Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kemii

Nowy topik dla 20-paroletnich mamusiek c.d

Polecane posty

Witajcie U nas oki czas leci tak szybko ze nie nadażam;-)Zeby dalej ida a są juz 4.Dzis u nas pogoda sie popsuła i zmarzłam na spacerku ze mnie gardło boli mam nadzieje ze nie zaraze małego. Konik ja nie szczepiłam na pnemokoki bo lekarka mnie namówila na rotawirusy z tego co pamietam do 4 miesiac(jeszcze to sprawdze) trzeba 2 dawki przyjąć u nas byla ona po 270zl.O pnemokokach mówiła ze najlepszy okres to wiek 2lat. Mimi840 moja ciotka aptekarka kazała mi po każdym szczepieniu robic okład (na szklanke wody -lyzeczka octu). Ide zrobic sobie capucinko i zjem serniczek,troche odetchne bo mały spi;-)

mimi ja jestem z gornego slaska, w boguszowie mam troche rodzinki wiec czasem tam bywam, a wczesniej tzn jak bylam mala to prawie tam mieszkalam:) czesto bywalam i strasznie wielki sentyment mam do tego miejsca:D poslalam wlasnie moich chlopakow na spacerek a sama ide sie zdrzemnac chwilunie bo intensywny dzionek za mna:)

witam my jóż po spacerku mój mały uwielbia taką pogode spał cały czas a przez ostatnie upały to nawet wyjść z nim niemogłam bo ciągle płakał . A znów mój mały się wymigał od szczepienia bo lekarka wyszła dziś wcześniej i niezdążyliśmy ale umuwiliśmy się na jótro za godz mecz ciekawe jak dziś im pujdzie . wpadne jeszcze póżniej Gochasia a tą wodą z octem to mam przemywać czy ten okład zostawić mu na dłużej

Dobry wieczór kochaniutkie Mały już śpi a ja przed tv,fajny film leci na tvp1 Mam pytanie dla mamuśków synuśków_________co robicie z napletkami?????Ja mam problem ze ściąganiem, różne zdania słyszałam na ten temat, nie wiem czy to normalne ale mojemu synkowi często sie siusiak \"pręży\" bo jak to inaczej nazwac no i dlatego mam problem żeby mu skórke naciągać, naciągam tyle ile sie da i czyszcze wodą albo chusteczka nasączonom i osuszam A jak u Was to wyglada????

Mimi należy zrobic okład i zmieniać przy zmianie pieluszki. Bugie ja w ogóle nie odcągam napletka.Lekarz zabronił z nim robic cokolwiek do 2 roku życia wiec stosuje sie do tego.

Ja też nic nierobie nawet niewiem czy takiemu maluszkowi można a mi lekarz nic o tym niemówił ,ale jak jótro bęnde to sie zapytam czy mam jóż odciągać ten napletek czy nie bo sama niewiem od kiedy można

Ja odciagam tylko troszeczke tyle ile sie da i nic wiecej, bo raz sprobowalam(tak jak zalecila mi lekarka) troszke mocniej i pekla mu skorka i nie chcialo mu sie potem zgoic, cale szczescie nie ma teraz zadnej blizny... jak bylismy na kontroli u kardiologa, to ta pani kardiolog mu go tak mocno odsunela prawie do polowy siusiaka i powiedziala zeby tak robic i nie przejmowac sie nawet jak troche bedzie krwawic, ale z kolei nasza lekarka ogolna nie kaze nic robic, takze ilu lekarzy tyle opini... a ja robie tak zeby bylo po srodku:D 1:0 dla Polski:]

Taki pech:( W ostatniej minucie:( Ogladalam mecz w brazylijskiej telewizji, oczywiscie bohaterem nr.1 byl Roger:) Moj maz ma taki sam kolor skory:)

