Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

Witam dziewczynki :) Ewelona wszystkiego najlepszego z okazji 18 - stych urodzinek ;) W każdej chwili, zawsze, wszędzie niech Ci w życiu dobrze będzie niech Cię los obdarzy wszystkim o czym marzysz... super prezencik zrobił ci na urodzinki synuś :) gratki dla Maciusia :) surfitko Nineczka jest boska !!! śliczną minke robi :) beja ...eee to miałaś dziś super powera :) Eryczek ma 6 ząbków : komplet jedyneczek i 2 dwójeczki górne,a teraz to nie mam pojęcia który mu wychodzi bo buziuńki nie chce otworzyć,a jak uda mi się zerknąć to nic prócz spuchniętych dziąsełek nie widzę.

hanio ale masz w domku przystojniaka :) Rubiś jest wspaniały chłoptaś !!! oby jak najszybciej mu ząbki wyszły.

Witam stawiam kawke ide zaraz pic:) Wrocilismy z przedszkola i trzeba sie brac za jakies porzadki.Obiad mam juz gotowa HURRA !!!!!!! Ewelona przepraszam za spoznione ale szczere zyczenia z okazji drugiej rocznicy 14 urodzin :P:P:P U nas ok,maly wspina sie coraz lepiej i odwazniej po meblach,wstaje co chwila ,podoba mu sie to bardzo,chodzic jeszcze nie umie:( mialam na mysli chodzenie przy meblach oczywiscie:P U nas zabkowanie przebiega w bardzo lagodnym tempie,nie mamy goraczki i maly jest wesoly jak zawsze. Dzisiaj szalelismy rano na moim lozku,bez pieluszki i Kuba nasikal mi na materac :( no coz!!!!!! cholerka ,jak siedzi w wozku ,to obgryza ten palak ktorego mozna sie trzymac.pokryty on jesta taka gabka czarna ,wiecie chyby o co chodzi ,dziura juz jest calkiem duza ,dobrze ,ze jej nie widac,ale najgorsze jest to zanim sie zorientowalm,ze on to wszystko zjada:P:PKtoregos razu sie zastanawialam,co on ma w buzi ciagle jak jest w wozku cos czarnego,terza juz wiem hehheheheheTo lobuziak,znalazl sobie zajecie. Kto pije kawke,ide zalewac paaaaaaaaaa

dzien dobry.... dziekuje wszystkim za zyczenia.... wczoraj na wieczor jak powiedzialam mamie ze maciek raczkuje to wsiedli w samochod mama, tata i siostra i przyjechali zobaczyc moje cudo.... mowie wam jak to smiesznie wyglada te raczki sa takie nieporadne takie smieszne....ale cudowne.... dzis jedziemy na rehabilitacje, zobaczymy co powiedza.... teraz spi moj mały.. jak wstanie to znow podłoga i cwiczenia niech sie wprawia...

U nas od wczoraj też niezłe posępy - wczoraj Rubi nauczył się siadać z brzuszka a dziś pełzać do przodu :) W ogóle jaja bo położyłam go na dżemkę (a zawsze nakrywam łóżeczko kocykiem żeby było ciemniej), obudził się więc poszłam patrzę - on zawsze śpi z lewej strony - a tam pusto! patrzę w prawo, a pod przewijakiem schowany Rubi i się chichra. W chowanego się ze mną bawi :P

Dzień dobry....... gosiek ja poproszę kawcie :) a to sprycjulek z Kubusia - mały kochany gryzoń ;) ewelona jeszcze raz gratuluję ! Maciuś jest super chłopak !!! hanio gratki dla Rubisia 🌻 rozrabiaka kochany mały :D U nas nocka :( Eryczek co troche się budził,bidulek mój kochany. Jutro będzie tydzień jak cierpi :( och żeby te zębule już wyszły !!!!!!!!!!!!!! zmykam zaraz na spacerek tylko kawusie dopiję :) milusiego radosnego dzionka wam życzę 👄 papa

