Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JUZKA

JUZ MAM DOSC SWOJEGO TLUSTEGO CIELSKA NIE MAM SIL

Polecane posty

Gość JUZKA

waze 73kilo i mam 163cm wzrostu:(nienawidze siebie,rodzina mnie obgaduje zartujac sobie z mojej wagi:(,ostatnio idac do sklepu szlo za mna dwoch chlopakow i jeden do drugiego''ale swinka idzie przed nami:( to tak bardzo zabolalo:(mam takie kompleksy,jest mi ciezko niechce sie uzalac nad soba ale juz tyle diet wyprobowalam od madrych diet po diety cud i nadal jestem swinia brak mi silnej woli:(ehhhh

Gość uszy do góry
po 1 to nie przejmować się opiniami innych ja ważę mniej więcej tyle samo przy 168 cm wzrostu, nie mam kompleksów, owszem wiem , ze najlepiej nie wyglądam , ale nie jest to jakieś straszne. właśnie jestem na diecie, dla samej siebie, a inni niech mówią co chcą

Gość JUZKA
a na jakiej jestes diecie??ale ja mam niskie poczucie wartosci i przejmuje sie kazdym slowem:(niestety

Gość Kobittkaa
a ja waze 67 kg przy 164... tez sie nie moge zebrac

A ja 77 przy 174! dziewczyno tak jakbym czytała siebie,ale nie możesz się użalać! I nie stosuj żadnych głupich diet cud, po prostu zmień nawyki żywieniowe, nie jedz po 18stej! ćwicz, odstaw słodycze, masz na coś ochote? weź marchewkę, zobaczysz,że będą efkety! u mnie już są zaledwie po 4erech dniach! waga w dół , co z tego,że o 1 kg? ale poszła w dół! idź na spacer, zrób a6w, pojedz na basen.. zobaczysz,ze będa efekty ..bo użalenie się nic nie da! a lato coraz bliżej! 3maj się! 🌼

Gość Kobittkaa
ok dziewczyny musze zmykac bede wieczorem wtedy pogadamy:) mysle zeby przejsc na kopenhaska kiedys zrzucilam 6 kg w 10 dni...

ja mam 170cm i waze 67kg jasne ze mam kompleksy! ale z samego siedzenia sie nic nie zgubi! zaczelam miesiac temu robic codziennie brzuszki i sa efekty tluszczyku jest mniej i brzuch bardziejh twardy odstawiam powoli slodycze, ejszcze mi to nie wychodzi w 100% bo kusza mnie ale jakos sobie daje rade:) jak mi sie chce czegos slodkiego to tre sobie na tarce 2 marchewki, jedno jablko i jem i ochota na slodycze odchodzi:) ja codziennie do szkoly chodze na pieszo wiec to tez jest ruch:) a zeby do szkoly dojsc musze miec 20minut szybkim marszem:D:P ja sie nie zalamuje bo z kazdej wagi mozna dojsc do wymarzonego celu:) ja bym chciala tak na poczatku moze z 5 kg:) jak wazylam 63kg to bardzo mi sie podobala moja figura, nie mialam boczkow, itp:) no zobaczymy:) ah jeszcze cos staram sie nie jesc po 19:00, pije duzo wody i duzo owocow jem:)

dobra dziewczyny, ja ide robic brzuszki a pozniej sie myc!:P ah wiecie ze zauwazylam ze mi celulit troche zmalal przez zwykla gabke do kapieli?:) po prostu z 2 minuty tre uda i tylek i po tygodniu juz sa efekty:)

To idź do lekarza rodzinnego, ginekologa albo dietetyka- jeżeli jesteś zdrowa i nie masz cukrzycy, tarczycy, problemów hormonalnych poproś o lek \"Zelixa\" albo \"Meridia\" Choć osobiście polecam Zeliksę- polski wyrób-dokłądnie to samo co Meridia ale tańsze (Ceny się wachają od 40 do 70 zł za miesięczne opakowanie w zalezności od rejonu Polski) Jest to lek hamujący łaknienie- przez co można nauczyć się nowych, zdrowych nawyków żywieniowych- ja biorę go od 8 marca- i poszło precz już 12 kg. Przede mną następne 17 :) W porywach do 20:) Co do leku- poszukajcie na necie ulotki- bo ma dużo skutków ubocznych- niektórzy nie moga go brać albo szybko rezygnują ze względu na złe samopoczucie- ale to zawsze jakaś pomoc w podjęciu tej nierównej wojny z tuszą:) i pierwszy krok ku lepszej sylwetce. Lek jest przeznaczony dla ludzi otyłych (czyli 25 kg nadwagi i w górę- jednak myślę że i 15 :) nie będzie problemem- odradzam natomiast go osobą o zbyt małej zawartości tkanki tłuszczowej- gdyż łykanie go grozi powikłaniami i zapaściami- osoby chore na anoreksje i bulimie albo inne kompulsy też powinny go unikać-ewentualnie brać na własne ryzyko- bo wiadomo, że jak ktoś się uprze to nie zabronish...lek można dostać tylko na receptę. Jeżeli ktoś się zdecyduje to zapraszam na forum poświęconym Zeliksie pt. Zelixa- ktoś zna? tam pomagamy sobie nawzajem, dodajemy otuchy i odpowiadamy na pytania związane z lekiem i dolegliwościami ...

