Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kemii

Nowy topik dla 20-paroletnich mamusiek c.d

Polecane posty

Gość bugie27
Hejka mały śpi,mój brat pojechał w góry tak ślepo bo żadnego lokum nie załatwił,chyba będzie spańsko w samochodzie,aleeeee fajnie, troche mi żal, mam jakis zły nastrój od rana,wiecznie to samo:( Mój mąż dziś na impre idzie z byłego zakładu pracy a ja w domu:( W dodatku pogoda jakaś burzowa,spać mi sie chce mimo że sie wysypiam ostatnio. Maly jest taki nerwowy słowo "nie wolno" działa na niego jak płachta na byka!!!!!Chociaż staram sie mu wiecznie tłumaczyć dlaczego tak jest, ma takie chwile że kładzie sie na ziemi i tupie,czasami brak mi siła unosić sie nie chce bo wiadomo jakie tego skutki, skąd brać na to siły,nie wiem jak kiedyś wychowywali po pięciro dzieci...... Mimi ja jestem ze śląskiego koło Katowic,mój Mateusz 1kw skączył roczek,a co do kolek,karmisz piersią????bo wiadomo ile to wyżeczeń,wiem coś na ten temat bo karmiłam 13msc,ale jestem z siebie dumna,wiem co przechodzisz,najgorszy ten stres jak pomóc dziecku żeby nie cierpało,ja dawałam espumisan-działał. Trzymaj sie i dawaj znać co tam,pozdrawiam lece gotować ale najpierw zapalić,pa:)

Hejka 🌻 Wpadłam tylko na chwile sie zameldowac.Mały spi a ja szykuje sie bo idziemy na wesele do chrzesnej Szymona.Od czwartku bylam na sali pomagac dlatego moja nieobecność.Ja tez używam na ząbkowanie dentinox-gel-w aptece mówią ze najlepszy.Widac juz pęknięcie na 4 zębie-kwestia przebicia,mam nadzieje ze nie odbedzie sie to na weselu;-).Dobra spadam umyć głowe. Witam nową mamusie;-) Bugie ja kiedys depilowałam pachy sobie depilatorem,ale najpierw robiłam to woskiem u kosmetyczki to póżniej poszło gładko.Ale jak byłam w ciązy to zaniedbałam (5 miesiecy mialam wymioty) i teraz sie bym juz nie odważyła.

Gość bugie27
AAAAAAAAAAAAAA mimi co do ząbkowania to powiem Ci że mój mały slinił sie już majac dwa miesiące a pierwszy zabek mu wyszedł jak kończył 9msc,wiec to nie jest powiedziane...... narazie ma 8zabków które wyszły mu hurtem jeden za drugim teraz cisza może mu trujki idą nic narazie nie widze

CZeśc dziewczyny!! Ale się rozpisałyście :P Witam nową mamusię!!:DJa mieszkam w HIszpanii-mam dwóch synków-ale to już duże chgłopy,pierwsze ząbki juz prawie wyleciały,idą drugie-te stałe :) :P Dziewczyny u mnie na reszcie pogoda!!Świeci słońce,dzisiaj jedziemy jeszcze na zakupy bo na przyszły tydzień lecimy do POLSKI!!:D Tak się ciesze i nie moge się juz doczekac:) Gochasia ale wiesz co tez bym sobie poszłą na wesele,ale bym się wybawiła ..:) :PMIłej zabawy..poszalej sobie ;)

Kemii z dzieckiem to ja sobie zbytnio nie poszaleje;-) ale przynajmniej spotkam sie z rodzinką coprawda meza ale zawsze to rozrywka;-)

