Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brayana

Kobiety 45 + Jak zatrzymać czas-radykalne zabiegi

Polecane posty

Witam Nie wiem czy mnie jeszcze ktos pamięta,bo dawno sie tu nie pokazywałam. Teraz to ja mam już 47 lat ,Też się podpisuję pod tym pytaniem spinki.Co to jest ten ELOS,ile kosztuje oraz ile trzeba zrobic tych zabiegów,żeby zauważyć rezultat? Mam pytanie,czy dbacie moze od wewnatrz o odpowiednie odzywienie skóry.Ja ostatnio połykam omega 3,wit a+e oraz kapsułki z ogórecznika.Niestety nie jestem systematyczna wiec zażywam kiedy mi się przypomni. Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkie dziewczyny🌼

Gość nelly39
ELOS- skrót od electrooptical synergy, naoględniej mówiąc to połaczenie prądu bipolarnego RF z intensywnym światłem pulsującym - takie fotoodmładzanie + podgrzanie kolagenu radiofrekwencją. Zabieg się składa z dwóch części w pierwszej jest usuwanie laserem przebarwień i naczynek, a w drugiej ujędrnianie- czyli podgrzewanie kolagenu:) tu można poczytac o ELOSie http://www.ksztaltosfera.pl/technologia_elos.pdf ale do nich nie chodzę, bo są za drodzy ;) Ja płacę połowę tej ceny na Dolnym Śląsku

Gość nelly39
robi się serię 3-5 zabiegów. Koszt jednego od 500-1000 zł. W zależności od miejsca:)

Nelly-dzięki za odpowiedz,a możesz jeszcze napisać jak długo są te efekty tego fotoodładzania są widoczne.Tzn. chodzi mi o to czy są to trwałe zabiegi.

Gość nelly39
nie wiem jak długo, bo u mnie się utrzymują na razie, ale jestem w trakcie serii po 3cim zabiegu, a chcę wziąść jeszcze 2.

Witam serdecznie\"Stare i Nowe\"forumowiczki:))) Nelly.a powiedz ,czy bardzo nieprzyjemny to zabieg?Jakie jest uczucie w trakcie,jak sie wyglada po? Ja jestem na etapie poszukiwan jakis nowych zabiegow.Dotychczas robilam serie mezoterapii iglowej tak co pol roku mniej wiecej,na mnie dziala,mnie daja mniej lat niz mam,ale to moze byc zasluga genow,niekoniecznie mezoterapii,bo moja mama nic nie robi i tez nikt jej nie daje tych jej 65 lat. Ostatnio kusi mnie zrbienie lipolizy iniekcyjnej na te moje chomiczki grawitacyjne i moze na podbrodek.Ale przearaza mnie te pierwsze 7 dni z koszmarna opuchlizna. Pozdrawiam.

Gość iwoncia39
Cześć dziewczyny, Czytałam ten topik od samego początku. Faktycznie jak dobry film. Ze wszystkimi wami się zżyłam i cieszę się, że watek trwa nadal. Już zapisałam go sobie do „ulubionych” i będę zaglądać i pisać. Jesteśmy próżne i co zrobić ;-) Takie życie. Nie wyglądam źle ale coraz częściej widzę, że …… czas ucieka. Jeszcze niedawno miałam 28 lat i wydawało Mi się , że jestem stara. Teraz mam 39 i jestem ( już mniej mi się wydaje ,że jestem stara- bardziej dojrzała) A co będzie za 10 lat. Jestem pewna , że nawet się nie obejrzę i będę miała 50 lat.Po 30tce czas leci jak obłąkany. A może któraś jest z Warszawy i poleca jakąś klinikę gdzie można wstrzyknąć botox i jakiś wypełniacz na bruzdy. Nie piszę się na mezo i inne- to chyba nie dla mnie. Przed botoxem może ewentualnie zdecyduję się na serię micro dermabrazji. Dziewczyny piszcie. !!!

Gość Iwoncia39
Chyba temat umarł. Załapałam się na koniec ?? Gdzie wy wszystkie jesteście?

Gość lilinka123
Dopiero dzisiaj odkryłam ten topik i z zainteresowaniem przeczytałam prawie cały. Nie znalazłam tam nikogo kto stosował zabieg nazywany sculptrą. Ostatnio wyczytałam dosyć dużo pozytywnych opinii nt. tego zabiegu ale nie spotkałam się z wypowiedzią osoby która tego rodzaju zabieg stosowała. Ja mam umówiony termin w Katowicach na 15 października. Koszt zabiegu to 1.500,00zł. Jednak waham się czy warto wydać taką kasę. Jeśli któraś z Was ma jakieś informację, proszę podzielcie się ze mną

Gość LILINKA123
gdzie jesteście, odezwijcie się proszę

Gość no jesteśmy
a co byś chciała wiedziec????:)

Gość lilinka123
chciałabym adres lub nr telefonu do Cieszyna do dr. Brzuchańskiego zrezygnowałam ze sculptry i chcę zorientować się w cenie miniliftingu. Raz kozie śmierć. Tyle już kasy wydałam bez żadnych efektów że podbródek postanowiłam poddać liposukcji tylko boję się że znowu nie będzie tak jak doktor mówi iż nadmiar skóry obkurczy się sam. Coś mi się nie chce wierzyć. A co wy o tym sądzicie?

