Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krasiwnaja

ława przysiegla uznala Jakuba winnym

Polecane posty

prallinka, z tego, co tu mówią, dowody wcale nie są takie wątpliwe...i to nie prawda, że traktują nas gorzej...

Gość maradgah
pamiętajcie, ze ci przysięgli to nie są ludzie wzięci z ulicy przypadkowo, to są wybraniu spośród wielu, obywatele o nieposzlakowanej opinii i nie sadzę, żeby nagle 11 ludzi zechciało zniszczyć jakiemuś człowiekowi życie.. tym bardziej, ze on jest młody i mileli świadomość, że miałby całe życie przed sobą.. oni na pewno milion razy sie zastanowili i jeśli uznali go winnym to musieli być przekonani , ze jest winny.. a w Polsce to całe chore współczucie bierze się z tego jak telewizja przedstawia ta sprawę, od samego początku mówi się o nim jak o niewinnym i biedaczku , którego źli Anglicy złapali...dla mnie te dowody i cała sytuacja sż oczywiste, za dużo tutaj zbiegów okoliczności...

Gość zastanowil sie ktos
dlaczego poszkodowana sama nie zeznawala w procesie? Otoz dlatego ze ofiare nie tylko zgwalcono ale i pobito, na tyle mocno ze ma uszkodzony mozg i zwyczajnie na swiadka sie juz nie nadawalo. Wiec nie mowcie mi ze wyrok jest lagodny, bo jest taki jaki powinien byc, przeciez ta kobieta nie ma juz zycia, to tak jak by ja zabil. A sprawa winy? Od tego sa sady, i wierze ze sad podjal wlasciwa decyzje, sugerujac sie wszystkimi dostepnymi dowodami winy i niewinnosci. Ktos jeszcze wspomnial ze mieli slabe dowody. Jezeli za slaby dowod uwaza sie badanie kodu DNA to co wedlug Ciebie jest mocnym dowodoem?

Gość dnadna
maradh masz racje to wina mediow ze przedstawila sprawe w ten sposob.Mnie tez chwytaly za serce wypowiedzi rodzicow i siostry ale nawet przez moment nie zwatpilam w to ze oni sa wprowadzeni w błąd przez swojego ukochanego synalka!! jesli dna zgadza sie to tutaj nie am juz o czym dalej rozmawiac....szkoda tylko ze mial odwage jeszcze oklamywac swoich najblizszych ktorzy wierzya w kazde jego slowo...

Gość dnadna
pralinka a ty chyba masz cos z glowa skoro uwazasz ze zostal skazany nieslusznie...

Gość dnadna
I jeszcze jedno Bylam w UK przez ponad rok i naprawdę widząc jacy polacy wyjechali tam to serdecznie wspolczuje innym krajom.Oczywiscie nie wszyscy ale jednak wiekszość polaków to zwyczajne zbiry lub ludzie po podsatwowkach co to w polsce nawet nie mieli sznas na zycie. Takze maja nas prawo traktorac gorzej.A my jak traktujemy np romów???Odpowiedz sobie sama na to pytanie.

Gość prallinka
Gdyby byl winny nie zgodzilby sie na badanie DNA. Poza tym przy badaniu wystapil na poczatku jakis blad, wiec wynik nie jest wiarygodny. On zostal juz osadzony przed procesem. Przysiegli takze kierowali sie emocjami i nie byli w stanie obiektywnie ocenic dowodow. W takich sprawach zawsze szuka sie kozla ofiarnego, a Polak sie do tego swietnie nadaje. "Otworzono przed nim rynek pracy, zaufano mu, a on tak sie odwdzieczyl Wielkiej Brytani. " Nagonka gotowa! Kolejnym przykladem tego, ze jestesmy traktowani jak gowno sa obozy pracy we Wloszech. Gdyby w tych obozach przetrzymywano Murzynow, caly swiat by o tym huczal, afera bylaby taka, ze hej. Winni natomiast nie zostali nawet ukarani, a w mediach we Wloszech prawie o tym nie pisali.

Gość dnadna
pralinka pierwszy wynik byl niewiarygodny bo zawiod komputer.Niestety to tylko maszyna.No ale chyba znlazla sie naiwna ktora wierzy tym łkającym kolegom tego zboczenca.

Gość prallinka
Dnadna, polecam lekture ksiazki prezentujacej prawdziwe wydarzenia "Niewinny" Johna Grishama. Ostatnio tez pisano o facecie, ktorego uniewinnili po spedzeniu kilkunastu lat w celi smierci, takze nie badz taka pewna i przy okazji nie obrazaj ludzi, kiedy nie maja takie zdania na dany temat jak ty.

Gość dnadna
a czy w tej ksiazce pisali ze ten gosc mial robione testy dna??????? Dziewczyno tu juz nie chodzi o koszule, czy o te kamery ktore go zarejestrowaly.Tu chodzi o DNA!!!Takze poczytaj moze cos wiecej sama na ten temea i wtedy zacznij bronic jakis zboków

Gość ************************** ***
Bezprawie demokracji Taking Libertines film dokumentalny, Wielka Brytania, 2007 obejrzyjcie sobie ten film a póżniej piszcie o brytyjskim wymiarze sprawiedliwości i brytyjskiej policji,nie macie pojęcia co tam się dzieje...pozdrawiam

Gość ihahaaaa
akurat wyraz twarzy to on ma niewiniątka

Gość Dugi
I bardzo dobrze.

