Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Weroniczka

ZASZŁAM W CIĄŻĘ I WKURZA MNIE MÓJ FACET

Polecane posty

3 dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Od tej pory mogłabym chyba pobić mojego faceta. Wkurza mnie wszystko. Napisałam mu, że jestem w ciąży, a on odpowiedzial, że się cieszy i mam mu dac ochłonąć bo jest w szoku. On jest teraz zagranicą. Nawet nie zadzwonił.

Gość allala
nie martw sie zadzwoni musi pomyslec teraz jak sie wszystko zmieni bedzie w koncu tatusiem

Gość a dla mnie to dupek
moj skakal z radosci, wysciskal mnie i zaraz rozdzwonil sie po kolegach i rodzince bo bedzie tatusiem , a reakcja Twojego jest powalajaca... nawet nie zadzwonil :/ zobaczysz co bedzie jak wroci

Gość no bez przesady
każdy reaguje inaczej, nie ma co panikować, że się nie odzywa. musi się oswoić z tą myślą. już chyba lepiej jak pierwszy szok, pierwszą złość (nie jest to nic złego jak się nie planowało dziecka ze pierwsze uczucie to jakaś taka złość) przetrawi sam. a potem jak już dojdzie sam z sobą do ładu i pojmie ze to co go spotkalo nie musi być nieszczesciem ale wrecz przeciwnie, to wtedy dopiero się odezwie i bedziecie razem przezywali. uczciwie powiedział Ci zebys dała mu teraz czas. daj. i nie bój się.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaa...
hmmm... dziwie Ci sie, ze powiedzialas to telefonicznie (a moze sms?)! ja taka wiadomosc koniecznie musialabym przekazac osobiscie! i zobaczyc jego reakcje, blysk w oku, radosc... albo cos przeciwnego... :-O teraz tak naprawde nie wiesz czy serio sie cieszy (ja w to watpie, bo powiedzial, ze musi sie oswoic, a facet, ktory sie z tego cieszy nie musi sie oswajac), podejrzewam, ze go ta wiadomosc przygniotla nieco... coz, tacy sa faceci i taki kobiet los :-O mimo wszystko zycze szczescia!

nie przesadzajcie dziewczyny- nie każdy marzy o tym żeby koniecznie mieć dziecko - reakcje potrafia byc rózne- my planowalismy zuzke- nawet imie było wybrane przez zajściem w ciążę- a jak powiedziałam o tym mojemu męzowi - to najpierw durnowato zapytal " a jak to się stalo" z czego żartujemy sobie do dziś- potem pół godziny wpatrywał się w ściane- i dopiero potem z uśmiechem mi powiedział - będziesz grubasek i pocalował mnie w brzuch facet to nie manekin też ma prawo mieć mieszane uczucia- w końcu nowe dziecko- to nie nowy telewizor

Gość wikipedia dla mas niemyślących
faceci nie reagują na ciążę tak emocjonalnie jak kobiety mój powiedział, że nie czuje NIC w związku z ciążą, bo nie widział malucha, dopiero po usg i po usłyszeniu echa płodu stwierdził, że zaczyna się czuć tatą

poza tym on nie jest młodzikiem. To facet po 40-tce, więc myślałam, że stanie na wysokości zadania

mąz czy nie mąż co za różnica- piszesz że jesteś z tym sama on też jest z tym sam pewnie że najfajniej to by było przeżyć to co sie widzi w reklamach- kupic buciki pokazać i żeby facet skakał ze szczęścia do góry- najlepiej jeszcze w zwolnionym tempie bo romantyczniej to wyglada;) potem usiąśc i jak na ciąże przystało wypić mocna aromantyczna kawke........ w życiu jest inaczej- co nie znaczy że będzie źle- może jeszcze będzie super

Gość wikipedia dla mas niemyślących
a my mamy właśnie 4 dziecko w drodze i nadal on nie jest zbyt emocjonalnie związany z dzieckiem w moim łonie, więc to normalne gorzej jakby olał całkiem temat i po prostu Cię zostawił

Spokojnie, daj mu troszkę czasu :) mój zareagował podobnie, ok. tygodnia trwało zanim do niego dotarło :) ja w tym czasie latałam jak nakręcona i wszystkim w rodzinie opowiadałam. Po tygodniu wyszedł z lekkiej "depresji", potem mi opowiadał, że przeleciało mu przed oczami całe życie tej kruszynki - jaka będzie, jaka szkoła, znajomi, jak on się sprawdzi, jak ma się zachowywać i reagować.... On to wszystko sobie wyobrażał !!! i troszkę go to przeraziło. Ja natomiast nie wybiegam myślami dalej niż w okolice porodu i pierwszych dni z nami w domu.... Trzymaj się ciepło i nie martw na zapas! 🌼