Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Roxy Foxy

Czy Zachować niewinność do ślubu?

Polecane posty

Gość pffff
No i ja jestem 'obmacana lapami' :D i czuje sie z tym swietnie :)

Gość pffff
A wiedza wynika z ............ (prosze wpisac odpowiedz)?

Gość Kwiecieamoremija
Słusznie bo : 1)przyjemne to nie jest 2)moze byc niebezpieczne(choroby) 3)grzech

Gość pffff
Sa rozne przypadlosci - zaburzenia łaknienia (np. bulimia, anoreksja), sa zaburzenia libido - wszystko mozna leczyc :) brak apetytu jest stanem chorobowym, brak popedu seksualnego jest takze stanem chorobowym :)

Gość Kwiecieamoremija
ale nie znasz jej faceta!!!! chyba mówisz o swoim moze nie kazdy taki jest , jak ja kocha to mu to nnie potrzbne

Gość frk-099
Seks w związku jest istotna wartością, jednym z fundamentów ale... Takei rozmowy zawsze (na kafe) są chaotyczne. Takie mamy zdanie na temat miejsca erotyki w naszym życiu jaki mamy światopogląd. Zatem z punktu widzenia katolika (pomijam katolików na pokaz) przyjemność czerpana z pożycia seksualnego jest jedynie możliwa ale niezbędna. Jak powiedziała kiedyś jakaś pani poseł z LPRu (chyba?) jeśli w trakcie jest przyjemnie to dobrze a jesli nie to nie szkodzi.

Gość Kwiecieamoremija
a księża a jakos sie obchodza bez tego. moze ona ma księcia?

do Kwiecieamoremija Słusznie bo : 1)przyjemne to nie jest jest bardzo przyjemne, jesli kobieta tego pragnie ma odpowiednioego partnera i jest na luzie. to rozkosz jest ogromna 2)moze byc niebezpieczne(choroby) jeśli sie kocha z jednym partnerem nie ma zadnego ryzyka choroby 3)grzech jaki grzech?? w małzeństwie nie ma grzechu - przeciwnie grzechem jest jesli małzeństwo sie nie bzyka:D

Gość Kwiecieamoremija
Ciekawe komu nie szkodzi?! chłopu i tak wszystko jedno czy sie kobitka nacierpi czy nie

Kwiecieamoremija mmłody mezczyzna ma potrzeby, widocznie jestes zasuszoną dziewicą, która nigdy nie była nawet na rande:D skoro wierzysz w bajki ze dla facetów seks sie nie liczy. liczy sie i to bardzo! mezczyźni poprzez seks otwierają sie na miłosc, kobiety odwrotnie jelsi wiesz o co mi chodzi...

Gość Kwiecieamoremija
Do japonka: to co pieprzysz o jakiejś krwi jak tak super?

Własnie JAPONKO!!! Kwiecie ma racje a ty juz sie nie odzywaj nie znasz sie na młodziezy świecie pewnie masz z 60 lat

pieprze o krwi bo najczesciej wąłsnie sie tak zdarza ze kobieta czeka do slubu nawyobraza sobei ze bedzie raj a ma rozczarowanie i ból. inaczej jest jesli sie na ból przygotuje przezyje ten pierwszy raz a póxniej czerpie przyjemnosc. ale by czerpac przyjemnosc trzeba wyzbyc sie hamulców i zahamowan z mezczyzną a to juz ne kazda potrafi. a najczesciej nie potrafią tego te co czekaja do slubu.

Gość Tiaaa
Byłam na tym forum naturalnego planowania rodziny i ...tam same topki w stylu: co robić, żeby tego nie robić?...to po ślubie też??? Matko kochana!!! I jeszcze: narzeczeni bierzecie ślub, ślubni róbcie dzieci...