Witajcie u nas nocka okropna, mały zrobił sobie 3 godzinna przerwę w spaniu - raczej nic mu nie było tylko spać sie nie chciało. Jestem padnięta, wczoraj późno poszłam spać a po 15 minutach mały się obudził, dałam mu wodę i spał potem 1,5 godziny a potem to juz było po spaniu - od 1.30 do prawie 4 nad ranem nie spał a przed 8 trzeba yło wstać bo mała do szkoły na 9. Rano spacerek 2 godziny a teraz śpi a ja nie moge sie położyć bo obiad trzeba ugotować i domek ogarnąc i najgorsze to pozmywac naczynia - nie cierpię tego, myślałam nawet o zmywarce ale nie mam gdzie jej w kuchni postawić. A u nas noc nowego tylko mały poobijany-3 guzy na głowie bo tak szaleje żeciągle jakieś wypadki miał- wczoraj siedział przy drzwiach i mąż go zawołał a mały chciał szybciutko do taty iść i z rozpędu w futrynę głowa uderzył. Aż zahuczało. Biedny mój.

ewcia, dzięki. U nas w końcu wyszedł czwarty ząbek. Ale dopiero igiełka więc jeszcze męczy Rubenka... Trzeba mi siępakować a mi się nieeee chce! Mimo że lubię się pakować na wyjazdy :) Ale biodro mi ryyypie strasznie [to po operacji], chyba zmiana pogody będzie bo normalnie boli o-kro-pnie

hej,demiluna,sorrrrki,ale sie usmialam z twojego Julka,wiem,ze nie powinnam,bo to nie do smiechu,ale jak sobie go wyobrazilam w tej akcji,to sama do siebie sie smialam,fajnie to opisalas:P Ewcia,wspolczucia dla erysia,oby te zabki juz nie bolaly,biedaczek maly. Ja robie wszystko zeby nic nie robic:P,ale obiad mam juz dawno gotowa,przynajmniej tyle,spadam ,bo maly chyba sie budzi,zaraz bedzie wcinal obiadke,moj gryzon.

Hej Agula, Ninka dzis pojechala do dziadkow. Tata dosc dobrze sie czuje, wyszedl ze szpitala, wiec mama zajmuje sie mala w domu, a i tacie poda cos. Ale tata ma chodzic, siedziec - wrecz nie wolno mu lezec za wiele. To i z Ninka sie pobawi :) Wczoraj prosto ze szpitala zazyczyl sobie by go zawiezc do male a nie do domu. Deminula, ale Juleczek pedziewiatr :P Dla Erysia i Gabi, by sie zabki pokazaly !!! No i Ninki bo kisza sie juz tyle miesiecy i ciezko cos z nimi :( Ma chyba 4, ale nie da sobie dokladnie sprawdzic. Ninka juz prawie biega za raczki, zasuwa szybciutko ze szok :) A jak sie zapomni to stoi sama :) Gratuluje nowych osiagniec Rubenkowi i Maciusiowi :) A gdzie reszta dziewczyn ? Pozdrawiam.

Hej Ja dopiero wrocilam od dentysty a z dziecmi tesciowa siedziala ;) Trzeba brac sie za obiad i leciec na spacer z dziecmi , bo cos niebo przejasnilo sie i cieplej na dworze. Gabi juz nie groraczkuje , ale do poludnia ( u mnie ) zrobila 4 kupli :( , juz ma ranki na dupce . Pzrebieram ja zaraz jak zrobi , puszczam ja zeby przewietrzyla tylek a i tak nie ma poprawy 😭 Ewvcia, u nas nocka tez beznadziejna :( MAsz racje, niech te zeby juz wyjada i nie mecza naszych dzieci !!!!!!!!!! Demiluna, wspolczuje nocki . Lacze sie w bolu z toba ;) ja tez do wyspanych nienaleze :P . Moja dluzej niz do 6 nie pospi, nie wazne czy pojdzie spac o 19 czy o 21 , pobudka jak w zegarku, razem z kogutami Surfitka, ale aparat z twojego taty ;) A Ninka zdolana panna , zaraz pojdzie sama :) Gosiek , to masz gryzonia w domu ;) Oj matka jasc dziecku nie dajesz :P Ewelona... jak po rehabilitacji?? Pani rehabilitanka chyba zadowolona z tak pojetego pacjeta :) Gratulacje dla Rubenka !!! To zaraz i on ruszy na czterech :)

Agula, moj tata jest bardzo energiczna osoba. W szpitalu mu tylko te rurki przeszkadzaly, bo nie mogl lazic.:P Jak pojechalam po niego wczoraj to go na korytarzu znalazlam, bo juz mu wszystko odpieli :) Tylko , zeby on jeszcze pamietal, ze jest po operacji i nic nie podnosil i nie forsowal sie to byloby dobrze... Biedna Gabi :( Nina tez robi po 3-4 kupki juz od tygodnia. Wydaje mi sie ze odchorowywuje gorne jedynki bo dwojki juz sa. Ale poki co odpukac nie zlapala odparzenia. Czasem lapiemy do nocnika kupke. Fajnie, ze z tesciowka ci sie poprawilo :)

