uważaj.

Gość Tenia
tajemnicza a jeszcze jedno pytanie czy ostatnio nie byłaś przeziębiona lub może brałaś jakies leki?

Gość novynette
Witam!! Mam do Pani Doktor pytanie zaczęłam brać tabletki anty--novynette i mam wziazku z tym pytanie (jestem troszke przeziebiona)i czy moge brać wszystkie leki typu aspiryna,ibuprom itp.???????Czy sa ktoreś ktore zmniejszaja skuteczność i czy moge wszystko jesć normalnie (chodzi mi głownie o ser)

Gość MYsłowice
Witam to znow ja!! mam pytanie - czy tabletki na odchudzanie APLEFIT moga dzialac na tabletki anty "yasminelle"?? moga oslabiac ich dzialanie???

Gość mariejka28
Dzien dobry Pani Dr.:) Dawno nie pisałam ,nie wiem czy pani mnie pamieta ( prawdopodobienstwo ciazy ) Tak jak obiecalam wczeisniej piszę do pani po wizycie u mojego gina. Wiec wszytko w porzadku ,akurat mialam dni owoloowulacyjne i po badaniu powiedzl ze mam powiekszony jajnik lewy, moze byc spowodowany jajeczkowianiemi marwie sie o ten lewy jajnik wczoraj mnie kul wiec sadze ze wczoraj byla owulacja i przytulanko.Po rozmowie przypuszcza ze u mnie dochodzi do zaplodnienia ,lecz nie utrzymuje sie ,zapisal mi Luteine dopochwowo (prostregon mam nadizje ze dobrze napsialam nazwe tego hormonu) . Mam pytanie czytalam ze luteina jest na wywolanie miesiaczki a ja mam brac na podtrzymanie ? nie bardzo rozumiem ? i marwie sie o ten lewy jajnik ? pozdrawiam pania i czekam na odpowiedz.

Gość MYsłowice
czy tabletki na gardlo do ssania i inne leki na gardlo moga wplynac na oslabienie tabletek anty "y" ?bo gardlo mnei boli biore polopiryne s i wygrzewam sie tera ztakie dni do czestrzych przeziebien gryp itd.

Gość do ogolu
jacy wy jestescie dziwni zwracacie sie pani doktor nie wiedzac kto siedzi po drugiej stronie. a jak ktos ma jakas rade, bo akurat spotkal sie z takim czy innym przypadkiem to go wyzywacie i gadacie ze nadgorliwy. zamiast sie cieszyc i miec swiadomosc ze nie jestescie sami w danym przypadku. troche kultury. z tego co czytalam przewaznie pisza dziewczyny, kobiety a zachowuja sie tak wulgarnie. zapytajcie sie pani doktor co wam poradzi w sprawie beszczelnosci i dlugiego jezyka. to jest forum a na nim kazdy ma sie prawo wypowiedziec, szczegolnie ze wie co mowi. a ze dana osoba zalozyla ten topik to chwala jej za to macie gdzie zadawac pytania na ktore nie znacie odpowiedzi.

Gość betty-83
Witam wszystkie kobietki!jestem po 2 probie z clostilbyget(od 5- 10 dnia cyklu po 1 tabl)dzis mam 25 dzien cyklu i od rana bardzo boli mnie lewy jajnik-niewiem co sie dzieje,czy to dlatego ze jestem przed miesiaczka,chyba ze nareszcie sie uda.Prosze o pomoc

Gość MYsłowice
mam pytanie kolejne. jestem po 7-dniowej przerwie milam krwawienie i wszystko jest ok w 8-dniu zaczelam brac tabletki jzu bioer tydzien je i mam pytanie mam teraz bialy sluz co to moze oznaczac?bo on jest przez kilka dni np.3 dni i potem go nie ma potem znow po przerwie kolejne tabletki znow tak samo co to mzoe byc. taki bialy sluz gesty .

Pani doktor, zwracam sie ponownie do pani z pytaniem o temperature po owulacji. Odpisala pani, ze powinna byc podwyzszona o ok 0,5 stopnia. U siebie zaobserwowalam, ze po obudzeniu mam 36,8 - 9 a godzine pozniej (przez ta godzine szykuje sie do pracy i jem na spokojnie sniadanie) temperatura rosnie do 37, 1 - 2. Zastanawia mnie dlaczego tak sie dzieje, ze wzrasta ona o ok 0,2 stopnia? Czy podana przeze mnie temp moze swiadczy c o ciazy. Dodam, ze dzis jest juz 13 dzien podwysszonej temp i bodlesie by miesiaczka nie przyszla :)