Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brayana

Kobiety 45 + Jak zatrzymać czas-radykalne zabiegi

Polecane posty

Gość karo13
Witam odważne kobiety i dbające o siebie ❤️ dawno mnie tu nie było.... staram się dbać o siebie, elegancko ubierać, ruszam się..., stosuję kosmetyki obsesyjnie dbam o sylwetkę, a więc dieta, balsamy na biust, brzuch... wiecznie się odchudzam, najpierw 2 kg z brzucha musze zwalić i jeszcze nie jestem na etapie "skalpela", ale nie odżegnuję sie od tego co roku starałam sie wyjechac w ciepłe kraje...i mam skutki tego w postaci piegów...wysuszonej skóry ostatnio kupiłam reduktory zmarszczek Loreala i wiecie, po ich nałożeniu zauważyłam w lustrze różnicę, więc w gabinecie z pewnością więcej by mi zaoferowano ❤️ mam pytanie: po jakim czasie trzeba te zabiegi na twarz ponawiać, mam na myśli mezo lub kwasy pozdrawiam miło sie gada🌼

Daga1234 i ja Cię witam w naszym klubie ! Super dziewczyny , że dołączacie do nas !!! Każda z nas ma przecież jakieś nowe doświadczenia. Dzielcie się nimi !!! Przecież właśnie tu o to chodzi !! Spty , piszesz , że chcesz zrobić lipolizę podbródka. Bardzo ciekawa jestem jaki będzie efekt u Ciebie i ile razy będziesz powtarzać ten zabieg. Też bym zrobiła , ale jak narazie przeraża mnie to , że się po tym zabiegu strasznie puchnie i nie bardzo można wyjść do ludzi !!! Gdyby chociaż po jednym zabiegu była spora różnica, to od razu skusiłabym się i przecierpiała te parę dni w domu , ale pani dr Baczewska powiedziała mi , że przynajmniej cztery takie zabiegi dadzą dopiero zadawalający efekt. Agata i jak z Twoimi oczami ?? Będziesz decydować się teraz na korektę powiek , czy poczekasz , aż botox Ci popuści ? Też myślę o powiekach, nie wiem jednak gdzie i kto robi to najlepiej. Dziewczyny, przesyłam Wam wszystkim buziaczki !!!

Cześć dziewczyny! Daga-help!!!!!!-jak ci się udało zrzucic tyle kilogramów? wrzuc jakies mwtody pozbycia się tego tłuszczu,brrrr....u mnie rośnie jak grzyby po deszczu.A w jakiej kondycji jest twoja skóra po tym schudnięciu? Ja też was serdecznie pozdrawiam. A,propo-Daga podziwiam cię za tyle samozaparcia.:D

Gość Daga1234
Dzieki za miłe przyjęcie:-)))) Wagi pozbyłam się głównie dzięki stosowaniu diety MM http://metodamontignac.republika.pl/index.html Jest to dieta niełączenia, dosyć radykalna ponieważ zabrania spożywania wielu produktów oraz na tyle liberalna, że dozwolone produkty można jeść do oporu.Teraz również przestrzegam diety, staram się nie łaczyć węglowodanów i tłuszczy w jednym posiłku ale pozwalam sobie na więcej i czasem zjadam coś słodkiego jak również zwracam już mniejszą uwagę na zawartość cukru w majonezie, keczupie, chlebie itd. Ponieważ spodziewałam się, że skóra może ucierpieć więc wraz z postanowieniem rozpoczęcia diety zaoopatrzyłam sie w kremy, mleczka, żele ujędrniające i przyznam się, że sporo tego wcierałam. Ćwiczyłam raczej umiarkowanie ale konsekwentnie. Skóra zarówno na twarzy, szyi, dekolcie i całej reszcie wygląda normalnie a może nawet lepiej ;) Znalazłam w sieci informacje o nowym zabiegu liftingującym, ciekawe czy ktos cos na ten temat może powiedzieć http://www.skin-laser.pl/index02.htm

