Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anabellla

Poznałam fajnego chłopaka, tyle że on jest z warszawki

Polecane posty

Gość Midynda
Sądząc po języku w necie, faktycznie większość to warszawiacy ...

lokacja Krakowa - rok 1257 lokacja Warszawy na przełomie XIII i XIV wieku czyli obydwa miasta mogą się pochwalić podobnym stażem

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmo
Dziwne....ja jestem z Poznania i za KAZDYM razem jak jestem w Wawie nie widzę naprawdę nikogo interesującego. Mówie to szczerze bez zadbej zlosliwosci. Jezdze metrem z 1 konca na drugi wiec teoretycznie przewija sie wokol mnie cały przekroj warszawiakow i sa -sorry tak wybitnie nieciekawi, ze nie wiem skad te zarzuty o nadmuchanych pawianach i wyfikowanych doczepkach:) wszyscy jacys szarzy, wystraszeni, nie wiem:)... i nocne zycie podobnie:) takie stypowe studenckie picie piweczka :) moze bylam w 2 klubach gdzie faktycznie bawił sie lans, ale takie miejsca mozna znalezc w kazdym miescie.

Gość ja39lat
Wiecie kto jest hamem? Ktoś z zadupia kto przeniósł sie do w-wy i wyżej sra niz dupe ma. A tak naprawde to nie ma znaczenia gdzie kto mieszka. jeslidziewczyna skreśla chłopaka tylko z powodu miejsca zamieszkania to ona jest niewarta żeby na nia splunąć.

bez wątpienia, wystarczy poczytać posty na kafe :P Dziewięć osób na dziesięć jest z Warszawy, a pozostałe samotne indywiduum to mieszniec Ślązaka z Pozzznaniakiem? :)

ja39lat --- dokładnie. Pomyślałam o tym samym. Jeśli poznaje kogoś, kogo uważam za wartościowego człowieka, to mam w głebokim poważaniu czy jest Szwajcarem, Rumunem czy pochodzi z Rowów Dolnych na Kurpiach.

Gość Edgar 6
Tak, cudowny zryw Warszawy. Nikomu do niczego nie potrzebny i o którym za 50 lat będzie wiedziało może 3 historyków archeologów ... O czym ma świadczyć? O bezsensownym bohaterstwie? Wolę pragmatyzm Krakowa.

Gość Józio
Lokacja Warszawy w XIII w - buahahahahahahaha Chyba różdżkarze chodzili po łąkach i szukali wody głebinowej Uśmiałem się jak mops.

"Wolę pragmatyzm Krakowa." ideologia tchórzy... gdyby wszyscy byli tacy pragmatyczni jak Karakuski, to bysmy teraz po niemiecku miedzy sobą pisali

"Lokacja Warszawy w XIII w - buahahahahahahaha Chyba różdżkarze chodzili po łąkach i szukali wody głebinowej Uśmiałem się jak mops." Oto sposób na fakty - uznać, że są nieprawdziwe i trwać przy swoim... klasyczna postawa krakowskiego betona

Gość Internet man
Jeśli tak rzeczywiście jest (w co wątpię), to potwierdza to jedynie tezę, że warszafka zamiast pracować jak inni siedzi przed kompem i pisze pierdoły, żeby się dowartościować albo popieprzyć o dupie Maryni

o bitwie warszawskiej - czyli cudzie nad Wisła ad 1920 roku jeszcze na razie także pamiętamy co do powstania warszawskiego - to Oni zdecydowali, ze chcą wyzwolić sami swoje miasto a nie oglądać się na 'wielkiego brata' ze wschodu! Oni podnieśli głowę i pokazali, ze nadal, mimo 5 lat okupacji czują się Polakami i chcą bez niczyjego wsparcia (zwłaszcza komunistów) odzyskać swoje miasto! pomyślcie jak inaczej wyglądałaby historia gdyby się ten zryw udał - znacznie mocniejsza pozycja i siła w kwestiach związanych z polityczną przyszłością powojennej Polski...

Józio jak widać masz braki w edukacji - historia - mówi Ci to coś? a jeśli alergicznie reagujesz na książki proponuję skorzystać z neta - google prawdę Ci powie

Józiu, zajrzyj do encyklopedii - założona w XIII wieku, prawa miejskie otrzymała w 1300 roku. Warszawa może się podobać albo nie, jako miasto z pewnością ma wiele wad, ale zanim zacznie się gadać bzdury o różdżkach, warto sprawdzić takie dane chociażby w googlach :)

Gość Józio
Nie jestem z Krakowa, tylko z Wrocka. A zakompleksiona z powodu braku historii dłuższej niż 400 lat warszawka robi wszystko, żeby udowodnić, że coś tam się działo przed 1600 rokiem.... W ten sposób można wmówić Arabom, że na Saharze kiedyś były rajskie ogrody, hehehe

" że warszafka zamiast pracować jak inni siedzi przed kompem i pisze pierdoły" mądrosc polega na tym, by zarabiac jak najwiecej pieniedzy za jak najmniejszą ilosc pracy... i to wlasnie robimy...

komiczne mów za siebie - ja z domu nadaję - zapalenie oskrzeli przerabiam...