Gość mimi840
cześć bugie ja małego karmie mlekiem swoim ale ściągam do butelki bo mały po urodzeniu niechciał ssać z cycka wogule jak go chciałam nakarmić to się darł ,no i w szpitalu cały czas go dokarmiali teraz wogule mam coraz mniej pokarmu przez cały dzień ściągam tylko ok 130ml i dlatego musze go jeszcze dokarmiać bebikiem,kolki zaczeły się jóż od 2 tygodnia życia przestałam mu nawet przez 3 dni dawać swoje mleko żeby sprawdzić czy te kolki to od mojego i nic kolki dalej były. aha ..... espunisan jóż wyprubowałam niestety mu niepomugł , ale jest szansa lekarka przepisała mu lakcit i po nim coś dziś jóż jakiś spokojniejszy może zadziała. A co do tego że mały się ślini to mam nadzieje że to nie ząbkowanie jest raczej zawcześnie na to , ale kolki i ząbkowanie to bym chyba zwariowała. kemii ale masz fajnie hiszpania to chyba coś tylko pozazdrościć napewno inne życie niż tu no tylko to że się tęskni. pozdrawiam

Hej my juz po weselu Szymon smacznie sobie śpi,mama na kafe a tatus jeszcze zostal potańcowac.Jutro ma urodziny to niech sie chlop wybawi;-).No i wyszedł nam 4 ząbek;-) Mimi840 mój mały tez miał kolki i nam pomagał sab simplex i debridat ale on jest na recepte.Z tego co mówiły mi koleżanki i z własnego doświadczenia to jest najlepszy.Szymek tez bardzo sie slinił od 1 miesiaca,ze nie nadążyłam prac sliniaków;-) Dobra spadam jeszcze na kurnik partyjke zagrac pa;-)

gochasia_________- a co tak szybko z tego wesela?? maly grzeczny byl dal mamusi sie obawic?? bugiee________-- ja marze o depilatorze no ale zawsze kasy zbraknie:( bo inne wydatki wazniejsze:( ale slyszalam ze trzeba najpierw wymoczyc w kapieli nogi a potem juz lekko idzie ale drugi raz juz bedzie mniej bolesny bo sie przyzwyczaisz mimi_________- witaj:D ja tez na kolki debridat uzywalam i pomogl kemii_________na dlugo do polski lecisz ?? frania__________ 🖐️ a kicia gdzie sie podziewasz???????????

Witajcie Katharsis szybko bo mały był juz spiący a nie miałam go z kim zostawic.Wesele bylo w innej miejscowości.Mały był bardzo grzeczny i robił furore na weselu,kazdy go brał sobie na ręce i robili zdjęcia.Mały model hihihi

Gość bugie27
Melduje sie! Robie obiad, wczoraj go przygotowałam ale i tak trzeba go skończyć, i nawet w niedziele czlowiek nie ma odpoczynku, mąz w dodatku na ciężkim kacu ale ja jestem bezlitosna i zaraz go budze!!!!!!!!!!!!! Zastanawiam sie czy moge dzieciakowi podać kalafior,jak to u was był? Słyszałam że dyma, jest z ogródka bez chemicznych niespodzianek:0

Bugie simało możesz podac kalafiora.Mój mąz tez jeszcze spi i pewnie tez bedzie miał niezłego kaca.Na weselu bawił sie do 6 rano hihihih i zaliczyl sprzatanie sali;-)

Gość mimi840
witam wszystkie mamy gochasia dzięki za rady we wtorek idziemy na szczepienie to poprosze o recepte na ten depridat jeżeli duzo osób go chwali to powinienen pomóc. Aaaaaaa mam pytanko czy wasze maluszki też wstają w nocy na karmienie mój ma 2 miesiące i 15 dni i jeszcze nigdy nieprzespał całej nocy a czytałam że takie brzdące powwinny jóż przesypiać, idzi spać ok 21 i budzi się ok1 ,2 w nocy a póżniej regularnie co 3 godz http://www.suwaczek.pl/cache/0ee2084aa0.png

Mimi840 to zależy od dziecka mój do tej pory wstaje 3 razy na karmienie (karmie piersia) a za tydzien skonczy 9 miesiecy;-) wiec nie ma reguły.