Gość spty
Daga Kobieto !!alez Ty mi zaimponowalas!:)Jestesmy dokladnie rowiesnicami, bo ja tez kilka dni temu skonczylam 45 lat. Te polgodzinne cwiczenia ,pilinngi ,masaze...Apropos ,masz jakies domowe urzadzenie do masazu ultradzwiekami?Co to jest w ogole za zabieg z ultradzwiekami? Jak znajdujesz czas rano,na to wszytsko co sobie aplikujesz? Taka pielegnacja musi przyniesc rewelacyjne rezultaty!! Ja jednak jestem leniem:(...zebym choc polowe czasu tego co Ty poswiecila... Co schudne to utyje i tak w kolko...:( Brayana,sama jestem ciekawa efektow lipolizy.Nie ukrywam ze sobie po niej wiele obiecuje.Teraz juz uzbroilam sie w zdjecia sprzed,zanim cokolwiek zaczelam dzialac z szyja,i zrobie analize porownawcza ..hehe. Bolu ani opuchlizny nie boje sie,wszytsko mozna przezyc,to malutki odcinek.Na zdjeciach w linku od Dagi pokazane sa wieksze polacie ciala brzuchy ,boczki..co tam moj malenki podbrodeczek:) Fajne sie tu towarzystwo zebralo:)) Pozdrowka gorace.

Gość spty
Gaga! Czy to takie urzadzenie ultradzwikowe zakupilas na allegro? Jak uwazasz ,warte jest swojej ceny?Czy mozesz ocenic ktore z terapii jakie stosujesz , przynosi najwiekszy efekt? A jesli masz cos innego niz to ktore wypatrzylam na allegro to pokaz nam tu.. pliss

Gość Daga1234
Spty, ze mna tez nie jast tak dobrze jak to wygląda z opisu, lenistwo przede wszystkim ;) Mobilizuję się w chwilach największego zagrożenia . Pracuję w domu dlatego mogę zająć się sobą zaraz po wprawieniu rodziny . Korzystam dokładnie z tego urządzenia które zalinkowałaś, jak również wygrałam aukcję tego : http://www.allegro.pl/item260548551_salon_kosmetyczny_w_domu_mega_promocja.html po nizszej cenie niż w opcji kup teraz. MAGIC GENIE wygląda bardziej profesjonalnie . Pracuje cicho i trudno wyczuć czy tam coś się dzieje. Po kilku minutach głowica rogrzewa sie i przyjemnie masuje twarz. Są trzy opcje masażu, normalny , na ciepło i pulsacyjny, z tym, że tak jak napisałam powyżej jest on niewyczuwalny jedynie dotyk głowicy. Po wystudzeniu można załączyć jonizację i wtedy słuchać jak ozon się wydobywa oraz roznosi się jego zapach. To urządzenie wymaga zakupu odpowiedniego żelu . Tradycyjnych kremów nie powinno się stosować w trakcie masażu i bezpośrednio po nim gdyż zawierają konserwanty które nie powinny wnikać w głąb skóry. Żel w moim przypadku nie sprawdził się, złuszczał się, głowica nie przesuwała sie płynnie. Myję więc twarz wodą, masuję a po jakimś czasie nakładam tradycyjny krem. Warm & Cold pracuje głośniej , kremu mozna używac w trakcie i zaraz po zabiegu. Mysle jednak, że można go spokojnie zastąpic zwykłymi okładami , woreczek z lodem na przemian z ciepłym okładem, to fajnie pobudza i ożywia cerę. Efekty: Mniej widoczne przebarwienia , pory zweżone, cera jaśniejsza. Ogólnie lepsza kondycja skóry ale to chyba nie do końca zasługa tych urządzeń lecz zabiegów całościowo czyli: Celix, krem Skin Doctor z witaminą C, i serum przeciwzmarszczkowe firmy Bandi(polecam jest tanie i skuteczne ale uprzedzam strasznie smierdzi) Maseczki z Alg liftingujące(kupione na Allegro za 50 zł wystarczy chyba na cały rok) Od czasu do czasu wcieram strivectin na noc i krem sisley pod oczy. Połykam Preparat Merz Specjal w tabletkach albo skrzyp. Herbatki , zielona, biała, czerwona...gdyby tak jeszcze palenie udało sie ograniczyć;)

Gość spty
Dzieki Daga za obszerne naswietlenie tematu.Napewno skorzystam i siegne po jakies z polecanych przez Ciebie kremow.A moze i tego urzadzonka z allegro kiedys sie dorobie. Pytanie do Brayany.Jak dlugo trwal u Ciebie zabieg fotoodmladzania? Podobno ma byc od 0,5 do1 godzina.W Dermisie rzucili mi kwote 1000 zl.Sama szyja okolo 800..:( Dlatego zastanowie sie nad wizyta w Sopocie. Tymczasem jutro mam lipolize podbrodka. Jak patrze w lustro jestem coraz bardziej podlamana.Mam wrazenie ,ze Im wiecej zabiegow ,wydanych pieniedzy tym gorzej mi ta szyja zwisa:(( Ogolnie lapie mnie jesienna chandra...

