Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brayana

Kobiety 45 + Jak zatrzymać czas-radykalne zabiegi

Polecane posty

Witaj Agata1963 i dzięki za potrzymanie na duchu. Cieszę się , że w końcu czegoś dowiedziałam się o Dr Baczewskiej -Staszak. Inaczej jest jeśli znajdzie się tylko reklamę w internecie , a inczej jeśli usłyszy się opinie od osób prywatnych. Piszesz , że koleżanki , które do niej chodzą wyglądają naprawdę rewelacyjnie. Miło takie opinie usłyszeć. Z mniejszym strachem będę jutro szła do gabinetu !!! Może i ja będę następną osobą , która będzie zadowolona ?? Mam nadzieję. Agatko , napiesz mi ile miałaś zabiegów z kwasem hialuronowym ? Bo z tego co piszesz , to nie we wszystkich zabiegach był on u Ciebie stosowany. Oczywiście chciałbym jak najwięcej zaaplikować sobie tego kwasu , ale jest on drogi. Nie wiem więc czy wyrobię finansowo. Tak, rzeczywiście spotkałyśmy się na tym topiku o lipolizie. Też myślę o podbródku , ale najpierw chcę porządnie odżywić skórę co by nie chciała mi zwisać !!! Potem ewentualnie chcę sobie wypełnić zmarszczkę pod podbródkiem, ale do tego to jeszcze długa droga. Najpierw seria zabiegów mezoterapii. O botoxie też czytałam i się nad nim zastanawiałam. Ponoć bardzo ważne jest miejsce iniekcji i od niego uzależniony jest efekt. Np: efekt bardziej otwartych oczu. Szkoda, że Ci ten zabieg źle zrobili i uzyskałaś efekt oczu bardziej przymkniętych. Tu można tylko pocieszyć się tym , że nie jest to na stałe i za jakiś czas minie. Trzymam więc kciuki , aby u Ciebie minęło jak najszybciej. Oczywiście po zabiegu napiszę jak było. Pozdrowionka !!!

Hejka. Zabiegi z kwasem hialuronowym mialam co druga wizyta,czasami nawet jedna po drugiej,bo jak pisalam ,troche tego kwasu zostawalo po poprzedniej aplikacji i wtedy doktor sobie wybieral ,gdzie mi te resztki wstrzyknie,tak wiec wokol oczu i i na granicy szyi i dekoltu najczesciej. Lec smialo na te zabiegi,ciekawa jestem ,jak bedziesz miala aplikowane w dekolt,boja mialam metoda depozytow,takie bąbelki,ktore znikaly po dwoch dniach,w Dermisie dekolt robia jak twarz,metoda wielu mikronakluc,ciekawa jestem jak robi drBaczewska. Ja terazrobie mezoterapie na nogi ,brzuch i posladki,na cellulit,ja te miejsca mam,niestety,nadmiernie rozrosniete:(( i zadne diety,gimnastyki i inne cuda -masaze nie pomagaja.Jestem dopiero po pierwszym zabiegu,a tzreba min 10wziac,zeby byly efekty.Chociaz dr mnie zalamal,jak powiedzial ,ze sa babezki,na ktore to nie dziala i jak zauwaze,ze po 6zabiegach jest zero efektu,to szkoda kasy.Ja nie chce byc ta babeczka niektora:(

No i jestem po wizycie u pani doktor Elżbiety Baczewskiej-Staszak. Pani doktor była bardzo miła i objaśniała wszystko o co tylko się zapytałam. Tak to długo trwało , że minęła godzina i przyszła następna klientaka !!! Teraz po konsultacji mam mętlik w głowie. Chciałam zrobić zabieg mezoterapii i to od razu , ale pani doktor zaczęła namawiać mnie na fotoodmładzanie , gdyż ponoć ten zabieg daje od razu widoczne rezultaty. Nie wiedziałam na co się zdecydować, bo o fotoodmładzaniu niewiele czytałam. W rezultacie tak długo zeszło na dyskusji , że w końcu dziś nie miałam NIC zrobione !!! Umówiłam się na ten piątek i nawet nie wiem jaki będę miała zabieg. Może po prostu oddam się w tak zwane dobre ręce ? Może lepiej nich ktoś kto się na tym dobrze zna zadecyduje o mnie ? Co o tym myślicie ? Oczywiście pani doktor zaproponowała mi również botox, aby unieść powiekę górną i wypełnienie zmarszczki pod brodą i krioterapię i lipolizę , tylko wszystko po kolei. Mezoteriapia też ma być , ale później po footoodmładzaniu, aby nawilżyć skórę. W głowie pomieszało mi się od tego wszystkiego. Teraz sama nie wiem co mam robić. Agata , rozmawiałam również z panią doktor o tym dlaczego u Ciebie mógł powstać efekt bardziej przymkniętych oczu po botoxsie. Pani doktor wyjaśniła mi , że taki efekt może powstać przy likwidacji zmarszczek poziomych. Mięśnie trzymające brwi są wówczas sparalizowane. Aby uzyskać efekt podniesionej powieki górnej, botox wstrzykuje się w inne miejsce. Ta doktorka robi zabiegi botoxem od 10-ciu lat i chyba zna się dobrze na tym. Teraz czekam na kolejną wizytę. Buziaczki

