Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

Hanio, ja jeszcze nie obnizylam. A w moim jest dosc wysoko, wyzej niz w drewnianym lozeczku :o I nikt nigdy nie zostawia malej samej w lozeczku. Ale musze w koncu to zrobic, bo mala zaczyna stawac. Bedzie miala zdziwko, bo nauczyla sie w nim siedziec i wszystko ogladac :), a teraz jak bedzie nisko to niestety przez siateczke tylko, no chyba ze stanie. Ja nie kupuje materacyka, bo ten krtory jest teraz schodzi potem na dol. I jest dosc fajny i twardy. Dzis rano ja posadzilam w lozeczku a mama wziela pilota do reki, ale nie wlaczyla TV. I mowie cos do Niny, a ona nic..tylko wzrok na pilot - telewizor, i tak wkolko..czekala az babcia telewizor wlaczy, tvamnka, pewnie seriale z babcia oglada :o

Ja dziewczynki przed wczoraj opusciłam łozeczko i jest duzo lepiej Julci wstawac mowie wam wszyszedł jej ten zabek i chyba idzie nastepny bo marudna jest jak niewiem ,i slini sie jeszcze gorzej ja juz nie mam siły ,no coz teraz musi byc tylko lepiej

Dziękuje wszystkim dziewczynkom które pamiętały o Vanessce,tak dzisiaj mój skarb kończy 8 miesięcy i to dokładnie w piątek 13-tego ją urodziłam,mówię wam aż łza się w oku kręci:) Demiluna idz na usg jamy brzusznej i będzie wiadomo i radzę ci jak najszybciej to zrobić bo inaczej to jest życie na bombie zegarowej nigdy nie wiesz kiedy co i jak,wiem co mówie bo właśnie w grudniu miałam usuwany woreczek i w końcu jestem wolna od bóli:) Ewcia Eryś to zdolny chłopczyk,gratuluje!!! Moja Vanesska zaczęła gadać od wczoraj,tego mi właśnie brakowało bo czytałam że wasze szkraby już gadają a moja nic a tu proszę zrobiła prezent na 8 miesięcy:) Posyłam zaraz fotki na interię w mojej nowej fryzurce:)

katrina, to no ja również składam najserdeczniejsze życzonka! Jejkuś ,to znaczy, ze Rubi za tydzien tez skończy 8 miesięcy??? Nie umiem w to uwierzyć!!! to już 2/3 roku!!! szok, ale ten czas leci. o, budzi się moje szczęście :( tak mi się zdaje, ze moze teraz juz naprawde ząbek wyjdzie? wygląda na to, ze najpierw lewa jedynka. taki marudny dziś był, no i zaczął się ślinić... a teraz tak neispokojnie śpi 🌼 kochany mój skarb. ależ mi go żal :(

acha, surfitka i kasiu - dziękuję za odpowiedzi! jutro obnizamy :)

A mowiłam ze zajrze:P Przeczytalam tylko ostatnia stronke i wyczytal ze jakies chorobska dopadaja dzieciaczki....no niestety nie mym wplywu na to przy takiej pogodzie...... Pomaranczowa mamo my sie chyba nie znamy ale jedno mamy wspolne....tzn nasze dzieci-wstretna bakterie w moczu.....ojej ile to ja juz czasu z nia walcze....tez podaje malej Furagin przez dni pol tabl 3 razy dziennie potem przez kolejne 10 dni pol tabl na noc i wtedy znowu osiew i zobaczymy....jezeli to nie omoze to skieruja nas do jakiejs poradni bo mala moze miec refluks....a to z kolei po moim mezu bo tez w dziecinstwie mial....a mnie najbardziej martwi to ze mala opuscza szczepienia.....poki co dostala tylko jedno jak miala bodajze 6 tygodni.....a ja sie tak strasznie boje czy to nie bedzie mialo jakiegos wplywu na jej pozniejsze dojrzewanie ....moze wiecie cos na ten temat? Aischa gratuluje blogoslawionego stanu:) Co z Cannomila??Jak sie czuje w ciazy?Zaglada tu jeszcze? Ide teraz chwilke posiedziec z mezem przy drinku:D Jutro Walentynki a ja do 21 w pracy....

