Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

Cześć mamusie:) Moja Ola też zasmarkana i troszke pokaszluje, ale podaje jej Lipomal i widzę, że ładnie przechodzi. Zdrówka dla wszystkich chorowitków 🌻 Ewcia polecam stronę www.znanylekarz.pl - jest tam dużo opinii, może znajdziesz lekarza wartego uwagi:) A poza tym u nas też dzień świataka, jak to trafnie okresliła Ewcia;) Miłego dnia życzę

Hej Lazienka zakonczona z plytkami, mam ega burdel w domu i nie wiem kiedy sie odkopie :o A wczoraj jeszcze maz kupil parkiet, wiec kolejna robota. Hanio, glupio mi, ale kiedys pisalas taki przepis na domowy chlebek. ja to spisalam, ale z racji chyba przeprowadzek gdzies zapodzialam. A odszukac u nas tez ciezko. Moglabys mi przyslac? Albo ktoras z was ktora spisala i ma? Chyba mam ochote na wypieki :)

Surfitka, dzieki za link. Ninka niezle daje czadu na balu :D Jeszcze troche i bedziesz ja po dyskotekach szukac ;) Kiedys tez bralam ten pzrepis na chlebus od Hanio , ale jeszcze go nie zrobilam , moze teraz sie zmobilizuje tzn jak nam choroby przejda , bo i P jedzie na antybiotykach . U mnie dzis prawdziwa Sroda Popielcowa, przez caly dzien zjadlam 2 lyzki duszonych warzyw i plasterek sera zoltego , przez ten karat nie mam apetytu . Ewcia, bardzo trafne okreslenie DZIEN SWISTAKA :D :D :D , ja tez sie pod to podlaczam ;) Aisha, a co to jest ten Lipomal ? Goba , fajne ciuszki . Buziaczki dla wszystkich i cieplejszych dni wam i sobie zycze :)

Hej laseczki :) Aisha dzięki kochana za link,na tej stronce też szukałam lekarzy :) agula jeszcze raz dużo zdróweczka dla was 🌻 Lipomal to jest taki syropek na przeziębienie,gorączke i kaszel ;) Ja zaraz zmykam na saneczki z Erysiem....dziś w słoneczku mamy aż 15 stopni :) pa........👄

Ewcia, jeśli mogę zapytać - ile myślałaś, że mam lat? bo pytałaś?

hanio wiesz Ty wyglądasz naprawde bardzo młodo...ja dawałam Ci tak 20 lat :)

spoko, nieźle, to i tak chyba najwyższa "nota" jaką usłyszałam ;) zwykle jestem brana za siostrzyczkę Rubenka, jak się okazuje że to mój syn - awansuję na nastolatkę, która sobie wpadła ;) całkiem niedawno mąż wkręcił kelnerkę że jestem niepełnoletnia i nie sprzedała mi piwa.... nawet znajomi ze studiów ciągle są przekonani, że niewiele ponad 18 lat mam ;) mimo, że studiujemy już 4 lata razem! Ostatnio właśnie była taka sytuacja - rozmawialiśmy od prawku, no więc mówię, że ja mam już prawko od 6 lat. a oni na to: w przedszkolu robiłaś? ;) także spoko :D aaa, a jak byłam na samym poczatku ciąży w szpitalu, to mnie do gimnazjum chcieli zapisać ;) i kobieta w ciężkim szoku była, jak jej powiedziałam, że na drugim roku studiów jestem :P

Hanio, dziekuje za przepis :) A co sie tyczy wygladu to spotyka sie taka osobe czasem. Moja siostra np, jak pojechala jako opiekun w LO z nami i chciala nam piwo kupic, to babka myslal w sklepie ze ja malolata wkreca.A siostra miala juz 24 lata ;) Wiecej niz 18 nikt jej nie dawal. Dzis ma 38 i wyglada gora na 30, syn ma 18 kazdy mysli, ze to jej brat, bo podobny do niej ;) Odkopalam sie troche z kurzu, ale pan obil mi nowe drzwi :(