Gość jestem po...
lwia zmarcha zniknela od razu ,

Gość lilinka123

Gość lilinka123
Wczoraj miałam liposukcję podbródka. Nie mam tej gałki która wisiała pod brodą ale koszmar skóra pomarszczona w tym miejscu jak u 80 letniej babci. Ratunku

Gość nowa ale....
witajcie Kobietki:-) mam 45 lat przerobiłam już botox( wstrzykuje od dwóch lat co 5, 6 miesięcy) w okolicach oczu i czoła- efekt wygładzenia jest ok, poza tym wypełniłam bruzdy nos-usta i to by było to co polecam bo są efekty natoniast mezoterapię bezigłową przeszła w maju i terz we wrześniu( cellulit) niestety bez efektu ( 2x 10 zabiegów) . Kremy z uwagi na botox nie muszą być aż takie drogie bo teraz co oinnego walczy ze zmarszczkami:-) ale nawilżać trzeba.Stosuję maseczki na twarz, czasem ćwiczę ( przeciwzmarszczkowe przy ustach) poewnie o rtym wiecie ale przypominam- wymawianie samogłosek (a,e,i,o,u) głośno i wyraźnie i zdanko "duża róża" co by mniej wisiało przy szyi. Czasem jestem na diecie nie łączenia białka z węglami. Co miesiąc odswieżam kolor na włosach, codziennie maluję oczy:-), no mówiąc krótko staram się jak mogę. A teraz podsumowanie: Nie wyglądam na swoje 45 lat ale na 35 też nie:-( jednak się nie poddaję ..acha, pisząc do Was spojrzałąm na swoje dłonie...też je nawilżam a czasami robię tłuste kompresy najładając na godzinę bawełniane rękawiczki...jak sobie coś przypomnę to dopiszę. Podfzieliłam sie z Wami swoim chlebem powszednim bo mam nadzieję,że zrobi to każda z Was..buziaki

Gość nowa ale....
lilinka..teraz to chyba wklepuj coś ujędrniającego ..a lekarz nie uprzedził że tak może być? może elastyczny bandaz i jakiś krem aby lepiej skóra wróciła na miejsce...ja mam problem zwiotczenia skóry na wew. udach...

Gość lilinka123
Mam elastyczny bandaż i dzisiaj już nałożyłam sobie krem z Avene na rozszerzone naczyńka. Coś silniejszego boję się na razie zastosować. Ale już jutro spróbuję nałożyć coś mocniejszego. Dzisiaj jak zdjęłam opaskę to się przestraszyłam, mój podbródek wygląda jak u schorowanej babcinki. Najgorsza jest perspektywa pokazania się w pracy w następny poniedziałek. Wzięłam sobie 1 tydzień urlopu. Ale prawidłowy wygląd będzie dopiero po miesiącu.

Witajcie dziewczyny Jak to dobrze,ze ktoś odswieżył ten topic;D Ja już nie mam siły......co rusz chodzę do kosmetyczki na różne zabiegi,a nadal wygladam nie najlepiej....ba....coraz gorzej-starzej. Cholewcia jeszcze niedawno dosc dobrze wyglądałam,a teraz nioc tylko płakać:( Wiem,ze jestem baaardzo próżna,ale co zrobic dkoro świat się taki zrobił,że liczy się tylko młodość,uroda......... Linlinka 123-ja tez mieszkam blisko katowic...czy miałaś kiedys robiony botox,a jeżeli tak to gdzie?? tak chcę sobie wygładzić zmarszczki koło oczu i między brwiami,ale boję się iśc byle gdzie,dlatego pytam:) Witaj Nowa ale..........napisz proszę ile płacisz za botox? Ja mam problem z wiotczeniem skóry tak jak Ty między udami,ale również z wewnętrzną strona ramion i brzucha.......czy tez tak macie,czy tylko mi zaczyna wisiec tu i ówdzie😭 pozdrawiam Was bardzo.

Lilinka123 sorry,ale się teraz usmiałam podczas czytania tego co napisałaś w ostatnim wpisie......jak to zabrzmiało...........schorowana babcinka..........ddzięki za to ze w taki smutny dla mnie dzień mnie tak rozbawiłaś. Ale my jestesmy w stanie dużo poświęcic,żeby byc piękne nie?