Cześc wam! Spty-mnie też chyba laoie jesienna depresja,kurcze ja też już nie mogę patrzeć w lustro:( 😭 Nie dosyć,że szyja i dekold leci mi na łeb,to jeszcze w dodatku bardzo zaczęły mi opadać kąciki ust tzn robią mi się takie chomiki po bokach.U mnie gołym okiem widac prawa grawitacji.MAM już DOŚĆ. Czemu to starzenie przyszło u mnie tak wcześnie,\\?przecież mam dopiero 46 lat.😭 Mam nadzieję że wy macie lepszy humor,pozdrawiam was ciepło🌼 👄

Cześc wam! Spty-mnie też chyba laoie jesienna depresja,kurcze ja też już nie mogę patrzeć w lustro:( 😭 Nie dosyć,że szyja i dekold leci mi na łeb,to jeszcze w dodatku bardzo zaczęły mi opadać kąciki ust tzn robią mi się takie chomiki po bokach.U mnie gołym okiem widac prawa grawitacji.MAM już DOŚĆ. Czemu to starzenie przyszło u mnie tak wcześnie,\\?przecież mam dopiero 46 lat.😭 Mam nadzieję że wy macie lepszy humor,pozdrawiam was ciepło🌼 👄

Gość Amdea
Jedyne skuteczne i naturalne "lekarstwo" na starzenie się jakie obecnie zażywam to KOMBUCZA. Kupiłam 4 miesiące temu na Allegro. Więcej można dowiedzieć się wpisując w wyszukiwarce internetowej hasło kombucza lub kombucha. Na polskim rynku znajdują się obecnie 2 książki: „Kombucza - cudowny grzyb A & M Bartholomew”, oraz "Kombucza - cudowny grzyb" Haralda Tietze. Napój, który jest przyrządzany przy pomocy grzyba herbacianego kombucza, posiada silnie pobudzające działanie na przemianę materii, powoduje oczyszczanie krwi toteż stosowany jest przez wielu jako uniwersalny środek leczniczy. Działa wspomagająco w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Wieloletnie badania prowadzone na całym świecie udowodniły, że napój z kombuczy: wzmacnia układ immunologiczny, mikroflora kombuczy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych, reguluje przemianę materii, reguluje ciśnienie krwi, łagodnie odtruwa organizm, wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej, przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej), efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit, skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami, zmniejsza objawy menopauzy, dodaje siły i poprawia koncentrację , łagodzi objawy reumatyzmu, zmniejsza ryzyko nowotworów, pomaga w leczeniu astmy, zmniejsza poziom cholesterolu, łagodzi dolegliwości związane z syndromem chronicznego zmęczenia, pomaga w zapobieganiu przeziębień. Zasadniczym działaniem kombuczy jest detoksykacja - oczyszczanie organizmu i regulacja przemiany materii, a to powoduje samouzdrawianie chorych organów. Kombucza jest czymś w rodzaju masy żelatynowej, utworzonej z mnóstwa różnych rodzajów drożdży i mikrobów, które żyją w symbiozie. "Podział pracy" pomiędzy grzybami drożdżowymi i bakteriami wygląda w następujący sposób: drożdże przefermentowują cukier na alkohol dając tym samym podłoże pokarmowe bakteriom. Bakterie przetwarzają alkohol m.in. na kwas glukuronowy, kwas mlekowy, kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy, kwas foliowy, kwas malonowy, kwas cytrynowy, kwas szczawiowy, żelazo, magnez, sód, potas, wapno, miedź, cynk i inne pierwiastki śladowe, witaminy B1, B2, B3, B6, B12 i C, 14 różnych kwasów aminokarboksylowych, ważne enzymy, garbniki, fermenty, sacharoza, amylaza, katalaza, podpuszczka, związki antybiotyczne, alkohol (max 0,5%) oraz dwutlenek węgla. Szczegółowe oddziaływanie kombuczy polega przeważnie na kwasie glukuronowym, który powoduje silne odtrucie organizmu. Kwas łączy się z substancjami odpadowymi organizmu i truciznami, które pochodzą z zewnątrz, przygotowuje je przez to do wydzielenia. Kwas mlekowy działa silnie hamująco na szkodliwe bakterie jelitowe i tym samym sprzyja procesowi trawienia. A poza tym to bardzo smaczny, kwaśno-słodki, lekko musujący napój - i bardzo tani.