Gość bugie27
Mimi kochana ja dopiero teraz sie wysypiam,dopuki karmiłam piersią to mały sie przebudzał a na spaniu ciągnął cyca wieć nie ma co sie łudzić na spokojne noce ,masz jeszcze maleńswo co budzi sie pewnie nie tylko głodne a poto żeby być blisko Ciebie i czuć twoje ciepło. Ja czasami też byłam już tym zmeczona ale teraz nawet mi tego brakuje, nie żałuje że tak długo karmiłam, a więc nie zniechęcaj sie tym, tego są zame pozytywy, no ale wiąże się to z poświęceniem:)

bugiee________ mozesz juz dawac to juz duze chlopy przeciez:) mimi______-- moj maly zaczal przesypiac cale noce jak skonczyl 5 miesiecy no i razem z tym skonczylo sie karmienie piersia bo powoli z czasem samo sie zasuszylo ale ja sie cieszylam bo jak karmilam to mi wisial non stop przy cycu a o butli nawet mowy nie bylo bo on chcial jesc co pol godziny gochasia_________ no niestety tak tgo jest z maluszkami ja swoje wesele w samochodzie spedzilam bo musialam co jakis czas jechac i nakarmic malego:( ale bede milala co wspominac i wnukom opowiadac hehe

Gość mimi840
bugie ale w tym problem że ja niekarmie piersią tylko normalnym mlekiem bebiko czego bardzo załuje mam swojego mleko mało, ściągam ile się tylko da udaje mi się przez cały dzień ściągnąć ok130ml więcej niedaje rady. Mysłam że dziecko na takich mieszankach przesypia noce bo są bardziej sytsze tylko karmione piersią tak się budzą, no ale wdocznie mojemu synkowi niestarcza na całą noc. http://www.suwaczek.pl/cache/0ee2084aa0.png

Witam :) Weekend co sie ledwo zaczal i juz sie konczy :( buuuuuu... Mimi musze Cie rozczarowac, bo moj Collinek ma 6 miesiecy i 12 dni, a do dzisiaj sie budzi w nocy dwa trzy razy. Dodam, ze od 4 ego miesiaca karmie butla. Tez sie zastanawiam kiedy mi cala noc przespi hehe :) Gochasia fajnie, ze maly byl grzeczny na weselichu. Chyba to dusza towarzystwa, lubi imprezki :) A ja musze sie pochwalic, ze dzis Collinkowi wyszedl pierwszy zabek :) Alez ja dumna jestem hehe :) Dobra spadam na mecz;) Pa

Gość mii840
frania ty mnie nizałamuj że być może jeszcze tyle nocy nieprzespanych przedemnom to mnie pocieszyłaś żartuje oczywiście jakoś damy rade no wkońcu kiedyś prześpi całą noc . może się mi budzić byle te kolki mu mineły bo strasznie go męczą

Z tym wstawaniem nocnym to kwestia przyzwyczajenia.Ja jestem straszny spioch i dla mnie te wstawanie tez bylo koszmarem.Miałam jeden miesiac ze budził sie co godzine.Tak sie przyzwyczailam do tego wstawania ze jak pospał dłuzej to patrzyłam czy odycha;-) Polacy przegrywaja buuuuuu

Gość bugie27
Super mecz!!!poprostu strata czasu;)

Witajcie Ja na szczesci meczu nie ogladałam tylko co jakis czas sprawdzalam wynik z ciekawosci bo za pilka nie przepadam.Wole Kubice;-) A co Was drogie koleżanki?