Cześć dziewczyny! Brayana ciekawa jestem na czym polega to fotoodmładzanie.Czy p.doktor mówiła ci coś bliżej na ten temat.Jeżeli możesz to pisz przy okazji ceny poszczególnych zabiegów,serdecznie pozdrawiam.Całuski

46-latka Fotoodmładzanie jest to zabieg polegający na odmładzaniu przy pomocy światła. Nie tylko poprawia wygląd skóry, ale również ją leczy. W ten sposób likwidowane są objawy starzenia oraz wszelkiego rodzaju zmiany pigmentowe: przebarwienia, piegi, plamy posłoneczne i starcze. Używane jest do tego celu silne światło o odpowiedniej długości fali, które pobudza komórki skóry właściwej do produkcji kolagenu. Jednocześnie dochodzi do skracania i przebudowania włókien kolagenowych, zwiększa się odżywienie i dotlenienie skóry. Wiązka światła laserowego operuje w obrębie skóry właściwej, pobudzając fibroblasty i zmuszając je do regeneracji i produkcji nowych włókien kolagenowych. Cena jednego zabiegu jest uzależniona od wielkości naświetlanego miejsca. Np: na całą twarz i szyję wynosi około 500 złotych. Za sam owal twarzy i szyję pani doktor powiedziała mi , że trzeba zapłacić 200 złotych. To samo jest jeśli chodzi o inne zabiegi. Mezoterapia na szyję 150 zł , na twarz 150 zł, ale przy użyciu kwasu hialuronowego już po 300 zł. Wszystko zależy od ilości zużytego na zbieg materiału. Pozdro

Pani dr Baczewskama racje,ja mialam likwidowane poprzeczne zmarszczki na czole,ale gdybym wiedziala ze taki jest skutek \"uboczny\" wolalabym zostac z tymi zmarszczkami.Teraz czolo mam plaskie i sztywne jak deska,ale nie koniecznie efekt estetyczny zadawalajacy.Cale szczescie ,ze to przemijajacy defekt i kiedys zrobie inaczej i u kogo innego. Fotodmladzanie-zdaje sie ze to ulubiony sposob odmladzania pani doktor,bo kolezanka byla i tez jej to zaproponowala i zrobila oczywiscie.Twarz po tym jest zaczerwieniona,ona tez dekolt robila,przyjechala do mnie w drodze powrotnej z zabiegu,troche wygladala ,jak indianin,ale teraz rewelacja,no ona ma jeszcze delikatny botox na czole-naprawde super!Ja tez tak chcialam -buuuuuu,jak ja zobaczylam po jakis 3 tygodniach,kiedy ona wizytowala sie u dr.baczewskiej -naprawde wyglada odmlodzona,taka wypoczeta i swieza. A jeszcze o tym zabiegu -mowila ze bolal jakby ja ktos wrzatkiem dotykal ,ale to trwa ulamek sekundy,taki impuls.Zreszta to bardzoindywidualna sprawa,ja moze mezoteapia by bolala,mnie tak srednio raczej.przepraszam za takie posklejane slowe,ale moj klawisz spacji nie zawsze zaskakuje.A nie chce mi sie wszystkiego potem poprawiac.To tak k woli informacji,ze nie jestem debilem i wiem ,ze pisze sie rozdzielnie:)

Dziewczyny dzięki za tyle wiedzy,cieszę się bo już będę wiedziała co i jak,skoro to fotoodmładzanie jest skuteczne to chyba zacznę od tego.Ale na razie zbieram kase mam nadzieję,że do świąt coś uzbieram Do tego czasu nadal będę zbierała wasze doświadczenia. Bużka i dzięki

Gość jedyne rozwiązanie
w dawnej NRD sportsmenki celowo zachodziły w ciąże ze swoimi trenerami i w odpowiednim momencie poddawały się skrobance by zmobilizować regenerację organizmu i uzyskać rekordowe wyniki. Podejrzewam, że coś takiego może też odmłodzić organizm starzejącej się kobiety. Mogę ew. użyczyć czego potrzeba i to z przyjemnością. Jest to jedynie słuszny radykalny zabieg połączony z przyjemnością. Co Wy na to?

