Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyDynamites

Nowy JOY,DIETA NOWOJORSKA,Dieta gwiazd 14 dniowa

Polecane posty

Gość jodelka851
Witam, czy ktoś moze mi pomóc? nie mam tego Joy'a a ta dieta jest mi niezbędna, Bardzo proszę, czy ktoś może mi ją wysłąć? napisać?

Gość ja tylko uswiadamiam-Eliza
100g bialka?:oWiecie jakie jest zapotrzebowanie dzienne na bialko?? Czlowiek dorosly ok 0,8g bialka na kilkogram masy ciala:) Czyli za duzo przyjmujecie bialka:)A wiecie co robi nadmir bilaka w organizmie?? -niepotrzebnie obciaza prace nerek i watroby -podwyzszony metabolizm watroby -moze dojsc do zniszczenia nefronow -zakwaszenie organizmu -zatrzymanie plynow w organizmie:) Radzilabym sie powaznie zastanowic nad ta dieta:)

rozmawiałam z dietetykiem- zrobiono badania i dieta białkowa wcale nie obciąza nerek czy wątroby :) zresztą znam kulturystów jedzących dziennie po 400g białka i mających świetne wyniki u lekarzy :) Felimena- możliwe że podrodze kurier nawalił z moją wagą (ostatnio ciągle mam probelm z kurierami- 3 tygodnie temu wysłałam kurierem paczkę do Polski i jeszcze nie doszła!). nawet jeżeli ją zgubili to sprzedawca wyśle mi drugą bez żadnych dodatkowych kosztów. jak dojdzie to podam wam moją obecną zawartość tłuszczu :) Jodelka851 wrzucam skan JOYa, a w ciągu weekendu zeskanuje najważniejsze strony z książki. swoją drogą książkę czyta się bardzo dobrze, mam wrażenie jakby DK siedział obok mnie i wszystko tłumaczył, motywował :) http://s142.photobucket.com/albums/r106/Edytka_MGZ/DK/

Gość TO SUPER DIETKA
Zgadza się osoby zdrowe mogą spożywac więcej białka, ograniczenia dotyczą właśnie osoby które mają jakieś problemy z nerkami itp.

Gość jodelka851
Bardzo dziękuję za dietę. Pozdrawiam

ja dzisiaj drugi dzien,poki co bez cwiczen,bo jestem chora. :( jem roznie,dzisiaj chyba troche poprzestawiam i zrobie ta zapiekanke z brokulami,bo wyglada pysznie. ;d

Dziś dzień ważenia. :) Jestem przy 10 dniu diety a straciłam 4kg. :) Nie jest tak źle.. Zobaczymy na koniec ile będzie. :)

no ja tez drugi dzien i popijam wlasnie sobie ten sok z pomaranczy i grajpfrutow z woda ...a za dwie godzinki obiadek :) ...

Gość malenka18A
imili86 co do soku to skoro owoce są zabronione to soki też!! zapiekanka z brokułami to jeden z lepszych przepisów, ale jak już pisałam posiłki przygotowywuje wg własnego uznania z dozwolonych produktów. Choć ćwiczyłam w zeszłym tygodniu nie za bardzo regularnie ( nauka!!!) to dziś jest 9 dzień diety, a rano ważyłam 4 kilo mniej. Jestem bardzo zadowolona bo zawsze miałam problemy żeby schudnąć. A już miałam zamiar skusić się na kawałeczek mojego ulubionego torta, ale waga mnie zmotywowała - dotrwam do końca. A ztymi ćwiczeniami to wystarczy że będziecie robiły to co lubicie. Jak tylko znajdę czas to znowu zaczynam jeździć na rolkach. Trochę brzuszków, rowerek i nie mogę się doczekać wymarzonej wagi. Pozdrawiam i 3mam kciki:)

Gość ewcik23
ja jem 2,5 g bialka i na kilogram masy ciala (czyli ok. 130gr) i czuje sie swietnie. ale ja buduje mase miesniowa :)

i widze ze za bardzo mnie nie tolerujesz:(.. widocznie jednak ja mam inna diete niz wasza...myslalam ze ta sama sorki.

Gość Szprycha
Ok. W maju zaczynam. Mam nadzieję że jakos pójdzie :) Może któraś z was ma rade dla mnie?? Trzymajcie kciuki! ;PP

o, a mi truskawkowy smakuje najmniej. za to za bananem przepadam :) zeskanowałam ćwiczenia, która David zaleca wykonywać: link do planu (co w jaki dzień) http://i142.photobucket.com/albums/r106/Edytka_MGZ/DK2/IMG.jpg i ćwiczenia: http://s142.photobucket.com/albums/r106/Edytka_MGZ/DK2/ gdyby coś było niejasne albo chodziło o tłumaczenie to piszcie na maila :) już wpisałam sobie do kalendarza co w jaki dzień mam robić. wyczytałam w książce, że były osoby, które w te dwa tygodnie zrzuciły tłuszcz z 38% na 28%. wow! a potem jeszcze na fazie drugiej dalej chudli.

