Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość L9+

Cienkie włosy... skazane na ścięcie?

Polecane posty

Gość L9+

Mam średniej długości cienkie włosy... No niby źle nie wyglądają, ale ładnie też wcale. Czy cienkie włosy są zawsze skazane na ścięcie? Marzę, żeby zapuścić włosy... wzmocnić je, zagęścić... strasznie wolno mi rosną...

Gość zskckiawnweu
zawsze można je tak wycieniować, żeby się wydawało, że jest ich więcej... ;)

Gość L9+
moze jakies linki? Ale jezeli wycieniowac, to jak? Chyba nie na calej dlugosci...

Gość choroba weneryczna
przy cienkich włosach cieniowanie da taki efekt, że bedziesz wyglądac jak zmokła kura z trzema piórkami na krzyż ścieniować owszem, ale bardzo niedużo no i włosy tak z 10 cm za ramiona to max

Gość zskckiawnweu
no właśnie od samego czubka głowy trzeba wycieniować, żeby był efekt push up ;) tylko że trzeba się liczyć z tym, że cieniując całe włosy trzeba będzie je codziennie układać, żeby nie wyglądały jeszcze gorzej niż wcześniej. a jak długie włosy masz teraz?

Gość zskckiawnweu
albo ewentualnie można sobie zrobić lekkie fale, wtedy będzie git nawet bez obcinania

Gość L9+
Długość włosów- około 10 cm za ramiona. Marzą mi się dłuższe... Mam wszędzie na głowie takie "meszki" włosów, które prawie wcale nie rosną... Szkoda, bo może gdyby rosly, to wlosy bylyby gęściejsze troszkę...

Gość truudi
moze łykaj cynk, no aole cudów nie zdziałasz, taka twoja uroda wiem, bo sama mam cienkie włosy - gęste, ale cienkie i bardzo miekkie; jak je zapuszczę za długie, to wyglądam jak pozal się boże jakas topielica mam fajny szampon i od niego włosy się robia trochę sztywniejsze, sante sie nazywa, ale nie wiem, czy w Polsce jest może spróbuj wypłukac po myciu włosy woda z domieszką piwa, może to ci je trochę "wzburzy"

Gość moniqa01
ojj to u mnie na glowie jest cos zupelnie odwrotnego... nie bez przesady oczywiscie :P ale ja mam gęste wlosy...

Gość truudi
trwałej nie polecam - chwilę bedzie dobrze, a potem tragicznie

Gość to ja inaczej poradzę
Idz do dobrego fryzjera i zamiast cieniowac włosy niech podzieli je na warstwy. Zcinasz włosy tak że każda warstwa powinna byc o centymetrlub pół centymetra krótsza od poprzedniej (patrząc od czubka głowy). W efekcie końcowej ostatnia warstwa włosów, ta spodnia na karku powinna byc najkrótsza. Tak ścięte włosy będą się naturalnie puszyc i będzie sie wydawało ze jest ich optycznie więcej. Tradycyjne zaś cieniowanie sobie daruj bo włosy zamiast zyskac na objętosci będą jedynie wyglądac na zniszczone i pokruszone. W tradycyjny sposób cieniuje sie jedynie zbyt gęste włosy by nie były zbyt cieżkie i przyklapnięte.

Jest jeszcze cos takiego jak trwała headlines. Ma nadawac objętosc i polega na tym że w specjalny sposób unosi sie włos od skóry głowy by lepiej się układał. Możesz też spróbowac szamponów nadających objętosc (volume) lub pianek do stylizacji. Wgniatasz trochę pianki w wilgotne włosy, lekko nakręcasz na wałki itp... możesz też próbowac suszyc włosy suszarką z dyfuzorem lub susząc włosy zwykłą suszarką wgnieśc odrobinę pianki we włosy a potem suszyc włosy przechylając głowę w dół....

Gość L9+
Wiem, ze na grubosc wlosa nic nie da sie zrobic, a na gęstość? Żeby ten meszek włosów zaczął mi rosnąć...

Skoro masz taki rosnący meszek to dobry znak. Gorzej gdyby wypadały włosy i nie odrastały nowe. Nie wiem czy to prawda ale słyszałam że naturalna henna pogrubia włosy. Mam na mysli tą rudą. Pokrywa włos taką jakby warstewką, włosy są wtedy bardziej lśniace i gładkie.Henna dobrze służy przetłuszczającym sie włosom bo je lekko wysusza. Gorzej sprawdza się na włosach suchych i zniszczonych (nie polecam) Jedno ale, raz zafarbowane henną włsoy możńa tylko zciąc, bo nie da rady zdjac barwnika. Z czasem blednie, ale nie da sie go rozjaśnic. Po ziołowych farbach nie wolno używac farb chemicznych. Więc pozostaje jedynie poczekac aż włosy odrosną i podciąc końcówki.

Gość kasia8732
Mam podobny problem.A jak wytłumaczyć fryzjerowi żeby mi tak warstwowo pocieniował włosy jak któraś dziewczyna wyżej opisała?Jest jakaś fachowa nazwa??

ja mam włosy cieńkie i delikatne(choć wcale nie jest ich aż tak mało).heh i wiecie co są prawi do pasa i wcale nie są pocieniowane tylko prosto ścięte-wyglądają świetnie:)włosy mam proste i ścięcie podkreśla ich delikatność i prostote ,niestety muszę myc je codziennie,ale to już inny problem :)

acha wiecie co myślę sobie że pocieniowane włosy raczej nie wyglądają dobrze na cienkich i delikatnych włosach-wygląda to dobrze na kręconych włosach... ale to już moja prywatna opinia.

Gość marceliona
dziewczyna mojego brata ma bardzo cienkie wlosy,szybko ma oklapniete po umyciu,ale ostatnio fryzjer tak fajnie jej je podcial ze naprawde wyglada lepiej.ma tak do konca szyji wlosy i tak wlasnie pocieniowane ze wystarczy reke we wlosach tak "przetrzepac" i juz jest lepiej,takie gestsze sie wydaja.....

Ja tez mialam dlugie wlosy,ale ostatnio scielam krociotko,kawalek za ucho.Wszyscy mowia,ze teraz wlosow wyglada naprawde o wiele wiecej.Ja tez to zauwazylam.Mam nadzieje,ze jak odrosna to beda troche zdrowsze i grubsze.Slyszalam o bardzo dobrym, szamponie ktory stymuluje odrost wlosow.Zastanawiam sie nad jego kupnem....jego nazwa to Dermena.Wpisz w goole i sprawdz....same pozytywne opnie