Gość jedyne rozwiązanie
cyt. Agaty"....To tak k woli informacji,ze nie jestem debilem i wiem ,ze pisze sie rozdzielnie Komentarz: Droga Agaciu, im bardziej będziesz się tłumaczyć, tym więcej błędów będziesz robić, vide wyżej .

z tego co widzę jest to temat o urodzie ,jesli chcesz poprawiac błedy ortograficzne to załóż nowy temat np pt dyktando

Gość karoro 13
Brayana... aczy dr powiedziała, co jaki czas trzeba te zabiegi powtarzać, jak długo utrzymuje się efekt? Wiem ,że botox trzeba powtarzać co 6-8 m-cy ,a koszt ok. 800zł. Jak to jest w przypadku mezo..?możesz coś powiedzieć? Podobno odchodzi się od botoxu?,też mam mętlik inie wiem co lepsze?

Agata 1963 Jasne , że fotodmladzanie jest ulubionym sposobem odmladzania pani doktor. Pewnie ma nowy sprzęt i musi na nim zarobić. Mam jednak nadzieję , że daje ten zabieg jakieś widoczne rezultaty , o czym wspominasz jeśli chodzi o Twoją koleżankę. Czytałam na forum różne wypowiedzi na temat fotoodmładzania, ale i tak spróbuję skoro nawet jeden zabieg ma być widoczny na buźce. Pani doktor mówiła , że powinno robić się go raz na pół roku, a ja czytałam gdzieś , że musi być seria zabiegów. Nie wiem co o tym myśleć , ale poddam się po prostu sugestii pani doktopr. Ona ma praktykę i chyba wie co robi. Znalazłam stronkę z opiniami o jej gabinecie: http://www.trojmiasto.pl/ob.php?id_ob=12712&akcja=wyniki karoro 13 jeśli chodzi o mezoterapię musi być seria zabiegów. Agata 1963 pisała na ten temat, poczytaj o tym ciutkę wyżej. 46-latka dobrze że zbierasz kasę i ja też tak robię. Powiem Ci tylko tyle , że po konsultacji u pani doktor rozwiały mi się wszelkie wątpliwości na temat czy warto te pieniądze wydać na zabiegi , czy też nie. Teraz wiem , że WARTO !!! i już nie mogę doczekać się zabiegów, a przede wszystkim ich rezultatów !!!!!!!

Witajcie dziewczyny ! Jestem już po zabiegu fotoodmładzania, czyli po laserowym ujędrnianiu skóry. Jest to metoda regenerowania naszej skóry za pomocą oddziaływania na skórę wiązką światła. Urządzenie IPL czyli Intensywne Pulsujące Światło emituje w tym samym momencie różnej długości fale we wszystkich kierunkach. Dzięki temu można likwidować wiele efektów fotostarzenia równocześnie. Dzisiaj zdecydowałam się na zrobienie owalu twarzy, policzki po bokach i szyję. W tych właśnie miejscach czułam największą potrzebę na poprawę wyglądu. Pani doktor posmarowała mi skórę takim bardzo zimnym żelem, po czym zaczęła jeździć głowicą, która emitowała światło. Podczas tego zabiegu wytwarzało się dosyć intensywne ciepło. Uczucie jak dla mnie całkiem przyjemne , nic mnie nie bolało, ani nie parzyło. Na twarzy miałam też popenkane naczynka , więc pani doktor \"ostrzelała\" mi te miejsca. W momencia strzału lasera czułam pieczenie , które trwało bardzo krótko. Nie był to jednak zabieg nieprzyjemny. Całość kosztowała ..... 200 złotych !!! Po zabiegu: Od razu zobaczyłam , że owal twarzy znacznie się poprawił, tzn. podciągnął do góry ! A skóra zrobiła się bardziej napięta. Oczywiście nie jest to jeszcze buźka noworodka , ale taka nigdy nie będzie, hi, hi... Zmarszczka pod brodą trochę się spłyciła , ale nadal jest. Na to potrzeba trochę więcej zabiegów i to różnorodnych. Ja mam zaplanowany jeszcze jeden zabieg fotoodmładzania na początku grudnia. W połowie listopada idę na pierwszy zabieg mezoterapii, której oczywiście chcę wykonać serię, tj: 4 do 6-ciu zabiegów. Na sam koniec , kiedy już kompletnie ujędrnię sobie buźkę , wypełnienię zmarszczkę pod brodą. No chyba że już nie będzie już takiej potrzeby ? Dziewczyny, a co u Was ????

