Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cygaro

wesołe mamy trochę starszych dzieci-luźne pogaduchy

Polecane posty

gdzie tu tak leje ze zaraz mi szybu wypadna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
może któraś robi takie cudo, bo ja wczoraj dostałm przepis tak na oko:) co wiem? mięso mielone, przygotowane jak na kotlety, z dużą ilościa czosnku, nie wiem tylko czy dawać bułkę? formujemy w bochenek i pieczemy w piekarniku, wiem że 200stopni, ale czasu mi nie podali:( potem to się kroi w plastry i podaje z sosem do ziemniaczków zna to któraś????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja pieklam torcik przedwczoraj i byl taki pyszny ze z cora zjadlysmy caly same

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie z kremami ale cos takiego jak bita smietanka a nie taki slodki maślaniasty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja w życiu torta nie robiłam:o ale czas chyba zacząć:) muszę wypróbować w tym tygodniu czy wyjdzie a potem będę miała na urodziny:) Bo kupionego nikt nie chce i co roku mi dogryzają,że żarcie super ale tort kupiony.I śmieją się,że reszta pewnie też z cateringu:D No to ja im pokażę!!!! Mam jeszcze trochę czasu na naukę:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja sobie wymodzilam po swojemu i naprawde sa super tylko nie umiem robic szpryca tych pieknych babeczek i ozdobien

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja też będę tworzyła :D O ozdoby to akurat najmniej się martwię.Bo w tym mocna jestem;) gorzej ze smakiem.No i dodam,ze kaształt też nie będzie zwyczajny:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a najprostszy nieslodki krem to smietana żelatyna i rozpackane np truskawki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja torta robilam ze 3 razy i przekadalam go gotowym kremem ale do kremu dawalam sok z cytryny,i namaczalam tez sokiem z woda zeby nie byl suchy,teraz wiki ma 4 marca ur i chrzestna jej ma zamowic tort ufff super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no zalezy jak duzy tort-ja czasem bralam dwa duze kubki smietany ze 4 lyzeczki rozpuszczonej zelatyny do tego troche tych rozpaćkanych owocow i miksu miksu no i mozna dodac ze 4 łyzki cukru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak robilam dawniej a teraz to kupuje gotowe kremy do tortow tylko takie co sie nie dodaje masla

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja idę po prostej linii oporu:D moje torty zamawia rodzina na wszystkie okazje:) tyle że biszkopt nie robię taki orginalny, przekombinowałam sobie przepis. Przekładam go bitą śmietaną, ubijam kremówkę 30-36% z fiksem oetkera do usztywniania śmietany- zawsze wychodzi zwykle jedną warstwę do śmietany dodaję drobno posiekane brzoskwinie z puszki- a sok z wódką do nawilżania biszkopta:) jedna warstwa to cienko dżem śliwkowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja namaczam bezalkoholowo-robie mocna herbate dodaje cytryne lub kwasek troche jakiegos aromatu i juz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobra ,lux.To jeszcze cygaro przekombinowany przepis na biszkopt.Na duzą formę poproszę.Zrobie taki tort,że skończy sie gadanie raz na zawsze:D A potem będę znowu zamawiała w cukierni hehehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cygaro jak ty to zobilas te ozdoby,,jejyy super ciacho

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×