Gość prallinka
Gdyby badania DNA w tej sprawie byly niezbitym dowodem, obrona by ich nie podwazala. I nie mowcie mi, ze Brytyjczyka takze skazanoby za gwalt na podwojne dozywocie!!(jesli w ogole bylby skazany).

Jesli naprawde testy DNA tego faceta i spermy z ciala kobiety byly zgodne to o czym my wogole dyskutujemy? Nawet obrona nie kwestionowala testow tylko, ze nie zachowano procedury przy pobieraniu DNA ich klienta... DNA jak dla mnie to jest ostateczny dowod - nic mnie nie obchodzi procedura i mysle, ze jakby któras z wielkich obronczych Jakuba napadlo takie zwierze, wypuszczone przez sad, jak to sie nagminnie w Polsce zdarza w sprawach o gwalty (wyroku w zawiasach albo po 2-3 lata a wychodza warunkowo po 8 miesiacach), to juz nie bylaby taka chetna do nazywania go biednym chlopcem. Acha - jak on wyglada na chucherko to chyba oslepliscie :-O

Gość chory psychicznie
Ło matko, on wygląda jak mój wujek Józek!!!! Czy to znaczy,że wujek Józek też jest gwałcicielem? Pieknie, pięknie, winny, bo ma nie taką gębe jak trzeba. To po co w ogóle sądy? Wsadzać od razu, bez wyroku wszystkich tych,. którezy wyglądają na psychicznych, albo mają grube paluchy ( jak to ktoś wcześniej pisał0. Twarz nie ta - do piuerdla, grube paluchy - do pierdla. Co jeszcze? :P

Faceta pierwszy raz zobaczylam 5 minut temu - z opisow rodziny wyobrazalam sobie uduchowionego, biednego, przyglodzonego studenta co to pojechal za chlebem :-) Jego wyglad jest wazny tylko w jednej kwestii - czy byl w stanie fizycznie prawie zatluc na smierc te kobiete? tluc ja tyle, ze ma uszkodzony mozg i do sadu przywiezli ja na wozku inwalidzkim? lac jak tak zeby nic nie pamietala? zrobic z niej kaleke do konca zycie? tak - to kawal chlopa A czy ma grube paluchy czy glupi usmiech - wszystko jedno

Gość ależ wcale nie jest
wszystko jedno. Ja osobiści powsadzałabym za kratki wszystkich z zezem zbieżnym, bo im krzywo z oczu patrzy!!!! :P Jak kuźwa w ogóle można po zdjęciu oceniać,że ktoś jest psychiczny, do cholerty jasnej! No i zgwałcił, bo miał grube paluchy. Na szubienice z wszystkimi, co mają grube paluchy!

Gość prallinka
I jaki mialby miec motyw? Szedl ze znajomymi i nagle powiedzial: "sorry, ale musze zgwalcic i zatluc ta stara brytyjke, spotkamy sie w domu"??:O

A myslisz, ze wszystko ma przyczyne i skutek? Taki gwalciciel i niedoszly morderca (nazwe go tak bo mne badanie DNA w pelni przekonuje o jego winie) - ofiara mogla tego lania nie przezyc - to chyba normalny nie jest i nie musial tego planowac. Odlaczyl sie, zobaczyl ja, cos mu w glowce przeskoczylo i zrobil to co zrobil... Kiedys ogladalam jakis program o gwalcicielach i tam psychiatra mowil, ze czesc gwaltow ma przyczyne w niezaspokojonych seksulanych potrzebach ale w czesci wcale nie chodzi o seks tylko o to, ze przemoc sprawia takiemu swirowi przyjemnosc.Czlowiek, ktory takie cos robi to nie jest dziecko, ktre kradnie bulke bo jest glodne tylko zwyrodnialec ktory ma chora glowe...

Gość prallinka
Co do DNA, to w samochodzie, ktorzy Mccannowie wynajeli PO jej zaginieciu takze znaleziono DNA Madeline i co?? Zostali o cos oskarzeni?? Dlaczego w tamtej sprawie badanie DNA nie bylo niezbitym dowodem??? D laczego w tej sprawie, jedno z dwoch badan DNA nie bylo jednoznaczne?? Przysiegli musieli wydac taki wyrok, skoro byli pod presja opinii publicznej, ktora go skazala na samym poczatku. I nie mowcie, ze narodowosc chlopaka nie miala w tej sprawie znaczenia.

Gość do pralinki
samochód a ciało kobiety z którek pobrali probki to chyba troche inna sprawa nie sadzisz?????Wybacz ale nie wiem jak mozna byc takim głupiutkim:)))

Gość ihahaaa
moim zdaniem na tym zdjeciu wygląda zupełnie normalnie. Nie widzę tam nic nadzwyczajnego