Brawo Brayana! Tak zachecajaco opowiedzialas o tym fotoodmladzaniu,ze zaczynam sie kusic na ten zabieg.Tez zrobilabym owal twarzy.Moje kolezanki mowily,ze troche pieklo,ale twarz nawet nie tak bardzo,ile dekolt.A mialas zaczerwieniona twarz potem? Ja dzis u dr Kamili Szarmach w Dermisie zrobilam sobie usta-wygladaja super ,obrzek byl niewielki,utrzymywal sie jakies 3 godz.Podnioslam tez,tzn ,dr mi podniosla kaciki ust,jestem bardzo zadowolona,mialam wypelniane surgidermem.,bo mi bardziej zalezalo na kacikach(same usta zwyczajowo robi sie surgilipsem). Robilam tez dzis druga mezoterapie na pupsko,uda i brzuch,cholera,jak mnie dzis bolalo,ale jestem tuz przed @,wiec i prog bolu nizszy.O efektach jeszcze nie moge pisac ,bo po prostu ich nie ma,ale mysle ,ze przed 5 zabiegiem nie bedzie. Najbardziej mnie kusi jednak,zeby zrobic sobie plastyke powiek,zwlaszcza teraz,kiedy po tym botoxie te brwi mi troche opadly,a co za tym idzie -powieki.przeczytalam caly topik na ten temat i widzialam fotki na forum Beauty w Polsce ,no rewelacja po prostu.Szybko,bez szczegolnych komplikacji,a efekt super! Aha ,i jeszcze jedno.brawa dla kazdej z nas za wzorowa postawe wobec niepozadanego wpisu pewnego intruza.Ignorancja takich gostkow to jedyny skutecznie zniechecajacy sposob.Jestem z Was-nas dumna.Pozdrowionka.

Agatko , ja mam w ogóle problem ze strefa T. Czoło nos, policzki pod oczami i w okól ust. Cera łjotokowa, naczynkowa. Pani doktor przepisała mi dwa żele Rozex i Duak, chyba dobrze napisałam , a może nie? Ponoć grozi mi lub nawet mam trądzik różowaty. Smarując tymi żelami podrażniam twarz i stała się ona bardziej zarózowiona , ale ponoć to normalne. Po zabiegu footodmładzania , jak spojrzałam w lustro widziałam zaczerwienienia , ale te po środku twarzy. Tam gdzie był zabieg jest blado i fajnie. Pisałaś mi że Twoja koleżanka miała lepszy efekt i bardziej widoczny po zabiegu fotoodmładzania dopiero po dwóch tygodniach. Ja zauważyłam od razu , ale liczę na to , że po jakimś czasie , może kilku dni będzie jeszcze lepiej. Mam taką nadzieję. Ponoć ten zabieg wpływa na włókna koleganege , skraca je i pobudza do działania. Za jakiś czas tworzy się, a właściwie odbudowuje nowy kolagen. Agatko, jasne zrób sobie coś takiego, uważam , że koszt jest niewielki !!!

Agata , a może mogłybyśmy przejść na gg? Podaję Ci mój numer: 276651

Agata , a może mogłybySmy przejść na gg? Podaję Ci mój numer: 276651

Czesc dziewczyny! Brayana super!!!skoro to fotoodmładzanie przynosi teki szybki efekt to rzeczywiscie wart no i cenowo nawet przystępnie.A czy w przypadku dekoldu tez jest skuteczny,bo u mnie dekold tez potrzebuje wsparcia.Szkoda,że nie mieszkam w waszym rejonie to bym wiedziała do jakiego lekarza sie udac,a tak muszę się podowiadywać gdzie u mnie jest jakis sprawdzony gabinet.Brayana,czy dowiadywałas sie na jak długo to fotoodmładzanie wystarczy,czy ewentualnie trzeba to powtarzać? Serdecznie was pozdrawiam i cieszę się,że przekazujecie tu takie cenne informacje.👄

