Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kemii

Nowy topik dla 20-paroletnich mamusiek c.d

Polecane posty

Gość mimi840
no masz racje frania niepomyślałam o tym dziewczyny czy wykupywajiście szczepionke tą pierwszą co w 6 tyg się podaje póżniej w 12 i chyba w 2 roku życia bo mnie namuwił pediatra na nią i biegam tak jóż 2 tyg i nigdzie niemogo jej dostać

kacha_________ a ty sie jeszcze lenisz a ja myslalam ze juz wrocilas..... hehe tak to jest czytac ze zrozumieniem:P kemii___________ no fakt sprzataj bo po powrocie od pralki pewnie nie odejdziesz:( ale u ciebie juz inna sprawa chlopy jak dąby to mozna cos porobic a nie jak te nasze marudki male mimi_________ ja mialam jakas szczepionke wykupic ale u nas pielegniarka w osrodku ma i jej sie placi zanim poszlam na szczepienie to juz ja darmowa zrobili:P bugie________ a maz pracuje bo dzis slyszalam ze jescze tam nie mozna wchodzic czy on robi w innym rewirze?? bo ja to sie za bardzo na tym nie znam...

Katharsis wlasciwie to ja nie wiem, czy Holandii kibicuje ;) Lubie Wlochow, no ale chyba troche musze, bo mnie stad wypedza ;)

Gość bugie27
Cześc dziewczynki My dziś na zakupach byliśmy we dwójke,osobiście wole z dzieckiem sama jeździć a niżeli z męzusiem bo zawsze są jakieś spięcia a to za szybko chodze, a po co ci to itp aha no i to za drogie przecież Kupiłam młodemu nowe ciuszki bo do prababci idziemy na kameralną imprezke 22czerwca no i samej musze coś jeszcze kupic, jak ja nie cierpie takich eleganckich ubrań kupować!!! No i tak minoł dzionek....jutro ma byc u nas jeszcze ciepełko i znowu ochłodzenie idzie ja już w kościach czuje! Młody ma dziennie wiekrzą spure w pupie, powiedzcie dziewuszki jak sobie radziłyście ze złośnikami, jak najlepiej podejsc??? Pozdrawiam, miłego wieczorku:)

Gość bugie27
pisałam wczej ale mi zrzarło, nie wiem co jest dziś z tymi falami Katharsis______ mężuś pracuje ,zresztą wszyscy pracują,prace sa wstrzymane tylko w wyznaczonych rejonach

Gość bugie27
Mimi chodzi Ci o te podstawowe szczepienia tylko łączone czyli kilka w jednym kłuccccccciu? U nas nie wolno sie samemu zaopatrywać w szczepionki zakupuje sie w przychodni chociaż wjadomo że gdzieś są tańsze Ja dawałam Hexe,trzy dawki w wyznaczonych terminach już nie pamietam jakich ,jedna dawka gdzies około120zł Więc nie wiem czy o te Ci chodz???