Hej :) Ja rowniez zrezygnowalam po drugim golu dla niemcow zdobytych przez polaka :( To nie na moje nerwy.... Dzis idziemy na kontrole, ciekawe ile ten moj klopsik wazy :) Co do wstawania to dzis bylo 4 razy, nie wiem co jest i jak to dlugo potrwa :( Gochasia ja tez straszny spioch jestem, a gdy mnie cos w nocy lub za szbko nad ranem zbudzi oj to lepiej sie do mnie nie odzywac ;) Dlatego te nocne wstawanie to normalnie tortury, no ale coz jak mowi mimi jakos przezyjemy. Pozdrawiam

Gość mimi 840
witam ja meczu nieoglądałam głupio się przyznać ale od początku stawiałam na przegraną. Dziś muj mały jak zwykle pobudka o 6 rano choć czasem zdaża mu się pospac do 10 i czekam z utęsknieniem na ten dzień ja też jestem strasznym śpiochem, kocham spać i dlatego strasznie mnie mięczą te nocne pobudki no ale wstaje on je przez sen ja zresztą też jestem prawie w trakcie snu , wydaje mi się że dopiero zasnełam a tu znów placz i tak w kółko koszmar!!!

witam ja meczu tez nie ogladalam bo wiedzialam ze przedybia:P ale brawwwa dla Kubicy:D franiu__________ gratulujemy pierwszego zabka a kto go zauwazyl pierwszy??? bo temu prezent sie nalezy:) a wczoraj zrobilismy wyprawe na takie Ranczo tam duzo zwierzat kowboje itp Kasjan zachwycony tylko biegal od zagrody do zagrody i patrzyl jakie zwirzatko tam jest:D wiec niedziela nam sie udala

cZEŚĆ MAMUSKI!:l) Dobrzev piszecie ta przegrana to porazka i jeszcze polak strzelił nam 2 bramki:(Poprostu szok!! No dziewczyny ja juz się po mału szykuję do Polski:)W niedzielę wylatujemy:)Teraz sprzatam juz tak wiecie \"porzadnie\"bo jak wrócimy to chce mieć czysto-piorę firanki i takie tam..same wiecie :P Dzisiaj wzieło mnie jeszcze na robienie krokietów z serem i barszczemn..b ede miała na jutro obiadek:)

Czesc dziewczyny! Ostatnio bylam zajeta wiec nie pisalam.W piatek wracamy do Anglii:) Odstawilam Helene od piersi.Ostatnio karmilam tylko w nocy a teraz nie karmie juz wcale.Ida jej nastepne zabki. Wszytkie ogladalyscie mecz? Wiec to nieprawda ze kobiety nie lubia pilki noznej

Katharsis oczywiscie ja zauwazylam zabka i o prezencie wspomnialam mojemu F, ale czy cos dostane hehe :) I tak duzo juz dostalam, wiec chyba sie nie bede upominac;) Fajnie, ze sie niedziela udala :) My juz po kontroli i maly wazy 8150g i mierzy 70 cm. Nie jakos bardzo duzo, ale zgodnie z linia norm rosnie, wiec jest ok. No i od 7 miesiaca moge wprowadzic kanapeczke :) Kacha no to urlop juz sie konczy, szkoda co? Helenka pewnie sie juz tam zadomowila :) Kemi Ty to mi zawsze smaka na jakies pysznosci narobisz :p Skad Ty tyle energii birzesz na te pozadki. Ciagle tylko sprzatasz :p Ja zazdroszcze, bo jak juz mi maly na cos pozwoli to mi sie nie chce i mam balagan ;) Ale do podlogi sie jeszcze nie przyklejamy :) Fajnie, zazdroszcze togo wyjazdu do Polski chociaz niedawno bylam... Na ile jedziesz? Odezwiesz sie z Polski? Dziewczyny dzis gra Holandia z Wlochami :) Pewnie przegraja hehe Pozdrawiam

Gość mimi840
szkoda czasu na oglądanie tych meczy same porażki i przegrane

Dziewczyny co z Kiciaaaaa, dlugo sie nie odzywa:( Kiciuuu jak nas czytasz to daj znaka, ze wszystko ok :) Chociaz tylko pokiwaj 🖐️ o tak............:D