Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fleur de lis

500 - 600 kcal

Polecane posty

Gość Limonka20
Zapomniałam dodać, że sałatka owocowa I ma 145 kcal, co ni9niejszym czynię :)

Gość Limonka20
SAŁATKA OWOCOWA II (120 KCAL) -0,5 grejpfruta -1/3 jogurtu naturalnego (50g) -2 łyżeczki otrąb Grejpfruta podzielić na cząstki, polać jogurtem, posypać otrębami.

Gość Limonka20
MUESLI ŚNIADANIOWE (210 KCAL) -szklanka kefiru -2 łyżki musli -mandarynka. Mandarynkę podzielić na cząstki, wszystko wymieszać i zjadać ze smakiem :)

Gość Limonka20
SAŁATKA RYŻOWA (180 KCAL) -0,5 szklanki ugotowanego ryżu (najlepiej brązowego, bo jest zdrowszy) -jabłko -0,5 pomarańczy -5 winogron -cymanon Pokroić co wymaga pokrojenie, wymieszać, zjeść :)

Gość Limonka20
OMLET Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI -4 pieczarki -0,5 papryki -1 łyżeczka oliwy z oliwek -1 jajko -1 łyżka leka 0,5 %] -1 łyżka otrąb Paprykę i pieczarki pokroić, posmażyć na oliwie. Jajko "rozbełtać", wymieszać z mlekiem i otrębami. Zalać uduszone na patelni warzywa i smażyć pod przykryciem aż wierzch się zetnie.

Gość Limonka20
SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA+MASLANKA (135 KCAL) -2 marchewki -0,5 jabłka -1 szklanka maślanki Marchewki i jabłko zetrzeć i wymieszać. Zjeść popijając maślanką :)

Gość Limonka20
CHRUPKIE KANAPKI (180 KCAL) - 2 kromki pieczywa chrupkiego -2 liście sałaty -2 plastry sera żółtego -4 plastry pomidora Z podanych składników zrobić kanapki, co jak wiadomo nie wymaga wilkiej filozofii ;)

Gość Limonka20
SZASZŁYKI Z WARZYW (200 KCAL) -10 różyczek kalafiora -10 różyczek brokułów -20 pomidorów koktajlowych Kalafior i brokuły podgotować na półtwardo. Wszystkie składniki nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków.

Gość Limonka20
SAŁATKA FASOLOWA (190 KCAL) -1 jajko na twardo -2 łyżki czerwonej fasoli z puszki -plaster ananasa z puszki -kawałek pora -łyżka koperku -łyżka jogurtu. Pora pokroić w półplasterki, jajko w cząstki, ananasa w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami.

Gość Limonka20
RULONIKI Z SZYNKI Z WARZYWAMI (150 KCAL) -4 liście sałaty -4 plasterki szynki drobiowej -4 łyżki serka naturalnego homogenizowanego -kwaszony ogórek -0,5 małej papryki Ogórek i paprykę pokroić w słupki. Na każdym plasterku sałaty ułożyć po 1 kawałku wędliny, posmarować serkiem, ułożyć warzywa, zwijać jak roladę.

Gość czitaaaa
Wiecie co przykro mi ale chyba dieta którą stosujecie nie jest zbyt dobra, moze i szybko chudniecie jedzac 500 kcal, ale wasze organizmy sa inteligentne skoro od dlugiego czasu dostaja tak malo kcal to w koncu tak spowolnia metabolizm i tak sie przestawia ze to 600 kcal bedzie wam w zupelnosci wystarczyc a co za tym idzie jak wyjdziecie z diety i bedziecie jadly np 1200 to gwaltownie przytyjecie, poza tym czytalam ze niektore z was jedza czekolade w ramach tych kalorii, a pamietajcie ze kcal -kcal nierowna i jest roznica z czego pochodzi. Poprostu uwazajcie zeby nie miec efektu jojo

Gość Limonka20
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM (240 KCAL) -3 łyżki ugotowanego makaronu -1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym -0,5 papryki -1 łyżka groszku z puszki -3 łyżki jogurtu Paprykę pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Uważać przy doprawianiu, bo tuńczyk i groszek sa jednak dość słone.

Gość Limonka20
SAŁATKA BROKUŁOWO- TWAROŻKOWA (190 KCAL) Uwielbiam ją :) :) :) -mała miseczka ugotowanych brokułów -gruby plaster chudego twarogu -2 łyżki kukurydzy z puszki -1 łyżeczka oliwy z oliwek Ser pokroić w kostkę, wszystko razem wymieszać, doprawić i bardzo uważać, bo niektórym (like me ;) ) trudno poprzestać na jednej porcji :D

Gość Limonka20
KASZA GRYCZANA Z SEREM (200 KCAL) -1/3 torebki ugotowanej kaszy gryczanej -0,5 opakowania serka wiejskiego light -zielenina. Gorącą kaszę wymieszać z pozostałymi składnikami. I już :)

Gość Limonka20
KURCZAK Z ANANASEM -10 dag piersi z kurczaka -3 krążki ananasa z puszki -1 łyżeczka oliwy z oliwek Ananas i kurczaka pokroić w mniej niż więcej równą kostkę. Usmażyć na oliwie z oliwek.

Gość Limonka20
SEREK WIEJSKI NA SŁODKO (130 KCAL) Świetny gdy mamy "chcicę" na słodycze ;) Do serka wiejskiego light dodać 1 łyżkę kakao i rozkruszone w dłoniach 2 tabletki słodzika. Podpatrzone z forum o diecie SB i naprawdę pyszne :)

Gość Limonka20
RZODKIEWKOWY TWAROŻEK (180 KCAL) -150 g chudego twarogu -2 łyżki jogurtu naturalnego -15 rzodkiewek -pęczek szczypiorku -sałata Twaróg wymieszać z jogurtem, pokrojonymi w kostę rzodkiewkami i posiekanym szczypiorkiem. Podawać na liściach sałaty.