tfu miało byc od 8 lutego;-D ale zauważyłam w stopce że jednak to był 6 luty;-D Wybaczcie za błędy;-D

Ja też mam w domu zelixię ale zastanawiam się czy używać? Według BMI mam 8 kg nadwagi, hmmm... i tak mało jem,więc zastanawijam się czy taki wspomagacz jeest mi potrzebny..

hm co do sposobu odżywiania- nie o to chodzi, żeby mało jeść:) i się głodzić. Jeżeli masz 8 kg to spytaj się lekarza- tylko takiego od serca a nie takiego co wszystko ma w dupie czy możesz zastosować Zeliksę np. tylko przez miesiąc. A co do jedzenia- chodzi o to żeby jeść wszystko co zdrowe i dużo białka- czyli warzywa, twarogi, jogurty, jajka, kurczaka- ale w małych ilościach i regularnie 5 posiłków dziennie- wtedy metabolizm przyspiesza i łatwiej gubić kg. Jeżeli zaczyna się jeść mało i rzadko- organizm zwalnia tempo spalania tłuszczu "bo odczytuje to jako ciężki czas na zdobycie pokarmu" więc i gubienie kg. przychodzi z trudem. Podczas brania leku- też trzeba jeść regularne, zróżnicowane posiłki- które dostarczą niezbędnych minerałów, tłuszczy i witamin- i trzeba je jeśc reguralnie:) (3-5 posiłków dziennie) Najlepiej co 3 godziny. Wtedy nie rzucamy się na jedzenie z wilczym apetytem- no i trzeba troszeczke się ruszać jednak;-D

Ja mam taki jadłospis mniej więcej 9:00 płatki fitness z mlekiem 12:00 jabłko, bądź jakieś krązki ryżowe, przekąska, 15:00 jakiś obiad ( mama cos przyrządza :P ) nie za dużo,bez ziemniakó:) 18:00 chlebek wasa, małe kromeczki +dużo wody, a6w i zielona herbatka myślisz,że mam szanse schudnąć?

pewnie;-D Nie jest to ash taki tragiczny jadłospis;-D Na śniadanie dorzuciłabym do płatków jakiś owoc- np. banana- wiem że jest dość kaloryczny- ale i tak spalish go w ciągu dnia:) Jednak dieta 1200 kcal jest racjonalną dietką- schodzenie poniżej tego przez dłuższy czas- wycieńcza organizm. :) No i pamiętaj o jedzeniu warzyw:) Szczególnie polecam sałatę- ma dużo żelaza- jak i też te warzywka na patelnie hortexu- pychota:) No i mięsko od czasu do czasu;-D Mamine obiadki w sam raz:) I dobshe że u nikash ziemniaków;-D Mam nadzieję, że Ci się uda. Hm tylko się zastanawiam bo w Twoim nicku widzę datę. Czy masz 18 lat?:) Bo Zelixę niby można stosować po 18. Ale jeżeli masz jeszcze nieunormowane hormony- może całkiem rozregulować gospodarkę hormonalną w organizmie:) Także jeżeli nie chcesz iść na łatwiznę to 3mam kciuki;-D I napewno się uda:) Eh ale za to jaką będziesz miałą satysfakcję póżniej;-D A ile masz wzrostu?

174 cm wzrostu, 18stkę będę miała za 3 miesiące :( a6w to super ćwiczenia na brzuch! wpisz w google i będziesz miała mase informacji.. ja spadam ,będę za jakieś 15 minut :) mam nadzieje,że jeszcze będziesz! :)

aha ok jush widzę ile masz wrozstu;-D Slepa ja:) I domyślam się że a6w to jakieś ćwiczenia;-D No ino jeżeli ćwiczysz a waga stoi w miejscu to też się nie załamuj- bo mięśnie sa 3,5 raza cięższe od tłuszczu- czyli osoby które się odchudzają i dużo ćwiczą spalając tłuszcz zastępują go mięśniami- dlatego waga leci wolniej- ale w obwodach napewno będzie widać. Waga nie zawsze jest miarodajna do sylwetki;-D

będę będę- własnie posprzątałam dom i mam póki co wolne;-D Szukam e wzoru na tatuaż i zaglądam na forum;-D Aha co do ważenia się- proponuję ważyć się raz na tydzień;-D Bo można popasć w obsesje wchodzenia na wage 3 razy dziennie;-D A i tak na początku diety spada sama woda- którą łatwo znowu przybrać- aha i przed okresem waga rośnie- i staje czasami na cały tydzień- ale zawsze po miesiączce znowu spada. Także nie załamywać się jakby co :) Tylko trzeba być wytrwałym;-D

