Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

no ja już mówiłam miałam tą dretwice i podejrzewają tętniaka lub coś innego co to powodowało u mnie w mózgu ale sie nie zgodziłam na naświetlania ani na na rezonans ani na TK głowy !!!!!!!!!!!!! Po prostu poleżałam w szpitalu , to ustało na szczęście ale cesarka mnie czeka bo sie boją że przy zwykłym porodzie może mi coś peknąć z ciśnienia i niepotrzebnie zagrażać i sobie i maleństwu . :( smutne ale już mam wizyte na koniec sierpnia na TK i rezonans potem sie dowiem wszystkiego . Pa

cześć dziewczyny 🌼 eudaiomonia trzymam kciuki kochana 🌼 jestem dobrej myśli :) ciesze się że dzidziolek zdrowiuśki, a faktycznie dorodny :) gimelka ja też chyba bym padła, naprawde to musiało być straszne okokok no to masz od piątku wizytacje ;) pewno nie sieć przy garach, przecież nikt nie będzie wymagał od ciężarnej latania po kuchni :) :) a czemu piszesz, że szkoda gadać? (chodzi mi o szkołe) mam nadzieje, że wszystko ok?

Ehhh, szkoda gadać o tej szkole, jeden wielki burdel. Ale tak to niestety jest. Nijak jest, wszystko się opiera na kasie. ale trudno, jak to w życiu. Dzisiaj piękny dzień a ja znów siedzę w domu. Ale mam naukę na jutro. Dwa egzaminy, no i wizyta teściów. Już rzygam szkołą. Ale zostało kilka dni. Wczoraj moje dzieciątko chyba się już załkiem na mnie wypięło. Koszmarnie kopał mnie i wogóle ten ból nisko umiejscowiony, jakby mi ktoś coś wbijał. Ehhh. Jadę w sobotę do Ikea, kupię pościel dla Mikołaja, pokupuję trochę do przechowywania i może znajdę jakąś komodę, bo nie mam nic, w czym mogła bym trzymać jego rzeczy.

Trzymaj sie oko, jeszcze tylko dwa egzaminy, a potem mozesz skoncentrowac sie na Mikolaju. Jakos dasz rade. Ja znow w pracy i u nas sie juz zaczelo lato na dobre - przed chwila omal nie zaslablam. Cos widze, ze ciezko mi bedzie z ta pogoda. No i co chwile latam siku!

Ewitap :D Taka nasza uroda :D Siusianie co chwilę :). Nie dwa a 3, bo wczoraj egzamin sie nie odbył z powodów od nas niezależnych, dlatego mówię, że już mam dość no i jeszcze musze napisać esej na temat, na który nie mam pojęcia :D. No i coś dopisać do pracy magisterskiej. :D

oko-> szczerze wspolczuje. Ja jestem miesiac do tylu, nie musze sie uczyc, a juz wymiekam. Wszystko mnie denerwuje i jestem rozproszona. Mysle tylko o tym, ze juz chcialabym miec przy sobie zdrowego maluszka. A tutaj trzeba jeszczce wytrwac 2 m-ce...

Hehehe ja też już b ym chiciała być po. Mój mózg jest obecnie tak zlasoway, że już wogóle nie daje rady normalnie myśleć. Oczywiście jedyne co zaprząta moją głowę to Mikołaj, co jeszcze musze kupić :D

okokok, ewitap naprawde życze z całego serca zdania tych cholernych egzamów no i wtedy to już tylko dzidziolki w głowie :) :)

gimelko jak na razie jest dość wcześnie ;) To zapodam nowość ;) Odszedł mi czop śluzowy także u mnie może się w każdej chwili zdarzyć ;) Pozdrowionka

Marzka powiedz jak Ci ten czop odszedl? za jednym razem wszystko polecialo czy to sie saczy godzinami? Wiem, pewnie kazda ma inaczej, a jak bylo u ciebie? w ogole to trzymam kciuki mocno :D to prawda ze czop moze odejsc nawet do 2 tyg przed porodem?