martynka, mój Ruben też ma bakterie :( dziś byliśmy właśnie w szpitalu z nim, był cewnikowany - pobierali mocz prosto z pęcherza żeby sprawdzić, czy już w pęcherzu są te bakterie, czy łapią się dopiero przy cewce. Jeśli są w pęcherzu, to może oznaczać domięśniową antybiotykoteriapię, bo - jak ja rozumiem - może mieć tą bakterię w organizmie, w zwiażku z czym trzeba ją porzadnie wytępić. A jeśli bakterie łapią się przy cewce (bardzo częsta przypadłość) to posiew powinien wyjść czysto. Moja pediatra też chciała nas skeirować na cystografię (to to badanie, o któym piszesz), ale to już jestr bardziej inwazyjne no i mały musiałby spędzić dzień w szpitalu :( więc poszłam prywatnie do innego pediatry i on zaproponował to badanie. Zdecydowaliśmy się na to cewnikowanie, było przeprowadzane na znieczuleniu (w Katowicach) i mały nawet nie pisął. po badaniu też był pogodny, więc myślę ze nie cierpiał mocno. Oby ten posiew wyszedł czysto... biedne nasze dzieciaczki 🌼

hej hej wysłałam na interie fotke aniołków które zrobiłam z masy solnej(tylko proszęsię nie śmiać - to moje pierwsze próby lepienia mam nadzieję że jak dojdę do wprawy to będą lepsze) Katrina muszę się wybrać do lekarza bo to faktycznie nie wiadomo kiedy złapie ból,ale jakoś mam ciężko - nie cierpię chodzić po przychodniach.

Demiluna piękne te aniołki naprawdę!!! Ja też nie lubię chodzić po przychodniach ale naprawde to dla twojego dobra:)

katrina super pasemka,świetna fryzurka :) obie z Vanesską prześliczne jesteście :) a córunia podobna jest do tatunia :) - fajnie :) Demiluna aniołki pękne ci wyszły - naprawde :) biedne dzieciaczki z tymi bakteriami - asio,asio oby jak najszybciej kochane bobaski ich się pozbyły. Dobranoc zmykam,kolorowych snów wam życzę :) pa 👄

acha, martynka - położna poleciła mi przemywać 2 razy dziennie siuraczka TANTUM ROSA. nie wiem jeszcze czy jakiś skutek jest, ale może też spróbujesz?

Dzień dobry dziewczynki :) Eryś dziś w nocy bardzo marudził,mało spał a nad ranem zobaczyłam że ma gorączke :( chyba to przez ząbki.Męża wysłałam do apteki po coś przeciwgorączkowego,ciekawe co w aptece mu doradzą. Pisałyście że dobry jest nurofen,kazałam mu ten syropek kupić. Uciekam życzę wszystkim miłej sobotki :)

a i jeszcze jedno życzę Wam wspaniałych,radosnych pełnych miłości i namiętności Walentynek 👄👄

Witam wszystkie mamy i dużo miłości życzę!!!!! Ewcia dziękuje za komplement:)Jesteś jedną z nielicznych osób która mówi że Vanesska do taty podobna:)Mój mąż się ucieszył:))) Biedny Eryś oby gorączka szybko minęła!!! U nas nocka w miarę choć od 7 już nie śpimy:(Zaraz robimy kaszkę i pewnie malutka pójdzie sobie uciąć drzemkę:)

ojej ale tu pustki :( zapraszam na popołudniową kawusie i pyszne babeczki jogurtowe :) u nas już ok.Eryś dostał Nurofen i tempki na szczęcie już nie ma :)

czesc dziewczyny :) wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek :) ja dzisiaj synkowi na Walentynki sprawiłam niezbyt miły prezent w postaci pobrania krwi do badania :( No niestety jak mus to mus. I ku mojemu zdziwieniu Mati byl dzielny :) plakal tylko jak pani go kłuła igłą, a potem juz spokojny był. No moze dlatego, ze zabawiały go trzy inne panie laborantki :) A poza tym oczywiscie kto przyszedł to mowił: jaką ONA ma fryzurę :) Heh No i panie w lab powiedziały mi jeszcze cos dziwnego: zeby nie dawac codziennie dziecku marchewki, bo to obciaza bardzo watrobę takiego dziecka! Nic z tego nie rozumiem, bo w 90% wszystkich sloiczków obiadowych dla takich dzieci jest marchew! A moje dziecko je tylko Gerbera słoiczki, a tam wszystkie maja marchewke. I co teraz?

