Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Ja tez zycze Ci Nowa kolezanko szczescia i usmiechu 👄 W dniu Twych Urodzin Każdy szczęścia Ci życzy. Ja, korzystając z tej sposobności, życzę Ci szczęścia i pomyślności, by to, o czym marzysz, się spełniło, a serce, które kochasz, przy Tobie było. Jasiek zachowuje sie jak Dziecko, chyba mu cos na sen zaplikuje... Stary maruda:-D

Gość halo__ halo__
hahahahahahah....granat ..bez ....zawleczki hi hi hi a w dodatku .. stary i rdzawy hi hi hi

Witajcie Szukam REUNION ,ale jej tu nie ma:(chyba

Gość halo___halo___
jasia ..w paski ..w kwiatki ....czy kropki ...pogubilam sie

A teraz zjem pomidorka i jakies kanapeczki! A na deser\" GRANATA\" hihihihihihihi....

Gość halo___halo___
ej ...tam ..wole ..adwokado...

Janusz jest moim przyjacielem.... Obecnie ma grype, marudzi jak mops... Teraz wiem , ze jestes z Piateczkowa....:-D Spadam bi ciezko oblozny wola:-D Uspie go i wpadne....

Gość niesmiala
Czesc! Ja was narazie poczytam ....

Gość Jacek48
DLa SAMOTNEJ 50 :) Dużo szczęścia i radości, które niechaj zawsze gości w dobrym sercu, jasnej duszy i niech wszystkie żale głuszy.

Gość Jacek48
Wiosenko jestes Wspaniala :-D Dla Ciebie Wiosenko:) KOBIETA Niby „Puch Marny” A jednak: - zapach lasu, wody i łąki - blask księżyca - piękno krajobrazu - urok polnego kwiatu Partnerka Motyla i ładnych z ZOO ptaszków Żaru matury i głębi smutku To tchnienie, kochanie uczucie wzajemności rośliny zaufanie „rozkwit miłości – bez ości” Towarzystwo Miłośników Recza

Gość Jacek48
A ten Wiersz jest Dla wszystkich Kobiet z " Naszej Oazy" KOBIETO ! Jesteś jak promienne słońce odbijające się w jeziora głębi Twe piękno, jak róża z płatkami porannej rosy, oczarowuje me serce łaknące miłości Nie jesteś puchem marnym, jak mówią romantyczni poeci. Jesteś dla mnie drzewem życiodajnym, koisz me cierpienia i sprawiasz, że odczuwam mocniej z każdym dniem bicie swego serca.

Jacku, jakis Ty kochany:-) Tylko nie wiem czym sobie na to zasluzylam? Ale nie powiembardzo milo mi sie tak kolo serca zrobilo...:-D Ja zycze Ci udanego zwiazku z poznana dziewczyna.... A to dla Ciebie,a moze dla Was:) Irena Jarocka » Kocha się raz Powiedz, dlaczego drażnisz się ze mną aż tak? Robisz na przekór, jak możesz, człowieku, no jak? Ci, co się lubią, chętnie się czubią, to fakt. Mówiąc najprościej, podobno miłości to znak. Kocha się raz, potem drugi i trzeci i znów, bo drzemie w nas tyle celów i pragnień i snów. Kocha się raz, wierzy w gwiazdy, kabały i sny, słońce sie rodzi nad naszą nadzieją, że teraz to właśnie ty. Długo szukałem, aż cię spotkałem w dzień zły, burza z wichrami i deszcz z piorunami, to ty. Przyznaj się, trudno - było ci nudno, czyż nie? Już nie udawaj, za życia przyprawę masz mnie. Kocha się raz, potem drugi i trzeci i znów, bo drzemie w nas tyle celów i pragnień i snów. Kocha się raz, wierzy w gwiazdy, kabały i sny, słońce sie rodzi nad naszą nadzieją, że teraz to właśnie ty. Kocha się raz, potem drugi i trzeci i znów, bo drzemie w nas tyle celów i pragnień i snów. Kocha się raz, wierzy w gwiazdy, kabały i sny, słońce sie rodzi nad naszą nadzieją, że teraz to właśnie ty. Wpadam tak z doskoku:-D