hej kochane:):):) miło, że za mną tęsknicie hihihi Ja za Wami TEŻ!!!! franiu- u nas OKI tylko byłysmy u babci a tam nie mam neta:( pogodę mamy rewelacyjną więc korzystamy i już mamy śliczniutką złocistą opaleniznę:):) moja dziewczynka przez te ostatnie rotawirusy stała się strasznie płaczliwa, co chwila krzyczy i tylko z mamą chce być !!Poza tym wychodzą jej kolejne ząbki i coś marudna jest...nie wiem ale chyba trzonowe bardziej bolą-przynajmniej ją:(:( Ale staramy się być dzielne i jakoś dajemy sobie radę z tymi ząbeczkami!! Nikusia coraz więcej mówi-z czego jestem baaaaaaaaaardzo dumna no i straszny całuśnik i przytulaniec się z niej zrobił:):):)Ale zawsze chciałam mieć taką przytulankę. Dziś zarezerwowałyśmy sobie pieseczka z hodowli i już nie możemy się doczekać sierpnia bo wtedy go odbierzemy...szczególnie Nisia bo Ona strasznie kocha zwierzaki..jak tylko widzi jakiegoś pieska od razu piszczy z radości i biegnie do niego,ale już wkrótce będzie miała własnego:):) franiu-ucałuj maluszka,miło iż dobrze się rozwija i sobie rośnie Tobie też przesyłamy całuska katharsis-Ty też cmoknij od nas syneczka Padam kochane bo miałam strasznie męczący dzionek...w domku marudna mała a w pracy też duuuużo pracy:):) ostatnio prowadziłam szkolenie z dziewczyną,której nic nie pasowało przyszła na kurs tipsów, które uważa za paskudne więc wszystko było na NIE-matko rzadko spotyka się tak pesymistyczną osobę brrrr kemii🌼 bugie🌼 frania🌼 kacha🌼 gochasia🌼 katharsis🌼 mimi840🌼-Witam nową mamusię:)

kiciaa__________ wreszcie:D a moj maly tez strasznie za mna lata nawet w piasku z dzieci nie chcial sie bawic jesli kolo niego nie siadzialam:( ale teraz juz sie przyzwyczail i ja moge spokojnie na laweczce posiedziec i poplotkowac:P a synus grzecznie sie bawi franiu_________ i jaki wynik??? bo nie ogladalam hehe bugiee_________ nie musisz przeciez na bialo -czarno sie ubrac teraz w sklepach kolorki goruja wiec napewno cos fajnego sobie wybierzesz:D

Co za noc, moj synek budzil sie a o 5 juz zrobil nam pobudke na dobre. Teraz odsypia juz 3h :) A ja czekam.... Katharsis 3-0 dla Holandii. Takiego wyniku nikt sie niespodziewal. Ten mecz przejdzie do historii pilki noznej ;) Pozdrawiam

Gość bugie27
Czesc Wam! Dziewczyny,ja od rana już zdenerwowana,nie wiem czy Wam juz o tym pisałam ale moje dziecko nic nigdy nie wypiło z butelki, wszysko musze podawac łyżeczką, daje mu nie kapki już nawet wyciągłam z nich te uszczelki żeby bardziej leciało a On ni hu..... nic nie pociągnie, słomki już też prubowałam właśnie znów cały mokry siedzi bo sie polał, nie wiem co robić żeby Go nauczyc,poradzcie!!!! Wiecznie machać tą łyżeczką????? Nigdy sie nie nauczy, czy nie dać pić? żeby był zmuszony pociągnąć. Nie wiem co było powodem czy nie czasem naturalne karmienie? robiłam mu po 14 butelek dziennie jakiś płynów i nocą prubowałam z myślą że jak będzie chwilowy brak świadomości to pociągnie. No dobra to było kiedyś, z butelkami dałam już spokój, teraz kubeczki, może macie jakieś sposoby???? Upał!!!!!!!

bugiee________ kup butelke ztakim dziubkiem od zwyklej wody albo kubus play i wlej mu tam herbatke dziubek otworz minimalnie i bedzie mu lecialo moj K uwielbia z tego pic cala butle od razu wypija bo traktuje to jako zabawe:) a tak to niekapka uzywamy tylko ze tez sie troszke obleje no ale nie tak jak ze szklanki czy kubka

