Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

paula u mnie jest tak samo.Jak mała rano się obudzi to sobie ładnie śpiewa w łóżeczku i ja bym sobie mogła w tym czasie jeszcze pospać ale niestety ona ma w dupce budzik nastawiony,i zaraz po obudzeniu nie idzie w pokoju wytrzymać także i tak muszę wstać, a jak wstanę i ją przebiorę to już mi się odechciewa spać:-( Te kaszki smaczny sen są też sypkie i te mi stanowczo bardziej smakują, no i Zuzi śpi po nich calusieńką noc:-D a i gratuluję nocki, teraz to na pewno będzie z górki:-)

kurde,, ja bym mu dała na noc takiej kaszki - ale on z butli nie ciagnie, miałam sprobować dać mu lyżeczką, ale wieczorem zazwyczaj nie mam już siły na próby....

mimi gratulacje:-) ja daję marchewkę, brokuła, ziemniaki, marchewkę z groszkiem, dynię,szpinak i inne warzywka słoiczkowe dozwolone po 4 miesiącu.Moja Zuzia 7.03 skończy 5 miesięcy, tylko ja karmię modyfikowanym

ja kaszki tylko z łyżeczki, bo z butli nie ma mowy żeby zjadła ale to i lepiej dla ząbków będzie, no i szybciej butelkę się odstawi także same plusy

mimi --> :) paula --> no i extra :) u nas noc calkiem ok, poszedl spac o 22:30 a abudzil sie pierwszy raz o 5, potem o 7 i o 9 wstal wiec nie narzekam. nawet z zasypianiem nie bylo problemu, nakarmilam na dole w pokoju, przenioslam do sypialni, zmienilam pieluche i zamiast tradycyjnie do cycka jeszcze to do lozeczka od razu, nawet nie plakal a zasnal po 10 min. teraz jestesmy po kapieli i w szlafroczku oglada sobie bebe lily:) u nas marchewka tak srednio podchodzi wiec mam zamiar wymieszac ja z ryzem i mlekiem moze mu bardziej podejdzie.

wisienka, to jaka Zuzi najlepiej smakuje? Jaką konsystencje robisz? Ile wieczorem zjada? po kąpieli?

mimi - gartuluje, widze, że przeszłas to co ja z tym usypianiem:) Z jedzonkiem to ja dawał 3 dni marchewkę, ale mój misiek jakoś kiepsko sie po niej czuł. Przynajmniej tak mi się wydaje, że to od marchewki, bo nic innego sama nie jadłam. Może tak zareagował na nowość a może to dla niego za wczesnie. paula - u nas tez niezła nocka - zasnął o 21 a potem pobudka dopiero o 1! Następnie 3 i 6. Tylko ja już jestem taka zmęczona, że każdego dnia ciężej mi zleźć z łóżka:(

chyba właśnie najlepiej smakuje jej ta smaczny sen z bananami, ona bardzo ładnie pachnie i smakuje inaczej jak te wszystkie kaszki Robię jej na noc ok 150 ml, na gęsto żeby z łyżeczki nie ściekało i wcina choć nie zawsze wszystko zje ale i tak śpi całą noc

goju, a ja to chyba juz odzwyczaiłam sie od spania. Dzisiaj jestem wyspana jak nigdy:) a chodze spac koło 24

wisienka --> obczilam ta kaszke smaczny sen u nas w polskim sklepie wiec ja kupie, jak maly nie zje to ja chetnie :P

mimi super a moja MArysia jak budziła się o 3 i 6 tak teraz dodała sobie jeszcze północ na jedzonko.Więc dzisiaj karmilam ją 3 razy w nocy.dzisiaj idę do fryzjera juhhu:)uwielbiam to:)

a i jeszcze dodam że małej też bardzo smakuje piure ryżowe nestle misiowy ogródek z dynią albo z marchewką i groszkiem.Miałam jeszcze z brokułami ale pluła także wyrzuciłam.Zresztą ja sama nie mogłam tego przełknąć:-(

dobra, dzisiaj sprobuje z tym sinlackiem i kupie ta bobovitę.

paula --> robilam wywiad wczoraj na necie jak mi wisienka powiedziala i bobovita zachwala te swoje kaszki na noc jako zapychajace zeby bejbi pospalo dluzej wiec nie zaszkodzi wyprobowac. zamowie jeszcze jakies warzywne chyba bo naprawde super. i wogole inaczej wygladaja te kaszki, normlanie to jest proszek a te sa takie jakby platki i jak sie rozrobi ta sapuszyste, z innych kaszek to taka breja sie szara robi.

dodam jeszcze że to nie odrazu było tak że Zuźka dostała na noc tą kaszkę i odrazu ładnie spała.Chyba brzusio musiał się przyzwyczaić i dopiero.No i też w sumie zaczęłam podawać gęste posiłki w dzień, bo mleczka samego nie chciała i podejrzewam że to też miało wpływ na te nocki, bo nawet czytałam że jak dziecko ładnie i obficie je w dzień to potem w nocy nie woła;-)