Gość lilinka123
Robiłam co się dało czyli: Thermage, wypełnianie, sculptrę oczywiście nie od razu było to w przeciągu 1,5 roku. Owszem po samych zabiegach skóra była jędrna i ładna ale efekt krótkoterminowy. Ja cały czas walczyłam z obwisłym podbródkiem, chodziłam do jednego gabinetu w Katowicach i wszystkie te zabiegi doradzano mi jako najlepsze na mój problem. Jednak żaden z nich nie przyniósł oczekiwanego efektu dlatego postanowiłam radykalnie pozbyć się tego worka pod szyją i nie pojadę więcej do tego gabinetu. Bo nikt nie doradzi ci tak naprawdę co powinnaś zrobić,jak już cię mają i widzą że jesteś zdecydowana na wszystko żeby tylko osiągnąć zamierzony efekt polecają to co mają w ofercie. Zostawiłam tam kupę kasy, operacja plastyczna byłaby luksusowa za te pieniądze. Postanowiłam że dam się pokroić umówiłam się na termin który mam w styczniu ale znowu się boję i szukam innych możliwości. Myślę że ze strachu będzie tak jak poprzednim razem czyli znowu dam się przekonać żeby spróbować coś mniej inwazyjnego zastosować. Tylko teraz to już nie żarty bo skóra pod podbródkiem jest strasznie pomarszczona i nie pasuje do reszty twarzy więc będę musiała usunąć jej nadmiar. Najbardziej przeraża mnie pierwszy dzień w pracy po zabiegu.

Gość lilinka123
Zapomniałam dodać że tak zaplanowany termin ma na celu sprawdzenie czy skóra się obkurczy czy nie i od tego zależy potwierdzenie terminu operacji. Mam jeszcze wątpliwości co do wyboru lekarza. Bo akurat jeśli chodzi o doktora u którego byłam na konsultacji znalazłam dużo negatywnych opinii na forum wręcz oskarża go jedna babka o oszpecenie ciała.

Gość możecie dyskutować
bo macie kase na te zabiegi mężów co Wam pomagaja utrzymywac dom dzieci jak kobieta jest sama z dziećmi to nawet na basen chodzi raz na pół roku ale postanowiłam i bede regularnie chodzila napewno się uda

Gość ja dzisiaj zrobiłam
no coś za coś ale pewnie nie chciała byś się ze mną zamienić - na basen nie chodzę męża nie mam na wakacje nie wyjeżdżam do ciepłych krajów

Gość nowa ale....
za botox placiłam do tej pory 800 zł ale wiem,że wzrosła cena do 1000....dziewczyny nie licytujmy się, która ma męża a która sama na siebie zarabia...każda wg swoich możliwości walczy ! na pocieszenie tych mniej zasobnych- zobaczcie ile kasy zaoszczędziłyście bo my wydałyśmy a efekty takie sobie albo wręcz minimalne. Jestem zdania,że w naszym wieku skalpel to chyba jedyna skuteczna opcja ale każda się broni i szuka lżejszej metody. Obawiam się ,że na końcu tej drogi jednak stoi chirurg. liliianka teraz jest już chłodno, apaszki, golfy powinny jakoś ukryć szyję

Gość o MATKOOOOO
CO WY PISZECIE - 800 ZŁ JA ZA TYLE JESTEM PIĘKNA PRZEZ KILKA LAT ALE LECZE SIE NATURANIE TJ. DOWITAMINIZUJE, PILINGI, MASECZKI DZIAŁAJA CUD A I TYLKO METODY NATURALNE- CZYLI TO CO W SKLEPIE KILKA ZŁOCICISZÓW ]TE DROGIE DZIAŁAJĄ ALE KILKA CHWIL

Gość lilinka123
Ja ciągle mam nadzieję że nie będę jej musiała ukrywać pod golfem. Dziewczyny, tak nawiasem mówiąc to ten podbródek był moją zmorą od zawsze i teraz żałuję że mając 25 czy 30 lat nie zrobiłam tego co wczoraj mając 48 lat. Wtedy nie miałabym problemu, przynajmniej z wiotką skórą.

Gość lilinka123
do 46 latka botoksu nie robiłam ale wypełniałam marionetki innym wypełniaczem w gabinecie w Katowicach. Teraz znalazłam taniej i bliżej i mam w perspektywie albo zrobić ciach albo powtórzyć surgidrerm

Witajcie kobietki Ale mi sie fajny topik trafił.Zaraz jutro do Was piszę bo juz mi druga połowa zaglada przez ramię.A sio:)U mnie 41 to załapię sie do Was?