Witajcie dziewczyny ! Szczególnie chcę powitać te dziewczyny , które tutaj pierwszy raz zajrzały i do nas dołączyły. Spty mój zabieg u pani dr Baczewskiej Staszak trwał około 20-stu minut , może ciut więcej , nie patrzyłam na zegarek. Nie robiła mi ona jednak całej twarzy i całej szyi , ale owal twarzy , policzki po bokach i szyję w części górnej. Uważam , że cena zaproponowana Tobie w Dermisie jest chyba zbyt wysoka. Ja zapłaciłam 200 złotych , a usuniętych miałam jeszcze przy okazji parę pękniętych naczynek krwionośnych. Jestem zadowolona i następnym razem zrobię sobie taki zabieg na cała twarz i szyję. Ma to kosztować wówczas 500 zł. Spty , jestes juz pewnie po zabiegu lipolizy. Napisz dokładnie jak przebiegał zabieg i czy spuchłaś mocno po zabiegu. I oczywiście ile dano Ci preparatu i ile za to zapłaciłaś. Pozdrowionka...

Gość karo13
46.... a może palisz papierosy, pijesz za dużo kawy? i tak przyspiesza... wiesz,aż poszłam obejrzec twarz w lustrze i też odnoszę wrażenie,że te chomiki się robią, albo jak piszesz depresja zimowa mnie stresy postarzają i moja gadana praca, szybciej starzeje się wtedy szyja i podbródek czasem nadwaga przyspiesza starzenie szyi, więc się odchudziłam ale jednak myslęo jakims zabiegu. Może polecicie sprawdzony gabinet w Krakowie z przystępną ceną. Pozdrawiam.

Gość spty
Hejka Wszystkim! Tak Brayana, jestem dzis po zabiegu likwidowania podbrodka.A tymczasem niezla podgardlanka mi wyrosla:) Zaczne od poczatku,porozmawialam z Doktorem w sprawie fototerapii i on uwaza ze lepiej wstrzymac sie i nie nie mieszczac wielu zabiegow na raz. Poniewaz byla to pierwsza lipoliza p Dr.zastosowal u mnie zagraniczna ampulke o delikatniejszym skladze.Nasze polskie ponoc sa bardziej bolesne za to maja szybszy efekt.Druga za jakis miesiac bede miec nasza rodzima. Zrobiono mi moze z 10 wkluc ,calkiem niebolesnych ,cienka igielka.Nastawilam sie na naprawde spory bol po..kiedy preparat mial sie zaczac rozchodzic.A tymczasem mozna porownac to uczucie do lekkiego klucia i napiecia.Nic strasznego.Teraz kiedy dotykam czuje bolesnosc,ale do przezycia.Jest za to efekt szyi indora,opuchlam mocno.Jakby mi to tak mialo zostac na stale ,chyba bym sie zalamala:)) Poczekamy, zobaczymy co bedzie dalej..a o dalszych metamorfozach mojego podgardla poinformuje;)

Gość dor
Do spty Gdzie robiłaś zabieg lipolizy ? Będę wdzięczna za odpowiedź. Napisz proszę jakie będą efekty np za miesiąc. Trzymaj się dzielnie . Pozdrawiam