HELLO!witam w WAlentynkowy wieczór!i życze udanego wieczoru!Małżon dał mi róże i bombonierke na walentynki! EWCIa-dobrze ze goraczka zbita!mój Krystian ma przynajmniej 1 raz w miesuącu tak ze ma gorączke wysoką ale wszystko z nim ok zbije mu i rano jak nowonarodzony!teraz na bilans bede znim szła to sie spytam od czego to moze by c! POMarańczowa mamo-nie przejmuj sie babami!!!!!!!!!!!!!!!!!z labolatorium!jka dajesz słoiczki to przeciez nie ma tak duzo marchwi tylko troszke! A i od synka dostalismy z mężem i kinga tez po walentynce-kartka robiona przez Krystianka i.........po gumie do zucia mamba!!!!!!!!ech ten to ma pomyły!

Hej , chyba wszystkie dzis walentynkuja :) My ze starym w domku przy winku i torciku owocowym , ale dopiero wieczorem .... a potem... zrobi sie mily nasrtoj.... a za chwile obudzi sie Gabi..... i bedzie po babkach :P U nas idzie druga gorna jedynka..... Gabi marudzi, nie spi .. itd Ewcia ... babeczki jogurtowe... pycha... chyba sie skusze na jedna :) Jak Eryczek sie czuje ? Kartina..... super fryzurka, jak dla mnie to Vanesska cala mama :) Demiluna.. dzieciaki urocze i bardzo podobne do siebie. Aniolki cudne, naprawde !!!! W swieta sama probowalam robic cos z masy solnej , moje sie nawet nie umywaja do twioch, sliczne sa :) Pom.mamo , dzielny chlopak z Mateuszka :D Z ta marchewka to chyba chodzi o karoten, ktory zmienia sie w watrobie na wit A. Podawanie dużych dawek tej witaminy przez dłuższy okres czasu może spowodować hiperwitaminozę witaminy A z takimi objawami jak: drażliwość, zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego (m.in. wymioty, brak łaknienia, nudności), zmiany zabarwienia skóry, powiększenie wątroby i śledziony, wypadanie włosów, świąd skory, suchość skóry Ale jak zawsze zdania sa podzielone tu znalazlam artykul , mowiacy , ze ie jest tak zle http://www.komitetmatek.tymbark.com/forum-thread-post,121,776.html Mysle, ze malutkie ilosci marchewki w obiadku nie sa niebezpieczne.

Kochane, u nas tydzien pod znakiem dentysty byl- zrobilam 3 zeby, no i jeszcze zabiegi estetyczne mnie czekaja;) Pomaranczowa mamo jejku, ja nie wyobrazam sobie teraz zadnych pobran krwi u Maii, po ostatnim zrobila sie z niej taka panikara, ze juz na sam widok lekarki drze sie jak opetana. Marchew, hm- mnie alergolog powiedziala, zeby malej wogole nie dawac do roku, bo jest silnym alergenem. Jejku, musze leciec, bo mala jeczy, mam nadzieje, ze jeszcze cos dzis uda mi sie napisac!

agula, dziekuje za odpowiedz i za art, przeczytalam :) ale jak to wszystko ma sie do tego, ze w wiekszosci sloiczkow dla dzieci jest wlasnie marchewka? A poza tym co Wy dajecie na obiadek Waszym dzieciom? Kupujecie sloiczki czy same gotujecie? Moj Mateusz ma po prostu taki kolor skóry troszke ciemniejszy, ale pediatra powiedziala, ze wszystko jest ok, a panie z laboratorium, zebym tej marchewki mu mniej dawala. No ale ja mu tylko wlasnie daje raz dziennie przy obiadku te marchewke. A poza tym przeciez slyszalam, ze naturalnych witamin nie mozna przedawkowac, tylko sztuczne. Jak to jest wlasciwie? Milka, moj Mateusz całkiem dobrze zniosl to badanie, choc rzeczywiscie na widok lekarki tez jest krzyk niesamowity, ale panie z laboratorium naprawde fajne i mysle, ze nawet by je polubil :)