Cześć No trudno, zresztą to tylko gra! Z tymi napletkami to śmieszne,jakby niemogło być jednego zdania na ten temat, najgorsze jest to że jak nie daj BOŻE coś faktycznie sie tam ulągnie jakieś brudowisko,to potem maja pretensje do mamuni, A na bilansie dwulatków sprawdzają chyba stan i jak sie rzeczy maja, prawda????? Ja dziś jade do ginekologa, ojejejejejeje:( Ciekawa jestem czy soś mi zdiagnozuje:( Mamuśki,wczoraj tak myślalm...może napisałybyście jakie obiadki serfujecie, pare przepisików dla dzieciuszków Mojemu Matiemu chyba sie juz wszystko znudziło z resztą mi tez Matiemu ten katarek przeszedł,to taka chwilówka była mój M też ją miał, za to noce są paskudne,nie pisze że nie śpi,ale wiecznie marudzi pod nosem i tak sie przewraca że musze go z łużeczka wyciagac bo głowe rozbije!!!Śpi ze mną na szczeście M na nocki pracuje bo bysmy sie nie zmiescili z tym wierciuchem!!!!! To chyba te zęby, posmarować sobie nie pozwoli Zmykam, no wiec licze na jakies przepisiki:) Miłego dnia:)

HOP HOP a co to nikogo niema ? u nas pogoda do du.... pada, zimno aż niechce się wychodzić a ja musze iść wkońcu na szczepienie z małym dziś jóż się chyba niewymiga

bugie28-ja robię małej taki delikatny sos na schabiku z makaronem(świderkami)-uwielbia to, zresztą ona przepada za makaronem:) spróbuj może mały polubi:):) poza tym możesz dać mu makaron z owocami:):) moja mała nie znosi mleka, więc nawet śniadanko przypomina obiad bo zazwyczaj je zupkę...spróbuj dać mu też rybę na parze najlepsza jest panga lub zapiekankę z makaronu, sera i chudego mięska... mimi u nas też pogoda nie najlepsza, ale nie pada więc zaraz zmykamy na spacerek:) kemii-gdzie TY się podziewasz?????????????? franiu-odezwij się,kacha gochasia wy też całuski papa

Hej mamusie :) U nas tez niestety pogoda bardzo brzydka i zimno :( Jeszcze dwa dni temu, maly mial ubrane tylko body na dworze a dzis juz w kurtce :( i jak tu nie chorowac. Co do szczepien to sie nie wypowiadam, bo tu jest zupelnie inaczej i ja nic nie musze wykupywac:) Mialam trzy i teraz dopiero jak maly rok skonczy. Co do napletka to tutaj nic nie mowia i ja nic nie robie. Kiciaaa dziekuje Ci za fachowa porade, moje pazurki juz lepiej wygladaja teraz znow sie zamierzam na zele ;) Wczorajszego meczu komentowac nie bede powiem tylko, ze sie bardzo wkurzylam.......... Kemii to pewnie sie pakuje na niedzielny wyjazd :) Dobra uciekam, bo maly spi i jest okazja do posprzatania :) Pozdrawiam

No hej dziewczyny Byłam dziś u gina no ico........ nadżerka jak zwykle,łudziłam sie że zaniknie po porodzie ale nici czeka mnie wypalanka______miała któras ją robioną? Kicia a jak robisz ten delikatny sosik___rozumie że taki nie tłusty żeby wzdęc nie było,troche śmietany z wodą rożcińczyć Dziewczyny ciesze sie że nie mam tam żadnego guza jak kiedyś wyczułam,musiało mi sie wydawać,z resztą cytolodie też robiłam to sie okaze Mały jest taki marudny że moge pomarzyć żeby poszedł spać z tatusiem:( Zreszta dziś go na chwile zostawiłam z tatkiem i wywalił sie z fotela że mu warga opuchła,a zachwile znowu jak go z nim zostawiłam to paluchy sobie zamknął szuflodą Ja nie wiem gdzie ten mój chłop ma oczy!!!!!! Dziś znowu sie na niego złościłam,czy każdy ojciec jest az tak malo przewidywalny??????? Lece pod prysznic,puki ciszaaaaaaaaa:)

bugie28 ja mialam nadzerke i nie mialam wypalanki tylko pedzlowala mi to takim plynem zracym, wprawdzie musialam za to zaplacic 100zl ale przynajmniej nie musialam sie bac ze mnie bedzie palic hahaha, no i na serio nic nie czulam nawet a efekt byl swietny jak to pani ginekolog okreslila:) teraz jednak musze tez sie wybrac do lekarza bo wydaje mi sie ze po porodzie zrobila mi sie nowa nadzerka:( jak ja nie lubie tego typu lekarzy feeee i dentystow tak samo:)

bugie ja też mam nadżerke po 20 czerwca ide na wypalanke a boje się jak cholera bo nigdy tego niemiałam mam nadzieje że jakoś przeżyje słyszałam że to nieboli ale czy to prawda to niewiem