Ewcia u nas tez dzis bylo piekne sloneczko cielo , widac moje wczorajsze zyczenie spelnilo sie :D Surfitka to pokaz nowa lazienka :) Hanio , rzeczywiscie wygladasz gora na 20 lat ! Pochwale sie wam, ze mi tez daja mniej lat niz mam ;) Teraz troche sie sypnelam, przybylo pare kilo wiec zaczyna byc widac moj faktyczny wiek :O A do nie dawna dawali mi 3-4 lata mniej ;) Kiedys dalam plame mowiac pewnej dziewczynie ile ma lat. Przyjechal do nas kolega mojego P z zonka, no i tak jakos temat zszedl na wiek. Ona sie mnie pyta : na ile wyglada? Wygladala mi na 38-39 , no ale chcac byc mila powiedzialam jej ze 36 lat. A ta popatrzyla sie na mnie dziwnym wzrokiem i mowi : mam 34 lata . :O :O :O Gabi dostala dzis w tylek :( :( :( Ciagle wlazi mi na stol , prosilam , tlumaczylam , straszylam a ta dalej swoje . W koncu dostala klapa . Ale zeby to pomoglo, gdzie tam ! Nawet lezki nie zdazyly obschnac a juz spowrotem wspinala sie po krzesle . Wasze dzieci tez tak : byle wyzej ?

Hej laseczki :) Surfitko pochwal się łazieneczką :) ja też nie dawno przez to przechodziłam i wiem co czujesz,ten kurz wszędzie jest okropny :O wiesz,mi też pan poniszczył drzwi :( agula Eryś również się tak wspina :( jak go tak coś nadknie :O toś fajnie tej dziewczynie posłodziła ;) Mi przed zajściem w ciąże z Erysiem też dawano mniej lat niż miałam :) byłam bardzo szczupła,jeszcze wtedy zmarszczek nie miałam i wogóle cere inna była .....a teraz yhm źle się czuje w swoim ciele :( pozdrawiam was serdecznie papa.....

witam was kochane.... unas z nowosci nic jestesmy zdrowi, maciek łobuzuje i tez wspina sie wszedzie ale jak jakos z pol roku wczesniej spadł z fotela to pamieta to chyba bo jak wstaje na fotel i mu mowie ze zrobi bach tak jak wtedy to pokazuje mi to miejsce i zaraz siada. najgorszy jest u moich rodzicow tam to wpada w szał i włazi wszedziei jest okropnie niedobry ale w domu jest bardzo grzeczny.... ach te dziadki.... wczoraj niespal mi caly dzien oj a od 17 byl tak marudny ze w pewnym momencia myslalam ze usnie na podłodze, wymyslalismy z mezem rozne zabawy i dal rade...usnal jak zwykle o8... z nocnikiem bez zmian siadzie zrobi ale zawołac absolutnie... i z dnia na dzien wiedej słowek mowi... co do mojego stazu to sprawa przeterminowana.... w urzedzie pracy stwierdzili ze juz za pozno ze w grudniu juz powinnam sie starac... takze nadal siedze w domku... atam wytrzymam a teraz sie juz cieplo pomalu robi takze wiecej na dwor i wogole, niezaluje. hanio ja tez ogladalam zdjecia i tez bym ci dala gora 20lat, no i masz super meza i synka!!! surfitko wspolczuje ci mnie tez to bedzie czekało niebawem.... ale jak juz bedzie po wszystkim siadziesz w swoim domku popatrzysz sie na około i pomyslisz,,było warto tyle czasu sie mordowac,, zycze ci tego.... milego dzionka zycze

Co tu taka cisza przez weekend? Dziewczyny przechodzę na dietę. w 4 miesiace musze zgubić 15 kg. Jestem gruba i źle się z tym czuję. Ważę teraz 85 kg. Tylko ciężko u mnie z silną wolą. I uwielbiam dobrze zjeść.