Gość Superowo

46-latka na DEKOLD OCZYWIŚCIE TEŻ DZIAŁA !! Ja może nie miałam jak narazie takiej potrzeby , raczej owal twarzy wymagał poprawy !!! Po pierwszym zabiegu nie jest tak , że od razu jesteśmy całkiem młode !!! Ale widoczne są rezultaty !!! Seria zabiegów daje większe efekty !! Ponoć !!! Ale pani doktor była zchwycona , ona widziała różnicę od razu !!!I była bardzo heppy !!! Wiem ze taki jeden zabieg to nie wszystko , seria zabiegów mezoterapii , plus dodatkowe footoodmładzanie musza przynieść efekty !!! Mam nadzieję !!!

Gość spty
Brayana,mnie rowniez zainteresowal zabieg fotoodmladzania.I widze ze Ty masz konkretny, dokladny plan kolejnych czynnoosci w celu poprawy wygladu. Ja w tej chwili jestem po pierwszej mezoterapii. Jak sadzisz czy mozna mieszac te zabiegi? Mezo i fotoodmladzanie??Czy jesli zaczelam juz mezoterapie dac sobie na razie spokoj z fotoodmladzaniem? Mam w planie jeszcze lipolize iniekcyjna podbrodka..Da sie to wszytsko pogodzic,w ciagu np 3 miesiecy? Jak sadzicie drogie 40-dziestki? Cala ta moja przemiana to widze ,ze troche jest na hurra:(..szkoda ze nie trafilam na lekarza ktory by indywidualnie ukierunkowal,i wskazal jakie metody w pierwszej kolejnosci zastosowac zeby byl najlepszy u mnie efekt. Ps .Tez jestem z Trojmiasta:))

Witam ...nie dogoni i w 100 koni..dnia który przeminął...no niestety. A ja zgadzam się , że radykalną poprawę dają tylko radykalne akcje. Kosmetyki,kosmetyka i kosmetologia...to wielki biznes , i głównie biznes. Oparty o potężną reklamę , wtłaczanie tego czy tamtego do naszych głów. No i o naszą chęć wiary a to w to, a to w tamto. Bo oni wiedzą jak bardzo potrzebujemy powstrzymać to , co i tak nieuchronne. I błaaaaagaaaam...traktujmy to jak biznes . Kosmetyki owszem, zabiegi w gabinetach owszem , poprawią wygląd , ale nie stan organizmu i zachodzących w nim procesów.Więc i radykalnych skutków nie będzie. Znam tylko dwa radykalne podejścia. Hormonalna terapia zastępcza i skalpel, czyli \" jak być piękną..\" I tylko po nich możemy spodziewać się radykalnych rezultatów. Uwazam, że baaardzo niedoceniamy tego, aby nidopuścić do NIEODWRACALNYCH zmian spowodowanych zmianą profilu hormonalnego w okolicach menopauzy. Może macie chęć wejść w ten temat ??? Zapraszam.

Spty , fajnie że jesteś z Trójmiasta. To jest nas już tutaj trzy z tego terenu. Pewnie przeczytałaś we wcześniejszych moich postach , że chodzę do gabinetu w Sopocie do dr Baczewskiej - Staszak, a gdzie Ty robiłaś mezoterapię ? Spty , tak masz rację mam pewien plan , co nie oznacza , że nie będzie się zmieniał wg. Moich potrzeb, zobaczę jak będzie. Mezoterapię można łączyć z innymi zabiegami estetycznymi , czyli można wykonywać raz jeden raz drugi , to nie przeszkadza , gdyż działają one na inne struktury skóry. Fotoodmładzanie działa bezpośrednio na kolagen skracając go i pobudzając do odnowy , a mezoterapia stymuluje metabolizm komórek, zwiększając produkcję kolagenu i elastyny. Agata, zastanów się nad plastyką oczu zwłaszcza teraz, kiedy masz botox !!! Wyobraź sobie , że zrobisz tę korektę , a za dwa lub trzy miesiące czoło Ci się podniesie i np.: nie domkną Ci się oczy.

spty i opisz mi jakie i czy były u Ciebie jakieś efekty po jednym zabiegu mezoterapii.

Gość Lalkaaa
Tak Was podpatruję od dłuższego czasu i cieszę się , że taki topik powstał !!!

lustereczko2 , a podaj tę stronkę o hormonalnej terapii zastępczej. Chętnie tam wejdę i podyskutuję i poczytam. Nie chce mi się jednak szukać na całej kafeterii, bo pewnie i tak nie znajdę. Przyznaję Ci też rację , że hormonalna terapia zastępcza , to jedna z metod. Pozdrawiam Ciebie i wszystkie dziewczyny !!!