No mam nadzieję, że ruszy :D Już dziś nieźle zasuwał do przodu. jak już obczaił że się da to się go zatrzymać nie da i zaraz jest w jakimś zakazanym miejscu. Wcześniej się turlał ale to też mu nie zawsze wychodziło tak jak chciał, a teraz już umie dotrzeć do celu szybko :)

witam was.... juz po rehabilitacji..... dopiero za miesiac mamy do kontroli jechac...bardzo sie ciesze bo 1,5godz jedziemy w jedna strone a maciek niestety do podroznikow nienalezy. ta podroz gorzej meczy niz tam.... rehabilitantka byla w szoku ze przez tydzien tak nadrobil zaleglosci...a prawda jest taka ze to tylko zasługa dywano bo non stop na dywanie siedzi i sie bawi sam... pisala ktoras z was o kupkach... u mnie to samo 4-5 kup dziennie luznych... moze to na zeby... a moze od wody bo od kilku dni rano ok6 przebudzi sie daje mu wode do picia i idzie spac dalej.... niemam pojecia juz...

Surfitka, z tesciowa poprawilo sie, ale ciekawe na jak dlugo ... z nia tak czesto bywa pare miesiecy nie odzywa sie a potem pare miesiecy wielkiej milosci :P teraz ta ''milosc'' juz cos dlugo trwa i tylko patrzec jak wybuchnie jakas bomba ;) zaczyna juz za duzo wtykac nosa w nasze sprawy i mowic nam co mamy robic , z kim sie z potykac a z kim nie rozmawiac :O Polozylam dzis moje obie panny spac juz o 18.45 , bo myslalam ze zwariuje . Gabrysia dalej okropnie marudna , a Kmilka specjalnie jeszcze draznila sie z nia - zabierala jej zabawki, ciagnela ja za reke gdy ta chciala wstawac , zarzucala na nia kocyk , mowie wam myslalam ze mi uszy zwiedna. Mam nadzieje , ze jutro bedzie lepszy dzien ...

stawiam kawke zaprzaszam u nas po staremu kuba wstał o 6;30 dostał mleko i śpi dalej wiec chwila luzu wiki właśnie poszła do szkoły ja wstawiłam pranie a jak sie obudzi to wiki pościele na dwór powiesze i posprzatam wiec mam dzisiaj luz bo rosól od wczoraj. mam pytanie laski macie moze jakies domki letniskowe do polecenia nad morzem????chetnie przyjme numer

witam. u nas wszystko dobrze.dzis bylismy na kontroli u pediatry i jest super.wagowo niby tez choc dla mnie za malo wazy,powiedziala ze dziecko roczne powinno potroic swoja wage.u nas tak wlasnie jest.o widze,ze kolezanka tez wybiera vsie nad morze:))))))my jedziemy w lipcu do Świnoujścia ale wynajmujemy kwatere.

Witam rowniez,u nas ok,maly teraz zasnal i drzemie sobie.My codziennie mamy spanko do 7.30,albo i do 8:),jak wstanie wczesniej to juz wyjatek,takze ja na niewyspanie nie narzekam.Klade go codziennie miedzy 20,a 20.30 i zasypia bez problemu,wiec ja nie wiem co to znacza meczarnie w nocy,noooooooooooo kilka razy na te 10 miesiecy mu sie udalo przebudzac,ale to kropla w morz,dlatego wspolczuje wam dziewczynki tych nocy,nie wszystkim oczywiscie,tym,ktore maja te problemy.najwazniejsze aby dzieciaczki byly zdrowe,wszastko inne to pecha i da sie przezyc:) surfitka,gratki dla Ninusi:) A tak mamusiu narzekalas,ze Ninka sie rozleniwila i nie chciala zaczac raczkowac,pomimo,ze umiala!!!!!!!Teraz juz smiga na nozkach i daje jej jeszcze troszke i niedlugo pojdzie sama na nozki.Pisalam ci juz kiedys,ze ona ma ukryte talenty i trzyma wszystkich w napieciu ,a potem pokazuje nagle co potrafi,,spryciulka mala. Gratki dla Maciusia i pochwaly dla niego za szabki start i dla Rubiego:):) U nas piekna pogoda,sloneczko,az chce sie zyc. Dziewczyny mam pytanie,czy podajecie jeszcze wit d3,bo ja juz dawno odstawilam,ale nawet nie pytalam lekarza,sloneczko juz mamy w mleku tez jest i kaszkach,to mysle,ze juz nie trzeba faszerowac dzieci tym.Za duzo tez nie dobrze. Goba nie pomoge!!!!!!!!!!!!sorrki Pozdrawiam kochane pa