Gość spty
W Gdansku ,w gabinecie Dermis u dr Szarmacha.Zaplacilam 200 zl

No Spty,gratulacje za odwage!!!!!!Koniecznie musze zobaczyc ,jak wygladasz z tym obrzekiem.....:)Widze ze naprawde serio zabierasz sie za siebie.Ja na razie robie te mezoterapie na cellulit,efektow jwkos jeszcze nie widze,chociaz dziewczyna ,ktora mnie w kazda srode masuje powiedziala,ze jakies takie gladsze nogimi sie zrobily.Ja jej nie mowilam ,ze robiete zabiegi,ona mysli,ze to jej masaze dzialaja:) A moze tak mowi,zebym myslala,ze sa gladsze i nie zrezygnowala przypadkiem z masowania....:(EEEEEE,chyba nie..... w koncu znam ja z 10 lat i od tylu tez mnie masuje ,z przerwami oczywiscie.Czyzby zatem mezo zaczynalo dzialac?Ja tam za bardzo ,prawde mowiac nie widze. Jezeli chodzi natomiast o oczy-poczekam az botox odpusci-w ogole to ostatnio to uknulam spiskowa teorie ,ze mam za duzo podanego preparatu i on powoli mnie zabija.Nie smiejcie sie,prosze,bo ostatnio zaczelam sie tak zle czuc,ze juz schizowalam.Boli mnie w zasadzie bez przerwy glowa-ale z ta zawsze mialam problem,ale zaczal mnie od miesiaca bolec bardzo brzuch,Mam takie skurcze jelit,ze mnie szlag trafia-nie daja mi normalnie funkcjonowac.Mam skierowanie na kolonoskopie,ale przeraza mnie to badanie.Wracajac do botoxu-czekam ,a mi odpusci i pomysle wtedy o poprawkach,a tak w ogole planuje plastyke powiek u Brzuchanskiego w przyszym roku i coraz blizej jestem decyzji o liftingu,bo mnie do rozpaczy doprowadzaja chomiczki,o ktorych pisze tez 46-latka,cholerna grawitacja!!!!!!!!Grawitacji u mnie sprzyja jeszcze krąglosc mojej twarzy.:(. Spty ,pisz koniecznie duzo i na bierzaco o swoim indorku.A kto Cie ostrzykiwal?Sam doktor?Czy asystentki ,jak przy mezo? pozdrawiam

Spty co u Ciebie ? Ciekawa jestem czy Ci już minął ten obrzęk, napisz. Mnie pani doktor powiedziała , że aby całkowicie zlikwidować podbródek potrzebne są cztery zabiegi. Czytałam jednak na różnych forach wypowiedzi dziewczyn i czasem po jednym zabiegu były one już zadowolone. Opisz więc jakie efekty są u Ciebie i czy po 5 dniach są jakieś? Trzymam kciuki za Twój indorek. Agata jasne poczekaj aż minie Ci obrzęk ! Dopiero rób jakieś korekty oczu. Brzuchalski, hm... nie słyszałam o nim, gdzie on przyjmuje ? A tak z drugiej strony przeraziło mnie to o czym piszesz , czyli o bólu głowy i jeszcze dolegliwościach jelitowych. Może to tylko zbieg okoliczności , a może ten botox ma jakiś negatywny wpływ na nasz organizm ? Pozdrowionka dla wszystkich.

wiesz Brayana,nie nalezy sie chyba sugerowac moim samopoczuciem ,bo tysiace dziewczyn robi botox i nie maja podobnych doswiadczen.To ja uknulam taka spiskowa teorie dziejow:). Brzuchanski przyjmuje w czechach,po czeskiej stronie cieszyna.Podobnorobi sliczne oczka.I jest tanszy od naszych krajowych plastykow.Bardzo duzo dziewczyn z Polski do niego jezdzi.Poczytaj na forum Beauty w Polsce. Mam strrrrrrrraszny remont w domu!!!!!!!!Trzymajcie za mnie kciuki,cobym nie zwariowala,nie zagryzla rodziny albo robotnikow nie pozabijala.Jednego juz prawie unicestwilam ,bo papierosy palil w domu.Juz nie pali:) Pozdrawiam wszystkie walczace z uplywem czasu.