Cześć mamuśki:) Surfitko - współczuje bałaganu, ale wszystko jest do przeżycia. Mówi Ci to ktos, kto przeżył remont generalny domu:) Mała mi - ambitne postanowienie:) Ja też zaczynam walkę ze zbędnymi kg. Dieta + siłownia 2-3 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że dam radę, bo jak Ty uwielbiam dobrze zjeść a silna wola słabiutka:) Na szczęście mój mąż mnie wspiera i oboje jemy zdrowiej, co nie znaczy mniej smacznie. M czyta gazetę "menshealth" i jest tam bardzo wiele artykułów na temat zdrowego odżywiania. I sporo fajnych przepisów:) W każdym razie trzymam za Ciebie kciuki:) Ewcia - wygladasz super babo i nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi??? Dalej wyglądasz na 20 lat!!! Agula - moja Ola wie, że wchodzenie na ławę kończy się staniem w kącie i bardzo rzadko to robi. Wogóle "kąt" to jedno z lepszych odkryć:) U nas działa:) Ewelona - szkoda, że sprawa stażu przeterminowana. Ale może znajdziesz coś innego? Czy już postanowiłaś zostać w domku z dziećmi? A u nas zmiana. Ola wraz z łóżeczkiem wróciła do naszej sypialni. Ale za to łóżko mamy wolne, więc mozna się wyspać. Tak się cieszyłam, że juz śpi w swoim pokoju, a ona przez ostatnie tygodnie każdej nocy budziła się z płaczem kilka razy i w końcu lądowała w naszym łóżku. Nie wiem, czy to zęby, czy po prostu chęć bycia blisko nas. Chyba to drugie, bo odkąd ją przenieśliśmy z powrotem do nas, przesypia całe noce. Nawet Filip jej nie budzi:) Poza tym choruja mi troszke oboje. Kaszlą i Ola ma katar do tego. Byłam u lekarza z nimi, ale powiedziała lekarka, że to nie oskrzela i nie trzeba antybiotyku. Najgorszy Fifi, bo jeszcze nie wie, że trzeba kaszleć i nosimy go na pionowo całymi dniami, żeby nie doszło do czegoś poważniejszego. A Ola sama dmucha nos, łyka syropki i wogóle taka już duża;) Mówi wszystko. Czasem coś przeinaczy, jak np." Filip nie braj tych paluchów do buzi" zamiast nie bierz, no i r zamienia na l, ale oprócz tego gada jak stary;) Nawet w nocy gada przez sen:) Na szczęście tylko czasem. Ale się rozpisałam. Miłego popołudnia dziewczynki:)

Aisha moja Vanesska ma to samo,śpi u siebie pół nocy a później płacz i ostatecznie ląduje u nas na resztę nocy i u nas już spokojnie śpi do rana.Może to taki okres w życiu naszych dzieci...nie wiem.Skorzystałam dzisiaj z twojego pomysłu i też przeniosłam jej łóżko do nas ,zobaczymy jak się sprawdzi.Już niedługo na świat przyjdzie braciszek także wolałabym żeby spała u siebie w pokoju...oj ciężko będzie.

Hej laseczki :) Aisha dzięki ;) - wiesz ale ja naprawde czuje się źle :( może to ta długa zima mnie już tak dobija ? :( Dużo zdróweczka życzę dla twoich aniołków 🌻 mała mi,ewelona,katrina wczoraj byliśmy u kuzynki Julusi na urodzinkach,kurcze było tam czworo dzieci w tym malutka 1,5 msc Oliwka...dziś patrzę na Erysia a on ma ospe :O kurcze a jak on ich zaraził ?? och złą jestem na siebie,ale szwagierka tak nalegała abyśmy przyjechali na te urodzinki (one były już przełożone bo Oski był chory) a ja mówiłam jej,że lepiej nie bo Eryk może być chory.....och a tu masz no akurat dostał wysypki dziś więc już od dwóch dni zarażał :( Kurcze boje się o tą malutką :( Spokojnej nocy Wam życzę,dobranoc 👄

Dziewczyny pomóżcie. Mój brat ma 27 lutego 40 urodziny. Nie wiem co kupić na prezent. On własciwie wszystko ma i tak mi ciężko coś wybrać.