Gość obserwatorka rzeczy ulotnych
:D:D a zaczęlo sie od spraw damsko-meskich , kto by uwierzył.

Józio popatrz.. Wrocław - takie stare miasto... a i tak gowno znaczy... moze sami nieudacznicy tam mieszkaja i nie potafią sie miana stolicy dosłużyć?

Józio.... wyobraź sobie, ze Sahara naprawdę była kwitnącym ogrodem....

:D Józio wyżej ceni własne przekonania od faktów i źródeł historycznych. Cóż, wielu osobom gwarantuje to sukces życiowy. Na przykład politykom :P Spływam, bawcie się dobrze :)

Gość Krakusik
No nie, to ja przepraszam. Prawa miejskie w 1300 roku! Chyba nadał je Osama ben Laden, kiedy przelatywał nad wami wracając z Klewek!

Gość Warszawianka na 100/2
A ten chłopak Anabello, to przypadkiem nie jest mój mężulek? Lubi sobie czasem krew odświeżyć z wiejska młódką :-o Sprawdz koniecznie, bo jak mój Ci on, to choć niewiele z pasożyta jest pożytku, to jak żyję nie oddam!!!!

Komiczne, to już nie pierwszy topik, w którym walczysz o swoje miasto tylko do czego to prowadzi? nie za bardzo kumam :O a w Krakowie są takie same blokowiska, jak w innych miastach sama mieszkam na jednym z osiedli i jakoś nie boję się mojej córki wypuszczać po zmierzchu z domu choć moim marzeniem jest mieszkanie bliżej centrum - Stare Miasto lub Kazimierz i pewnie kiedyś się marzenia spełnią :P co do tematu topiku jakie ma znaczenie pochodzenie, zamieszkanie mężczyzny? jeżli samo to jest dla Ciebie autorko problemem, to ...daj sobie spokój z tym człowiekiem już teraz, szkoda jego i Twojego czasu

Gość Gdansk first
"mądrosc polega na tym, by zarabiac jak najwiecej pieniedzy za jak najmniejszą ilosc pracy... i to wlasnie robimy..." Mylisz się ... Znaczną część środków zdobywacie od 45 roku jedynie zagrabiając je innym i zmuszając ich do "narodowych zrzutek". Jesteście mistrzami w tworzeniu instytucji niczego nie wnoszących, a konsumujących ogromne ilości środków. Gdyby nie to sami byście furmankami jeździli, a wasze syficzne miasto do tej pory wyglądałoby jak po nalocie dywanowym. Zresztą, parę rzeczy odbudowaliście za cudze pieniądze, ale obszczane bramy jak były, tak i zostaną. ..

Gość komiczne zawsze wiedzialam ze
jestes bucem :) teraz już wiem dlaczego - warszawa

Gość osiabadaba lalalalalalalala
Może pomogę leniuchom? Wklejam z pierwszych dwóch przypadkowych źródeł: Województwo mazowieckie Powiat miasto na prawach powiatu Gmina - rodzaj Warszawa miejska Założono XIII wiek Prawa miejskie ok. 1300 Warszawa stolica Polski, miasto wojewódzkie (siedziba woj. mazowieckiego) oraz powiat, na obszarze Kotliny Warszawskiej, Równiny Łowicko-Błońskiej, Równiny Warszawskiej, Doliny Środkowej Wisły i Równiny Wołomińskiej, nad Wisłą; stanowi związek 11 gmin /.../ Od X w. na obszarze obecnej Warszawy grody i osady targowo-rzemieślnicze; XIII w. gród Jazdów, w końcu XIII w. gród kasztelański; prawa miejskie ok. 1300

"Komiczne, to już nie pierwszy topik, w którym walczysz o swoje miasto tylko do czego to prowadzi?" Wiesz, że lubie dobrą zadyme :) Nie prowadzi do niczego, ale to nie ja zaczałem... a co do konsumowania środków... drogi człowieku z Gdańska... pisałem wielokrotnie - komuny juz nie ma... ja pisalem tylo o sobie... ja nikogo nie konsumuje, nie pracuje na panstwowej posadzie, mnie płacą prywatni ludzie a to, że mam luz i na dodatek biore za to bardzo dorą kase, to moja prywatna sprawa... Wiem, że lewactwo zakorzenione w głowach Polaków mowi im, że ciezka praca za marne grosze uwzniaśla... Ale to Was problem, nie moj