Gość Spty
No hej,dlugo sie nie odzywalam.Bo i nie ma specjalnie o czym za wiele pisac. Indor zszedl,zostal zwykly podbrodek taki sam jak przed zabiegiem.I tak samo pomarszczona szyja.Bedac wczoraj na drugiej mezoterapii pogadalam z Doktorkiem.Twierdzi ze nie ma takiej opcji ,zeby po 3-4 zabiegu lipolizy podbrodek nie zniknal.Pocieszajace,ale czy ja dotrwam? Ile juz mialabym odlozonej kasy na mini lifting. Za tydzien jade do Brzuchanskiego i konkretnie umawiam sie.Raz kozie smierc.Wyczytalam, ze liftingi niezle mu wychodza,no i on zgadza sie robic takie polowiczne.Tylko podciagniecie szyi i podniesienie owalu twarzy.Zadnych blizn wokol glowy. A moze Brayana Ty sie ze mna wybierzesz do Cieszyna?Byloby razniej i weselej. Agata ,duzo sily i zdrowia zycze przy remoncie ,baaardzo ci to potrzebne:)) Pozdrawiam

Witajcie ! Wczoraj byłam na pierwszym zabiegu mezoterapii kwasem hialuronowym. Zrobiłam sobie owal twarzy, policzki po bokach i szyję. Te miejsca, które wymagają jak to się mówi renowacji w pierwszej kolejności. A może już tak nie wymagają , bo po zabiegu fotoodmładzania mam wrażenie , że to właśnie część górna twarzy teraz wymaga większych zabiegów ? Wracając do mezoterapii to dobrze że nie zdecydowałam się na całą twarz, bo byłam mocno w kropkach i nie wyobrażam sobie jakbym miała w takim stanie maszerować przez ulicę. Kropki i miejsca zaczerwienione mam nadal , ale wszystko ładnie się goi i dochodzi do siebie. Ponoć może to trwać dwa, nawet do trzech dni. A jak było u Was dziewczyny ? Następna wizyta to znowu zabiegi światłem , ściąganie rumienia z części środkowej twarzy, reszty pajączków i botox , aby podnieść oczka. Spty mnie pani doktor mówiła , że zabiegi można mieszać, zwłaszcza że światło IPL trochę wysusza skórę i należy nadać jej wilgotności poprzez środki wprowadzane do skóry. Chętnie bym pojechała z Tobą do Cieszyna , ale jak narazie mam plan , który jeśli nie pomoże..... to wtedy. A mam nadzieję , że pomoże , bo już teraz widzę efekty. Jeden zabieg mezoterapii , tak jak jeden zabieg lipolizy nie daje takich efektów jakie chciałybyśmy uzyskać. Trochę cierpliwości , a może jeszcze nie będzie potrzeba skalpela ? Agata , czy Ty pierwszy raz robiłaś sobie botox ??? Ja się trochę boję i już dwukrotnie rozmawiałam z doktorką na temat tych obniżonych brwi. Poprzez nieumiejętne podanie środka lub zbyt dużej dawki można uzyskać efekty nieporządane np: mopsa, mefisto itp. Ja wiem co bym chciała i wydaje się , że dokotorka ma doświadczenie i będzie wiedziała co robić. A może jak Ci zejdzie już wszystko , to udasz się właśnie do niej , zamiast podcinać sobie cokolwiek ? Pozdrowieńka

karo 13 mezoterapię powinno zrobić się najpierw w serii 3-4 zabiegi co dwa, trzy tygodnie ( mnie doktorka zaplanowała co miesiąc). A potem powtarza się co pół roku i buźka jest odpowiednio nawilżona i jędrna.

Gość Spty
Brayano..czy mi sie wydaje,ale mam wrazenie ze mezoterapia raz w miesiacu to za rzadko.Myslalam ze najdluzsza przerwa miedzy jednym zabiegiem a drugim powinna miec gora 2 tyg..A moze jestem w bledzie? Fajnie ze masz ja zaaplikowana w taki duzy i newralgiczny obszar.U mnie juz po dwoch dniach sladu nie bylo po czerwonych kropkach,wlasciwie to byly tylko w dzien zabiegu.Ile zapalcilas za ta wizyte?Ja wciaz nie widze zadnej poprawy..niestety:(. Koszt ,koszt ,koszt to mnie tylko przeraza ,zebym miala wystarczajaco duzo kasy na ten cel aplikowalabym sobie wszytskie zabiegi na raz. A tak lifting wydaje mi sie rozwiazaniem najtanszym ,z natychmiastowym efektem i trwalym.10 lat z karku i na 10 lat spokoj. A pozniej kto wie,moze nie beda mi juz przeszkadzac zmarszczki:)I polubie tzw "starzenie z godnoscia" hehe:))