Gość Kwiecieamoremija
Zamykamy ten temat ze względu na gorszące treści.

a ciebie tak gorszy kwieciemaryja czy jak ty tam masz? :O współczuje twojemu przyszłemu mezowi o ile sie trafi taki kamikadze:O

Gość Tiaaa
Czyli według KK w sumie nigdy nie można, chyba, że się dzieci robi...

Gość Kwiecieamoremija
oj trafił sie jednak, i wyobraź sobie ze kocha jak sie czerwienie

ja jestem katoliczka, ale mam tez wielki temperament i to często wywołuje u mnie konflikty wewnętrzne... ale temperament często wygrywa, oj, często... obecnie jestem juz z narzeczonym ponad 4 lata, NASZ ZWIĄZEK zaczął się bardzo namiętnie, byłam jeszcze wtedy dziewicą, oddałam mu się po 3 miesiącach (zanim zaczęliśmy być razem - znałam go 3 lata 0 chodziliśmy do tej samej klasy w liceum), nigdy wcześniej czegoś takiego nie przeżyłam, nie potrafiłam się opanować... ] potem \"ten tego\" zdarzało się miedzy nami dość często, robiliśmy to wszędzie (nawet przed maturą na schodach!!:) ) jako ze oboje jestesmy praktykującymi katolikami, dopadały nas wyrzuty sumienia, ale pociąg fizyczny często był od nich silniejszy. teraz jest podobnie: z tym ze nie wspolzyjemy juz prawie rok, za 2 miesiace bierzemy slub, nie potrafilismy sobie odmowic jednak pieszczot i innych substytutow seksu... i tak chyba bedzie zawsze... ciągła walka, w której prawie zawsze wygrywa seksualność a nie religia:(

Gość Kwiecieamoremija
Japonka: znaczy co masz na mysli? do katoliczki: i jak matura?

po co sie wstrzymujecie rok? bez sensu, a loda mu robisz? substytuty! uwazasz ze jak mu zjedziesz ręką lub ustami to masz mniejszy grzech niz jakbys wpuściła go w cipke? myslenie polskich katolików!:O

kwiecie.. cos tam na mysli mam to, ze po slubie on bediz eliczył na czesty seksik, a ciebie bedzie czesto bolec głowa cobedzie prowadziło do konfliktów miedzy wami;)

spoko:) to juz dosc dawno bylo... ale zdaje mi sie ze wyczuwam ironię.... wiem, ze moja wiara nie jest na tyle mocna, zeby sie oprzec seksualnosci, ale nie twierdze, ze nie probuje..:( tylko ze nie bardzo mi wychodzi!!

moim zdaniem z seksem jest tak samo jak z jedzeniem - chce ci sie jesc to idziesz jesc bo jak bedziesz glodna za dlugo to sa problemy pozniej, tak samo z seksem, czujesz ze chcesz to musisz... a powiedzcie mi dlaczego jesli facet nie spusci sie przez tydzien to moze mmiec pozniej problemy z prostata? chodzi mi o to ze tydzien wstrzemiezliwosci to najlepsza droga do prostaty jesli chodzi o to ze naeet po slubie nie mozna, taka jest prawda... a o dopasowanie to sie katolicy przeciez martwic nie musza bo i tak im wolno uprawiac seks tylko jesli chca miec dziecko wiec to moze byc raz na rok wiec o jakim dopasowaniu rozmawiamy?:Pim to wszystko jedno skoro w ogole nie znaja seksu

Gość Kwiecieamoremija
nie bedzie dochodziło do konfliktów bo ja mu jasno wszystko mówie

w tych sprawach nie ma mniejszych albo wiekszych grzechow - grzech jest albo go nie ma! ciesze sie ze przynajmniej powstrzymac sie od seksu nam sie udalo, ale nie jestem swieta i ciezko mi zupelnie z tego zrezygnowac! nie uwazam ze moj grzech jest przez to mniejszy!!

to nie jest tak ze sie szczyce swoim katolicyzmem - ale ze mam powazny konflikt wewnetrzny!... no bo jak pogodzic jedno i drugie??