Mala_ mi ja nie jestem lekarzem, ale z tego co sie orientuje to chory na ospe zakaża na 2 doby przed wystąpieniem wysypki i do czasu zaschnięcia pęcherzyków :( W sprawie prezentu nie pomoge , bo am taki sam dylemat ;) Za 2 tyg idziemy do kolezanki na 40 -stke , ktora tez wszystko ma , no i zero pomysly na prezent . Ewcia , jak sie czuje Eryczek , pewnie wszystko bardzo go swedzi ? Katrina i jak po przeprowadzce , Vanesska lepiej spala ? Aisha , mojej to jeszcze daleko to takich zdan jakimi smiga Olenka :D U nas kat dziala tylko na starsza, Gabi ucieka z niego , smieje sie ogolnie robi sobie jaja z tego ;) Jedynie jak Kamilka w nim stoi to idzie dotrzymac jej towarzystwa :D A nas wszystkich wylozyla choroba , ja tez dostalam antybiotyki , mam zapalenie zatok . Bylam dzis z Gabi u lekarki na kontroli, bo w sobote skonczyla brac antybiotyk a nadal brzydko kaszle , no i dostala kolejny antybiotyk na 7 dni :O :O :O .

DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNKI :) oj joj agula biedactwa to się pochorowaliście :( dużo zdróweczka wam życzę 🌻👄 Eryczek jest prawie cały w kropeczkach,drapie się troszkę ale tylko czasami jak sobie coś przypomni...a tak nie jest tak źle,lubi się smarować i podoba mu się to ;) w sumie ciesze się,że załapał od Oska teraz ją przejdzie i będzie miał ją już z głowy ;) a jeśli chodzi o zarażanie to pan dr. mówił mi że 2 dni przed wysypem dziecko już zaraża,czytałam wiele artykułów i wszędzie piszą tak : Źródłem zakażenia dla człowieka jest inny człowiek. Okres wylęgania choroby wynosi 10-21 dni, średnio 14 dni, a okres zaraźliwości zaczyna się około 2-3 dni przed wystąpieniem wysypki i trwa do przyschnięcia wszystkich wykwitów. A więć niestety Eryś mógł zarazić swoje kuzynki :( Za tydzień idę do kontroli i dr. da Erykowi skierowanie na badanie krwi,bo on coś taki bladziutki się wydaje...może ma anemie :( mała mi ja niestety również ci nie pomogę...nie mam pojęcia co kupić na urodzinki...ja z resztą zawsze z kupnem prezentu mam problem :(

Hej dziewczynki!!! Agula przeprowadzka w niczym nam nie pomogła:(((Nadal mała się wybudza i przychodzi do nas także nic się nie zmieniło:(Ja już nie wiem co robic...myśle że to może te zęby chociaż próbowałam tam zajrzec i niczego nie zauważyłam.Chyba po prostu trzeba przeczekac ten trudny okres,tylko że ja bym chciała choc raz się wyspac zwłaszcza że już na końcówce ciąży coraz niewygodniej i ciężej się wyspac.W najbliższym czasie planuje zrobic sobie sesje brzuszkową z Vanesską,jak się uda to wyśle wam fotki na interie:) Ewcia współczuje choroby ale to w sumie dobrze że przechodzi ją teraz,później będziesz miała z głowy:)Buziaczki dla chorowitka:) A ja czekam na przyjazd mamy już za 3 tygodnie to mi trochę pomoże przy tym moim małym szogunie który się w ogóle nie słucha i niczego ani nikogo nie boi :)