Spty ja też tak myślałam że przerwa nie może być zbyt długa w mezoterapii, ale oddaję się w ręce fachowca i ufam że dobrze czyni. Z drugiej zaś strony myślę że nie mam innego wyboru , bo pani doktor jest tak straszliwie oblegana teraz przed świętami , że nie ma mnie gdzie wcisnąć ........hi,hi. Po nowym roku będzie trochę luźniej , to pozostałą serię zabiegów wezmę w mniejszych odstępach ( co dwa tygodnie ). Za zabieg mezoterapii płaciłam 300 zł. I jak pisałam był tam tylko kwas hialuronowy , czyli preparat najdroższy i ponoć najlepszy, a nakłucia były robione bardzo, ale to bardzo gęsto ( nie co 1 centymetr) ale prawie kropka koło kropki.

Gość jaktoona
Panie drogie koleżanki, darujcie sobie te zabiegi. Kasa to tylko pieniądze nie ma czego żałować ale urody naprawdę szkoda. Poczytajcie: kilka miesięcy temu poddałam się mezoterapii. Lekarka która ten zabieg wykonywała ukończyła wymagane kursy, zdobyła certyfikaty i zaczęła zdobywać doświadczenia zarabiając przy tym niemałe pieniądze. Oczywiście polecała wszystkie metody i zabiegi które zawierały się w ofercie gabinetu gwarantujac cudowne odmłodzenie. Każda moja wizyta wywoływała zachwyt Pani doktor nad przebiegiem kuracji i moim rewelacyjnym wyglądem. Niestety nikt poza Panią dr zachwytu nie podzielał a niektórzy zauważyli nawet, ze tak jakoś ostatnio "licho" wyglądam: twarz blada jakas przypuchnieta, cera nierówna itd. Tak też zostało. Jesli ktos uważa, że po meroterapii nie zostanie sladu to tkwi w głebokim błędzie. Efektu zamierzonego nie uzyskano natomiast pełnym swietle dziennym moja twarz wygląda tragicznie. Pokryta małymi bliznami a pod kazdą z nich mokroskopijny guzek . Wielosc tych guzków robi jakość i cera wygląda fatalnie. Bladoniebieski koloryt miał zmienić się pod wpływem fotoodmładzania. Oczywiście efektem zachwycona była wyłącznie Pani dr poniewaz ani ja ani bliższe jak tez dalsze otoczenie róznicy nie zauwazyło. No może poza tym, ze niektóre guzki się zapadły, tworząc mikroskopijne wglębinia a rożnica poziomów pogłębiła efekt nierówności cery. Udałam się ze sobą do innego ekskluzywnego gabinetu w wielkim mieście, gdyie doświadczona kadra jakby wcale nie była moim wyglądem zszokowana a wręcz uznała go za norme i zaproponowała cykl zabiegów który przywróci pierwotny wygląd. Szczerze powiem o niczym innym nie marzę. A było zrobic microdermabrazję, kupic kwas hialuronowy w ampułkach , skalwan wlac kilka kropel do garnka z woda, zagrzać i przymowac dobroczynna pare na twarz. Jednak, żeby taka poradę uzyskac musiałam stracić sporo czasu, pieniędzy nerwów i urody. Cenna to zatem porada do której wkrótce się zastosuję. Apropos, może znajdzie sie wkrótce na topiku osoba zadowolona z mezoterapii?

Witaj jaktoona ! Fajnie że podzieliłaś się z nami swoimi doświadczeniami, szkoda tylko że nie są one najlepsze. Ja też idąc na zabiegi mam obawy czy aby dany zabieg mi nie zaszkodzi na urodę zamiast ją poprawić, dlatego staram się najpierw zasięgnąć opinii na dany temat od dziewczyn , które już to robiły, a każda wypowiedź jest na wagę złota. Napisz mi proszę ile miałaś tych zabiegów mezoterapii? Na innych topikach w tytule właśnie o mezoterapii nie wyczytałam czegoś takiego jak zrosty, czy nierówność cery po zabiegu. Może u Ciebie robiła to jakaś niefachowa ręka?? A może rzeczywiście coś się takiego dzieje w skórze , że powstają nierówności ?? Raczej pozytywne wypowiedzi skłoniły mnie do podjęcia decyzji o zabiegach. Powyżej na tym topiku wypowiadała się jedna z naszych koleżanek Agata. Ona robiła sobie serię zabiegów i jest zadowolona !!! Agata !!! Napisz nam jeszcze raz czy byłaś zadowolona z mezoterapii robionej na twarzy ???? Pliss......... Ja za bardzo wypowiedzieć się jeszcze nie mogę bo miałam jeden jedyny zabieg i to wczoraj i jeszcze mam trochę kropeczek i rumienia na szyi. Ponoć dopiero po kilku zabiegach widać efekt ujędrnienia skóry, a może nie ??? Ale te zabiegi robione są od lat na całym Świecie i gdyby było tak źle , to chyba więcej byśmy o tym słyszały? Tak sobie głośno myślę i stukam w klawiaturkę. Co dziewczyny sądzicie o tym?