Jeszcze jedno! Moze w Oazie bedziemy Twoje zareczyny albo wesele swietowaly:-D Zycze Ci Tego z calego serca:)

Gość Dobra Wróżka ALA
Witam! Czas juz na bajke :-D Zakladam okulary... http://www.gify.liq.pl/bajki/wrozki/wrozki_www_gify_liq_pl%20(21).gif Na dobranoc Tylko dla Doroslych:) Bajka o jabłuszku Siedział robaczek na drzewie i zobaczył jabłuszko. Myśli sobie: zjem jabłuszko. Ale po chwili myśli: Poczekam, dojrzeje, będzie lepsze. Przyleciał ptaszek i zobaczył robaczka. Myśli: zjem robaczka. Ale od razu stwierdził: Poczekam, robaczek zje jabłuszko, będzie lepszy. Na drzewko, po cichutku wszedł kot i zobaczył ptaszka. Myśli chytrze: zjem ptaszka. Ale za chwilę myśli: Poczekam, ptaszek zje robaczka, będzie lepszy. W końcu cierpliwość wszystkich została nagrodzona. Jabłko wreszcie dojrzało i tak, jak każdy z nich pomyślał, tak zrobił. Robaczek zjadł jabłuszko, ptaszek zjadł robaczka, a kotek zjadł ptaszka. Ale po tym ptaszku, taki się zrobił ciężki, że spadł z gałęzi, wprost w wielką kałużę... Jaki z tego morał ? Im dłuższa gra wstępna, tym bardziej wilgotne futerko :) Morał drugi: Dobrego kochanka poznasz nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy :)

Gość Dobra Wróżka ALA
Sorry ! Blad! To zaczynam drugi raz:-D http://www.kalisz.mm.pl/~ulka/grafika/wrozka.gif Ciiii:-D Bajka o żabce Za siedmioma górami, za siedmioma lasami, za siedmioma morzami, za siedmioma jeziorami, za siedmioma... może już nie przesadzajmy... żyła piękna księżniczka. Pewnego razu, o poranku wyszła przed dom, popatrzyła w lewo, popatrzyła w prawo, popatrzyła za siebie, popatrzyła przed siebie (ale ona się wierci:) i rzekła: - jak ja mam kurwa wszędzie daleko... Zaraz, to nie ta bajka... dobrze, już mam właściwą, więc zacznę jeszcze raz: zacznę jeszcze raz: Pewnego razu szedł sobie chłopak przez las. Idzie, idzie, idzie, idzie (nie wiem, jak daleko ma jeszcze...) No dobra... W końcu słyszy jakiś głos dobiegający z ziemi: - Hej! Człowieku! Schylił się, myśląc, że to jakiś krasnoludek, tudzież inny elf, szuka, szuka a tu ŻABA. Pyta się jej: - A coś Ty za jedna? Żaba mu odpowiedziała: - Jestem zaklętą księżniczką. Jeżeli chcesz, to możesz mnie odczarować. Wystarczy, że mnie pocałujesz. A on nic nie odrzekł, tylko uśmiechnął się, podniósł żabkę i schował do kieszeni w koszuli. Żabce języka w gębie zabrakło (umrze biedactwo z głodu, bo nie będzie miała czym much łapać:) Po chwili ochłonęła i kusi z kieszeni biednego chłopca: - Odczaruj mnie, proszę. Jeżeli to uczynisz to... to... to będziesz mógł przez tydzień robić ze mną co zechcesz! - szybko dokończyła obietnicę żabka. Chłopak ponownie nic nie odrzekł. Wyjął tylko żabkę z kieszeni, uśmiechnął się, schował do kieszeni i poszedł dalej. Żabka już nieco przyzwyczajona, po pierwszym szoku, ochłonęła trochę szybciej. Po chwili znów odzywa się do niego w te słowa: - Odczaruj mnie, proszę. Jeżeli to uczynisz to będziesz mógł przez miesiąc robić ze mną co zechcesz! - widać zdesperowana była biedaczka... A biedne, kuszone chłopię nic... Wyjął tylko żabkę z kieszeni, uśmiechnął się, schował do kieszeni i poszedł dalej. Żabka na to wzięła się na odwagę (była wszak bardzo przyzwoitą i dobrze wychowaną księżniczką) i powiedziała: - Odczaruj mnie, proszę. Jeżeli to uczynisz, to będziesz mógł przez rok robić ze mną, co zechcesz! A chłopiec tylko wyjął żabkę z kieszeni, uśmiechnął się, schował do kieszeni i poszedł dalej. Żabka już całkiem zrozpaczona, straciła nadzieję na zdjęcie klątwy rozpłakała się i pyta się go: - Powiedz mi, czemu ty taki dziwny jesteś? Mógłbyś przez rok robić ze mną co zechcesz, a ty nic... Na co wreszcie zareagował. Wyjął żabkę i odpowiedział jej: - Widzisz żabko... ja jestem informatykiem. Na co mi dziewczyna? A taka gadająca żabka, to bardzo fajna rzecz... :-) DoBRANOC