hej dziewczyny:) moja mała ma już 8ząbków i kolejne dwa rosną:) przez te zębiska jest trochę marudna i ostatnie dwie noce zarwane-normalnie marzę tym aby choc jedną przespać... bugie28 -ja najczęściej robię jej sos na chudym schabie i daję mniej przypraw-takie bardziej łagodne a śmietany troszkę-wychodzi taki delikatny:):):) co do nadżerki to mi po porodzie też powiedzieli, że mam ale jak się później na szczęście okazało to taki stan nie określa się jeszcze mianem nadżerki biorę jakieś leki i mam nadzieję że się dalej nie rozwinie, ale kochane wcale nie mam lepiej bo mam endometriozę-takie samo paskudztwo:( ale nie będę was zanudzać chorubskami:):) u nas pogoda się poprawiła więc zaraz zmykamy na spacerek:) miłego weekendu papa

hej dziewczyny:) moja mała ma już 8ząbków i kolejne dwa rosną:) przez te zębiska jest trochę marudna i ostatnie dwie noce zarwane-normalnie marzę tym aby choc jedną przespać... bugie28 -ja najczęściej robię jej sos na chudym schabie i daję mniej przypraw-takie bardziej łagodne a śmietany troszkę-wychodzi taki delikatny:):):) co do nadżerki to mi po porodzie też powiedzieli, że mam ale jak się później na szczęście okazało to taki stan nie określa się jeszcze mianem nadżerki biorę jakieś leki i mam nadzieję że się dalej nie rozwinie, ale kochane wcale nie mam lepiej bo mam endometriozę-takie samo paskudztwo:( ale nie będę was zanudzać chorubskami:):) u nas pogoda się poprawiła więc zaraz zmykamy na spacerek:) miłego weekendu papa

Hej kochaniutkie:) Może mi podsuniecie pomysła co mam kupić babci na 70te urodzinki Wykluczajac oczywiście obrazy,pościel zegary Jest kobiecinką dużo podrózującą,wesoła i pęłną życia Płanuje wydać tak około 200zł Help:)

A moja kruszynka mala chyba sie zawstydzila ze o niej tak tu pisze na forum i juz 2 nocki przespal budzac sie tylko jeden raz, a na dodatek zasypia tez calkiem sam w lozeczku:) bugie28 ja tez zawsze mam problemy z kupowaniem prezentoe i to nie tylko dla babci ale nawet dla wlasnego meza... musze spedzic kilka dni na allegro i we wszystkich sklepach na slasku zeby cos zobaczyc i stwoerdzic ze to jest odpowiedni prezent:)

Hej dziewczyny:) Co tam u Was? Gdzie wy sie podziewacie???????? My mamy nudny weekend za sobą,byłam wczoraj w Czechach na zakupki....nic rewelacyjnego... Aaaa babci kupilismy z bratem magnetyczny rower treningowy przyda sie na pewno a szczególnie zimą:) Pozdrawiam wszystkie mamuski:) Co sie tam U WAS dzieje?????????????

Witam mamunie coś tu od paru dni bardzo pusto . u nas ciągle pada więc siedzimy z małym w domciu póżniej może wyskoczymy na małe zakupy. Aha w piątek dowiedziałam się że musze z małym jechać znów do neurologa w związku z jego małą asymetrią , od tej wizyty zależy czy wkońcu go zaszczepią! , ja to się nabiegam po tych lekarzach a najgorsze że wszędzie musimy chodzić prywatnie bo państwowo na wizyte czeka się 4 miesiące!!!!! masakra

Hey dziewczyny, ja rowniez jestem dwudziestoparo latka, poczytalam troche wasz topik i jesli mozna to chetnie bym sie przylaczyla :) czasem brakuje mi juz sil, tak ogolnie, i chetnie pogadalabym z kims kto rowniez ma tyle latek i malenstwo, bo kolezanekl niestety niewiele z dzieciaczkami :(

Hey dziewczyny, ja rowniez jestem dwudziestoparo latka, poczytalam troche wasz topik i jesli mozna to chetnie bym sie przylaczyla :) czasem brakuje mi juz sil, tak ogolnie, i chetnie pogadalabym z kims kto rowniez ma tyle latek i malenstwo, bo kolezanekl niestety niewiele z dzieciaczkami :(