Aha to ja sobie jeszcze popiszę bo mnie wzieło:P Hihi Widzę ,że ktoś tu mówił o diecie kopenhaskiej (norweskiej) Taaa to prawda, że można na niej schudnąć nawet 10kg - ale prawda jest taka, że jest to prawie sama woda- gdyż dieta ta po prostu "płucze" organizm. Nieprawdą jest, że zwiększa metabolizm- nieprawdą jest, że nie utyje się po niej przez 2 lata. Prawdą za to jest, że wycieńcza organizm, wypłukuje związku mineralne i witaminy- prawdą jest, że wypadają po niej włosy, łamią się paznokcie, stan skóry się pogarsza- no i fakt faktem coś co zbierało się czasami latami (mówię o kg) nie odejdzie jak reką odjął w 13 dni;-D zeby naprawde stracić na wadze bez efektu jojo- trzeba zmienić sposób myślenia, nawyki i nie dać jedzeniu sobą rządzić:) Także nie polecam restrykcyjnych diet- po których mamy tylko zrąbany humor- jesteśmy agresywne czy wściekłe bo jeść nie możemy. Po prostu zacząć trzeba jesć to co najmniej przetworzone:) I odrzucić cukier jak i ograniczyć sól. Alesh się nawymądrzałam;-P nie bijcie:P

ja wlasnie mam ten porblem ze jem strasznie nieregularnie:( o 6:00 zazwyczaj sniadanie - 2 kanapki do szkoly nic nie biore, czasem sie zdarzy ze jablko wezme albo w czasie okienka sobie na rynek pojde kupic:P po 16:00 do domu wracam to maly obiad jem o 19:00 robie sobie wlasnie marchew z jablkiem albo np platki z melkiem tak wyglada moj jadlospis:P ja nie umiem sie przelamac zeby jesc w szkole:( choc wydaje mi sie ze to jablko mozna nazwac posilkiem:P u mnie wychodza 4 posilki na dzien:P ale za duzy odstep czasu:(

wlasnie mi nauczyciel od biologii w gimnazjum powtarzal ze do takiej wagi dochodzi sie kilkanascie lat i nie ma szans ze sie schudnie 20kg w miesiac:) oczywisicie mozna nic nie jedzac, ale nikt nie chce efektu jojo:) ja wole chudnac powoli, bez drastycznych metod:P

Do wymarzonej wagi można dojść szybciej- i bez wspomagaczy. Odpowiednio zbilansowana dieta i niezbyt forsowne ćwiczenia czynią cuda. Jednak sztuką jest później utrzymać ten wynik :) To dopiero jest walka;-D A tabletki o których wspomniałam to są dla kogoś kto ma do zrzucenia więcej niż nawet te 10kg- bo z tym mo0żna sobie poradzić w 2 miesiące. Ale 30 czy 35 kg to jush nie lada wyzwanie.

hehe looknelam na te cwiczenia a6w i od samego patrzenia na zdjecia zabolał mnie kręgosłup i wyszła żyła na czole:P hehehe masakra:)

Gość 20 kg w miesiac moze nie ale
tak z 6 da rade:P a pomyśl ze po 2 miesiacach to by bylo juz 12kg a po trzech 18 itd trzeba duzo sportu tylko to musi byc to co lubisz np tenis rower basen bo zmuszanie sie do biegania czy brzuszków nic nie da bo po tygodniu zrezygnujesz a tu wazna jest systematyczność

no dokłądnie- ja tam uwielbiam chodzić na basen- jednak nie mam możliwości śmigać na niego systematycznie. A szkoda. Podobał mi się też fitness- było super- ino teraz mam zapierdziel na studiach- pisze pracę licencjacką i dupa- zero czasu na przyjemności. Ale za to pokochałam taniec- szczególnie ten dance hall- szampoon wygrywa:) W sensie ze sean paul:) można się powyginać przed tv:) Albo podczas odkurzania;-D

fajna madchen:) dzięki :) Ty też jesteś ładna:) Z czego ty się chcesz odchudzać laska?:)

Jestem już! :) chyba nie będę brała zelixy, ponieważ stosuję Evrę, plastry antykoncepcyjne i w sumie chyba niekorzystnie by było jakbym brała tą zelixe, burza w organizmie ;) Mam jeszcze jedno pytanko! :) Jak np na drugie śniadanie zjem kanapeczkę z ciemnego chlebka to na kolację już nie powinno się znów jeść chleba prawda? lepiej np jedno jajko na twardo? dobrze myślę? bo np znajoma bardzo mało jadła ale same węglowodany i nie chudła zabardzo ;/

z czego?:) mam brzuszek troche tlusty ale to brzuszki od miesiaca robie i juz sa efekty mam boczki wiec tez niedlugo zaczne cwiczyc:) nogi mam duze ale one sa umiesnione i dlatego:( wole miesnie niz tluszcz::P to tyle:)

Voodica aa fakt :D śliczna jesteś .. i te włoski, piękne są :) fajna madchen ;) Ciebie już widziałam kilka razy,tzn fotkę i masz fajny typ urody !