Gość niesmiala
Wrozko Alu czekalam na Ciebie[ usta] Lubie Twoje Bajki... Jestescie wszystkie Kochane, bardzo lubie Was👄 Świat to my Zieleń liści, promień słońca świat na pewno nie ma końca. Powiew wiatru, ptaków śpiew Oddech świata to szum drzew. Kropla deszczu, morza toń Świat jest życiem, więc go chroń! Duży słoń i mrówka mała w czystym żyć by chciała. Lasy, łąki i pustynie Przez człowieka to dziś ginie A gdzie są ci dobrzy ludzie, Co przyrodę chronią w trudzie? Agnieszka Ryńska kl. VI d Samotna 50... Wszystkiego dobrego❤️

Gość niesmiala
fajnie Wyszlo!

Gość niesmiala
A Was zostawiam z kochana Marylka:) Przypłynęła z wielkich rzek bossa nova - szabada, czyste serce ma jak śnieg, choć mówią o niej tu inaczej, na śniadanie cukier je, nocą pije biały dżin, a nad ranem, gdy ja śpię cichutko z zimna drży i płacze: Wezmę cię do łóżka nie płacz już głuptasie, patrz, tu jest poduszka i dla ciebie jasiek, wybacz, wybacz że nago śpię.. Ogrzej się na płatkach szmatkach i różyczkach tam, gdzie sny są moje będzie i muzyczka - wybacz, wybacz że nago śpię... Migdałowy zapach twój w moje włosy wplątał sen, widzę znów motyli rój i kwitnie, kwitnie len w dolinie. Kupię ci żywego lwa byś jak w domu miała tu posłuchajmy, co tak gra i żali się nam jak dziewczyna. Wezmę cię do łóżka, nie płacz już głuptasie patrz, tu jest poduszka i dla ciebie jasiek, wybacz, że nago śpię.. Ogrzej się na płatkach szmatkach i różyczkach tam, gdzie sny są moje będzie i muzyczka - wybacz, że nago śpię. Na zielonym stole stoi pełna szklanka, czyś ty mi piosenka, czyś ty mi kochanka, wybacz, że nago śpię.. Noce niedośnione oczy nieprzytomne, tańczy panna młoda, życia nam nie szkoda, wybacz, ze nago śpię. Zapłakałaś dziś przez sen i wołałaś... Nie, nie mnie. Arcysmutny to był tren i nie wiem, czy to źle - czy pięknie... Zapamiętam dotyk twój i sukienki z czarnych róż, a ty mnie się trochę bój i nie myśl, że mi serce pęknie... Sama idź do łóżka, nie płacz już głuptasie patrz, tu jest poduszka i samotny jasiek, wybacz, że nago śpię... Ogrzej się na płatkach szmatkach i różyczkach tam, gdzie sny są moje nie śpi już muzyczka, wybacz, że nago śpię.. Na zielonym stole stoi pełna szklanka, czyś ty mi piosenka, czyś ty mi kochanka - wybacz, że nago śpię Noce niedośnione, oczy nieprzytomne, mija w rzece woda, mija bossa nova - wybacz,że zbudzę się... że sama śpię...

Oj, oj , Niesmiala Ty sie nam rozkrecasz:) Super! Ja tez zycze juz milych snow... Dobranoc, Dobranoc bo juz ksiezyc swieci...:) A moze ktos woli tak? Pora na dobranoc, bo juz ksiezyc swieci, dzieci spac juz ida, mis po flaszke leci. Hihihihihi! Do jutra ]👄