Gość Spty
Hmmm ...Jaktoona zabila cwieka. Lecz nie mam watpliwosci co do szkod jakie przynosi zabieg mezoterapii...bo jakos nie chce mi sie wierzyc w te gorki,doliny i mikroblizny na skorze.. ja u siebie tego nie zaoobserwowalami,jest ani gorzej,ani lepiej.Tylko predzej mam obiekcje co do skutecznosci calego zabiegu.Mam podejrzenia czy cokolwiek z tego kwasu w ogole zdola wniknac w glab skory .Podczas nie da sie ukryc, ze ekspresowego, lekkiego dziobania igielka ,ktora z predkoscia maszyny do szycia przelatuje przez moja szyje. Zaczynam miec tez watpliwosci czy nazwa kwas hialuronowy nie jest naduzywana przez handlarzy.Takie slowko- wytrych,cudowne panaceum na na nasze zmarszczki,ze gotowe jestesmy zaplacic kazda cene za preparat i zabieg po ktorym trzeba sie dopatrywac, a czy czasem cos nie drgnelo i nie wygladamy juz mlodziej.A ja zyczylabym sobie wyraznej,widocznej poprawy,najlepiej od razu...:/ Dlatego zastanawiam sie czy w ogole warto,tyle inwestowac w zabieg ogolnie moze i poprawiajacy kondycje skory (vide zadowolona Agata)..ale nie cudotworczy. Brayana ja placilam za sama szyje, ale robiona tez kwasem hialuronowym 100 zl jednorazowo. Kurcze...faktycznie na allegro mozna kupic ampulki kwasu hialuronowego za 30 zl 5 ampulek.Niewielka inwestycja,chociaz diabli wiedza co w tych ampulkach jest....Zamotana jestem calkowice...Jade do Brzucha

Gość jaktoona
Uwierz w górki i dołki a moze nawet bardzo dokładnie przyjrzyj się swojej skórze. Zabiegów wziełam 10 w krótkim odstępstwie czasowym, teraz mogę powiedzieć, że bez odpowiedniego badania mojej skóry. Okazało się , że skórę mam gęstą, unaczynioną i kto wie czy wogóle taki zabieg był dla mnie odpowiedni. Kto się tym przejmował. Obie z Panią dr pragnęłyśmy szybkiego odmłodzenia mojej twarzy chociaz każda z nas z innego powodu. Nie odradzam zabiegu, proponuję jednak daleko idącą ostrożność i dystans w stosunku do reklamy. Jestem zwolenniczką poprawy urody i cenię dobre samopoczucie. Z własnego doświadczenia powiem, że lifting jest jedyną metodą która w pewnym wieku taki komfort zapewni. Reszta to półśrodik, może dobre dla 30stek ale 47 latce na nic się zdadzą.

Gość Spty
Jaktoona..sorry za obcesowa dociekliwosc, ale czy mam rozumiec ze jestes po liftingu?? Jesli tak,to u kogo go robilas? I najwazniejsze czy jestes zadowolona.Nie zalowalas ani chwili?Jak bardzo sa widoczne blizny.To nurtujace mnie pytania,bo wiesz..ja juz jestem zdecydowana.Szukam tylko lekarza ktoremu bede mogla w zaufaniu powierzyc twarz,i miec pewnosc ze mi tej twarzy nie skopie:) Naprawde bardzo cenna bylaby dla mnie opinia kogos, kto jest juz po.. Pozdrawiam