Gość mimi840
cześć wszystkim mamusią bugie tak chodzi mi właśnie o tą szczepionke że mniej wkłuć i wogule ponoć lepsza niż te refundowane tak mi w przychodni powiedzieli i teraz latam po wszystkich aptekach a jej ciągle niema i niewiadomo kiedy się pojawią i teraz się denerwuje bo powinienen być szczepiony jóż 5 tyg temu !!!!!!! jóż byłam w przychodni żeby go zaszczepili normalnie , ale powiedzieli że jeszcze z pare dni można poczekać może się pojawią szczepionki . ale upał z moim małym nieda się wyjść tak się drze na dwoże jak jest tak ciepło ciągle płacze i trzeba uciekać do domu

mimi ____________ ta szcepionka niczym sie nie rozni od tych refundowanych poprostu jesli dziecko b.placze i zle znosi kucie to oni proponuja ta 3 w 1 zeby dziecku mniej bolu sprawic bo mi lekarka mowila a tak to jedno i to samo no a naprawde wspolczuje takim maluszkom mojego M sioatra ma tez takiego 3 mies brzdaca to tez marudzi bo za goraco jest ale za rok to juz bedziesz miala wygrane a to moment zleci:)

Gość bugie27
Mimi jestem w szoku że sama musisz za tym latać!!!! Pierwsze słysze... Katharsis dzieki!!!! lece do sklepu____zobaczymy!!!!! To mi widzisz do glowy nie przyszło,może cosik z tego będzie:)

Cześć dziewczyny!!:D Kiciaaaa,no nareszcie się odezwałas :PJa też chciałam się opalić bo w niedziele lecimy a tu jak na złość nie ma słońca :(((A niech to..:O Słuchaj jakiego bierzecie pieska???Wiesz ja tez cały czas mysle bo chcemy szczeniaczka al;e bojhę się że sobie nie poradzimy...sama juz nie wiem .Chcieliśmy labradorka:) WQiecie co napisze wam tak szceze ze ja to o niczym innym nie mysle tylko o tym wyjezdzie:PWiem że marudzę o tym samym ale pewnie mnie rozumiecie :) :P :P To buziaczki dla wszystkich no i kwiatuszki 🌼

bugie zobacz napisałysmy w tym samym czasie razem 12.14-no jakie sprytne z nas babki:) :P haha Słuchajcie robiła z was któras może makijaż permamentny??Chciałam sobie zrobić górną kreske,tylko tak mysle że jak pójde a kosmetyczka coś mi zle zrobi to pózniej bede chodziła jak czarownica :PCo o tym myslicie??

hej kochane:)byłysmy w piaskownicy, ale strasznie praży więc wróciłyśmy...pogoda rewelacyjna mam nadzieję, że lipiec też będzie gorący bo jedziemy nad morze:):) kemii-my kupujemy yorkę bo jest malutka w sam raz do mieszkania a poza tym ja jestem alergikiem więc nie mam za dużego wyboru jeśli chodzi o zwierzątka:(:( ale chcę aby mała wychowywała się ze zwierzątkiem:):) Ty też kupuj psinkę-na pewno dacie sobie z nią radę:):) katharsis-ja też muszę małą jakoś nauczyć większej samodzielności od września chcę ją zaprowadzać do żłobka na kilka razy w tygodniu:) mimi -w przychodni powiedzieli, że niby lepsza bo oni na tym zarabiają choć moim zdaniem waro zaoszczędzić maluszkowi stresu i wykupić kojarzoną:) bugie-a próbowałaś może podawać mu picie z butelek z bidonem?? najlepiej kupić taką malutką wode min specjalną dla dzieci-moja mała tak właśnie pije:) zmykam uspać małą:) papa

Gość mimi840
katharsis tak to u nas jest że musisz wszystko sobie sama załatwiać a najgorsze jest to że namuwią cię chcesz coś kupić zapłacić a niemożesz bo niema ,ja dostałam recepte na tą szczepionke i miałam sobie ją sama poszukać w aptekach no ale powiedzieli mi że niema jej w hurtowniach i tak jest ze wszystkim kemii co do makijażu permamentnego to dobra myśl ale niepolecam robienia brwi wychodzą bardzo jakieś czarne i zaraz po tym makijażu są ciemne jak cholera ale różnie to bywa może ja miałam tylko złe doświadczenia to chyba zależy od kosmetyczki , ale jak jóż zrobisz to szybko niezejdzie