Witam dziewczynki U nas nocka znów nie przespana :( Eryczek budził się co troche,ojejku jak mi go szkoda :( gosiek troszke ci zazdroszcze tych przespanych nocek :) ja witaminy d 3 już mu nie daję,skończyła mi się i jakoś tak dla tego nie daję,a nie wiem czy jeszcze powinno śię dawać. zmykam pranie włączyć i troche chatke muszę ogarnąć ;) papa

a i Bartus dostal skierowanie na kontrolne usg bioderek i badanie krwi.mam mu jeszcze podawac wit d jedna kropla ale za to cebion xwiekszyc do 5 kropli.

Witam Gratki dla małych spryciulków za postępy A my od kilku dni śpimy do 9, ale kładziemy się ok 22. są 1-2 pobudki w nocy, także u nas ok jeżeli chodzi o spanie A tak po za tym to bez zmian, mała szkoli się w raczkach, czasami jej nie można dogonić, tylko niestety co jakiś czas płacz z powodu zetknięcia się z podłogą lub jakims przedmiotem:( Goba my też właśnie szukamy jakiegoś domku tyle że chcemy jak najbliżej nas znaleźć tzn oklolice Krynicy morskiej, bo Ancia nie lubi jeździć samochodem a gdzie jest Milka, Melania i reszta dziewuszek...

Ewcia to rzeczywiście Eryczek się męczy z tymi ząbkami, oj żeby jak najszybciej już wyszły te zębolki tym naszym dzieciaczkom, u nas idą na całego 2 i trójki górne i też marudzenie z tego powodu jest a co do kupek to ja już nie mam siły bo u nas ciągle zatwardzenia:(

A i wczoraj znalazłam opiekunkę dla Ani od września, znałam ją wcześniej z widzenia i wydaje mi sie, że jest ok, także na razie jestem bardzo zadowolona:)

mierzejka, a próbowałaś śliwki suszone? A jeszcze lepiej kompot ze śliwek suszonych - zalewasz wieczorem wrzątkiem i moczysz przez noc a rano gotujesz. możesz zmiksować i wtedy deserek 1 klasa. dosłodzić glukozą lub fruktozą, jeśli za kwaśne albo wymieszać z kaszką, z deserkiem. unikajcie kaszek ryżowych, gotowanej marchewki i gotowanych jabłek... Gruszki też działają trochę rozluźniająco

ja już się żegnam, za dwie godzinki wyjeżdżamy. Muszę spakować laptopa i inne drobiazgi :) I jakiś obiad zrobić ;) Do zobaczenia za tydzień!

witam,niee no!nalezy sie nagana!Mamuski,bo topik umrze smiercia naturalna. U nas po staremu czyli super,zapowiada sie ladny dzien,a wam zycze milego dzionka w dniu 1mAJA:P Kawka stygnie i czeka na chetnych!!!!!!!!!Pozdrawiam,meldowac sie

WITAM KOCHANE U JULI CIAG DALSZY ZABKOWANIA.DZIEWCZYNKI MAM ZMARTWIENIE OKRES MI SIE SPOZNIA TEST ROBIŁAM I WYSZEDŁ NEGATYWNIE A OKRESU JAK NIEBYŁO TAK NIEMA ,JA SOBIE NIE MOGE POZWOLIC NA TRZECIE DZIECKO POPROSTU SIE BOJE I NIE MAM WARUNKOW WIEC BARDZO SIE BOJE

Gosiek, ja poproszę kawkę Jeju rzeczywiście frekwencja zerowa, chyba wszystkie nie powyjeżdżałyście na majówkę???????????????? My zaraz też się zbieramy do rodziców, szkoda gnić w czterech ścianach. Hanio dzięki za przepis ze śliweczkami, wezmę od rodziców trochę suszu, bo mają śliweczki ze swojej działki. Życzę Ci udanego wyjazdu! Pa, pa do poniedziałku. Życzę wam udanego wypoczynku:):):)