Gość goa29
czesc dziewczyny! Nie mialam czasu ostatnio, bo mialam zajety caly weekend, w piatek mala przenieslismy do pokoju starszej corci i bez problemow. Najpierw zachwycona nowym , kolorowym pokoikiem gadala caly czas a wieczorem polezala pomarudzila i zasnela i w nocy 1 pobudka, czyli jak od dwoch tygodni bez zmian i znow smacznie spala do 9tej a wczoraj pobudka o 1 i 8,30, tak wiec moj aniolek jest super. Dzisiaj od rana mala jezdzila ze mna autem , najpierw zalatwialismy restauracje na komunie starszej corki a pozniej zadzwonil moj dyrektor z firmy ( bo w srode konczy mi sie macierzynski) i pojechalam do firmy napisac o urlop i malutka przespala caly czas w aucei potem zabawiala moich kolegow z pracy, wypila mlesio i zrobila kupke w pokoju dyrektora no i wrocilysmy do domku. Generalnie o urlop napisalam do 31,03, tak wiec 1 kwietnia zasowam do pracy, nie wiem jak znow sie przyzwyczaje po roku nieobecnosci juz mam stresa. A co do jeczonka Oliwka dwa dni temu dostala soczek z bananka i klapa alergia na calego, jedyny owoc na ktory wydaje mi sie ze nie ma na razie alergi to sliwka , jutro sprobuje z gruszka. Z obiadkow daje marchewke, ziemniaczka, dynie, szpinak i zupke jarzynowa ( malo skladnikowa) bo te niektore to maja po kilka roznych warzyw i jeszcze jakies dodatki.

wisienka - czytałam twój post o tym uczuleniu i trochę mnie to pocieszyło, że zejdzie. Smaruję te suche miejsca właśnie oilatum ale od wczoraj dopiero. A myślicie, ze mogę dac już jabłuszko? Dałabym mu dzisiaj chętnie, bo on tak zachłannie patrzy jak ja jem, aż mi głupio:P A z kaszkami to nie powinno się ich dawać po 6 miesiącu? U nas dzisiaj wiosna!!! Super było na spacerze aż mi się nie chciało do domu wracać, ale młody już buczał z głodu. paula - a ja znowu to czuję się z każdym dniem coraz bardziej zmęczona. Ale ja to zawsze byłam okropny spioch! Więc po porodzie te zarwane noce to szok dla mojego organizmu. Zrobiłam się tez bardziej nerwowa i czasem nie mam siły umyć po sobie szklanki:(

Gość goa29
A wczoraj strsza corka wrocila z obozu( cisza w domu sie skonczyla) ale jak mala sie ucieszyla na jej widok, szok! Caly czas sie usmiechala i machala raczkami i nozkami z radosci, zreszta starsza tez sie ucieszyla , ze juz ja ma spowrotem i moze wysciskac za caly tydzień.

goa - a jak się objawia ta alergia? Bo ja pisałam wcześniej, że u małego wyskoczyły krostki na czole takie białe i ma suche placki za uszkami, i nie wiem czy to czasem nie po marchewce. ale nie daje mu już 3 dni a to nic nie schodzi.

dałam młodemu trzy łyżeczki jabłuszka - wcinał az mu się uszy trzęsły! Bardzo mu smakowało i mam nadzieje, że nie zaszkodzi:)

ja dałam łyżeczką sinlac, poprawiłam cyckiem i śpi. Zjadł z 10 łyżeczek, zobaczymy.....

Mój zjadł cycka, męczył się z pół godziny i też smacznie śpi:) A ja sobie spokojnie odpoczywam:)

dziewczyny z tymi alergiami na mleko i jedzonko naszych dzieci. Właśnie odkryłam drogą eliminacji, że mojego malucha uczula zupa jarzynowa bobovity. On zupy je niechętnie więc mu słoik dzielę na 3 razy i tak odkryłam, że to właśnie to, bo po tych 3 dniach z dnia na dzień miał gorszą skórę. Dokładnie tak jak opisałaś DŻAGUSIA wcześniej. Takie wielkie plamska na policzkach koło uszków, na czole i wokół ust, a na tym czerwone plamki. Po wapnie i nasmarowaniu maścią cynkową trochę się zasuszyło. Odstawiam jakąkolwiek zupkę na jakieś 2 dni.

Hej, ale jestem dzisiaj zmulona .. to przez tą dobijajacą pogodę .. brrrrrrrr . wczoraj było tak pięknie a dzisiaj czemu nie może być tak samo .. ???? .. Kurcze dziewczyny nie myślałam, że zupka może uczulać .. no tak, pewnie jest tam jakieś warzywko, którego skarb mamymalwiny nie przyswaja .. a najgorsze jest to, że na tych słoiczkach nie podają żadnego składu, stąd nie wiadomo co to może być .. Goa, no to się cieszysz, że córcia wreszcie w domku, co ? Tez z pewnością się za nią stęskniłaś .. fajnie też, że przeprowadzka małej zakończyła się sukcesem :D , bo dzieci nie zawsze tak odrazu potrafią się dobrze zaaklimatyzować, ale jak widać Twoja córcię to nie dotyczy :) szczerze się przyznam, że ja nie próbowałam jeszcze tej kaszki smaczny sen .. przed jej zakupem powstrzymał mnie fakt iż nie ma jej bezsmakowej, tylko jest ta bananowa, a ja na noc nie chcę podawać moim szkrabom kaszki smakowej :P może to i głupie, ale nie chcę i już .. zreszta na noc zagęszczam im mleko kleikiem ryżowym i ąpią mi bardzo dobrze, bo jak zasypiają ok. 19:30-20:00 to przesypiają tak do 04:20-05:00, a potem dostają już czyste mleczko i śpią jeszcze do 07:00 :D tak, że naprawdę jest dobrze i nie mam co narzekać .. a te pośrednie pobudki, chyba już wyeliminowałam podając im wodę w ostatnim tygodniu :P Miłego dnia 🌼