po prostu Julka tak to prawda może odejść nawet na 2 tygodnie przed porodem. Mam wrażenie, że u mnie to już wcześniej po troszeczku odchodził, a dzisiaj wypadła większa część podbarwiona na brązowo, także nic innego to nie mogło być ;) Może nawet być, że czop odejdzie Ci przy porodzie w trakcie rozwierania się szyjki, a że ja mam skurcze i twardy brzuch także u mnie mogło to nastąpić dość szybko ;)

a jak duzo tego polecialo? sorki za glupie pytania :) tylko sie zastanawiam, ze jak np chodze w sukience i na ulicy az po nogach mi pocieknie czy zostanie w majtach :o

po prostu Julka dużo dzisiaj tego nie odeszło, ale było widoczne ;) Śluz raczej po nogach nie cieknie, co innego wody płodowe ;)

gimelko pisałam o tym 5 postów wyżej ;) Dzisiaj się to zdażyło

nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrazam sobie tego wszystkiego. Pewnie dlatego ze to pierwsza ciaza, w kolejnej juz bede bardziej kumata:) A ja wzielam sie za male sprzatanie w pokoju. Jutro wielki dzien!! Pozbywam sie tesciowej na cale 5 dni:) jedzie na wycieczke sobie.

gimelka ja niestety tez sobie tego nie wyobrazam, pojade zapewne za szybko do szpitala , nie bede czekala na skurcze co 7 minut bo zwariuje:o

gimelko mi przy pierwszym porodzie odchodził w trakcie rozwierania się szyjki na porodówce ;) Ale powiem szczerze każda ciąża jest inna. U mnie w tej jest trochę inaczej niż w pierwszej, a tak dawno to nie było bo raptem 13 miesięcy temu urodziłam

Marzka ale Ci zazdroszczę. Naprawdę!!! :D Przede mną jeszcze 2 miesiące. Ale mam nadzieję że wcześniej się rozpakuję. Moja mama mnie urodziła 2 tyg przed terminem. Tak się zastanawiam czy jeśli okaże się że mała się nie obróci i będę mieć cc to jak to wygląda? Umawiam się że idę wtedy i wtedy (nawet parę dni przed terminem) czy czekam na jakieś skurcze? Mnie dziś od rana brzuch pobolewa. A śluzu to ja mam dużo od 2 miesięcy tak że bez wkładek się nie obejdzie to nie wiem czy poznam ten czop.

LadyMia z tego co wiem, że jak się nie obróci, to z Tobą wcześniej się umawiają na cc, jest to zazwyczaj przed terminem. A w razie jakby było, że zaczynają się skurcze to dadzą Ci leki przeciwskurczowe i "pod nóż". Tak przynajmniej słyszałam

po prostu Julka wszystko zależy od polityki szpitala, jak tam są nastawieni, bo czasami bywa, że najpierw każą rodzić sn, a jak nic z tego to dopiero wtedy cc. Nie zawsze robią USG jak przychodzisz rodzić, także tutaj to trzeba walczyć o swoje

eudaiomonia -> trzymam kciuki, dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, a może się okaże, że to tylko jakieś skoki ciśnienia związane z ciążą, trzymam kciuki :-) oko-> dobrze Cię rozumiem ja musze do końca czerwca dodłubać bilans, a strasznie mi to wolno idzie też się nie mogę skupić, a co do porodu w domu to właśnie dlatego, że boje się szpitali i tego jak traktują tam dzieci, się zdecydowałam, poza tym strasznie nie lubię lekarzy a szczególnie tych szpitalnych, dodatkowo jak rozmawiam ze znajomymi, którzy już rodzili, to okazuje się każdy dawał w łapę albo lekarzowi albo położnej albo i jednemu i drugiemu, ja tak nie chcę, ale myślę że Ty nie masz się czego obawiać bo będzie z Tobą Twoja mama gimelka-> my tez chwilowo mieszkamy u tesciów bo nasz dom jest całkowicie rozbebeszony, szybko przypomniałam sobie co znaczy mieszkać z tesciami :-(, ale przed Tobą faktycznie święto ;-), ja mam chwilowo święto do jutra, tylko :-( marazka-> tylko dwa tygodnie? gdzieś czytałam że może dojśc do 4, a może juz mi sie coś pitoli