pom.mamo dzielny chłopczyk z synka.trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań.Dla Mateuszka 🌻 Milka super tydzień ;) - ja też do dentysty muszę się wybrać. Beja o rany,koniecznie zapytaj lekarza o przyczyny temp.u Krystianka pewnie jakieś badania zleci. Super prezenciki dostaliście :) agula prosze babeczke :) pyszna - smacznego :) ja od Oskarka dostałam lizaczka serduszko,a od męża Rafaello i różyczke :) a ja chłopaką i sobie kupiłam tort lodowy - mmm pycha był ;) - tzn. jescze jest - został na jutro do kawusi :) Eryś już dobrze się czuje,bardzo ma opuchnięte dolne dziąsełka,może ząbek nam się pokaże :) Eryczek bawił się w pokoju z Oskarkiem i podszedł kombinować przy szafce rtv. i kurcze nadział się na metalowy uchwyt od szyby drzwiczek i delikatnie rozcioł główke,biduniek mój kochany.

hej kochane ,JESTEM!!!!!!!!!!! Musialam nadgonic braki i teraz nie wiem juz co odpisywac,bo czytala na raty i wszystko mi sie pomieszalo:P Malutki spi,ciekawe jak bedzie dzisiejsza nocka,bo ostatnia byla tez ok,cala przespana momo choroby.Kubus juz czuje sie lepiej,tempka spada,czasami ma tylko lekki stan podgoraczkowy,ogolnie widac poprawe,w poniedzialek ide na kontrol. Moj maly to nie boi sie lekarzy,smieje sie do wszystkich,odwazny jest heheheh jesli chodzi o marchewke to ja nie wiedzialam ze mozna przedawkowac,ale mysle ze raz dziennie nie zaszkodzi,ja slyszalam znow ze dziecko powinno pic np.soczki z marchwii,no i moj pije codziennie,musze spytac lekarza jak nie zapomne. Mam pytanko,b wazne dla mnie.Otoz czytam ,ze niektore dzieciaczki maja bakterie w moczu.jak to sie objawia?????????skad mam wiedziec,ze powinnam zrobic badanie moczu ,czy cos sie nie dzieje????Ja jeszcze nie robilam tego badania i dlatego pytam.robilyscie te badanie profilaktycznie?CZY BYLY JAKIES PROBLEMY CZY WSKAZANIA.Co powinno zaniepokoic,?Pytam jak glupia ,wazne to dla mnie,bo my mamy takiego pediatre,ze musze miec jakies podstawy i powiedziec mu ze np.cos sie dzieje i chce zrobic to badanie,bo inaczej to on mowi ze nie potrzeba. Wybieram sie do HH pediatry polki i tam chce porobic dzieciom wszystkie badania,tam zrobia bez problemu,bo np.Jasiowi chcialam profilaktycznie zrobic krew,bo nie robilam mu od urodzenia ,to on na to peduatra na to ze nie widzi potrzeby,i nie trzeba bo wszystko jest ok.Ale ja bym chciala i co???????hmmmmmmmmmmmmmmw sumie to dobry specjalista ale uparty jak osiol i ma swoje glupie zasady. Dziewczynki jeszcze nie jest za pozno aby zyczyc wam wspanialego wieczorku walentynkowego,my swietowalismy wczoraj,bo dzisiaj pan w pracy.Byla fajna imprezka.mezus kupil kwiatka-storczyka,winko w butelce o ksztalcie serducha:P i dostalam 50euro na drobne wydatki:P.moj kochany mezus:) Pozdarwiam mamuski i dzidzie,wszystkie sliczne i kochane.Wszystkim dzidziom duzo zdrowka,szybko zabkow i caluski papapa