Czesc dziewczeta. No jakby ospa zarazala od mmentu wypryskow to by nie bylo jej juz. Jak z kazda choroba wirusowa chyba, zaraza sie zanim wystapia objawy. Niestety. Moja jest na ospe zaszczepiona. Tesciowa miala polpasca ( ten sam wirus), ale mala nie zlapala. Chyba szczepionka dzialala, albo po prostu nie zarazila sie. Katrina, nie zazdroszcze, ale pomysl, ze juz niedlugo bedziecie w 4 :) Mnie coraz mocniej sciska na drugiego bejbika :) Ale poki co @ regularnie przyjezdza. Agula, zdroweczka dla was. :) Ewcia, niby dobrze, ze chlopaki przejda chorobe. Teraz juz na wszystko beda "razem" chorowac :) Aisza, no to masz ewenement w domu. Naprawde to rzadkosc by ziecko mowilo pelnymi zdaniami przed 2 urodzinkami. Nina mowi tez duzo, tez juz sklada zdania, ale bardzo nieudolnie, jak nie zna slowa, to wklada mmm, mmm :P Tak smiesznie to brzmi. np Mama chodz mmm, mmm Ani mniam, mniam :) Czyli mama chodz zrob Nince jesc. A co do remontow, to ja nie twierdze, ze nie do przezycia. Tylko nie lubie tego "pierwszego" sprzatania, bo ten budowlany pyl jest wszedobylski. Gorszy niz kurz. Ninka goraczkowala troche w weekend i plakala. Tez stawiam na zeby bo nic innego sie jej nie dzialo. Co do lazienki to obiecuje sesje. Ale musze ja doczyscic, bo maz ciagle cos tam dokreca :P A i tak nie ma jeszcze lustra, kontaktow, wieszkaow i tp. No i musze jeszcze obfotgrafowac psiura, jaki duzy juz ;)

Surfitka ja się bardzo cieszę że już niebawem będziemy we czwóreczkę bo tak sobie myślę że teraz staniemy się już taką pełną rodzinką i tylko będziemy patrzec jak nam dzieci rosną i czas też zając się trochę sobą bo wiadomo jak to jest przy dziecku i teraz jeszcze ciąża-człowiek tylko na tym się skupia a związek też trzeba pielęgnowac:)Na pewno wiecie o co mi chodzi:) Także surfitka życzę z całego serca drugiego bejbika już niebawem:)))

Ewcia, moze twoje kuzynki podejda do tego tak samo jak ty z Erysiem : jak sie pochoruja to beda miec ospe juz za soba na przyszlosc ;) Podobno im mlodsze dziecko tym lagodniej przechodzi te chorobe . Duzo zdrowka dla malego pieguska :D Katrina wspolczuje ci tych nocnych pobudek :( Jeslii to zabki to moze sprobuj podac jakis lek homeopatyczny na zabkowanie , wtedy obie nie bedziecie sie meczyc. Jak nie widzisz to wloz jej palca do buzi , jak to zeby to napewno wyczujesz go pod dziaslami. Surfitka , Ninka tez bardzo ladnie radzi sobie ze zdaniami :) Gabi jak na razie najlepiej wychodzi : I love you , tak bosko to wypowiada :D :D :D Ale jestem na siebie zla :O Od tygodnia nie mam apetytu przez te chore zatoki, jadlam bardzo malo a waga ani drgnela w gol !! Zeby przynajmniej jakies pol kilo bylo mniej a tu nic ! Myslalam, ze sie cholera zepsula ale dzieci waza tyle samo co u lekarki w tamtym tygodniu , wiec wazy dobrze . A ja juz sobie wyobrazalam , ze zobacze ze 2 kilo mniej ;) Mala_mi a jak tam twoja dieta , sa jakies efekty ? Uciekam do lozka , dobranoc i dzien dobry :)

Agula wkładałam palca do buzi ale niczego tam nie wyczułam także nie wiem:(Gdybym była pewna że to zęby to na pewno dałabym jej jakiś lek przeciwbólowy ale nie jestem pewna dlatego nie chce jej niepotrzebnie dawac.Bądź tu człowieku mądry...dzisiejsza nocka znowu pół u siebie i pół u nas:(Może dzisiaj jej podam jakiś lek na noc i zobaczymy...