Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

ciążowe staranka

Polecane posty

hmmm nie wiem , chyba tak, ja jestem dosc drobnej postury. Moge miec problemy z naturalem. sama nie wiem, zobacze jeszcze..

Ja polecam. Nigdy wiecej naturalnych porodow. Zresztą, mój lekarz tez mi to mówi - każede nastepne przez cc

Gość
Validos a kiedy następna wizyta u gina?

6 marca:) ciekawe co powie:) wyniki dobre pewnie kopnie moje jajniki jakims CLO:)

Gość
Validos musi być dobrze bo będzie z Ciebie kochana mamusia :)

Gość
Jakoś mi na razie szybko pędzi dniówka :) oby do 16:00 :)

Gość
validos tylko nie przesadzaj z tym samoleczeniem, bo lekarze stracą przez Ciebie posady :D

Gość
Tak ja w poniedziałki do 16:00 pracuje :)

Gość
Wiesz mnie dzisiaj dodano 3 m-ce ciąży więc muszę chyba sie odchudzać skoro zamiast na 4 mc wyglądam na 7 mc :(

Gość
Co ja mówię powinnam w ogóle przestać jeść! :(

Gość
a ten nowy kolega to w zamian za tamtego, którego zwolniono?

Gość
No wiesz skoro mi tak "życzliwa" koleżanka z pracy mówi to co ja na to poradzę? :(

Gość
validos gratuluje 300! No ewentualnie mogę "tak" wyglądać, ale na pewno będzie więcej niż jedno dziecko i ja się nic nie znam i nie wiem, lekarz też się pomylił, ze będzie jedno :[ wrrrrrrr chyba będę gryźć

Cesarka to piękna sprawa, nie wyobrażam sobie porodu naturalnego.Rodziłam naturalnie przez ok.5-6 godz., w tym niestety na tym koszmarnym łóżku porodowym.Wstydziłam się strasznie,że każdy na mnie patrzy ( a ludzi było sporo włącznie ze studentami,tragedia, do tej pory mam gęsią skórkę jak sobie pomyślę).Na szczęście nie mogłam urodzić sama (zbyt mała miednica i brak rozwarcia),więc mi zrobili cesarkę.Potwornie się wtedy bałam,ale operacja trwała razem ok.1 godz.może mniej nie pamiętam.Nic nie bolało,nikt Was nie oglądał tam gdzie nie trzeba.Blizny prawie nie widać,pod włosami łonowymi,spokojnie mogę chodzić na plażę nawet bez majtek,bo i tak nikt by nie zauważył.Mam troszkę zniekształcony brzuch na samym dole,ale to raczej od rozstępów.Strasznie się ucieszylam jak lekarka powiedziała,ze drugi poród na pewno przez cesarkę (mam do tego silną krótkowzroczność).Jeśli chodzi o samopoczucie po cesarce, to nie zapomnę tego tragicznego uczucia głodu,nie wolno jeść chyba 3 dni i wstawać przez dobę (wtedy 8 lat temu tak było).Brzuch faktycznie boli jak się ruszasz przez ok.6 dni a później nic.W szpitalu najgorszy był moment jak pierwszy raz wstałam po znieczuleniu zewnątrzoponowym (czarno przed oczami itp.).Ale nie zamieniłabym cesarki na normalny poród i wszystkim polecam.Teraz się już nie boję, bo wiem,że od razu będzie cesarka i nie będę musiała znosić bólu i upokorzenia.

czy tych studentów nie można pogonić? mam prawo sobie nie zyczyć ?