gosiek, u nas z tym moczem było tak. ja juz od jakiegos czasu myslalam, zeby zrobic małemu badanie tak profilaktycznie, bo od urodzenia nie mial robionego. No i dopiero neurolog zasugerowoala, ze mały moze miec bakterie w moczu i przez to sie tak napinał, bo go pewnie bolalo jak robił siusiu. Zrobilismy badanie i niestety diagnoza sie potwierdzila. Wyszły bakterie i trzykrotnie przekroczona wartosc kryształów. A to podobno świadczy o tym, ze cos tam w tym moczu sie zaczyna osadzac (tak powiedziala nam pediatra). No i teraz daje Mateuszkowi furagin. I wiesz co, jeszcze zauwazylam jakis czas temu, ze przy suisiaczku mial czasami tak czerwoną skórkę, jakby odparzona. I myslalam wlasnie, ze to moze odparzone, a to chyba przez to, ze ten mocz z bakteriami byl. Pediatra mi sie jeszcze pytala o barwe moczu. U Mateusza przejrzysty i jasny zolty, wiec powiedziala, ze to dobrze. A co do badan: wiem, ze nie kazdy lekarz daje skierowanie na badania, ale ja zawsze mowie, ze lepiej zrobic o jedno za duzo niz za malo i wole sama isc prywatnie zrobic. Kochane, zycze Wam milego walentynkowego wieczorku :) papa

Hej Happy Valentine\'s Day :D ❤️ Prezencik, udalo sie zaldowac jeden z filmikow nakerconych kilka tygodni temu :)http://www.youtube.com/watch?v=39KdGK79I1Y Ja mezusiowi sprawilam serce z czekoladkami Ferrero Rocher, a on mi likierek kawowy :) Pomaranczowa mamo, niestety nie w kazdym panstwie da sie isc zrobic cos prywatnie :o U nas wszystko za skierowaniem dopiero. Mimo, ze nic nie ma za darmo :( Moja miala raz badany mocz na obecnosc bakteri i bylo dobrze. Katrina, ja tez uwazam, ze VAneska do taty jest podobna. Moze nie 100% ale sie jej nie wyprze ;) Buziaczki dla wszystkich, do poklikania.

Dzień dobry dziewczynki :) zapraszam na kawusie ;) U nas nocka ok. Eryś naszczęście nie gorączkował. Surfitko Nineczka jest przecudna !!!!!!!!! śliczne ma włoski !!!!! cała jest przeurocza !!!!! ślicznie tańczy bardzo mądra dziewczynka :) Wysłałam fotki na interie jak Eryś robi kosi,kosi ;) Miłej niedzielki Wam życzę :)

czesc:))\' u nas ok,ząbek juz widac.w tymmiesiacu jedziemy z małym na kontrole do okulisty.my swietowalismy walentynki w czwartek bylismy w kinie na\"idealny facet dla mojej dziewczyny\" i dostalam przywieszke z białego złota w ksztalcie serca z kamieniem ametyst i diamentem:)))

witam kochane,a ja jestem smutna.Moj synus czuje sie dzisiaj znow gorzej i mial 39stopni tempki.Jutro moj pan wzial sobie wolne i jedziemy do hamburga do polskiej peditry ponoc dobra ijest i przynajmniej bez laski zrobi mi badania wszystkie i obejrzy malego pod katem rozwoju,ciekawe czy potwirdza sie slowa naszego pediatry.naczytalam sie i szaleje z newrow,bo moze moj maly ma jakies powiklania poszczepiennne?Mielismy szczepionke 30.01,nie wiem co myslec,martwie sie po prost,martwi mnie ze ta temp sie juz 5 dni utrzymuje,tzn.spada i na nowo wzrasta.pozdr Malutki spi teraz,a dzisiejsza noc byla najstarszniejsza w naszym zyciu,bardzo marudzil i spal tylko na rekach u mnie,a potem w wozku nad ranem.papapa

Gosiek, duzo zdrowka dla Kubusia !!! Ewcia, dziekuje :) Zaraz ide zobaczyc twoejgo Erysia, ale jestem pewna ze cudnie kosi robi :) My tez probujemy mala nauczyc kosi, na razie ze dwa razy sie udalo jak zaklaskala, ale jeszcze nie jest to typowe kosi. Natomiast nauczyla sie robic baziu, baziu puc..czyli stukac glowka o moja gowe :)

gosiek38 moze kubusiek ma poprostu trzy dniowke nieraz ona sie przeciaga a potem wysypuje dzidziusia i koniec choroby,albo zabek idzie i z tad ta tepka zobaczysz bedzie wszystko ok napisz jutro co i jak po lekarzu bo sie martwie