Gość Dzidzia2
Witam. Ja właśnie skończyłam dwa tygodnie diety nowojorskiej. Schudłam 7 kilogramów. Koktajl białkowy skomponowałam sobie sama - 200 ml wody, czubata łyżeczka białka sojowego (z hipermarketu, ok. 13 zł za 175g), łyżeczka błonnika Colon c (kupiony w aptece, 32 zł za 200g) oraz łyżeczka oleju lnianego. W smaku nie jest zbyt dobry, przypomina trochę bebilon pepti z sinlacem, który piła kiedyś moja córka ale po tygodniu przestał mi rosnąć w ustach i teraz wypijam go w spokoju. Muszę przyznać, że trochę oszukiwałam, bo jadałam większe porcje i dodawałam trzecią przekąskę. Raz poszłam z koleżanką na kawę i ciastko a raz najadłam się racuchów z jabłkami ( córka strasznie mnie o nie prosiła więc jej zrobiłam, a jak tu nie spróbować czegoś co tak pięknie pachnie, ech). Mało też ćwiczyłam. Postanowiłam zostać na diecie z tym, że zamierzam więcej ćwiczyć (rower przyjedzie lada dzień, piłkę też już mam i staram się dużo tańczyć. Od jutra zaczynam też wprowadzać pieczywo pełnoziarniste. Życzę wszystkim wytrwałości.

Gość 164-50 koko
no dziewczyny ładnie , gratuluje wytrwałości mi niestety jej brakuje ale na szcześccie nie mam az tak duzo do schudniecia moze jakies 3 kg o które jest mnie więcej po zimie;( ale czytając wasze posty mśle ze nie powinnam mieć wiekszych problemów z ich zgubieniem czytając o efektach tej diety pozdrawiam. a i mam jeszzcez małe pytanie czy można przygotowywać ten koktajl ze składników takich które przeważnie posiada sie w domu mam nan myśli maślanki ogórki itp

Gość fufajter
ja mam dzisiaj szosty dzien i bylo pierwsze wazenie - schudlam 4 kg w 5 dni, startowalam z 79 kg przy 174 cm, teraz jest 75 :) mam pytanie - czy w ramach przekaski zamiast 2 bialek z jajka moge zjesc 50g chudego twarogu? (w tej porcji -11g bialka, 1,5g weglowodanow i 0,2g tluszczu)

nie można żadnych serów, jogurtów, mleka, maślanek itd ;) zatem zostają Ci białka i tuńczyk od jutra ruszam jeszcze raz. tym razem z prawdziwym The Ultimate New York Body Plan, a nie tą przeróbką z Joya :)

Gość andziao3
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie ;-) Postanowilam sie do was przylaczyc i od jutra zaczynam diete ;-) Kupilam proszek proteinowy Olimp kokosowy.. mam nadzieje ze bedzie dobry jutro sie okaze ;-) 1000g - 86 zl .. troche duzo no ale czego nie robi sie zeby ladnie wygladac ;-D waga obecna to 67 kg przy wzroscie 165 cm. Trzymajcie kciuki ;-) Pozdrawiam ;-*

Gość karina26
jak wygląda przykładowy dzień ,a dokładnie chodzi mi o jadłospis na takiej diecie??

dziś dzien 12 :) idę jak burza- wczoraj byli znajomi i moja psełdo koleżanka zauważyła ze schudłam (dobrze jej tak - wróżyła mi że i tak nie schudna a tu jej pokazałam he he he :)) Najprawdpodobobniej za 3 tyg polecimy na wakacje do Tunezji- więc muszę wyglądać super- więc pociagnę jeszcze dietę ile się da- napewno do końca miesiąca:) Boje sie tylko ze 2 tyg wakacji mogą wszystko zniweczyć- wiecie piekny kraj egzotyczna kuchnia, allinclusive, drineczki itp. Ale zeboaczymy jak to będzie najwyżej jak wrócę z wakacji to zafunduje sobie kolejne 2 tyg diety joya:) Miłego dnia wszystkim zycze ps. wazyłam się i ważę 5 kg mnie- nie rewelacyjnie biorąc ze 2 razy dziennie pije koktajle i cwicze 1 dziennie no ale dobre i 5 :)

Gość justyna190
koktaile proteinowe to dla mnie żadna nowość, piję po ćwiczeniach z mulipowera 80 formula-bardzo smaczne;) szczególnie jagodowo-jogurtowy. ćwiczę 5 razy w tygodniu rano przed pracą aerobik, ograniczam węglowodany tzn.. nie jem chleba i staram się ograniczyć słodycze.i w ten sposób leci około 1 kg na tydzień. Z tego co wyczytałam na forum, fajne efekty daje ta dieta z Joy'a i mam zamiar ją wypróbować;) zaczynam od przyszłego tygodnia;) kto się dołącza;)??

Gość karolciaaaaa
tez to czytałam i nie mam pojecia skąd wziac ten proszek

ja mam jeszcze glupie pytanie; czy mozna zuc gumy do zucia? ;p bo od tego jestem uzalezniona ; p proszek sie kupuje np. w sklepie ze zdrowa zywnoscia ; )

Gość andziao3
No i leci dzien 1 ;-) nie jest tak zle.. tylko ten tunczyk jest okropny .. fuj ;-D shake proteinowy jest pyszniutki o ile da sie duzo kostek lodu ;-) Tak sie zastanawiam tylko czy ta cala diete mozna bez problemu laczyc z tymi tabletkami Bio-cla i kiedy je dokladnie brac ;-)

koktajl białkowy najlepiej kupić w sklepie dla kulturystów (są też internetowe, ja korzystałam z www.triceps.pl, ze stacjonarnych polecam w Blue City jak ktoś z Warszawy). ludzie tam pracujący mają dużą wiedzę i pomogą dobrać odpowiednią odżywkę, która będzie też smaczna ;) rano przed śniadanie, zrobiłam całe Cardio Sculpting, wieczorem idę biegać. ale te ćwiczenia były męczące. i fajnie się złożyło, bo zarówno ta duża piłka, jak i mała lekarska są różowe (każdy rozmiar ma inny kolor, akurat u mnie wyszło wszystko na różowo) :)