Gość spty
Brayano:) Ja tak jak Agata bylam w gabinecie p.Szarmacha Dermis.Zrobilam jednorazowo dwa zabiegi :pierwszy mezoterapii i laserowe usuniecie wasika druga seria.Zaplacilam za ta przyjemnosc 200 zl.W szyje wstrzyknieto mi kwas hiarulonowy..ale to bylo tylko w szyje,zadnych konturow twarzy.Spektakularnych efektow po za czerwonymi kropkami jak uczulenie ,nie ma,ale sie tez i ich nie spodziewalam.Bo tak ma byc.Bede kontynuowac .Teraz dolacze moze jeszcze fotoodmladzanie,a za tydzien,dwa skusze sie na lipolize podbrodka. Licze ,ze ewentualny efekt indyczej szyi zlikwiduje fotoodmladzaniem i mezoterapia. A tak w ogole to zdecydowalam,ide pod noz i koniec.Lustereczko ma racje pod tym wzgledem,Zreszta sam Szarmach mowi ,ze te wszytskie zabiegi to wywalona kasa,bo nigdy nie dadza takich efektow jak dobrze zrobiony lifting. Musze sie spytac w Dermisie ile u nich kosztuje fotoodmladzanie.Czuje ze gabinet dr Baczewskiej jest drozszy..samo jego usytuaowanie mowi ze tam chyba musi byc drozej.Nie wiem tylko jak ma sie cena do jakosci..gdzie lepiej?Czy mozna sknocic mezoterapie czy fotoodmladzanie? Albo lipolize? Pozdrawiam wszytskie chcace byc Piekna:)

Gość Daga1234
Hej dziewczyny dołączam do Was, skończyłam 45 lat tej jesieni. Od kiedy w wiosennym słońcu zobaczyłam swoją twarz doznałam takiego szoku, że od ponad pół roku szukam, analizuje i testuję rózne metody w celu poprawy swojego wyglądu. Zaczęłam od kawitacji i masek algowych w gabinecie kosmetycznym. Na allegro trafiłam na urządzenia "zimno-ciepło" i ultradźwieki. Zakupiłam. Do tego kilka kremów z górnej pólki . Latem wydawało mi się, że już lepiej wyglądam, niestety opalenizna się zmyła i znowu mam stresa. Jestem na diecie MM od lipca, skutek 12 kg mniej. Codziennie 1/2 godz ćwiczenia , rózne formy i metody (płyty CD) 2 razy w tygodniu peeling na twarz i ciało Rano codzienna stymulacja twarzy zimno ciepłym masażem, rano Vit.C w kropelkach, potem zmywam ją woda termalna, nakładam serum, krem i robie makijaż. Wieczorem 3 razy w tygodniu po masazu twarzy ultradżwiekami wprowadzam krem pod oczy i na twarz. Codziennie krem na noc. Włosy zapuściłam , grzywke ścięłam , wyprostowałam, włosy spinam . Kupiłam kilka modnych ciuchów w lepszym gatunku i kilka sztuk bizuterii na czasie Moja córka twierdzi, że wyglądam lepiej. Czuję się lepiej tylko nie wiem na ile wystraczy mi zapału. Chętnie poddam się sprawdzonym i skutecznym zabiegom.

Wow,Daga,gratuluje samozaparcia.Witam w naszym gronie. Ja to najbardziej zazdroszcze Ci tych 12 kg mnie,o moj Boze,jak ja bym chciala,ale u mnie to trudna historia,wlasnie wybieram sie po raz milionowy do endokrynologa. Wiecie,znalazlam taka stronke o kobitach wchodzacych w menopauze....kurcze,wlasnie sobie uswiadomilam ,ze mnie to tez dotyczy.......Wprawdzie wszystko wydawaloby sie,ze wciaz u mnie dziala ,jak w zegarku,ale to jednak juz 44 lata:) Jasna cholera!!!!!Jak ten czas gna!!!!I to chyba coraz szybciej!!!! Daga,a po schudnieciu u ciebie-skora w jakiej kondycji,12 kg to jednak duzo.Bardzo odczulas to naskorze,czy raczej nie zauwazylas zmian? Brayana,oto moje gg 6828809,czekam. Pozdrowionka.