Gość Limonka20
To by było na razie na tyle, ale postaram się w najbliższej wolnej chwili dorzucić coś jeszcze. Mam nadzieję,że komuś się to przyda. Bo przecież odchudzanie może być naprawdę ciekawe i smaczne :) Ja dzięki moim licznym dietom odkryłam kilka naprawdę rewelacyjnych potraw, które na stałe zagościły w mojej kuchni ;) No dobra... A teraz zmykam... Do zobaczenia! A zaglądać będę jak najczęściej, bo strasznie tu u Was miło i sympatycznie :) No chyba, że mnie stąd wyrzucicie, ale tego akurat nie przewiduję, bo od razu widać, że fajne z Was laski ;) Buziaki :* :* :*

Limonka super przepisy:) sałatki to jest to co lubię najbardziej ja nadal nie mam apetytu... moja dieta nazywa się \"WYRZUTY SUMIENIA\"

Tralala, jeszcze nie ma 14-tej a ja już mam szlaban na jedzenie. :o Tzn już 550 kcal za mną, więc do końca dnia pozostaje mi woda i czerwona herbata. :o To wszystko przez to, że jestem przed okresem i chce mi się słodkiego 😭

Gość do limonka 20
podziwiam Cię że tak ładnie schudłas te 15 kg, a można wiedzieć w jakim czasie to osiągnęłas i co jeszcze robiłaś oprócz dietaki 500-600 kcal?z jakiej wagi startowałaś wtedy? Pozdrawiam.

hej dziewczyny..trzymam sie ale tak jakos slabo sie czuje:(:( normalnie nie mam na nic sily:( dietka idzie dobrze ale jakos tak mnie nosi..wiem tylko ze nie wart rzucac sie na jedzenie i ze bede miala wyrzuty sumienia dlatego jeszcze tego nie zrobilam. dzisiaj jakis 550 kcal mam za sobo ratuje sie woda..ale juz trudno mi tak idzie.Ale ja sie nie poddam..jeszcze troszke kg jakies 5 i koniec..jeszcze 5:) juz nie 15 tylko 5:) ta mysl mnie ratuje i mobilizuje:)

witam was laseczki :) u mnie dzis mija 2 dzien dietki 3dniowej ;) jakos daje rade chociaz troszke zglodnialam na wieczor wiec wypilam kawke :) nie powinna zaszkodzic... dzis waga pokazala 50,6kg wiec naprawde jest dobrze:D jutro na bank bedzie ponizej 50,5kg ! Niewiem czy jutro caly dzien bede na tej 3 dniowej -- moz tylko do poludnia a na kolacje zamiast ryby zjem sobie cos innego jakis serek wiejski lub chlebki ryzowe a waga i tak powinna spasc:P mam nadzieje ze bede mogla dzis usnac ale dzisiejszej nocy mialam taki plytki sen caly czas chyba z glodu:O dobra pocieszam sie ze jjutro koniec :D jeeaaa buziaki

Gość Limonka20
15 kilo schudłam w jakieś 2 miesiące. Przez pierwszy miesiąc stosowałam dietę i trochę ćwiczyłam- chudłam ładnie, ale bez jakichś spektakularnych efektów. W drugim miesicu zaczęłam dużo ćwiczyć. Bardzo dużo. Nawet 4 godziny dziennie. A 2,5 to było absolutne minimum, na którym rzadko poprzestawałam. Jeździłam na rowerze, na rolkach, skakałam na skakance, biegałam, kupiłam steper. No i oczywiście mnóstwo ćwiczeń na brzuch. Nie tylko tradycyjne brzuszki, ale też różne różności wyszperane w gazetach i necie. Ach! Jaki ja miałam wtedy brzuszek... :) Kaloryferek poprostu :) W ogóle całe ciałko miałam fajniusie :) Najfajniejsze było to, że jojo udało mi się uniknąć przez 2 lata. Fakt, że dalej zdrowo się odżywiałam, unikałam słodyczy i fast foodów, nie podjadałam wieczorami i wciąż dużo ćwiczyłam. Niestety przez ostatni rok przez własną głupotę i słabą wolę odzyskałam wszystkie kilogramy i to z nawiązką. Teraz muszę schudnąć 20 kg! Jestem jednak dobrej myśli i wierzę, że do końca roku mi się to uda :) Chcieć to móc :) Trzymajcie się, dietkowiczki :* :* :*

Gość Limonka20
Aha! Pytałaś jeszcze z jakiej wagi startowałam. 68 kg. Po odchudzaniu ważyłam równe 53 kg. To były czasy... :)

hej:) jutro do Was wracam, a nawet chciałabym jeśc mniej niż 500 kcal, od piątku do dziś nieźle żarłam:(Teraz zresztą chleję wino. MUszę do 3 września dojść do wymarzonej wagi, ale to chyba jest nierealne... pola, skinny, fleur i inne jesteście dzielne, buziaki:)

dzięki Nefi ale nie sądzę, bo cały dzień tyle ważę, a po wieczornym obżarstwie jutro ,może być tylko więcej. Jaką dietę mam zastosować, co by w ciągu tygodnia zrzucić co najmniej 4 kilo? Nefi a jak Twoje samopoczucie w związku z \"wyrzutami sumienia\"?

chyba mam nerwice... caly czas chodze jak kołek po domu jedzenie tylko skubię może trochę schudnę, ale narazie nie wchodze na wagę, może za jakieś dwa tygodnie