Witajcie Ale sie rozpisałyscie musiałam nadrobic zaległości.a propo psa to moi rodzice maja shin tzu i moim zdanie to rewelacyjny pies dla dziecka.nie szczeka nie gryzie nie wychodzi siersc,dosłownie jak małe dziecko tuli sie,taki pieszczoszek.Ja tez chciałam zrobic sobie kiedys makijaż permamentny na ustach ale jakos mi przeszlo.Dobra lece bo mój mały juz cos kombinuje;-)

a jeszcze miałam o szczepionka napisac.Ja brała ta skojarzoną.Ale u nas w przychodni mieli i nawet tańsza o 30zł;-) dodatkowo brałam na rotawirusy ona jest doustna.

no to chyba tylko ja mam taki problem ze szczepieniami ze yrzeba sobie samemu szukać gochasia a na te rotawirusy to w jakim wieku dzieci się szczepi

no i muj mały znów ma napady kolki kiedy one się skończą niby mijają do 3 miesiąca to jóż pora żeby dały mu spokój ,ide kompac małego pa

Czesc dziewczyny! Fajnie, ze tyle piszecie. Bugie - ja probowalam z Helena 2 kubeczkow i 3 butelek,z 1 zalapala jak pic -= taka butelka z szerokim smoczkiem imitujazym piers, kemii - tez myslalam o kreseczkach kicia - fajna masz prace, ja nigdy tipsow nie milam Wiecie co, brazylijska rodzina mojego meza meczyla mnie zebym ugotowala cos polskiego wiec dziesiaj caly dzien wojowalam w kuchni : placki ziemniaczane, salatka,kurczak a oni nawet tego nie tkneli tylko ryz wczorajszy;/ ale sie wkurzylam tylko jego siostra cos zjadla:/

kacha__________ grunt to decenic czyjas prace ale swoja droga to jakies dziwne najpierw chca pl kuchnie a potem nie tkna??? mimi________ no te kolki sa przeklete niestety ale niedlugo pewnie mina:) kicia___________ jorki sa przeslodkie mi tez sie podobaja ale do domu psa nie wezme moj K ma kundelka ale on mieszka w piwnicy albo siedzi w budzie wiec nie trzeba go wyprowadzac sprzatac tylko dasz jesc i gotowe a mi sie zawsze marzyl czał-czał wielki michu hehe a co do tipsow ja tez nigdy nie mialam bo mam dosc ladne swoje pazurki i sama sobie robie francuski albo poprostu na czerwono jak mam lenia:P ale to i tak na wyjscia bo w domu sie nie oplaca bo od mycia garow szybko odpryskuje:( kicia_____ ja ucze samodzielnosci malego tak: w auto, do tesciowej, ja do miasta, on do piasku z babcia:P

Gość konik106
Witam Panie szanowne:) jestem mama prawie polrocznego synalka i coraz czesciej nasowa mi sie mnostwo pytan... dzisiaj postanowilam poszukac jakiegos forum, ktore pozwoli mi rozwiazac przynajmniej czesc moich problemikow:) czy moge sie do Was dolaczyc??? pozdrawiam cieplutko

katharsis - ja tez sobie robie francuski:) na czerwony nie mam za bardzo odwagi My nie mamy zadnych zwierzatek w domu - a ja myslalam o rybkach, konik - bardzo prosze, a co to za pytania?

kacha _______ ja tez kiedys bym sie nie odwazyla ale u nas w polsce ostatnio czerwony na topie:) no i maluje na czerwono do tego czewony pasek do spodni i sie jakos wyglada bo tak samo to dziko przynajmiej takie moje zdanie:)

Zobaczymy, pod koniec lipca wybieram sie do Polski na tydzien wiec moze tez sobie pomaluje:) ciagle w rozjazdach... poki jeszcze nie pracuje:)